Octavia 4x4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« No super
diky za vase zkusenosti! Najezdim toho pomerne dost, cca 50.000km za rok a jezdim porad, leto, zima. Takze si myslim, ze se mi ta ctyrkolka vyplati. Hledam spolehlive a bezpecne auto, ktere me nenecha ve stychu v zime i mimo "dalnici." Sportovni zazitky rozhodne necekam, z toho uz jsem malinko vyrostl :-), dulezity je pro me dojet tam kam chci a ne tam, kam chce nebo spis muze auto... Jeste jednou diky vsem za zkusenosti!, -
"-- skrytý --" 20.04.04 11:02
« Re: to magic
Predohrab jo (casto ani jinak nezatoci - treba prave ropacka oktavka na namraze), ale opravdicky quattra na rucku nechodi, pokud nemaji najaky elmag vypinani nebo aktivni stredni speru. Octavia 4x4 zadnou speru nema, takze na rucku jde otocit v pohode. V praxi vyzkouseno. To bylo jen jako zajimavost, nic vic. Jinak je Octavia celkove z hlediska spolehlivosti (na rozdil od konstrukce) vyborne hodnocena, zavady se uvadeji na vstrikovacim a zapalovacim systemu a elektroinstalaci, jako konstrukcni jsou uvadeny prave rozvody a spatne chlazeni a mazani turba. Obe zavady se daji eliminovat solidnim zachazenim. (Zdroj Realiability index - hodnoceni spolehlivosti) -
"-- skrytý --" 16.04.04 16:02
« Re: 4x4 vs. klasika
Hlavne ta ctyrkolka prestane jet - je mnohem pomalejsi. Zato je lip ovladatelna a kupodivu zataci na rucni brzdu! Necekej hlavne zadny sportovni zazitky, je to spis na vyjeti ze zaveje. Je tam mensi kufr, docela je to znat. Vic chlasta, ale u toho motoru se to ztrati. je tam jiny tazny zarizeni, asi bude drazsi. Na co pozor: hlavne na studeny starty - hlavne v zime opatrne po nastartovani, nechat prohrat a potom pridat plyn. jinak do 100.000 odejde turbo a je drahy. Potom na ty ctyrkole driv odchazi spojka - takze na semaforech a podobnych cekackach nestat na spojce, je docela draha. Pocitej s tim, ze po 3 prosolenych zimach bude potreba vymenit silentbloky na te zadni naprave. Jinak elektrika....klasika. -
« Re: 4x4 vs. klasika
Octavii bez 4x4 sem prozatím neřídil. Ale i tak se pokusím odpovědět.
Vzhledem k tomu ,že má 4x4 víceprvkovou zadní nápravu by jízdní vlastnosti měli být lepší. Ale 4x4 má o cca. 1.5cm vyšší podvozek, to je zase pro jízdní vlastnosti horší, obvzlášť na dálnici. Ale myslím, že v tom takový rozdíl nebude. V zimě je Octavia 4x4 fakt úžasný auto. Nejlepší pocit máš když bez problému vyjedeš kopec a ostatní stojí dole a zoufale navlíkají řetězy :D -
« octavia 4x4
Čau, ja mam Octavii 4x4 1.9 Tdi 66kW a jsem maximálně spokojen. V zimě když máš zimní pneu vyjedeš cokoli. Náhon na zadek se zapíná okamžitě když ti přední proklouznou. Docela drahá je výměna oleje v Haldex spojce, já sem za to vypláznul 1800Kč. Jinak jsem s tímto autem maximálně spokojen. Koupil jsem výbavu SLX a tam nechybí vůbec nic.
Osobně si myslím že toto auto nemá uplatnění pro člověka který ji nebude používat v zimním období. Dá se říct že v 95% jízdy náhon na zadek nepoužiji. -
"-- skrytý --" 01.04.04 12:37
« Re: Octavia 4x4
mám 66kw (chip na 85kw) najeto 140 000 a jsem spokojený...
jezdí se s tím normálně, vyjedeš až na střechu, jenom nikoho nevytahuj z příkopy atp. neboť na to není stavěná (2* porucha převodovky jenom z vlastní blbosti...) Holt to není vyprošťovací tank. JInak za rok bude nová tak už se těším na výměnu. Mnoho jiných alternativ v naftě kromě Passatu tady není... :D