Octavia 4x4
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 16.04.04 16:02
« Re: 4x4 vs. klasika
Hlavne ta ctyrkolka prestane jet - je mnohem pomalejsi. Zato je lip ovladatelna a kupodivu zataci na rucni brzdu! Necekej hlavne zadny sportovni zazitky, je to spis na vyjeti ze zaveje. Je tam mensi kufr, docela je to znat. Vic chlasta, ale u toho motoru se to ztrati. je tam jiny tazny zarizeni, asi bude drazsi. Na co pozor: hlavne na studeny starty - hlavne v zime opatrne po nastartovani, nechat prohrat a potom pridat plyn. jinak do 100.000 odejde turbo a je drahy. Potom na ty ctyrkole driv odchazi spojka - takze na semaforech a podobnych cekackach nestat na spojce, je docela draha. Pocitej s tim, ze po 3 prosolenych zimach bude potreba vymenit silentbloky na te zadni naprave. Jinak elektrika....klasika. -
« Re: 4x4 vs. klasika
Octavii bez 4x4 sem prozatím neřídil. Ale i tak se pokusím odpovědět.
Vzhledem k tomu ,že má 4x4 víceprvkovou zadní nápravu by jízdní vlastnosti měli být lepší. Ale 4x4 má o cca. 1.5cm vyšší podvozek, to je zase pro jízdní vlastnosti horší, obvzlášť na dálnici. Ale myslím, že v tom takový rozdíl nebude. V zimě je Octavia 4x4 fakt úžasný auto. Nejlepší pocit máš když bez problému vyjedeš kopec a ostatní stojí dole a zoufale navlíkají řetězy :D -
« octavia 4x4
Čau, ja mam Octavii 4x4 1.9 Tdi 66kW a jsem maximálně spokojen. V zimě když máš zimní pneu vyjedeš cokoli. Náhon na zadek se zapíná okamžitě když ti přední proklouznou. Docela drahá je výměna oleje v Haldex spojce, já sem za to vypláznul 1800Kč. Jinak jsem s tímto autem maximálně spokojen. Koupil jsem výbavu SLX a tam nechybí vůbec nic.
Osobně si myslím že toto auto nemá uplatnění pro člověka který ji nebude používat v zimním období. Dá se říct že v 95% jízdy náhon na zadek nepoužiji. -
"-- skrytý --" 01.04.04 12:37
« Re: Octavia 4x4
mám 66kw (chip na 85kw) najeto 140 000 a jsem spokojený...
jezdí se s tím normálně, vyjedeš až na střechu, jenom nikoho nevytahuj z příkopy atp. neboť na to není stavěná (2* porucha převodovky jenom z vlastní blbosti...) Holt to není vyprošťovací tank. JInak za rok bude nová tak už se těším na výměnu. Mnoho jiných alternativ v naftě kromě Passatu tady není... :D