Octavia 4x4

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

19.04.04  09:05

« Re: Re: alternativa k octávce 4x4?

to novak: ta nafta, ktera je temer stejne draha jako benzin je nutnost? Jelikoz rozdil mezi naftovym a benzinovym autem je obrovsky. V sobotu jsem si koupil Subaru Forester a jsem z nej opravdu nadsen.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.04  17:41

« to magic

no nevim, jestli to s tema zavadama trochu neprehanis??? Ale stejne fakt nechapu cemu rikas "zatacet na rucku". Jestli myslis projizdeni zatacky smykem, tak to svede i klasicka predokolka, obzvlaste s nalozeny kufrem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.04  12:30

« Re: alternativa k octávce 4x4?

Volvo ano... (jen ta cena za AWD)
    MB asi ne
    Mazda 6 tak ta by se mi líbila asi nejvíc ale je jen v benzínu
    (stejně jak Jaguár)
    Renault Scenic ne
    ????
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.04.04  10:06

« Re: alternativa k octávce 4x4?

volvo
    MB E ale v spominanej konfiguracii sa zacne predavat az od jesene
    Mazda 6 nerobi taku verziu? (4wd maju ale neviem ci to nieje len s top benzinovou verziou)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.04  08:47

« alternativa k octávce 4x4?

Zažuji alternativní auto. Požadavky: diesel, kombi (kufr alespoň 450l), 4x4 (stačí Haldex), víc místa vzadu atd... Máte nějaký nápad? (Pasata nechci..) díky LN
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.04  16:02

« Re: 4x4 vs. klasika

Hlavne ta ctyrkolka prestane jet - je mnohem pomalejsi. Zato je lip ovladatelna a kupodivu zataci na rucni brzdu! Necekej hlavne zadny sportovni zazitky, je to spis na vyjeti ze zaveje. Je tam mensi kufr, docela je to znat. Vic chlasta, ale u toho motoru se to ztrati. je tam jiny tazny zarizeni, asi bude drazsi. Na co pozor: hlavne na studeny starty - hlavne v zime opatrne po nastartovani, nechat prohrat a potom pridat plyn. jinak do 100.000 odejde turbo a je drahy. Potom na ty ctyrkole driv odchazi spojka - takze na semaforech a podobnych cekackach nestat na spojce, je docela draha. Pocitej s tim, ze po 3 prosolenych zimach bude potreba vymenit silentbloky na te zadni naprave. Jinak elektrika....klasika.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.04  18:45

« Re: 4x4 vs. klasika

Octavii bez 4x4 sem prozatím neřídil. Ale i tak se pokusím odpovědět.
    Vzhledem k tomu ,že má 4x4 víceprvkovou zadní nápravu by jízdní vlastnosti měli být lepší. Ale 4x4 má o cca. 1.5cm vyšší podvozek, to je zase pro jízdní vlastnosti horší, obvzlášť na dálnici. Ale myslím, že v tom takový rozdíl nebude. V zimě je Octavia 4x4 fakt úžasný auto. Nejlepší pocit máš když bez problému vyjedeš kopec a ostatní stojí dole a zoufale navlíkají řetězy :D
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.04  21:32

« 4x4 vs. klasika

Loeb: Ridil jsi nekdy octavii bez 4x4? Zajimalo by me jakej je v tech podvozcich rozdil
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.04  12:12

« octavia 4x4

Čau, ja mam Octavii 4x4 1.9 Tdi 66kW a jsem maximálně spokojen. V zimě když máš zimní pneu vyjedeš cokoli. Náhon na zadek se zapíná okamžitě když ti přední proklouznou. Docela drahá je výměna oleje v Haldex spojce, já sem za to vypláznul 1800Kč. Jinak jsem s tímto autem maximálně spokojen. Koupil jsem výbavu SLX a tam nechybí vůbec nic.
    Osobně si myslím že toto auto nemá uplatnění pro člověka který ji nebude používat v zimním období. Dá se říct že v 95% jízdy náhon na zadek nepoužiji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.04  12:37

« Re: Octavia 4x4

mám 66kw (chip na 85kw) najeto 140 000 a jsem spokojený...
    jezdí se s tím normálně, vyjedeš až na střechu, jenom nikoho nevytahuj z příkopy atp. neboť na to není stavěná (2* porucha převodovky jenom z vlastní blbosti...) Holt to není vyprošťovací tank. JInak za rok bude nová tak už se těším na výměnu. Mnoho jiných alternativ v naftě kromě Passatu tady není... :D
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.04  12:41

« Octavia 4x4

Ahoj, vybiram nove auto a muj zrak spocinul na Octavii 4x4/TDi, 74kW. Mate nekdo s timhle autickem nejake zkusenosti? Muzete mi pripadne poradit, na co si dat pozor a jak se k autu chovat? Nikdy jsem s automatickou ctyrkolkou nejezdil...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…