Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

07.04.04  13:19

« Re: Re: Re: Prvych par km

To stou hondou vo vysokych otackach je ale nieco uplne ine ... ale pokial viem tak aj honda ma zlom niekde pri 3000, ta tusim (nepemetam sa ci honda alebo toyta) vypina jeden par ventilov do 3000 uplne (vobec sa notvaraju) tym sa prave dosahuje virenie pri nizkych otackach ale to je ozaj iba o spotrebe a mekom behu, nie o vykone. Tie stare hondy boli stavane na max vykon pri 7000, tak to sa bez takych trikov do 3000 nemoze slusne chovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.04  13:12

« Re: Re: Prvych par km

luf> no uz sa neviem dockat kym sa vratim na slovensko ako to vyskusam, alebo mam zavolat synovi nech to skusi? 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  22:17

« Re: Prvych par km

Sklopia sa, ked otocis ten ovladac nastavovania zrkadiel znackou dolu. Toto mi ukazal predajca pri preberani auta, tiez by som sa asi velmi divil, preco sa mi nesklapaju :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.04.04  21:51

to tak mala Honda. Dole vsetko klasika a ked sa zmenilo casovanie, motor tochu ozil.
    trochu? :)
    odporucam sa previezt v honda crx del sol, 1.6 tam ma asi 150k, pri otvoreni druhej fazy casovania (cca 5.500ot) pocitis v zadku to iste ako v v TDI ked zacne fukat turbo. a myslim to vazne.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  16:07

luf ty mas tiez lux verziu? prave som sa kukal do cennika a tam sa pise ze by tam malo byt "elektricke sklapanie vonkajsich zrkadiel" tebe sa to niekedy sklopilo??? alebo to blbo chapem? alebo sa to nejako zapina/ vypina?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  11:16

K variabilnemu casovaniu - no myslia si to preto, lebo to tak mala Honda. Dole vsetko klasika a ked sa zmenilo casovanie, motor tochu ozil. Nejaky taky motor, ako ma novy Megane ma aj Toyota - vo vsetkych otackach sa ten motor sprava uplne rovnako. Bozechran stavat Renault na uroven Toyoty, to by som si nikdy nedovolil (to len aby ma niekto z toyoty neprisiel kamenovat >:D )
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  11:07

Ad navod - mam slovensky. Predajca sa velmi divil, ako mi odlahlo, ze je slovensky a tak som mu spomenut teba. Vraj si mas prist vypytat slovensky, resp. hned mi chcel dat este jeden, ze ti ho mam odovzdat, ale vies ako "casto" som v BA, takze radsej si pon chod ty.
    Ad motory - prave ten malicky "pipik" je to, co robilo z auta zihadlo a co sposobilo to citelne nakopnutie pri 3500. Mozno to na tazsom Megane nebolo tak vyrazne, ale bez tohto pocitu mi 1.6 motor pripada mdly :-). Ale este stale ma malo najazdene, takze uvidim, ci sa to trosku neprebudi aj vo vyssich otackach. Stredne otacky sa prebudili po cca. 350km zabehu.
    Pre vsetkych - ja na ten motor nenadavam, je to motor urobeny na pohodu a moje srdce postrada tocivost a ostrost 1.4
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  09:34

Luf, poako mas navod, po madarsky ako ja? ... ma seru ...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  09:33

Inak k tomu variabilnemu casovaniu - preco si vsetci myslia ze to prinasa nejaky lepsi vykon, alebo tocak alebo co. To su nepostrehnutelne rozdiely. Zmysel je uple niekde inde a to v ucinnosti v nizkych otackach. On proste do 3000 otacok menej otvara sanie, co ma za nasledok jednak MALINKO lepsiu objemovu ucinnost ale hlavne sa dosahuju vysoke rychlosti plynov vchadzajucich do valca a teda lepsie premiesanie, a jeden dolezity trik, lebo tieto motory maju vyssi ako optimalny kompresny pomer a teda nizsi ako optimalny predzapal. Ak dosiahnes vo valci pri spalovani turbulenciu, klesa pravdepodobnost detonacie, a tak sa da zvysit predzapal a tym rastie ucinnost. To proste z jazdy nespoznas - podstata je v penazenke. ... No mozno teoreticky malinko vecsi tocak medzi 2000 a 3000 ale my mame maximum tocaku u 4000 tak o co ide?.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  09:20

Kukni si toto [odkaz] a toto [odkaz] vidis ze u tej 1.4 sice mas ten deklarovany moment, ale je to taky maly tazko vyuitelny pipik a na konci je zase maly tazko spoznatelny pokles, lebo tam sa uz chystas radit, zatial co u 1.6 mas trvaly pokles na konci krivky, takze ta 1.6 bide mat lepsie vysledky ako 1.4, ale pocitovo je lepsia 1.4. Kukni este mojho dizla [odkaz] ktory je od 1.4 na hony vzdialeny s mozno aj dvojnasobnymi hodnotami, ale aj tak ked s tym jazdim mam pocit pohodoveho kludaka a v tej 1.4 mam pocit zihadla. To je proste o emociach, nie o relnom vykone.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  20:38

Dik za radu, funguje to. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  20:30

Aha, takze na toto som neprisiel. Iba som prisiel na to, ze ak neni stlacena spojka alebo brzda, tak nenestartuje. Ze zapne elektriku som si nevsimol. Utekam do garaze vyskusat si to. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  20:27

Ad motor: Na 1.4 bol max tocak 127 a pri 6tis ot bol ~110. Na 1.6 je max. 152 a pri 6tis je asi ~135. Ten pokles tocaku je taky isty maly, dokonca u 1.6 je priebeh este plochsi (od 2tis do 6tis je tocak nad 135). Hlavny rozdiel je asi fakt v tom nakopnuti, ktore u Clia pri 3500 bolo dost vyrazne, tu sa nic nedeje a motor ide furt stejne. Zmenu casovania pri 4tis clovek ani nezbada, iba sa zmeni jeho zvuk. Ja netvrdim, ze ide zle, iba mi chyba to nakopnutie, ten spravny pocit - teraz som podradil a vy ostatni sa pozrite, aku mam vzadu SPZ :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  20:20

no mne to vyjde presne ako chcem, proste stlacim tlacitko a on bud nastartuje alebo len zapne elektriku, tusim to rozoznava podla stlaceneho pedalu alebo tak nejak, proste to skus :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  20:13

Tempomat na furt mam teraz uz aj ja, ale stve ma, ze pri kazdom jeho pouziti sa mi na palubaku objavi rychlost z tempomatu a ja musim potom prepinat na ten udaj, co som chcel vidiet. Drobnost, ale sere ma :D
    Ako sa da zapnut elektrika ked vypnes motor a otvoris dvere? Ma stve, ze niekde sedim v aute, pride nejaky znamy, chce sa pozdravit a ja ako trotel musim otvorit dvere miesto toho, aby som iba spustil dolu okienko. Bud som * alebo som to v navode prehliadol (ked zlyhali vsetky pokusy, precitaj si navod :P )
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  19:40

no ja som mal nejaky vybuch v robote, takze som v nemecku a megan je doma v garazi a tu mi dali namiesto A6 noveho kango co ma este zabehovy olej!!! takze zakaz jazdit nad 3000 otacok, no sila, to som teda nevedel ze take este je ...
    Ale k lufovi:
    1, tempomat mam nafurt, vypinanie ma nesere a obmedzovac nepouzivam
    2, da sa zapnut elektronika bez nastartovania ale mna to netrapi, okna otvaram iba na hraniciach :-)
    3, mobil si davam pod displej radia, zvykol som si tak na starom meganovi
    xxx, ja ziadne zvuky ani nedorazene platy nemam :-)
    Na tu "zihadlovitost" 1.4ky som prisiel aj ja aj ked bola v tazsom meganovi, je to v tom ze az do vysokych otacok vobec neupada moment, zatial co u 1.6ky ano. Mam presne ten isty pocit u mojej 1.9 dci, je to strasne tazkopadne, neochotne sa to vytaca, nad 3000 s tym ani nema cenu ist ... ale ked sa kuknes na krizovatke pri rozbehu za seba tak potrebujes dalekohlad :-) je to proste charakterom motora, ten klud v aute za to stoji, ale je to klamlive, ani nevies ako mas v meste 80, a uz som sa naucil ze po meste sa 5ka proste nepouziva, ako nahle tam tu 5ku dam uz viem ze ide o vodicak, to je aj dovodom toho ako pisali v testoch ze to moc zerie, skoro mi oci vypadli ked som videl tych 8 na spotrebe po meste, ale potom som sa umravnil, jazdim len "+20" stylom a zmestim sa do 6 este stale jazdou typu "vsetci zavadzaju"
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.04  14:59

« Prvych par km

Takze tu su moje prve skusenosti.
    Auto som dostal do ruky vo stvrtok predobedom, doteraz som najazdil 1350km. Aby to nebolo jednotvarne, zacnem negativami (zoradene podla toho, ako moc ma stvu):
    1, Zapinanie tempomatu je na blbom mieste, vacsinou tam mam koleno, takze najskor musim uhnut nohou, potom sa nahnut dopredu a nahmatat vypinac. To mohli vyriesit nejako lepsie, jeho ovladanie na volante je super!
    2, Elektrika v aute sa vypne, ked otvorim dvere vodica a motor nebezi. Potom sa uz nedaju ani ovladat okna! Ked chcem teda otvorit okno, musim si to rozmysliet dopredu, alebo znovu nastartovat.
    3, Priehradka pod radiom je plytka, mobil aj penazenka z nej trci. Ine miesto pre mobil, aby bol rozumne v dosahu som nenasiel. Zeby ma takto chceli donutit kupit si handsfree?
    4, Palubka je ticho, ale v spolujazdcovych dverach nieco hrkoce. Nieco hrkoce aj v spolujadzcovom sedadle, ked je prazdne.
    5, Sklapanie operadla spolujzdcovho sedadla ma nejaky velmi uvolneny bowden a packa sa nevracia do povodnej polohy, ale zostane mierne trcat
    6, Plast z vnutornej strany piatych dveri mi odstaval - buchol som do neho, zaklapol do nejakych zapadok a je OK >:D
    A potom uz len same pozitiva...
    1, Motor je skvely. Ovela prekonal moje ocakavania. Od 2 do 5tis otacok sa sprava uplne rovnako. Az tak rovnako, ze mi chyba to ozitie mojej 1.4ky pri 3750ot. Spotreba pri zabehu velmi rychlo klesala a momentalne mam 6,9l pri kombinovanej prevadzke, a 8,1l pri mojej dnesnej ceste do Prahy (skoro stale 130 na tempomate). Na to, ze Clio bralo 6,5 resp 7 pri tychto rezimoch, je to super! Dufam, ze dialnicny rezim este pojde dole
    2, Podvozok je fajn, dost tuhy, ale velmi prijemne tlmi nerovnosti (neviem, na co sa stazujes, yyyyy :-) ) Mam 17ky kola a uz som jednu gumu pracvikol na obrubniku. Nie som si isty, ci to bola spravna volba, ale ked ziadne 16ky z ponuky neboli pekne :(
    3, Ticho - pri 130 je v aute ticho! Huraaaa. Ma to ale nevyhodu - mojho synatora zvuk motora uspaval, v Megane vydrzi byt zobudeny aj 2 hodiny, v Cliu zaspal este v Blave :-!
    4, Na to, aka je to krava je to krasne mrstne v zakrutach. Trosku som si pozavodil v okoli Banskej Stiavnice a dojmy su fakt dobre >:-[]
    Na zaver ale musim povedat, ze uz to neni ten maly diablik so silnym motorom, zmiznut niekomu z dohladu uz nie je vobec take jednoduche a aj pri predbiehani si musim davat vacsi bacha. Je to rodinne auto a moja dusa by uvitala, keby som mal prachy kupit si este Clio s 1,6 motorom
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.04  20:42

« Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???

ano, ale svojho som este nevidel
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.04  20:33

« Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Kupoval si to v Istrose? Lebo ak ano, tak tam niekde bude stat na parkovisku aj moj a cakat, kym vybavim leasing. :P
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.04  17:29

« Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???

este sa tam montuje construct, este musi prejst prevod prachov, poistovna, policajti a tak ... takze niekedy v priebehu tyzdna ... na vikend sa pojdem povozit :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…