Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.06  15:43

« to je spravny pristup

to je spravny pristup >:D
    jinak na muj dotaz jsem si odpovedel sam, jedna se o unik chladici kapaliny ...... servis uz vola
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    muzete mi jeste vyjmenovat zavady, ktere jste meli a ja jeste ne ?
    abych vedel na co se zamerit .........
    PS: do schranky mi zatim nezateka, takze to neprivolavat ;-)
    ale jinak muj vztah ke znacce = >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.06  15:30

« Bez nadpisu

Ja mam zkusenosti - a s obojim. Az mi zjistis tu kontrolku... >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.06  15:06

« Menic 12V na 230V

viem, ze to nie je moc k teme, ale
    chcem si objednat menic 12V na 230V, vybral som si taky stredne drahy ktory vie dodavat trvale iba 150W spickovo max 450W. Nemienim nejako trapit autobateriu a zapajat tam hluposti staci mi nabijacka na mobil prip. na baterie fotaku resp. zariadenia co maju minimalny odber.
    Mate niekto zakupeny nejaky menic ? S akym vykonom? Ake mate s tym skusenosti ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.06  14:55

« startovacie kable - kolko A ?

nejako tu diskusia viazne, takze dalsia otazka (ak teda neotravujem).
    Kolko amperove startovacie kable su podla Vas vhodne pre startovanie diesela ?
    Z hlavy Vam teraz nepoviem kolko Ah ma moja autobateria. Rad by som kupil nejake kable (ktore sa mi neprehreju a nemaju privelky odpor) a kedze diesle potrebuju vacsiu energiu na startovanie (zhavenie + najma roztocenie tazkeho motora resp. jeho odpor) tak viem, ze su vhodne hrubsie, najlepsie medene kable dimenzovane na co najviac Amperov. Nechcem zase vyvalit vela penazi za nieco co pouzijem par krat za zivot. Ide mi o primerany kompromis.
    200Amperove su malo ? alebo mam hladat viac ?
    Ake vy pouzivate resp. ste zakupili ? Aj ste ich niekedy pouzili ?
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.06  10:21

« Re: poistne (bezpecnostne) matice resp. skrutky kolies

Tyjo, ani som nevedel, ze su rozlicne skrutky :shock: . Dosiel som do obchodu, kde predavaju hlinikove kola a pytal si poistne sroby. Chlapik siahol do regalu, podal mi ich a boli OK. Stali asi o 50Kc viacej ako cez interenetovy obchod, takze pohoda a neriesim.
    Skus navstivit nejaky pneuservis alebo predajcu kolies, poradia ti.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  09:45

« Bez nadpisu

to zalezi od rafku - na plechovy ma uplne jine srouby nez na lita kola. Nejlepsi bude dojit do servisu, protoze se lisi nejen delkou, ale hlavne tvarem hlavy a podlozkou, ktera ale myslim prave u plechacu neni (ja mam lity takze nevim a ja jsem objednaval srouby spolu s autem).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  09:18

« poistne (bezpecnostne) matice resp. skrutky kolies

Chcel by som cez Internet kupit bezpecnostne skrutky na kolesa aby nebolo take lahke odmontovat koleso. Nasiel som viacero druhov ale je tolko rozmerov ze som vedla. V navode k autu je milion udajov o pneumatikach ale o skrutkach som tam nic nenasiel.
    Mam obycajne plechace asi 195/65 R15. Su vobec rozne rozmery >SKRUTIEK< v zavislosti od vybavy alebo motorizacie ?
    Na nete su taketo rozmery skrutiek: 14 x 1,50 x 27C,12 x 1,50 x 25C,12 x 1,25 x 25C,12 x 1,50 x 25R,12 x 1,50 x 22C,14 x 1,50 x 25C,12 x 1,25 x 27C,14 x 1,50 x 27R co mi moc nehovori.
    Chcel som premontovat poistne skrutky zo skodovky ale ako som zistil megane ma skrutky a skodovka iba matice takze som neuspel.
    Viete mi poradit aky rozmer skrutiek mam objednat ?
    Diki.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  08:50

« Bez nadpisu

tv: jo dik, tos me potesil, tak to mam radost ze tam mam minimalne o chlp mensi poruchu jak ty - me to sviti aspon trochu... >:D >:D >:D
    Jediny auto co jsem kdy videl ze melo indikovanej tempomat normalni plne svitici kontrolkou byl passat - ma ten stejnej symbol co Fabie, ale zde prave korektne sviti ... a sviti naplno.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  07:06

« Bez nadpisu

tamtam: rad by som sa pridal, ale vies aky tempomat mam ja (dorobeny) a mne nesvieti kontrolka ziadna. Mimochodom ani na Fabii mi nesvietila - tam to asi ani nebolo SW osetrene a sice kontrolka a miesto na plosaku bolo, ale LED nebola osadena a ani som nepocul, zeb to niekto spojazdnil. Diamant s tym vtedy robil pokusy, ale pokial sa pamatam, ziaden uspech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  13:11

« Bez nadpisu

Dobre dostanme se k jadru pudla o co mi jde - ja hledam poruchu !!! Poruchu spocivajici v odlisne svitivosti tohoto znaku. Pod kazdou kontrolkou je LED dioda ktera sviti tak silne, kolik proudu do ni tece a tady je bud zamerne nebo chybou pri osazovani desky proud mensi - je nastaven odporem. Oprosteme se tedy od dalsich veci jako je barva jejiho svetla a vyraznost celkoveho dojmu symbolu dana maskou pres ni, hledejme to co hledam ja a sice: jestli je zavadou jen meho kusu, ze LED podsvecujici segment tempomatu sviti urcite mene. To ze sviti mene jde dobre posoudit pokud rozsvitis ty svetla a tempomat a budes se divat na intenzitu primo te kresby - to proste musis pouhym okem videt, i ten tempomat je slaba kontura, tady je to zase kolecko a v nem nejake paprsky a u toho jeste znacka zakaz vjezdu, proste miniaturni obrazek. Ze intenzita svetla ktery prosvecuje jedno a druhy je stejna nebo ruzna zjistis po 1s pozorovani. Nebo kdyby se dokazal pridat nekdo z ostatnich ??? Diky !!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  12:44

« Re:

to tamtam:
    znak stretavacich svetiel je u mna zlozeny z tak tenkych ciar, ze aj ked je podsvietenie relativne silne tak ten znak alebo emblem,ikona alebo ako to nazvat nesvieti nejako silno. Ale u mna to je kvoli tomu, ze je zlozeny z tenuckych ciarok. Ale nejaku nerovnomernost som nepozoroval resp. ani moc nestudoval kedze to nebolo ocividne alebo rusive.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  12:01

« Bez nadpisu

k ty kontrolce - to je divny, me teda svetla (mlhovky i potkavaci) sviti mnohem silneji jak tempomat, vlastne vsechno sviti tak nejak stejne silne (treba zluta rezerva je stejna co zeleny potkavacky), ale zelenej tempomat je suverenne nejslabsi ze vsech. Oranzovy omezovac uz je lepsi, ale stejne si myslim ze je slabsi co zbytek. Furt tomu teda nemuzu prijit na kloub jestli to je u vic aut nebo jen u me...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  11:12

« Re:

Automaticku klimu nemam, mam iba manualnu.
    Znak stretavacich svetiel svieti rovnako slabo ako tempomat.
    Sympatickejsie by mi boli tie svietacie "znaky" ako podsvietenie pozadia.
    Aha takze ja asi tym nastavovanim svietivosti nastavujem iba intenzitu podsvietenia a tym vlastne vsetkeho. No tak detailne som to zatial nestudoval.
    A este sa mi nepaci ovladanie vetrakov, no hroza.
    Perlicka:Dnes rano mi dokonca pred startovanim par sekund zhavilo (v auguste). Alebo to bolo iba v ramci zapinania zapalovania nejaka kontrola vsetkych systemov ked vsetky kontrolky zasvietia a postupne zhasinaju, ale skor verim, ze to bolo zhavenie lebo predtym som si tu kontrolku zhavenia ani nevsimol a zdalo sa mi ze to tam bolo aspon 1-2 sekundy.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  10:52

« Bez nadpisu

Dvere: jasne ze to dvakrat cvaka, ale to dela tehdy kdyz je to prokazatelne blbe zavrene (prvni zub). Tys to mel zrejme zavrene dobre ale vinou naklonu auta to mohlo uz o ten milimetr (ktery zpusobilo vyoseni dveri vlastni vahou kdyz je auto krive) byt interpretovane spatne - snimac spravneho zavreni je mikrospinac v zamku dveri a kdovi jak je tolerantni a co jeste je ochoten prohlasit za dobre zavrene. Ze to pak 2x necvaklo mohlo byt dusledkem mezistavu v rozpoznani. Ohledne ruseni - to sice muze byt pochopitelne taky duvod, ale pokud jsi byl blizko auta, nebyva to caste. Mirit neni nutno nikam, je to radiovy prenos - miri se infraledkou (DO k televizi atp.), nema ovsem smysl mirit plosnou antenkou v karte. Prijimac byva kdesi v RJ komfortu auta, ta byva v prostoru pro cestujici - jak je to presne tady nevim.
    Budiky: tak to mame stejny, tempomat sviti zelene slabe, napr. tlumena svetla sviti zelene dostatecne silne, takze barvou to nebude. Je to zamer - asi jde o dulezitost sdeleni. Krome prehozeni pozic budiku mas jinaci podsviceni (barvu a u displeju i styl - my mame svitici segmenty, ty svitici pozadi) a taky jinou grafickou upravu a jine rafiky. Pry mas jeste nejake zmeny na automaticke klime (mas ji??) - zajimalo by me jake...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  10:32

« Re:

to tamtam:
    Ak by boli dvere zle zavrete tak by to (aspon u mna) 2x tak naprazdno cvaklo (a tym upozornilo). Predvadzal mi to predajca.
    Ale mne to tam vtedy vobec nereagovalo, ani ciastocne.
    Pozrel som ci su vsetky dvere zavrete a jedny som pre istotu znovu zabuchol.
    to luf: Ze by radiove rusenie? To ma nenapadlo.Mozne je vsetko.
    Hlavne, ze sa to uz potom nevyskytlo.
    Ozaj a kde je vlastne receiver (prijimac) ? Kam mam mierit ? Mam orig. Renaultacky alarm s kontrolkou a aj cidlami vzadu. Musim pozriet do navodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  10:28

« Re:

ak nezabudnem tak sa pozriem na intenzitu tych kontroliek.
    Kazdopadne viem, ze oranzova (obmedzovac) je o dost zretelnejsia ako zelena (tempomat). Ale nemusi to byt iba jasom ale tym, ze ta farba ako-taka bije do oci viac. Ale musim uznat, ze asi svieti aj viac. Pozriem sa lepsie. Mozno je to naschval tak aby bolo jasne, ze je zapnuty obmedzovac, neviem.
    Co sa tyka intenzity, to som si moc zatial nevsimal. Hral som sa iba s tym otocnym nastavovanim svietivosti palubovky ale nic viac.
    Ked to pozriem dam ti vediet.
    Ja mam faceliftovany model kde su prehodene "budiky" tacho a otackomeru takze mozno v starsich to moze svietit inak (neviem ci sa tam aj nieco take menilo).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  10:22

« Re:

pokud ti to pri zamykani 2x cvaklo, pravdepodobne dvere nebyly zavrene
    ... zkus si to pri nedovrenych dverich, pokud nejsou uplne zabouchnute zamkne se to a okamzite odemkne
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  10:14

« Bez nadpisu

Ono ale pokud nejsou dvere spravne zavrene (napr. jen na 1. zapad), tak to nezamkne. Co kdyz v tom naklonu to nejak vyhodnotilo spatne zaklaple dvere???
    Kdy mi nekdo odpovi zdali i jemu sviti kontrolka tempomatu o poznani slabeji nez v rezimu omezovace a soucasne slabeji nez jakakoli jina??? :x
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.06  10:10

« Re: trampoty pri zatvarani/otvarani nakloneneho auta ci naho

Mohla by to byt nahoda, ze nieco v okoli rusilo radiovy signal karty, to sa stava. Infra dialkove k autam uz skoncili, tak si na to budeme musiet zvyknut. Az ked sa to bude opakovat bude to problem. Drzim palce, aby nebol ;-)
    BTW krasna spotreba. Tych 105 konikov a setstikvalt by mi mozno aj stacilo na moju suchtavu rodinnu jazdu. Ale do interieru repraky, ktore budu vydavat zvuk vytocenenho benzinaku >:-[] Ale v nedelu som sa ponahlal z Donovalov do Schwechatu, auto nijako nesetril a v dvoch ludoch som mal priemernu spotrebu 6.9, nemam si na co stazovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.06  22:52

« dotaz

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    maly dotaz, je tohle normalni ? najeto 18tis km
    jako by netesnily hadice :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.06  10:40

« Par udajov o spotrebe

Uvadzam par udajov, ktore som odpozoroval pri cca 600 km jazde:
    1. Blava - Orava(na Polske hranice) 296 km
    priemerna spotreba 4,7 l/100 km
    dialnica D1 + ostatok okresky s dedinami na Orave
    vyrazili sme pred 5tou rano takze cesty boli prazdne takze som fical po dialnici vacsinou 130km/hod (otacky 2600, tempomatovych 130 = na tachometri o hrubku rucicky nad 130km/hod).
    2. ta ista cesta naspat
    + nalozene cca 150kg obkladaciek. Zadok sedel nizsie. Pre zabeh asi nic moc.
    priemerna spotreba 4,3 l/100 km
    - na okreskach boli riadne kolony takze cela Orava bola za priemer 3,8 l/100 km - potom som priemernu spotrebu "pokazil" na dialnici kde som menil rychlosti ale vacsinou som siel 120 alebo 130 tempomat. Riadne prsalo a nikde nikoho.
    Samozrejme nezabehaval som tak, ze 130 tempomat, menil som rychlosti a vsetko ako sa ma, uvadzam to ako som siel vacsinou.
    Par udajov spotrieb pri roznych rychlostiach (ak si ich dobre pamatam):
    vsetko 6 prevodovy stupen:
    100 tusim 3,8 l este overim
    110 tusim 4,3 l este overim
    120 4,6-4,8 obvykle 4,7
    130 5,1 -5,4 l obvykle 5,2
    zalezalo od sklonu vozovky ale zhruba tak.
    Dalo by sa jazdit aj pod 3 l a este by to nebolo podtacane ale na to som nemal nervy. V papieroch je tusim 5,8/4,1/4,7 l/100km.
    Beznou technikou (nie extremom) sa da dostat pod 4 l ale to nie je pre mna ale da sa. Staci to drzat okolo 2000 otacok ked je maximum krutaku (240Nm) a ide to kopec nekopec a na sestke pri tej spotrebe nejdete pomaly, ze by som bol na čele kolony so starymi skodovkami (ktore tymto nehanim a ani sa nevyvysujem).
    Trochu som pocul svistanie turba viac ako na inych turbodieseloch, to bolo dokonca zrejmejsie pocutelne ako zvuk motora (nie intenzitou ale vyssim zvukom).
    Vonku to pocut, ze je to diesel ale vnutri iba pri velmi nizkych otackach.
    Dokonca mi trochu vadi, ze rovnaky tlmeny zvuk to ma pri 2000 a pri 3000 otackach takze obcas cumakujem na otackomer ci uz som mal preradit (ked sa nevenujem az tolko riadeniu).
    Co sa tyka zprevodovania je to velmi dobre odstupnovane. Najvacsi "odstup" maju 2ka a trojka takze dvojku treba vytocit o trosku viac aby tam sadla trojka a mala optimalne otacky a motor bol v otackach ked je turbo uz ucinne a mohol vyrazit. Ale to je aj na inych dieseloch tak. Takze vacsinu zakrut aj tych prudsich pri podradeni je na 3ku a iba ostre serpentiny su na dvojku.
    6ka sa da bezne pouzivat aj na okreskach a uz okolo 90 skor 100km/hod.
    Ma ale nejaku kratku drahu paky zda sa mi, ze kratsiu ako z 3na4.
    Stve ma, ze mam spiatocku s tym kruzkom a radit ako keby jednotku. V katalogoch som videl foto kde to bolo normalne uplne vpravo a dozadu ale to som sa pytal a to maju 1,9dCi a mozno aj 2,0dCi. Inak super.
    Takze spokojnost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.06  10:02

« trampoty pri zatvarani/otvarani nakloneneho auta ci nahoda?

no faro ma uz stihlo zneistiet:
    Zaparkoval som na krajici kde auto bolo (uznavam) silno naklonene na pravu stranu (az som dufal, ze klapka v hrdle nadrze nepusti prip. naftu von).
    Auto v tejto polohe odmietalo povel od karty na uzamknutie vozidla.
    Skusal som "mierit" na rozne miesta, opatovne stlacal z roznych uhlov a auto nic. Vybral som a vlozil bateriu v karte. Proste az na xsty pokus sa zavrelo.
    Co je horsie, detto bolo ked som ho neskor chcel otvorit (nastastie na 4x pokus uz zafungovalo). Potom som este mal nejake jazdy a odvtedy mi to ani raz nezahaprovalo a fungovalo 100%.
    Asi mal ten neprirodzeny naklon na to nejaky negativny vplyv alebo co.
    Alebo slo o nahodu ? Stalo sa to niekomu z Vas ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.06  16:42

« Bez nadpisu

TOMAS: tak si sa dockal! Gratulacia!
    Pamatam si, ze zhruba pred rokom sme tu riesili presne taku istu vec ako ty teraz - vytiahnutie okien. Neviem ci celkom presne pamatam, ale zaver bol taky, ze diesle maju nejakym sposobom inu logiku ako benziny, dokonca sme myslim porovnavali Sport Way ediciu cesku a slovensku (ktore mali jemne odlisnu specifikaciu) a tiez to nebolo uplne identicke.
    Navyse vacsina ludi tuna na tomto fore ma este predchadzajuci (nefaceliftovany) model, takze aj SW moze byt tym padom odlisny a tak nieco, co niekomu funguje tak a tak, nemusi fungovat aj u teba tak isto...
    Co sa tyka zabehu, jazdi tak ako s novym autom - opatrne. Ostatok nechaj na motore samotnom, tych par tisic km urobis ani nevies ako a ako budes postupne poznavat auto, budes aj smelsi pridat plyn, aj zistis, kde to zhruba zabera apod.
    Cyklovac - treba povedat ci mas dazdovy senzor alebo nie. Ak ano, nestaraj sa o nic, on sa o seba postara sam, len si obcas tym koleckom zmen intenzitu podla konkretnych podmienok.
    Inac prajem vela stastnych km!
  • 00 Reagovat !

foto Sranki

Sranki 11.08.06  22:42

« zabeh

S tym zabehom je to uz otrepane ale asi to treba neustale opakovat.
    Riad sa tym co mas napisane v navode.
    Myslim, ze v dnesnych autach zabech nie je zasadny problem co sa tyka dalsej zivotnosti motora a dalsich casti. Dnes su uz na jednotlivych dieloch (a netyka sa to len motora - "zabehava" sa vsetko co sa hybe) drsnosti a tolerancie tak nizke, ze pri zabehu noveho auta by sa nemalo nic vazne stat aj ked kratkodobo prekrocis vyrobcom odporucanu hranicu otacok. Takze smelo predbiehaj - tvoje orgány urcite niekto zuzitkuje >:D
    Pri zabehu v podstate ide o to aby sa este ciastocne znizilo trenie medzi jednotlivymi dielmi a vymedzili sa vole. Kedze tie su uz aj tak male, nie je co riesit aj ked vidim, ze vela ludi to tu trapi. Proste jazdi tak ako jazdis normalne, nevidim dovod brzdit dopravu v meste. Neviem sice ake ot. uvadza Renault do 1500km ale ak budes lepsie radit tak si nikto ani nevsimne, ze "zabehavas" ;-)
    Ak chces vediet viac o tejto problematike nastuduj nieco o tribologii - venuje sa treniu a mazivam.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  20:44

« Par odpovedi na svoje otazky + overene fakty

to luf:
    TEMPOMAT:
    overil som si to cestou z prace - mal si pravdu + a - na tempomate funguje iba ked pridavas plyn. Ja som vtedy brzdil motorom preto mi to neslo. Diky.
    "binarny plyn"? celkom dobreeee ale fakt nemalo to od toho daleko. Mozno sa to preto tak zdalo lebo som to necakal, bolo to pri nie velkej rychlosti a na nizsom prevodovom stupni.
    Dnes sa mi uz nezdalo auto az tak lenive ale stale to nie je ono, neviem ci to uz realne moze byt tak, ale subjektivne to uz bolo o dost lepsie ako vcera. Je to na dobrej ceste.
    Zajtra skoro rano palim po dialnici D1 smerom do Polska takze to trocha prevetram a poskusam.
    ako zapnut iba zapalovanie (overil som to a FUNGUJE):
    zaradit 1.rychlostny stupen, stlacit brzdu + stlacit tlacidlo
    START/STOP
    supeeeer presne toto mi chybalo lebo ten predchadzajuci postup bol krkolomny a tento je rychly a efektivny.
    chladnicka:
    kaslem na to, auto mi funguje ako ma a nechcem aby sa mi tam nieco dorabalo nedajboze by to zacalo robit problemy.
    Ani by som neriskoval to, ze mi to vycucne bateriu lebo roztlacanie by som neriskol - zevraj moze preskocit remen a to nepotrebujem.
    Inak som velmi prekvapeny ako dokazal Renault ohlucnit to dCi-cko. Bol som zvyknuty na tlmeny traktorovy zvuk TDicka a to TDCi tiez trochu hlucne ale toto normalne parada az mi to malinko vadi. Radim rychlosti podla zvuku ale tu normalne musim sem-tam pozriet na otackomer aby som si bol isty. Fakt klobuk dole.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.06  16:15

« Bez nadpisu

BTW ked budes mat zabehane, spravime stretko v BA? Nech mozeme my, co mame benzinaky porovnat o co sme prisli?
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.06  16:11

« Bez nadpisu

ked zapol som Rko tak tempomat riadne pridal plyn az mi krk zalomilo - no vidis, ze ten motor uz nie je celkom kaput. Pedal ma dost dlhu drahu a plynulu regulaciu. Nasa Oktavia ma plyn asi iba binarny - plny a pusteny. Lebo ak trosku do neho tuknem, zaberie ako diva, ale ked slapnem uplne na podlahu, zabera zase iba tak isto. Kym som si na to zvykol, par krat som skoro nestihol obiehanie, teraz uz viem, ze so 74kW potrebujem na obiehanie viacej miesta ako s s 83kW ;-)
    Ad chladnicka - ked ju potrebujes, daj si tu zasuvku spravit. Ze ti vybije baterku je tvoj a nie ich problem. Ak to dokazu, nech to urobia, nie?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  16:00

« Par odpovedi od predajcu

zostrucnim:
    zasuvka 12V:
    podla vyjadreni technikov by teoreticky bolo mozne Vam prirobit
    zasuvku, kde by permanentne bolo napajanie, ale zjavne sa im to nepozdavalo kvoli tomu, ze chladnicka by Vam velmi rychlo vybila baterku (karavany su vybavene velkokapacitnymi autobateriami, kde to nie je problem).
    moj komentar: takze autochladnica pre mna pada aj ked ma system ktory zabrani vybitiu baterie.
    ako zapnut iba zapalovanie:
    skuste zaradit 1.rychlostny stupen, stlacit brzdu + stlacit tlacitlo
    START/STOP, malo by to taktiez fungovat
    moj komentar:pojdem to vyskusat. Naposledy co som skusal bolo presne to iste akurat som mal neutral a motor sa nastartoval co som nechcel. Takze finta je v tom ze tam ma byt zaradeny stupen. OK vyskusam.
    spica, ja mam velmi dobre skusenosti s jednym predajcom z Renaultu, vzdy reaguje na emaily obratom a dokonca pouziva digitalny podpis. Je velmi ochotny a ustretovy - fakt idealny chlapik - robi dobre meno Renaultu.
    Dakujem vsetkym.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  15:51

« Re:

problem u mna bol asi v tom, ze som vtedy ked som to skusal nemal nohu na plyne - v tom je podla mna hacik presne ako povedal LUF.
    lebo plus a minus mi nefungovali pokial som nedal predtym R ale znovu podotykam asi preto ze som zpomaloval a nemal stlaceny plyn. To ma zmiatlo.
    ja to dnes vyskusam s plynom (verim ze to pojde ako pises tamtam) a bude po probleme a aby to bolo korektne tak vysledok sem napisem a bude to raz pre vzdy jasne. Kazdopadne uz viem zo skusenosti povedat, ze bez plynu + a - nereaguje a preto som sa povodne pytal.
    Overim to s plynom a bude to jasne.
    >Jo a jinak pokud po nejako dobu pojedes na ovladani pedalem rychlosti >vyrazne jinaci nez je ta v pameti tak se mam dojem ta zapamatovana >beztak z bezpecnostnich duvodu smaze
    toto mozem potvrdit, lebo 1x VTEDY neviem za akych okolnosti mi to zafungovalo. To som asi mal riadny rozdiel rychlosti co by ani na danom rychl. stupni motor nevytiahol :).
    ale ked ten rozdiel nebol obrovsky (tak to nezmazal) a ked zapol som Rko tak tempomat riadne pridal plyn az mi krk zalomilo.
    Skusal som to par krat ( moja chyba keby som bol trpezlivy a mal viac pokusov tak by som na to prisiel sam) a nemusel Vas predcasne tym zatazovat. Keby to bolo jednoznacne napisane v navode tak by som na to hned prisiel. Teraz citam PDFko ku starsiemu modelu a je tam na druhej strane takato veta "Kdyz je regulovana rychlost ulozena do pameti mozete uvolnit pedal akcelerace" - OK tak sorry toto som prehliadol. Tak je to potvrdene. Overim v praxi.
    Stacilo dosledne citat navod. Teba kuknem ci to mam aj v mojej verzii - predpokladam, ze ano.
    OK, tempomat asi vyrieseny, vdaka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  13:59

« Bez nadpisu

A jeste k tomu tempomatu - v pameti mas rekneme 130, ale auto jede na nozni ovladani 65 a chces aby nadale pokracovalo 65 na tempomat. Co udela kdyz v tomhle rezimu stisknes + (nebo -) - zadne R predtim pochopitelne nemackas neb 130 obnovit nechces. Jedes na pedaly a stisknes plus nebo minus (jedno a samotny)?? Podle me to prave elegantne prejde na tuhle rychlost a vlozi si ji rovnou do pameti (tezko to totiz udela jeden krok vyse nebo nize z drivejsi hodnoty 130, spis si myslim ze to udela jeden krok anebo spis zadny od aktualni rychlosti, takze se domnivam ze dosahnes zobrazeni zpravy bud 63 nebo 67 (podle toho jestli plus nebo minus) anebo spis rovnou 65 lhostejno od tlacitka a auto bude rovnou pokracovat touto rychlosti. Domnivam se proto, ze jsem byl zvyklej na tempomat z fabie kterej mel trochu jinou logiku, takze nejsem zvykly temer vubec R pouzivat a funguje mi to presto bez vyhrad. Tj. ted nevim jak to vlastne delam (musel bych sedet v aute, fakt si u stolu nevzpomenu) ale nikdy jsem nenarazil na nejakou nelogicnost a to jsem si prave temer jist ze R k nicemu nepotrebuju - tj. musi byt cesta jak dostat aktualni rychlost do pameti i bez nej, ne??? ;-) ;-)
    Jo a jinak pokud po nejako dobu pojedes na ovladani pedalem rychlosti vyrazne jinaci nez je ta v pameti tak se mam dojem ta zapamatovana beztak z bezpecnostnich duvodu smaze (ochrana presne pred tim co pises, tedy ze to nekontrolovane vystreli a zrychluje ....).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  13:52

« Bez nadpisu

TOMAS: kdyz uz jsi v tom studovani chovani auta, koukni schvalne na kontrolku tempomatu (zelena) a kontrolku omezovace (oranzova). Kdyz porovnas intenzitu svitu v zelene a oranzove barve a navic srovnani s kontrolkami jinymi - treba od tlumenych svetel - jak ti to sviti?? Me prijde ze tempomat sviti (zelena) o dost slabeji nez omezovac (oranzova) a cele ze to sviti mene nez jak sviti kontrolky ostatni, tak premyslim jestli je to zamer (informace male dulezitosti, tj. malo vystrazna kontrolka) nebo chybka... ???
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.06  13:21

« Re: Re: Idem rozdavat rozumy :-)

Ked ta osplechne auto tak najrychlejsie je pritiahnut packu a okamzite sa ti utrie sklo(neovplyvni nastavenu hodnotu). Alebo extrem - zapnes polohu kde permanetne stiera a vypnes ale to asi nie skor to zotretie skla. Takze s tym Fordom to nie je take zle ale vsetko ma vyhody a nevyhody. Ale to osplechnutie sa da riesit elegantne a rychlo. no jedno riesenie mam a stoji to asi 260,- na 1-2 roky + 20min mesacne na pracu :-) chces vediet ake ? Takze dalsi BA, to aspon dalsi sused :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  12:45

« Vstrikovac

No nejdriv si mysleli ze to bude svickou ale nakonec jim diagnostika vyplivla ten vstrikovac tak mi dali nahradniho logana a je to des tak doufam ze to spravi este dneska a uz do servisu dlouho nepojedu :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  12:25

« Ako spravne zabehat dCi ?

povodne som chcel dat subjekt prispevku "Ako spravne zabehat diesel" ale to uz je riesene na inych forach takze radsej takto. Tie renaultacke diesle su asi fakt specificke aj ked tie hlavne zasady su vzdy rovnake.
    Dieselakov je tu asi pomenej ale aj tak.
    Hlavne zasady a to:
    - nezatazovat pri studenom motore
    - prevytacat do vysokych otacok
    - miernejsie akcelerovat
    - nie vela kratkych jazd a studenych startov
    - menit rezimy a nezabehat iba na dialnici pri konstatnej rychlosti
    to su jasne veci.
    V com sa ludia nezhoduju a su rozne skupiny a kazda radi inak je to, ze pocas zabehu ci to obcas aj primerane "prevetrat" aby to nezlenivelo (dan je vyssia spotreba) alebo prevetrat to az po zabehu resp. po 1500 km alebo viac.
    Niekto tvrdi, ze zo zaciatku najma dialnice a az potom okresky, niekto zase ziadne dialnice a co najviac rezimov, rychlosti atd.
    Nazorov je viacero, a niekedy sa ani odbornici nezhodnu.
    Dokonca som pocul ze zabehavat pri jednotlivych kratsich jazdach tak okolo 80-100km. Niekto zase hovori, ze zabehat to naraz.
    Aky je Vas recept o ktorom ste presvedceny ze to je spravny zabeh ?
    Co je ten spravny kompromis aby auto nebolo zive ale zrave alebo extremne usporne ale lenive?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  12:10

« Re: Idem rozdavat rozumy :-)

Diki za odpovede
    ad okna
    jedno stlacenie nespravi nic. Ja som skusal kazdeco ale jediny overeny postup je karta von a vsetko znova. Ale este polaborujem. Pisal som predajcovi tak uvidim co mi poradi (to zapinanie zapalovania mam od neho pri preberani).
    ad tempomat
    este to checknem ale mam dojem, ze minus a plus tlacitka myslim nefunguju ak nemas zapnuty a aktivovany tempomat. A ak ho Rkom aktivujes (a mas zrovna tych 130 v pamati) tak prida ako blazon a nestihnem potom minusovat. Ale velmi cenna informacia je to co pises ze plyn musi byt ASI stlaceny a to mam dojem som nemal pretoze ked vletim do obce tak plyn uz nestlacam pretoze praveze znizujem rychlost. Ale kedze sa mi mari ze som to raz zazracne ulozil presne ako som chcel tak to bude asi tym, ze som mal ten plyn. Overim to. Dakujem sa tuto informaciu mnohonasobne.
    Ad ford
    ono som vypichol len jednu fukciu co sa prave tykala nastavovania cyklovaca. Ked ta osplechne auto tak najrychlejsie je pritiahnut packu a okamzite sa ti utrie sklo(neovplyvni nastavenu hodnotu). Alebo extrem - zapnes polohu kde permanetne stiera a vypnes ale to asi nie skor to zotretie skla. Takze s tym Fordom to nie je take zle ale vsetko ma vyhody a nevyhody. Ale to osplechnutie sa da riesit elegantne a rychlo.
    ad zabeh resp. lenivost
    tak to si ma okludnil, lebo mam rad dynamicku jazdu a bol som zvyknuty, ze vsetko co som zabehaval slapalo dobre od zaciatku akurat spotreba sla casom dole. Toto ma nalakalo lebo teraz to ide niekde na urovni plne nalozeneho 85konoveho 1.5 dCi. Na kazdej krizovatke pri rozbehu sa mi tlacia na chrbat s hocijakym autom a ja nemam srdce ist cez svoje stanovene limity kvoli zabehu. Je to blbe v rannej Bratislavskej spicke ked cez interval zelenej ma prejst co najviac vozidiel a ja idem ako z rebrinakom (ale nie take to zas nie je, prehanam). No dufam, lebo budem chodit casto na Oravu a tam je v kopcoch velmi malo sanci na predbiehanie a potrebujem kazdy kilowat a Nm. OK pockam.
    Diki.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.06  11:17

« Idem rozdavat rozumy :-)

Ad okna - 5 sekundove drzanie tlacitka zapne predovsetkym aj elektricke servo a toto zerie baterku ako zdivene. Musi existovat aj jednoduchsi sposob, skus, co spravi normalne jedno stlacenie start/stop a nestlacenych pedaloch. U mna to funguje, ale mam inteligentnu kartu a u tych normalnych je to nejako inak.
    Ad tempomat - tiez som na to dlho nevedel prist, ale je to jednoduche a mam to napisane aj v manuali - novu hodnotu das do pamati ked zmacknes + alebo -, ale iba vo chvili, ked mas nohu na plyne (myslim, ze to nejde nastavit ked brzdis motorom)
    Ad cyklovac - ja mam senzor a na stierace siaham vynimocne. Nejaka citlivost sa da nastavit, ale nevidel som ziadny rozdiel pri jej nastavovani a tak je nejako a viacej to neriesim. Nastavovanie cyklovaca ako na Forde moze byt fajn, ale nemusi (ked ma osplechne auto a musim si pustit stierac prv, mozem nastavovat znovu)
    Ad zabehavanie - dockaj casu atd. Zatial som zabehaval 2 nove motory od Renaultu a oba boli zo zaciatku tupe a lenive. Proti tomu HTP islo rovnako fungl nove ako teraz, ked ma 15t km, detto 1.9TDI (u toho klesala spotreba, ale jazdilo rovnako od zaciatku)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  10:52

« Je tam cyklovac stieracov s pevne definovanymi intervalmi?

prepacte priatelia, za moje "prvootazky".
    V navode som nasiel, ze si mozem nastavovat cyklovac cez nejakych par preddefinovanych stupnov. Viem, ze je tam aj nejaka dalsia logika(stojace a iduce vozidlo), takze to nie je uplne napevno ale nechce sa mi verit, ze by nebola moznost nastavit si svoj vlastny interval.
    Vo Forde to bolo super riesene a to tak ze staci ak 2x manualne zapnes stierace a potom si uz interval podla toho cyklovac nastavi a drzi.
    Rozumiem tomu dobre ze je to napevno alebo tie stupne su nastavene tak dobre, ze to v reali postaci a kazdy si najde vhodny stupen podla intenzity dazda a netreba sa tym zaoberat. Uznavam, ze momentalne som vo faze jeej nova vec vsetko poskumat, poskusat a vsetkemu rozumiet do detailov.
    :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  10:38

« Re: Autozasuvka 12V a autochladnicka v zavretom aute vyp. mo

pri vypnuti motoru a vytazeni klicku (karty) se prerusi i napajeni zapalovace .. alespon u me.
    jednoduse to muzes vyzkouset napr. pri dobijeni telefonu autonabijeckou
    pravdepodobne by sis musel nechat udelat extra zasuvku napojenou na primo
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  10:33

« Autozasuvka 12V a autochladnicka v zavretom aute vyp. motor

sorry zase ja.
    Chcem kupit prenosnu autochladnicku na 12V ale nemam istotu ci je napajana 12 V autozasuvka aj ked je motor vypnuty a auto uzamknute.
    V navode autochladnicky sa chvalia, ze autochaldnicka ma ochranu pre vybitim autobaterie a to tak, ze meria napatie a ked klesne pod urc hodnotu tak sa chladnicka uz nezapina a tak uz viac nevybija bateriu ak auto dlho stoji (z toho vyplyva, ze by zasuvka v niektorych autach mala byt permanentne napajana).
    Problem je v tom, ze neviem ci tam je "stava" aj ked je motor vypnuty a auto uzamknute.
    Nemam ani merak ani nejaky skusobny autospotrebic tak som to skusal zapalovacom cigariet a vyzera, ze tam prud je iba ked motor bezi (tak pisu aj v navode ohladne zapalovaca cigariet).
    Ako je to v skutocnosti ? Da sa to zase nejakym cirkusom s kartou a tlacitkami nastavit tak aby bola autozasuvka stale napajana a karta nemusela zostat v aute ? Viem, blbe otazky ale na co mi je chladnicka ktora nema napajanie. Chystam sa na stanovacku a potrebujem mat istotu.
    Taktiez som nenasiel 12V autozasuvku v kufri, je tam vobec ci sa ani nemam snazit ju hladat. Mozno to zavisi od vybavy.
    A este jedna blba otazka na prvy sup som nenasiel kluc na matice kolies, nasiel som zdvihak ale kluc nie - je niekde specialne "zasity" ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.06  10:20

« Tempomat- vlozenie aktualnej rychlosti ak v pamati uz ina je

Chcel by som jednoducho vlozit AKTUALNU rychlost do pamate tempomatu ale ide mi to iba ked ju ukladam prvy krat po jeho zapnuti polohovym prepinacom.
    Zakladne ovladanie zhruba viem, zapnem tempomat a aktualnu rychlost ktoru chcem aby udrzoval vlozim tlacidlom R a mozem ho zvysovat a znizovat + a - to mi je jasne.
    Problem mam v tom ked uz v pamati nejaku hodnotu mam a chcem tam vlozit novu tak jedine ako to viem spravit je to, ze tempomat vypnem(tj smatrat pod volantom a vypnut a zapnut) a potom Rkom zapamatam novu hodnotu. Pretoze opatovne Rko znamena vyvolanie a nastavenie poslednej hodnoty. Problem vidim v tom ak je tam nastavena privysoka rychlost a minusom by som to nestihol rychlo znizit. Priklad:
    Idem po dialnici a nastavim na tempomate 130km/hod. pridem do obce deaktivujem funkciu tempomatu tlacitkom 0 (130 je v pamati) ale zostava pod volantom zapnuty ale neaktivny tempomat (zelena "ikona"). V obci chcem vlozit (nahradit zapamatanu 130ku 65kou) aktualnu rychlost tj. napr. 65 km/hod do pamate tempomatu ale to neviem ci ide. Ak stlacim Rko tak to presne ako je pisane v navode vyvola zapamatanu hodnotu a auto prudko akceleruje :)) a minusom nestiham vyklikat hodnotu zo 130 na 65 - to je modelovy priklad.
    Jedine ako to viem spravit je to, ze pridem do obce vypnem pod volantom tempomat uplne (zabudne vsetko) a potom ked ho zapnem tak si v pohode Rkom vlozim novu rychlost.
    Raz sa mi tusim podarilo vlozit novu hodnotu ale neviem ako a ani neviem ci sa nemylim.
    Jazdil som iba prvy den a to v meste takze vela moznosti na skusanie som nemal ale takto som to vypozoroval.
    Este ma napada sposob, ktory by urcite fungoval ale tiez sa mi nezda vhodny: po prijazde do obce postupne minusom znizujem ryhlost cim sa vlastne hned zapamatava nova hodnota. Ale to sa mi nepaci.
    Nemate tip ako prenastavit (prepisat,nahradit) hodnotu nastavenu v tempomate aktualnou radovo nizsou rychlostou bez uplneho vypinania tempomatu ?
    Asi to robim zle a zlozito, urcite na to musi byt nejaky lepsi sposob.
    Navod taky detailny nie je.
    Ako to robite vy resp. aky je spravny postup ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…