Zkušenosti s Meganem Grandtour???

"-- skrytý --" 23.08.06  15:41

Tomasi, Tomasi, ked chces vediet info, tak musis aj poskytnut spravne info... Vsetci, co tu pisali o radiu (napr. tamtam) vychadzali samozrejme z originalu. U neoriginalneho zalezi na tom, ako Ti to experti v servise zapojili a kedze Ty to chces evidentne inac, ako sa im to podarilo, tak by som sa pozrel, z ktoreho pinu beru stavu pre radio. Sice som sa detailne nezaoberal Meganovym radiokonektorom, lebo mam original, ale mal by tam byt pin spinany zapalovanim (to mas teraz) a este by tam mal byt "trvaly" plus. Nechaj si to zapojit na ten a budes to mat vyriesene, ale potom budes musiet zapinat/vypinat radio zakazdym, ked prides/odides z auta.
    Ad startovacie kable: auto ma vsetky okruhy pod palcom a ma implemetovane riadenie spotreby energie z baterie v kludovom stave a tak ak Ti nahodou bateria odide, nebude to samovolnym vybitim (jedine ze to bude kvoli radiu, ktore si medzitym zapojis podla predchadzajuceho odstavca a zabudnes ho zapnute alebo inym neoriginalnym spotrebicom) a najskor budes potrebovat novu bateriu a nie kable :-)
    Ad skrutky kolies: kedze som kolesa uz parkrat menil (zimne/letne) tak viem zarucene povedat, ze to "obycajna" osmicka nie je. Teda presnejsie ze to urcie nie je 8mm skrutka a uz vobec nie obycajna, kolesove skrutky takmer vylucne maju jemny zavit, to je tych XYx1,5 alebo XYx1,25...

"-- skrytý --" 23.08.06  13:10

« Odpovede na otazky a moje zistenia co mi vadili (sumar)

ak si este spominate na ten zoznam veci co mi vadili tak tu je
    par odpovedi od predajcu + moje zistenia.
    RADIO:
    akonahle vyberiem kartu a otvorim dvere, radio je bez prudu a neda sa zapnut /originalne radio ide/. Overene v reale a aj potvrdene predajcom. Takze posadka bude bez radia alebo ja bez karty.
    BEZPECTNOSTNE SKRUTKY na kolesa /rozmer/:
    podla fachmana z pneuservisu su to "obycajne osmicky", uz ich aj mam namontovane.
    PROBLEM SO ZAMYKANIM NAKLONENEHO VOZIDLA
    odpoved:
    "stava sa, ze pri velmi naklonenom vozidle ma obcas system problem ako s uzamykanim, tak aj so samotnym uvedenim vozidla do chodu - je to zrejme kvoli systemu automatickeho odomykania zamku volantu. ak by vsak pretrvavali problemy pri beznom zamykani a odomykani, odporucam navstivit nas servis a poradit sa."
    - problem sa vyskytol iba raz a v specifickej situacii takze to nepovazujem za chybu.
    zatvaranie OKIEN
    bohuzial len pri zapnutom zapalovani (to je OK tak to je asi u vsetkych aut).
    SKLOPENIE SEDADLA:
    ziadna finta na uplne sklopenie nie je. Takze tak ako som pisal.
    STARTOVACIE KABLE
    odporucali 300A. Neskoro, kupil som 200A lebo 300A boli o dost drahsie. Pouzijem to aj tak mozno raz v zivote.
    CHLADNICKA
    predsa som ju kupil a je to smejd. Za 2 a pol hodiny to slabucko ochladilo a to som skusal doma na 220V. Zerie zevraj cca 60W.
    Ale za tie prachy som asi nemal cakat nic lepsie. V kombinacii s klasickymi chladiacimi vlozkami to moze byt zaujimave.
    Zevraj vie chladit na 5 stupnov alebo zohrievat na 65 stupnov tak uvidim pri 5 hodinovej jazde co to uchladi :(
    Prave mi prisiel menic a OCIS leptacia sada tak bezim si to krivo a necitatelne vyleptat lebo zajtra ficim na stanovacku do Slovinska.
    Dufam, ze sa mi tam nic v aute nepos.rie. Potom v septembri napisem par info, skusenosti a pod.
    Majte sa a nekazte tie auta tolko :-) (to sa mi teraz/za nova/ este hovori , ze? :-( )

"-- skrytý --" 22.08.06  12:47

Wartburgy mali volnobezku iba na 4. rychlostnom stupni a to uz z vyroby. Trabanty myslim volnobezku nemali vobec, ale mozem sa mylit.
    S tymi razmi pri brzdeni motorom je to znacne individualne, pretoze ja viem podradit aj tak, ze ziaden raz na pohonnu sustavu nesposobim. Ale vymenou za to musim mierne stlacit plynovy pedal, co chrstne trochu viac benzinu/nafty do motora, takze je to otazne, ci by som nieco usetril ak by som chcel podradovat a brzdit motorom napr. pred krizovatkou takymto sposobom. Okrem toho motor a jeho ulozenie dostava za svoj zivot ovela viac a horsich razov ako pri podradeni raz za cas a napr. remene sa menia tak ci tak po najazdeni urciteho poctu kilometrov. To skor by som vztahoval na spojkove vs. brzdove oblozenie, to uz by zmysel malo.

"-- skrytý --" 22.08.06  11:26

« Brzdenie motorom

Brzdenie motorom: ano ale nie vzdy a vsade. Kazda technika je vhodna najma pre nejaky pripad a v inom je vhodnejsia ina.
    Brzdenie motorom je podla mna vhodne najma ak ide o dlhsie klesanie kde motor akurat primerane pribrzduje alebo na jazdu v kolone dolu kopcom kde sa ide rovnomernou rychlostou /obvykle pomalsou ako na neutral/ a vyradenie do neutralu by sposobovalo, ze by som pri klesani zrychloval viac ako ostatni a musel stale pribrzdovat a narusal tak plynulost jazdy.
    Brzdenie motorom podla mna nie je vhodne ak napr. sa priblizujem na cervenu ku krizovatke a teenageri su frajeri ked spomaluju systemom podradovania 5-4-3-2 brzda (ako v niekt. automobilovych sportoch), ak ide o prudke klesanie a podradenie by znamenalo prudsi narast otacok a pod.
    Nehovoriac /ako perlicka/, ze dvojtakty maju pri brzdeni motorom velmi zle mazanie /nedodava sa dostatocne mnozstvo paliva s mazacim olejom/ preto tusim Wartburgy mali volnobezku /ci ako sa to volalo/ ked ubrali plyn. Alebo si to iba moj znamy tak spravil ?
    Myslim, ze nakladne auta maju mat zaradeny prevodovy stupen pri akomkolvek klesani aby mali dostatok vzduchu v zasobnikoch na brzdenie.
    Jeden mechanik ohladne brzdenia motorom vs brzdenia brzdami povedal nieco taketo /ale neberte to pausalne na vsetky pripady/: vymena opotrebovanych brzdovych dosticiek Vas vyjde na x korun ale tie razy /prudke zvysenie otacok/ ktore dostava motor /rozvodove retaze alebo remene, spojka a pod./ pri podradovani Vas pri takomto castom sposobe brzdenia vyjdu ovela viac.
    Samozrejme neda sa to brat ako rada pre kazdu situaciu, zalezi od okolnosti, klesania, rychlosti, prev. stupna atd. ale aj toto treba mat na mysli.
    Ja sa vzdy snazim zvolit kompromis medzi tym aby auto netrpelo /tomu davam dokonca o nieco vysiu prioritu/ aby sa mi dobre soferovalo a aby som plynule jazdil a vzdy sa rozhodnem podla situacie. Kazdopadne nikdy nepodradim tak aby mi vyleteli otacky privysoko (pokial sa s niekym nenahanam resp. neblbnem a nepotrebujem po vyjazde zo zakruty motor v zabere).
    Takze moja rada je, ze brzdite motorom vtedy ak je to vhodne ale nie za kazdu cenu.
    A co sa tyka jazdy na spotrebu uvediem lahku pomocku: Jazdite tak ako keby ste v aute viezli nadobu nitroglycerinu plnu po kraj. :-) to pomaha

22.08.06  10:35

Ad dolu kopcom s pridavanim - jazdim stale na tempomat. Som proste zlenivel, ale ked som sa o to zaujimal a hladal si styl jazdy s tymto autom, sledoval som spotreby dolu kopcom. A cuduj sa svete, pri vyradenej rychlosti je spotreba len o chlp nizsia ako pri zaradenej a pridavani aby auto nespomalovalo (~1l/100km na neutral vs. ~2 pri zaradenej rychlosti, ak je vacsia ako 2, tak je to kopec z ktoreho auto na neutral spomaluje). Keby mal kopec 10km, tak to urobi rozdiel 1 deci, co teda vazne neriesim (a taky dlhy kopec som este ani nevidel :-))
    Co ale nechapem, ked niekto ma 100m pred sebou krizovatku a nepreradi koli tomu na vyssi stupen. Takze sa vezie tych 100m konstantnou rychlostou na trojku pri 3t otackach, lebo je lenivy radit.
    BTW paradoxne v meste mam spotrebu nizku, ale ked vyjdem na okresky alebo dialnicu, nestacim sa cudovat. Ked idem pianko, za cestu BA-BB ma obehnu 2-3 auta, ked idem rychlo, tak nikto >:-[]

"-- skrytý --" 21.08.06  23:05

tamtam: a to si predstav, ze niektori sa v autoskole naucia (ale nie v nasich krajinach), ze jazdit na neutral sa nema, resp. nesmie...! A s takym tvrdenim jednoducho nemozes ucinne bojovat...
    Mimochodom, takych veci, co sa tazko oducaju, je viac: rozchadzat sa zasadne bez plynu popustanim brzdy pri konstantne napol pustenej spojke - sam to zopakovat neviem, nie som taky virtuoz. Spojka a brzda bojuju, motor place... Ale potvora nezdochne, bo sa vola diesel...
    Alebo ze vyssi rychlostny stupen sa da radit aj pod 3000 otacok... Najma ak treba napr. v meste iba udrziavat rychlost...
    Alebo ze ta bizuteria okolo cesty, co sa vola dopravne znacky, stoji aspon obcas za povsimnutie...
    Ze obec je aj vtedy, ked nie su pri ceste domy a naopak nie vsade, kde vidno domy, je obec...
    Ze traktory, kamiony a stare Skodovky akosi maju pravo jazdit po ceste aj za vidna v pracovny den, inokedy zase aj v noci a cez pracovny den, alebo cez vikend kedykolvek, prip. ze vobec maju pravo jazdit po cestach...
    Atakdalej, ved to pozname...

"-- skrytý --" 21.08.06  21:48

Jo, ja chtel spis ukazat jeste na jeden nesvar - auto z kopce s rychlosti a pod plynem. Tohle vidam dost casto u jinych ridicu, kteri se asi z neznalosti fyziky boji vyradit a tak to zenou i dolu s kopcem motorem. To je presne ta strmost pri ktere to uz na neutral jede (nezpomaluje), ale na kvalt a volnobeh / nohu z plynu to nejde (zpomaluje). Tam vyjezdenej ridic vyradi protoze to odhadne a nevyjezdenej zbytecne drzi motor v otackach. Mozna se mi to mluvi, ale proste mam tu cest neustale presvedcovat vlastni zenu at tady vyrazuje, tamhle ne a tuhle dokonce "dole kopcom" dava z petky ctyrku a tak dale... Jeji prirozenost je slapat na plyn aby jela jak rychle chce a kdyz to jede moc tak preslapnout na brzdu - ze to ma mezi jeste jine vyhodnejsi mezistavy a pochopeni jejich vzajemnych souvislosti holt trva...
    Jinak je jeste vice metod dosazeni nizke spotreby a ti co jezdi economy run tak vedi, ale do provozu se to nehodi.

"-- skrytý --" 21.08.06  21:18

S tym neutralom a zaradenym rychlostnym stupnom je to zhruba tak, ako pise tamtam: slaby kopec = neutral, strmy kopec = zaradena rychlost.
    Taka rychla logika za tym je, ze zaradena rychlost samozrejme aj brzdi (preto sa to vola brzdenie motorom :-) ) a ak aktualne brzdit nepotrebujem, lebo nasleduje rovinka, tak by som tu zbytocne zmarenu energiu nasledne musel nahradit dalsou energiou z benzinu... Na druhej strane, ak na alebo po skonceni kopca potrebujem brzdit tak ci tak, lebo napr. nasleduje obec ci rychlostny limit, alebo je kopec taky strmy, ze by auto na neutral neprimerane zrychlovalo, potom brzdenie motorom ma samozrejme plnu podporu.

"-- skrytý --" 21.08.06  17:39

Par prispevkov dozadu som slubil nejake odpovede. Sorry ze to tak dlho trvalo ale bol som sluzobne mimo a kolega od ktoreho som chcel odpovede bol na dovolenke.
    spominal som neautorizovany servis:
    1 odpoved: ma najazdene uz vyse 2000km a bol uz v chorvatsku, zatial ziaden problem.
    2 odpoved: !!!POZOR REKLAMA!!!Servis Jasso, Borekova 8(ulicou si nebol 100% isty) Dolne Hony
    Este k uspornej jazde:
    PP nikdy neresetujem a osobne tiez nejazdim na neutral(kedze pri zaradenej rychlosti je spotreba 0). Moja priemerna spotreba je okolo 5.5, najnizsia bola 5.0.
    Inak suhlasim s tym co napisal tamtam

"-- skrytý --" 21.08.06  16:36

Tempomat: dekuji vsem ochotnym pozorovatelum, zahada vyresena. Stejne projevy i u me, takze zamer nebo vyrobni nedokonalost, nikoli vada meho kusu
    Kurs usporne jizdy:
    1. nejezdit ve meste - je-li nutno, resetovat PP a tento usek nebrat v uvahu, tam to neni o vuli ridice, ale o podminkach provozu a tak to vyjde pokazdy jinak coz desne mate
    2. jezdit do 3.500rpm, na petku tak do 120km/h, rozjezdy normalne, po dosazeni zadane rychlosti velmi lehka noha - kousek ubrat plyn, auto uz nespomali.
    3. vyhazovat kvalty, mirne kopce dolu dusledne na neutral, prudke kopce dolu dusledne brzdeni motorem.
    4. Nelepit se na auta pred sebou a nutit se tak jezdit jeho tempem, jet kousek za nim svym anebo ho radsi s kratkodobym zhorsenim hlava nehlava predjet a zase zvolnit na svuj styl
    5. chovat se k autu tak jako bych si ho musel zaplatit ze svyho (ja si ho musel zaplatit ze svyho). To znamena vyhybat se diram, neklickovat, nedupat po vsech pedalech co tam jsou (plyn na podlaze jsem jeste nemel - nepotrebuju tenhle rezim) a predvidat. Hlavni je taky znat cestu, po tme v serpentynach ktere neznam se Eco run jezdi blbe... >:D
    A to je cely, takhle jezdim a to mi staci. Posledni jizda mimo mesto mi vysla za 5.4 (ale to tu cestu znam a nebyl provoz).

21.08.06  15:45

« Re: Re: Re: hadice

inak ja si tie tvoje fotky pozriet vobec neviem, vzdy mi otvori leda 1/4

"-- skrytý --" 21.08.06  15:08

« Re: Re: hadice

luf: tak mi je prosim te vyfot at je muzu porovnat, resim to ze auto ma najeto 18tis coz je na muj vkus trochu malo, aby zacaly prosakovat

21.08.06  14:00

« Re: hadice

Kua, nezasieraj forum! Uz sme to videli, tak co akoze mame urobit?
    Mam odfotit moje hadice po 75t km a strkat sem linky na fotky po kazdom 3tom prispevku?
    BTW ak jazdis tak, ako fotis, tak sa tomu autu necudujem.

"-- skrytý --" 21.08.06  13:28

« hadice

Hadice po 18 tis km.

21.08.06  13:27

neviem ako sa jazdi usporne, cez vikend som sa nijako neobmedzoval, teda obmedzovali ma limity a po BA som nabehal par KM + obchvat, plus zena po obchvate do hypernovy a na PP svietilo za vikend 5,8l a dnes rano som si to resetol , a v robote v ruzinove po 9km ukazoval 5,9, no nebola premavka a neprekrocil som 80-ku. Nesmiest jazdit 140 ked chces byt do 6l :-)

21.08.06  11:30

Ad kontrolka tempomatu - konecne som sa zase povozil v aute a pozrel som sa ja na tu kontrolku tempomatu. Svieti mienej ako kontrolka zapnutych svetiel, potme to moc vidiet nie je, ale ked zapnem svetla cez den, kontrolku svetiel vidiet ale kontrolku tempomatu nie.
    Ad prevazanie predmetov - previezol som vzdy to, co som potreboval aj v Cliu, Megane je pre mna kralovska trieda. Uz som previezol postele, gauc, chladnicku. Ze to auto nie je urcene primarne na prevoz nabytku je vidiet napriklad aj na tom, ze laktova opierka zavadzia dlhym predmetom pri sedadlach posunutych maximalne vpred. BTW nedavno som bol pomahat vo francii s prevozom nejakeho nabytku. Vsetko bolo zmontovane, takze to boli poriadne velke debny, a jedini, ktori tam boli s normalnym autom sme boli my (Corolla Verso), ostatni mali dodavky z pozicovni, pripadne prisli s nimi stahovacie firmy. Nasi bohatsi susedia take problemy ako my neriesia, preco by sa teda mali s niecim takym zaoberat pri vyvoji auta.
    Ad spanie v aute - ako som uz pisal, spaval som tam bez problemov. Teraz mam ale stan, ktory sa rozlozi za 2 sekundy (fakt to funguje perfektne, dostal som ho darom prave od spominanej rodiny z francie) a uz spanie v aute neriesim. Najvacsi problem bol v tom, ze bolo treba prehadzat veci z kufra dopredu. A robte to, ked vonku leje...
    Ad spotreba 5.7 - ako to robite? Teoreticky si to viem predstavit, raz ci dva krat som dokonca isiel s takto nizko spotrebou. Ale v poslednom case mam pravidelne 6.9-7. Vcera vecer mi sice na PP svietilo 6.6, ale urobim zopar jazd po meste a budem zase na 7. Nechce mi niekto dat kurz uspornej jazdy?

"-- skrytý --" 21.08.06  08:36

tamtam:
    s tym radiom mas asi pravdu, vyskusam to.
    Bol som v aute 90 minut a vyplo mi to iba raz takze asi som to niecim restartol ten odpocitavaci counter (otvorenim dveri alebo bastrngovanim so zapalovanim/lebo vtedy som fotil tu palubku/).
    OK tak 20 minut.
    s tym prevazanim v starej skodovke mam presne tie iste skusenosti ako ty, V-ka a spiatocka sa vtedy nedali zaradit. Horsie to bolo s tym, ze kedze to nemalo zadne dvere tak dostat tam dlhsi predmet bolo umenie. Ale skor si tam dal dlhy predmet ako siroky - tie mali smolu nikdy som ich cez dvere nedostal dovnutra.

"-- skrytý --" 21.08.06  07:22

Radio preci jde zapnout v libovolnem stavu zbytku auta a pokud nebezi motor, vypina se kazdych 20 minut. Takze neni nic jednodussiho nez si ho zapnout sam po te, co se zastavenim auta (tedy otevrenim dveri) vypnulo a kartu muzes ale uz nemusis mit ve ctecce.
    Ohledne sklopeni sedadla - to trochu nastve. Ja tedy v aute za tolik penez nemam srdce vozit nejaka prkna, ale k tomuhle bezkonkurencni je stara skodovka. Ta nema zadny zadni dvere, ale v pohode posklapis predni sedadlo a dlouhy plochy predmet (slozenou skrin) tam das ze zacina vepredu pod nohama spolujezdce a konci vzadu na zadnim plate nad operadlem sedadla (optimalne na skle). Veprostred je podeprena vhodne sklopenym operadlem sedadla jako podperou. Takto jsem prevezl spoustu slozeneho nabytku naraz, handicap byl ze byl moc siroky a pletl se do radici paky, takze jsem prisel o rychlostni stupne R a V (mel jsem to diky tomu jen ctyrrychlostni a jet slo jen dopredu). Na dalnici bez petky jsem pekne nadaval a vidina ze budu muset na parkovisti s nalozenym autem couvat a zpatecka tam nejde a budu to muset dozadu odtlacit ... >:-[] >:-[]
    >:D :D

"-- skrytý --" 20.08.06  23:19

« Ako ponechat zapnute radio a ine malickosti

Viete poradit taku trivialnu vec ako napriklad nechat zapnute radio ked sa na parkovisku babrem okolo auta a nechcem nechat kartu zasunutu a aute ?
    Alebo zastavim a chcem na par minut odist do obchodu a chcem nechat pustene radio pre posadku auta ale kartu si chcem vziat so sebou.
    Nechcem to riesit takym sposobom, ze budem napr. vystupovat v takych pripadoch cez spolujazdcove dvere :)
    Tieto som uz spominal takze sa opakujem.
    Alebo zastavim a niekoho cakam ale svetla mi zostanu svietit /nechcem ich manualne samostatne vypnut aby sa mi po najblizsom starte opat zapli/ tak musim na chvilku otvorit dvere /co ma napr. odomkne atd./
    Alebo sedim v aute (s vypnutym motorom) a cervena kontrolka uzamknutia vozidla nesvieti a ja nemam sajn ci som zamknuty /niekde v zapadakove/ alebo nie. Pocas jazdy to svieti permanentne takze OK.
    Uz sa opakujem ale stalo sa mi to zrovna dnes:
    Som v stojacom aute s vypnutym motorom v zamknutom aute a pride policajt /alebo nejaky podivny zivel/ a ja chcem iba stiahnut okieko - bohuzial vsetko ma "stavu" (radio, klima, ventilatory dokonca aj stierace) az na servo stahovania okien. A ja pokial v tom strese by som si spominal kombinaciu pedalov a tlacitka Start, ktora zapne iba zapalovanie tak radsej otvorim dvere nech tam nechaosim ako keby som to auto prave ukradol.
    Taktiez ta vec, ze sa po x minutach vsetko vypne(ak nebezi motor) aj ked sedim vnutri a mam kartu vlozenu. Cakal som na vzdialenu rodinu, ktora mala pricestovat vlakom a mali vyse 90 miutove meskanie tak som cakal v aute a veselo sa mi vsetko vyplo v ratane radia. To nepotesi.
    Asi chce ochranit auto pred vybitim baterie, sofer asi zabudol zapnute radio.Cim ho mam vybudit, ze haloo som tu, nezabudol som iba radio zapnute.
    Som technoid takze taketo veci su mi blizke, nepatrim medzi tych co nevedia nastavit ani video ale tieto veci nie su poriadne zdokumentovane /aspon k tom u nemam pristup/.
    Este mam asi auto kratko a dost som si to neosahal ale nemam rad, ked sa elektronika /myslim tu "kabinovu"/ za kazdu cenu snazi mysliet za mna a "pomaha" mi.

"-- skrytý --" 20.08.06  23:18

« Prevoz rozmernych predmetov

Meral som /na Grandtoure/ rozmer od operadla predneho sedadla spolujazdca posunuteho na maximum do predu po zadne dvere kufra a je to presne 2m. Takze odhadujem, ze predmet 1,95mx70cm by tam mal teoreticky vojst.
    Kratke auto (s plne sklopitenym prednym sedadlom) som zrovna nemal po ruke ale odhadujem, ze podobny rozmer odvezie aj ono ak nie vacsi.
    Casom pomeriam aj take auto, cisto len na porovnanie.
    Nejako si matne spominam, ze som nejake skrine v demonte raz viezol z Rakuska vo Felde v kombiku a tie diely mali cez 2 metre a vosli sa v pohode. Ak sa dostanem k tym skriniam tak ich pomeriam. Ale nechcem uvadzat veci so si 100% nepamatam takze tak.
    Ak by u GT slo sklopit sedalo, tak by sa tam vosiel predmet aj 2,6m x 0,70m co uz je slusne. Ale nie je to dodavka takze da sa ale taka prkotina a bolo by to spicove. Ked na to myslia ine znacky a ich modely tak preco to nie je tak aj u Grandtoura, ved staci len iny mechanizmus sklapania sedadla.
    Velmi som sklamany.
    A aby som iba neteoretizoval a nevrtal sa v hypotetickych detailoch, tak som ked uz mam vacsie auto /kombik/ prave cez vikend viezol znamemu dosky a siel som s otvorenym kufrom a riadne trcali von. Teraz uz viem, ze nemam take velke auto ako som si myslel. Mohol som ich nalozit az po palubovku /polozit ich na polosklopenu operadlo spolujazdca/ ale silno BY som ho zatazil a mozno by som ten sklapaci mechanizmus aj poskodil takze som to radsej tak nespravil, nehovoriac, ze na vysku by mi to nesklopenie riadne tiez ubralo.
    No nic musim sa s tym zmierit, nebudem tu uz lamentovat.
    Myslel som, ze mam to co male auta + 0,5 metra navyse, ale v tomto konkretnom pripade to tak nie je. Trochu to bol trapas, zomlelo sa to tak narychlo a ja som az na mieste zistil, ze to sedadlo na plocho nesklopim a tym padom to neodveziem ako som planoval resp. som bol zvyknuty na inych a mensich autach.
    Ale inak je to celkom dobre auto.

"-- skrytý --" 20.08.06  13:51

to tv:
    FABIA:
    pochopitelne, ze som na fabii vybral zadne "sedaky" (inak by sa nedali dobre sklopit zadne sedadla, rovnako je to aj v Grandtoure tam tiez vyberam zadny sedak) a operadlo spolujazdca som otocnym kolieskom vyrovnal takmer do roviny a mohol som tam vlozit aj dlhy a aj relativne vysoky predmet ktory siel az po prednu palubovku. Nemam zaujem zavadzat a ani som nikdy nemal. A ze predne sedadlo bolo asi nadoraz vpredu /predsa uz to bolo davnejsie/ ale bolo sklopene skoro v rovine tak ze ci bolo vpredu alebo vzadu nemalo vplyv na dlzku predmetu ktory som bol schopny odviezt takze o tom nema zmysel hovorit.
    V Grandtoure som prisiel o moznost plne vyuzit priestor predneho sedadla.
    Pri kupe ma to ani nenapadlo skusat (moja chyba), ale nekupoval som auto prioritne ako osobny nakladak /to by som nekupoval Grandtoura/ takze nic sa nedeje len som automaticky ocakaval, ze vyuzitie priestoru bude minimalne take ako pri kratkych autach + dalsie vyhody co ma Grandtour. Pred 5timi rokmi som do kratkej fabie supol chladnicku a zavrel dvere uplne v pohode. Kedze naistoto teraz uz neviem aka bola vysoka (medzi 1,5 a 2 metrami) tak nechcem spekulovat. Netvrdim ani to /pokial to neoverim/, ze do Grandtoura by som taku istu nevlozil.
    Mrzi ma iba nemoznost uplneho sklopenia operadla sedadla spolujazdca co je technicky iba uplny detail ale podstatne to ubera z moznosti maximalne vyuzit priestor /raz za cas/.
    Apon jedno cislo co mam v pamati: vnutri od palubovky k zadnym dveram priamo je 2,6 metra. Este niekedy odmeriam kolko je u Grandtoura od predneho operadla posunuteho maximalne dopredu po zadne dvere a ked niekto kto ma kratku fabiu odmeria dlzku od palubovky po zadne dvere ake budu cisla. Potom budem vediet viac.

"-- skrytý --" 20.08.06  12:03

Clovece, na toto si si mal radsej kupit Kangoo :-), ale ani tam by si neodviezol 2,5m dlhy predmet, pokial by mal sirku meter, hrubku aspon zopar cm a nebol by flexibilny. A v kratkej Fabii uz vobec nie...
    Pokial viem, sedadlo sa neda sklopit do roviny, tak to mali zatial vsetky ostatne auta ktore som mal so stelovanim operadla po stupnoch ako ma Megane. Tie, ktore mali plynule nastavitelny sklon kolieskom sa dali sklopit do roviny.
    Navyse v tej Fabii si si tiez musel posunut sedadlo az dopredu a pravdepodobne vybrat von aj zadny sedak, aby si predne operadlo mal kde sklopit, inak by asi zavadzal.

"-- skrytý --" 20.08.06  11:19

« Prevoz rozmernych predmetov

Ked som kupoval Grandtoura myslel som si: "Ze ake relativne velke auto, velky kufor, dlzka auta 4,5 metra, nizka nakladacia hrana kufra, velke zadne dvere, no s tymto teda odveziem dost velke veci /v porovnani s kratkymi fabiami a malymi 4metrovymi autami/"
    Ono to tak zhruba aj je ale z coho som bol mierne prekvapeny, ze som nevedel usporiadat vnutorny priestor tak, aby som bol schopny previezt dlhe predmety. Problem bol v tom, ze som nedokazal sklopit predne sedadlo natolko aby som mohol vyuzit aj priestor az po palubovku,cim som prisiel o min. 1 meter dlzky. Na kratkej fabii som sklopil zadne sedadla, sklopil sedadlo spolujazdca skoro do 180 stupnov a mal som k dispozicii relat. velky priestor. Na grandtoure /uznavam, ze som nemal cas dlho s tym laborovat lebo som to musel hned nalozit a odist/ som nebol schopny sklopit sedadlo spolujazdca na viac ako na odhadom 130 stupnov cim sa vlastne prakticky priestor predneho sedadla nedal vyuzit. Musel som predne sedadlo dat maximalne dopredu a operadlo dat na 90 stupnov /kolmo/ a vyuzit iba priestor od operadla predneho sedadla po dvere kufra.
    Proste nemam stresny nosic a bol som v tom, ze dokazem odviezt rozmernejsie/dlhsie/ veci ako napr. v kratkej fabii resp. tiez s vyuzitim priestorupredneho sedadla.
    Da sa uplne sklopit opierka sedadla spolujazdca ? alebo aka je finta ako vyuzit priestor (vymontovavat sedadlo asi nie) az po palubovku ?
    Alebo vlastne ako prevazate dlhe predmety tak aby ste nemuseli mat otvorene dvere kufra ?
    Priklad: da sa odviezt predmet 2,5x1 meter v Grandtoure tak aby nebol otvoreny kufor ?

"-- skrytý --" 18.08.06  13:16

tamtam a kontrolky: v mojom pripade nejde o chybu, ale o nenastavene tacho na funkciu tempomatu. ECU ma defaultne tempomat enablovany, takze stacilo 5 drotov a voila, ide. Ale tacho nejako ignoruje framy ohladom tempomatu, lebo si mysli, ze nijaky v aute nie je. A tak kontrolka nesvieti.
    Adapter 12/230V, zasuvka atd.
    Mal som Peugeot 306, kde som si dorobil kopec zasuviek na 12V prave kvoli kempovaniu. Obycajna CL zasuvka v autach ma vyslovene diletantsku konstrukciu, jeden kontakt sa prenasa iba slabym dotykom cez pruzinu, pricom tieto zasuvky mavaju sice istenie 10A, ale su stavane iba na 8 a aj to je tak akurat. Omylom som vsak objednal zasuvky na 16A, ktore sa nakoniec ukazali ako uzitocny omyl, pretoze boli urcene na taky typ konektora, ktory sa pouzival u nas na nakladnych autach a aj tusim Skodovkach. Je to konektor s mensim priemerom, je aj menej objemny a nema ziaden kontakt odpruzeny. Kontakty v telese zasuvky su podobnej konstrukcie ako obycajne 230V zasuvky v stene cez napruzenu dvojicu pier, do ktorej sa konektor zasunie a ostane nimi drzany. Mal som stastie, ze som nasiel doma aj dva konektory (protikusy), ktore som nahodil prave na ten menic 12/230V. Menic som mal 300W (kratkodobe pretazenie az do 450W), na ktory som chcel pouzivat aj 300W ponornu spiralu. Bohuzial, spirala za studena ma mensi odpor a potiahne vacsi prud a tak menic neustale hlasil bud pretazenie alebo nizke napatie baterie. Nepomohlo ani pripojit ho priamo na bateriu cez krokosvorky.
    Na ine ucely ako nabijacka mobilu, fotoaparatu, holiaci strojcek, notebook apod. sluzil vyborne, ale kedze mal vnutri maly ventilator kvoli chladeniu (asi preto, lebo to bola 300W verzia), nemal by som ho to svedomie nechat pusteny dlhsiu dobu. Asi by som rano nemusel nastartovat...
    V mojom pripade som mal este pred kupou menica adaptery na rozne veci aj priamo do 12V zasuvky, takze notebook, PDA, fotoaparat a mobil som mohol zasobovat aj priamo.
    Co sa tyka spania v aute, v Megane som este nespal, ale vo Fabii Combi a Forde Taurus SW (americky) ano a tam sa dalo. S mojou vyskou 180cm nebol problem, ale myslim si, ze so 190-imi cm by ani ten 5-metrovy Taurus nebol prilis pohodlny, sedadla po sklopeni mali uplne hladku letiskovu plochu dlhu od vrchnej hrany az po veko kufra 180cm (6 feet). Zvysok by sa dal vyplnit nejakou batozinou medzi prednym a zadnym sedadlom. Ale pokial sa dobre pamatam, po kupe Meganu som skusal sklopit sedadla prave za ucelom zistenia ako by sa v nom dalo spat a konecny zaver bol taky, ze je lepsie spat v 306-ke hatchbacku (kratka verzia cca 4m dlzky) ako v Megane II (4.5 metra dlzky) prave tusim kvoli tej hrane a uhlu sklopenia sedadiel.
    Nakoniec som vsak nespal ani v tej 306-ke, pretoze stan, aj ked rozlozeny iba na jednu noc, bol stale pohodlnejsi ako prehadzat cely kufor na predne sedadla vecer a rano zase ukladat naspat. A to sme chodili 3 tyzdne po LT, LV, EST a FIN co noc, to ine miesto a minimalne 300km denne...

"-- skrytý --" 18.08.06  12:50

Ja tiez pridam postrehy, ale asi to bude nuda, vacsinou budem opakovat to, co napisal tamtam, lebo mam podobnu vybavu a ten isty motor:
    - na rovnej ceste auto netaha do stran
    - pri plnej nadrzi sa nedusi
    - v interieri nic nevrzga
    - diera v plyne nie je zaujimava, lebo viem preco tam je a tak mi to teda na tu chvilu co sa prejavuje nevadi
    - predajca OK, vymena naraznika platena poistovnou bez problemov
    - do auta nic netecie, ale pri zaparkovani dole kopcom a dazdi sa po otvoreni dveri z nich vyleje slusne mnozstvo vody. Vnutri vsak ani kvapka.
    - zamykanie auta ziaden problem
    - licovanie sice nie je na 100% perfektne, ale ja si na design az tak nepotrpim
    - spotreba na benzin OK, tiez okolo 5.7 ak sa setri.
    - alarm nemam
    - otvaranie kufra mi nevadi
    - startovanie, zapalovanie - kedze nie je pritomny klasicky kluc, asi sa to inac velmi neda riesit
    - spiatocku mam klasiku so schemou dvojiteho H
    - dazdovy senzor je super, na spinanie stieracov sa da zabudnut, ale rychle zotretie by sa zislo
    - packy okolo volantu sutypicke francuzske a kedze som mal skoro stale fr. auta, som zvyknuty
    - ulozne priestory pod sedadlami su malo vyuzitelne, ale musia tam byt vdaka rieseniu vzduchovodov ku noham zadnych spolujazdcov. Keby sa to dalo vyriesit inac a radsej namiesto odkladacich priestorov urobit hlbsiu podlahu, bolo by to lepsie.
    - prevodovka je zbytocne do pomala, ale tak to uz raz maju male motory s vysokym vykonom, aby sa neprejavoval nedostatok tahu pri nizkych otackach a na najvyssi stupen. 6-ka je asi dobrym riesenim pre diesel, ja mam Berlingo HDi 2.0 s 5-imi stupnami a na 5-ku pod 90kmh (2000 ot.)sa tazko chodi, avsak nad 130 su uz dost vysoke otacky a spotreba.
    - motor pocut dost dobre pri vyssich otackach, pri nizkych a na volnobehu ho nepocut vobec.
    Celkovo spokojnost pri prejdenych 20 tisic km. Dalsie auto by mohlo byt Scenic alebo Grand Scenic, ak medzitym nevyjde C4 kombi alebo ak sa nepodari Picasso...

"-- skrytý --" 18.08.06  12:37

« Re: Re: Ja vam zavidim chlapci !

lubosov: bohuzel nezbyva nez souhlasit, do pasti jmenem Renault Megane II jsem se chytil sam >:-[] dobre mi tak >:-[]
    .... spousta lidi me od koupi odrazovala, ale ja si nedal rict !
    :roll:
    .... byt v te dobe fantom "tom69" a jeho stranky, mel bych o starost min 8-s
    .... a kdo si i dnes koupi Renaulta, neni dle meho nic jineho nez "MASOCHISTA" :D

"-- skrytý --" 17.08.06  18:08

« Re: Ja vam zavidim chlapci !

Ja im teda nezávidím lebo to majú ešte "relatívne" >:D nové vozidlá. Môj názor na RMII - všetki typy - škoda vyhodených peňazí. Ja som ho kupoval za 3/4 miliona SK a v slabsej výbave - nemá bixenony, intel. kartu, sklap. zrkadla, tempomat a a a - radsej som mal v tej dobe kúpit ojazdeného bavoráka a urcite by som neprerobil.
    - keď boli nové pneu /17 palcove/ tiež netahalo dolava, ale ked sa ojazdili mierne taha dolava - prezujem nové zimné 195 - auto v "pohode" netaha,
    - buchanie riadenia pri vytočení na obe strany neriesim
    - licovanie v norme
    - diera v plyne - už som si zvykol
    - trasenie motora - záhadným sposobom zmizlo pri poslednej zárucnej prehliadke - nereklamoval som to, opravili sami od seba mozno ani nevedia ako,
    - pískanie brzd - neriesim i ked to lezie na nervy - za chvilu výmena platničiek,
    - zadná náprava odskakuje dolava ako splasena krava,
    - chvála bohu nezateká, preto nejdem na zvolavacku - vymena zadneho okna, az ked praskne :roll:
    - len sa utesujem, že vo vozidle nič nehrkoce - zatiaľ........
    - slabo navijajuce sa bezp. pásy - po poslednej oprave som si vsimol, ze pri vodicovi pas silnejsie pritahuje k sedadli, ale navija sa stale rovnako t.j. na * - nereklamoval som to - "opravili" sami
    Okrem toho som mal tieto závady:
    - povolená výfuková sústava - inak prave pred 2 dňami som si všimol, že je znovu povolená,
    - prasknutý systém radiacej paky,
    - nefunkčná jedna cievka - vymenili vsetki 4 - asi vedeli preco,
    - v ramci "akcie" mi davali do prednych dverí bovdeny - pokazili tlacitka na dverach pri vodicovi - vymenené, ale už to nie je ono,
    - presne po pol roku po vymene cievok - odisiel snimač otáčok vačkového
    hriadela,
    - v tom case strasne rany od predneho kolesa/dedukoval som, ze gulovy cap / nakoniec to boli predné torzne tyče :roll: v tom čase najazdene cca 30000 km - na skoro nove auto "parada" - mal som R 1996 naj. vyse 150000 km a ani som nevedel, ze existuju nejake torzne tyce.
    Proste sa frantikom tieto vozidlá nevydarili a aj napriek tomu, že o tom vedia ich nadalej predávaju a zakaznikov oblbuju lebo tieto závady sa stále opakuju a preberaju majitelmi renaultov a nie len na tomto fore.
    Ja tomuto vozidlu vobec neverim a kazdu chvilu cakam ktorá kontrolka sa zas rozsvieti STOP alebo SERVICE. Tato krava ma asi 5 riadiacich jednotiek a niektore by mali riadit chod motora - mne sa vsak viac zda, ze
    je naprogramovana nato, aby po urcitom case nieco odpalila hlasila poruchu, aby mali v servisoch džob.
    Ja som bol s tymto autom tiež spokojny, ale len do hranice najazdenych cca 10000 km, potom som uz bol v servise / nechtiac /znamy zákaznik.
    Niekto si povie a preco to teda nepreda? Pretoze po tych "velkolepych akciach renaultu",/vedia, ze predavaju smejdy/ ked ich teraz predavaju po 400.000,-Sk sa mi to neoplati atd atd atd
    Novym majitelom nechcem brat radost z noveho auta, aj ja som bol rad, ale potom to pomalicky upadalo ..............nech Vam to jazdí.........

"-- skrytý --" 17.08.06  14:28

Napajeni vnitrnich spotrebicu (svetla a CL zasuvka) se vypne myslim za 20min - a to i v rezimu zasunuta karta a stlacene START (bez startovaci podminky)
    Cervena kontrolka v tlacitku vnitrniho zamykani se vypina cca po minute od zamceni auta, dale zustava jen blikat imobilizer. Naproti tomu cervena kontrolka detske pojistky zadnich dveri se mam ten dojem zustava svitit trvale, coz vadi za situace ze necham auto v garazi odemcene. To uz si nepamatuju presne, jsou tam nejake modifikujici podminky, ale myslim ze odstaveni auta (klidne s otevrenymi dvermi, to je jedno) po nejake dobe zhasne vse co sviti, ale ledka na operce dveri ridice sviti dal a uz mi myslim svitila i celou noc, ale jaky presne byl sled ukonu pred uz jsem zapomnel.

"-- skrytý --" 17.08.06  14:21

« Re: Re: Da sa relat. pohodlne prespat v batoz. priestore ?

to luf:
    inak dopredu to taha aj mne :)
    Tu ostrejsiu hranu rukovate kufra som si tiez nevsimol hned, to mi frajerka par krat spominala. Ja mam dlhe prsty takze hned siahnem na vypinac takze relativne v pohode ale je to tam fakt blbe, skusil som to ked mi o tom hovorila. Asi zoberiem pilnik na nehty.
    Teraz si to vsimam aj ja a vidim, ze som nakazil aj teba
    Este by som pridal par postrehov:
    - chyba mi 12V zasuvka v kufri
    - skoda, ze sa neda niekde nastavit aby 12V zasuvka bola napajana aj po vybrati karty resp. vypnuti zapalovania. (nabijal by som mobil v noci na stanovacke)
    - po urc. case sa aj tak nieco automaticky vypne (este poskumam co za akych okolnosti) Ked som fotil tu palubovku tak za nejaky cas sa mi vsetko vyplo.
    - nie som si uplne isty lebo som skusal kadeco ale tusim vcera mi po zamknuti dveri svetil cerveny zamocek na tlacitku iba nejaky cas a potom uz nie a nebol som si isty ci som zamknuty alebo nie. Ale mozno som nieco spravil cim som to vypol neviem.
    Skoda, ze v navode nie su vyvojove diagramy ci rozhodovacie stromy ci ako sa to vola spravania sa elektroniky lebo mam rad ked viem co sa kedy udeje a nie odpozorovavat to.
    Niekdy ked niekoho cakam a zastavim a vypnem motor tak mi nevyhovuje, ze svetla svietia a nechcem ich vypnut vypinacom aby som ich nabuduce nezabudol zapnut /radio chcem pocuvat nadalej/ a preto radsej otvorim a zavriem dvere (dost blby sposob) a svetla zhasnu ale radio ide /ako som to chcel/.

17.08.06  12:44

« Re: Da sa relat. pohodlne prespat v batoz. priestore ?

Ad spanie - spal som v aute 4 noci po sebe, bez nafukovacky priamo na dne kufra. Aj po tych 4 dnoch som bol celkom v pohode a casom som sa naucil najst si polohu, kedy ma netlacil ten schod. Mam 186 a zmestil som sa. Ale bol som sam, ako je to vo dvoch to ti nepoviem. S hlukom pri hupani tiez neviem, lebo ako pises - auto je dobre odhlucnene a co sa deje vonku to nepocujem (a detto v takych situaciach >:-[] )
    Ad spokojnost - auto jazdi uz 75t km a ja som celkom spokojny. Nikam netaha (iba dopredu, ked mu poriadne stupim na otlak), nedusi sa, dieru v plyne asi nemam, neprsi do neho, interier licuje ale aj povrzava (identifikoval som 2 zdroje, ale nechce sa mi to opravovat), alarm je tichy tak isto, s kartou nerobim ziadne cirkusy, inteligentna karta je fakt inteligentna a z penazenky som ju nevytiahol ani nepamatam. Tiez som mal 2-3 krat problem zamknut, raz auto nevedelo kartu nadetekovat, ale pripisujem to nejakemu elmag. ruseniu v okoli. Ovladanie je pre mna dobre, okrem Skody 100 som mal 12 rokov iba same Renaulty a som rad, ze tento ma packy a vsetko presne tak, ako ostatne. Zlicovanie je v pohode, ziadna superpresna robota ale na to auto nejazdi. Nedavno mi ale prestal licovat cely pravy predok a mam podozrenie, ze to do mna niekto na parkovisku nasil/pokusil sa potlacit cele auto. Nikde vsak nepribudol ziadny novy skrabanec 8-s BTW ze je na madle hrana som si uvedomil, az ked som si to od teba precital a je mozne, ze mi odteraz zacne vadit tiez :-) Kazdopadne u mna velka spokojnost a asi by som si vybral Megana (v pripade nutnej vymeny auta) znovu.

"-- skrytý --" 17.08.06  09:37

« Ja vam zavidim chlapci !

Tak to jste klikari :)
    Vyjmenuji me zkusenosti s vozem MEGANE II
    8-s auto stale utika doleva, jen jiz to neni tak vyrazne, mel jsem moznost jet jinym vozem Renault a ma predstava o perfektnim stavu dostala trhlinu
    8-s problem s kontrolkou airbagu, problem s kabelazi, problikava a sviti (ceka na servis)
    8-s dira v plynu, po ranu me auto nakopava pri rozjezdu (servis)
    8-s nepravidelny volnobeh, auto se na krizovatce klepe jak stary ratlik (servis)
    8-s vuz neudrzi stabilni rychlost, je citit jakoby neco drhlo nebo jako kdyby doslo k mzikovemu vypinani zapalovani (pocit jako kdyby vam na kole drhlo lozisko :?: (servis)
    8-s unik chladici kapaliny motoru (objednan servis)
    8-s praskani v okne (na potreti se servis pokusi ostranit problem)
    8-s palubka drnci jako stary zebrinak (po vypreparovani plne igelitky molitanu z pod palubky je vysledek o 100% horsi nez predtim)
    8-s vymena vadneho ventilatoru, ktery se na poprve nepodarilo usadit spravne a zpusoboval hluk a vibrace, odstraneno na podruhe (opraveno)
    8-s vymena bezp. pasu ktery se nenavijel, podruhe musel byt upraven posuv nebot se problem po nekolika mesicich objevil znovu (opraveno)
    8-s piskajici brzdy, ve meste lahudka pro usi chodcu
    8-s Při plném otáčení volantu se ozývalo ve sloupku nezvyklé křupnutí (opraveno)
    8-s Kryt levého zpětného zrcátka, se rozpadl po několika týdnech užívání - sklopení - vadne vylisovano (opraveno)
    8-s Nepravidelně nefunkční zadní stěrač - vymena ridici jednotky (opraveno)
    8-s vadne cd-radio (opraveno, vymena se povedla na ctvrty pokus)
    8-s spatne slicovani karoserie, dvere (opraveno)
    8-s smrdi klimatize i kdyz probehla behem prohlidky udajne kontrola a vycisteni
    >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]

"-- skrytý --" 17.08.06  09:08

« Da sa relat. pohodlne prespat v batoz. priestore ?

Viem, ze podobna tema je uz na auto.cz otvorena ale mna by zaujimali skusenosti konkretne s Grandtourom.
    Prespali ste niekedy (ležmo) v batozinovom priestore kde je po sklopeni zadnych sedadiel celkom velky priestor ? Idem buduci tyzden na stanovacku do zahranicia a ked sa mi v kempe nebude chciet stavat na 1 den stan ci sa da relativne pohodlne prespat (2 osoby)na nafukovackach v aute. Viem, ze tam nie je po sklopeni sedadiel rovina a je tam mini schod a sikmina. Viem aj to, ze vo vela statoch Europy nie je povolene prespat v aute. Ide mi o to, ci sa mojich 191cm tam v prace (pozriem vnutorne rozmery auta). V najhorsom posuniem aj predne sedadla dopredu. Lebo ak to ide tak to nemusi byt zle : budeme mat strechu nad hlavou, mozeme sa uzamknut,pred spanim prikurit alebo ochladit, mam dialkove ovladanie autoradia, proste pohodicka. Dufam, ze perovanie a tlmice nie su hlucne keby sa v noci nieco "hupave" prihodilo :-) :) :-) /ale nie, to pre pobavenie/
    Skusali ste niekto prespat lezmo v aute? Neboli ste rano dolamany ?
    Nechcem to totizto teraz skusat na parkovisku lebo okoloiduci by to asi nepochopili. :-) /myslim to spanie nie hupanie :-) /

"-- skrytý --" 17.08.06  07:34

Tak muzeme udelat vzajmene srovnani s tim co si o danych vecech mysli vic lidi - ja zacnu, budu vpisovat:
    - auto netaha ani do lava ani do prava - ani me ne
    - natankoval som plnu nadrz nafty a motor sa nedusil - me se taky nedusi
    - nic mi v interieri nevrzga - stejne tak me
    - ziadnu "dieru v plyne" som nepozoroval - nemam ji nebo s tim jezdim tak aby se neprojevila (1.6 16V)
    - natrafil som na seriozneho a ustretoveho predajcu. So servisakmi este nemam skusenost - stejne tak, prodejni akt vyborny, servis zadny
    - zazil som aj lejak ale do auta sa zatial ziadna voda nedostala - auto stalo v lijaku tyden a nic, stejne tak myti WAPem nic nedela. Pry je to problem v servisu dodavanych repro do prednich dveri, ja mel z vyroby
    - raz mi zahaprovalo uzamknutie a odomknutie auta ale odvtedy 100% OK - nezazil jsem nikdy
    - vsetko mi licuje resp. ak by som mal byt velmi prisny tak lavy zadny blatnik by mohol licovat o 1 milimeter viac - vsechno licuje jak ma (Spanelsko)
    - motor je ochotny tahat od velmi nizkych otacok takze da sa jazdit aj na spotrebu. Uz som mal pod zadkom par dieselov ale tie boli vacsinou pod 1900 ot dost mrtve ale toto dCi ako keby malo mini kompresor - mam benzin 1.6 16V, jede vyborne, na dlouhe trasy 5.7 pri mirnem prekracovani limitu, po dalnici kolem 120
    - skusobne som vyvolal poplach (zamaval som v priestore pred senzorom) na originalnom alarme Renault a bud je tak dobre utlmeny motorovy priestor (tam predpokladam, ze je sirena) ale nerobilo to velky hurhaj - bolo to dost tlmene - nemam, nemavam
    - vadi mi ostra hrana na madle kufra ked nahmatam spinac pri otvarani kufra tak prsty sa dotknu ostrejsej hrany toho drziaka ci madla - muze byt, ale za cas si zvyknes trefit primo spinac a nebude ti prekazet
    - nevyhovuje mi ten cirkus s kartou a tlacitkom start pri zapinani zapalovania - nepotrebuju tento rezim vyvolavat, takze nekomentuji
    - system spiatocky s tym podvihnutim kruzku ma tiez nepotesil - mam jinou prevodovku
    - zapinanie stieracov pravou packou smerom NADOL je pre mna tiez nezvyk(Fabia,Fiesta, Skodovky to maju nahor) - i pro me a velky, mam sice senzor takze vubec s tim nijak nehybu, ale citelne mi chybi nejaka odpruzena poloha ve ktere se 1x setre (bez ostriku)
    - zapinanie svetiel alebo zadneho stieraca + tiez nic moc - tohle mi neva
    - zapinanie dialkovych svetiel rovnako blbe ako na Forde Fiesta. Preferujem aktivaciu potlacenim packy OD SEBA - ano, spis vadi ale slouceni se svetelnou hokackou a me vadi prodleva pri zhasnuti, vydam povel ale logika jeste pul vteriny premysli nez usoudi ze ma preci jen zhasnout. Rozsviceni diky pruchodu polohou sv. houkacky je tim padem hned
    - skryte ulozne priestory pod podlahou kufra su fajn, v rezerve mam hasiaci pristroj a v druhej polovici mam polozbytocny rucny minivysavac (dostal som) - jsou fajn, dalsi jsou pod prednimi koberecky a ty jsou k nicemu (mam koberecky fixovane k podlaze a nema smysl je odepinat a lezt pod ne do jakesi schranky)
    - sprevodovanie a spotreba su velke plus - mam jiny motor nicmene i ja jsem spokojen (petka mohla byt delsi, motor je silny a jiste by to zvladl i pro nizsi otacky, spotreba by vysla jeste lepe)
    - tichost motora (v kabine) a celkove odhlucnenie je az privelke na moj vkus. Zaparkoval som a pocuval radio a nevsimol som si ze vedla mna kosili travu benzinovym vyzinacom. Taktiez obcas nemozem radit podla zvuku motora ked mam aj slabo pustene radio tak pozriem na otackomer - dodal jsem si dalsi odhlucneni (deka na kapotu z dCi verze) a motor neslysim
    PS: myslim ze muzeme byt spokojeni - co rikas??? >:D >:D

"-- skrytý --" 17.08.06  01:20

« prve dojmy z dieseloveho Grandtoura po cca 1000 km

tento prispevok ma asi slabu informacnu hodnotu, ale neva, podelim sa aj o predbezne dojmy (niektore som uz spominal).
    Auto bolo v prve dni relativne lenive, ale uz je to vyrazne lepsie, moje pociatocne sklamanie sa postupne rozplyva. Motor a jeho sucasti sa uz "zahoreli" a "elektrogumeny" smrad ktory bol citit iba v prvy den je uz fuc.
    Nastastie sa zatial nepotvrdili obavy z niektorych chyb, ktore sa vyskytli u uzivatelov tohoto fora. Ale auto je este nove a nekricim hop...
    - auto netaha ani do lava ani do prava
    - natankoval som plnu nadrz nafty a motor sa nedusil
    - nic mi v interieri nevrzga
    - ziadnu "dieru v plyne" som nepozoroval
    - zazil som aj lejak ale do auta sa zatial ziadna voda nedostala
    - raz mi zahaprovalo uzamknutie a odomknutie auta ale odvtedy 100% OK
    - motor je ochotny tahat od velmi nizkych otacok takze da sa jazdit aj na spotrebu. Uz som mal pod zadkom par dieselov ale tie boli vacsinou pod 1900 ot dost mrtve ale toto dCi ako keby malo mini kompresor ;)
    - skusobne som vyvolal poplach (zamaval som v priestore pred senzorom) na originalnom alarme Renault a bud je tak dobre utlmeny motorovy priestor (tam predpokladam, ze je sirena) ale nerobilo to velky hurhaj - bolo to dost tlmene :(
    - nevyhovuje mi ten cirkus s kartou a tlacitkom start pri zapinani zapalovania
    - system spiatocky s tym podvihnutim kruzku ma tiez nepotesil
    - zapinanie svetiel alebo zadneho stieraca + tiez nic moc
    - skryte ulozne priestory pod podlahou kufra su fajn, v rezerve mam hasiaci pristroj a v druhej polovici mam polozbytocny rucny minivysavac (dostal som).
    - sprevodovanie a spotreba su velke plus
    - tichost motora (v kabine) a celkove odhlucnenie je az privelke na moj vkus. Zaparkoval som a pocuval radio a nevsimol som si ze vedla mna kosili travu benzinovym vyzinacom. Taktiez obcas nemozem radit podla zvuku motora ked mam aj slabo pustene radio tak pozriem na otackomer.
    Este zabehavam takze sa snazim neprekracovat 2500ot/min ale raz vo vynimocnej situacii som zistil, ze to auto je zive celkom zaujimavo nad 3000 otackami. Takze ked budem moct vyuzit sirsie spektrum otacok tak uz viem, ze sice to nebude na spotrebu ale ked dam tym konom nazrat tak sa mi odvdacia dobrym cvalom (pri predbiehani).
    Kopec postrehov je ale danych mojimi zvyklostami alebo osobnymi preferenciami takze to sa neda povazovat za nedostatky.
    Zatial globalne povedane Renault Megane naplnil moje ocakavania.

"-- skrytý --" 17.08.06  00:29

« kontrolky

to tamtam:
    dnes som porobil par fotiek palubovky a snazil som sa rozsvietit co najviac symbolov dokonca som zachytil aj skoro plne rozsvietenu v pociatocnej faze zapinania zapalovania takze si to budes moct pozriet. Fotak som zrovna pozical, ale dotycna osoba slubila,ze mi tie moje fotky co najskor posle mailom aby som ich mohol poskytnut. Ak mas o par foto zaujem napis mi do privatnej odpovede tvoju email adresu a ked ich budem mat tak ti ich poslem.
    Diki za vycerpavajuce odpovede na temu kable a menic.

"-- skrytý --" 16.08.06  17:25

TOMAS: svitici znaky/pozadi - myslel jsem na displejich (stredni kaplicka a displej mezi budiky, ne na kontrolkach... Na kontrolkach vzdy sviti znak (symbol). Pokud pises ze zelena tlumenych svetel je stejna co zelena od tempomatu tak to je problem, to u me neni. Muj tempomat je vyrazne slabsi. V tom pripade je to problem a potrebuju nekoho s modelem pred faceliftem aby to rozsekl - protoze mohlo dojit k uprave a stejne tak to muze byt chybou zapojeni u me...
    Kabely: myslim ze si z toho delas velkou hlavu, pokud nekoupis primo z trznice (kde je to 2.5mm2 v tlusty izolaci) nehraje prurez vodice az takovou obrovskou roli. Dulezity je aby jsi nastartoval to druhy auto a nechal nejakou dobu krmit ve vybitym aute jen baterku - pokud tato neni vadna (jen vybita), ochotne prijme vsechnu energii a bude slouzit jako paralelni zdroj s nizkym vnitrnim odporem pro vlastni akt startovani. Nez spekulovat jestli staci 25 nebo 50 mm2 si kup co budou mit a pockej 5 minut s pripojenym druhym autem nez zacnes to vybity startovat - to je cely.
    Menic: mam 150/300W a stejne nejde pouzit v plnem vykonu. Okruhova pojistka v CL zasuvce je stejne jen 10A a pri tomto proudu jiz velmi silne hreje teleso CL zasuvky i konektor v ni. Tohle odpovida asi tak 120W vystupu z menice (13.8V x 10A x 90%), vic si nemuzes dovolit tu zasuvku zatezovat. Blby je ze tady je odpinana s vyjmutim karty, takze nabijeni telefonu apod. jde jen za jizdy. Spis se zamer na klidovej proud toho menice, pokud bys potreboval nekde proud treba v kempu, hraje roli jestli budes pri vystupu 5W do nabijecky mit prikon na 12V strane 5.6W jak by to mohlo byt v idealnim pripade pri 90% ucinnosti nebo 5.6 + dalsich treba 2W pri 90% ucinnosti a 150mA klidoveho proudu k tomu. Pak celkova ucinnost pro male vykony spadne na 66% (tento pripad) a to je skoda. Hodnota klidoveho proudu se bezne udava a pokud je pod 100mA je to dobra hodnota.

"-- skrytý --" 16.08.06  16:43

jenze jedinej kdo na tom bude bitej jsem ja. takhle pockam az skonci zaruka a pak to zacnu resit co s tim.
    v tuhle chvili se smeje akorat dealer, protoze ma moje penize a zadne starosti
    jezdim uz jenom na zlicin. sice se snazi, ale prvotni zapaleni chladne stejnym tempem jako mizi dny zaruky.
    to ze se objevuji zavady ma pravdepodobne souvislost i s predchozimi zasahy (jak ktere)
    kvalitu oprav znackovych servisu vetsina z nas zna, ja si to nyni vychutnavam
    uz se tesim, az jednou kapitola Renault Megane skonci a a budu mit jine prijemnejsi starosti
    Jinak vice nez vymluvne je asi umisteni v prehledu spokojenosti domacich znacek ve Francii. Uz to samo o sobe asi o necem vypovida.
    Tak třeba Angličané nejsou spokojeni s citroeny a v posledním průzkumu, jehož výsledky průzkumná agentura J.D. Power uveřejnila letos v červnu, skončila francouzská značka mezi třemi desítkami automobilek vůbec poslední.
    Spokojenost s jednotlivými značkami

Citroën
    Škoda
    Chrysler

16.08.06  16:30

2TOM69 : Hele když máš tolik závad, není možný, že ti to tam dělaj naschvál, jednu věc spraví a druhou připraví na závadu??Je to fakt síla, to aiuto bych poslal z domu!!Okamžitě >:-[]

"-- skrytý --" 16.08.06  16:20

« kontrolky

to tamtam:
    inak na tie kontrolky som ti uz ciastocne odpovedal , teraz som to v podstate iba zhrnul (pisal som, ze sa mi zdaju rovnako slabo svietiace a ze obmedzovac svieti zretelnejsie).
    Z jedneho tvojho prispevku mi vyplynulo, ze mas "svitici segmenty" a ja "svitici pozadi" takze asi mame ine palubovky (pred a po facelifte) a dalej som nemal dojem, ze ta moje odpovede uspokojuju a chcel si aby sa pridali ostatni. Preto som uz radsej na tu temu nereagoval.
    Mne je automaticky jasne, ze netreba len brat ale aj davat (takze mam moralnu povinnost pomoct a poradit ak viem) ale co sa tyka tych kontroliek to som uz vysvetlil.
    Ale ked je zaujem, mozem eliminovat svoje subjektivne dojmy tak, ze ak budem mat digitalny fotak v ruke tak palubovku odfotim. Alebo odfot ty svoju a porovname.

"-- skrytý --" 16.08.06  15:47

« Re: kontrolky

pozeral som tu kontrolku aj predvcerom aj vcera len tak pocas jazdy som zapol tempomat a prepinal na obmedzovac nemal som to moc s cim porovnat(malo zasvietenych znakov) ale iste je to, ze obmedzovac svieti o maly stupen jasnejsie (asi to tak ma byt). Intenzita zeleneho podsvietenia tempomatu bola rovnaka ako intenzita zeleneho podsvietenia kontrolky stretavacich svetiel.
    Rano pri starte sa nachvilu pozapinaju vsetky kontrolky a co som stihol popozerat tak oranzove a zlte som si vsimol hned (mozno boli o kusok svietivejsie, ale mozno to bolo aj tou farbou).
    Takze moja odpoved je, ze intezita svietivosti ikony tempomatu je rovnaka ako stretavacich svetiel a tym pravdepodobne aj rovnaka ako ostatnych "ikon".