Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Hluk z prevodovky ? Cakat problemy ?
Tom69: ziarovky su drobnost, ak si das monterky a vymenis si ich sam.
Mna osobne skor zacina hnevat zvysena hlucnost. Myslel som ,ze mi to zacina robit lozisko z niektoreho kola, ale po par dnoch lepsieho pozorovania, bohuzial hlavne v meste som zistil, ze hluk je len pri jazde bez zataze. Teda ani zrychlovanie ani spomalovanie. Odhadujem, ze nieco v prevodovke. Ale huci to len pri udrziavacom rezime, kedy auto ide ustalenou rychlostou na rovinke, samozrejme ten jav nasimulujem aj do lahkeho kopecka. Proste ak prevodovka je minimalne zatazena. Vie niekto co to asi bude ? Zacalo to letom, ale bolo to velmi jemne , nepocul to nik okrem mna. Teraz je to citelnejsie a myslim ze viav po tomto ochladeni. Este som nestihol auto zahriat, aby som testol, ci sa to zase znizi pre inych na nepocutelnu urovem.
PS: do servisu s tym zatial neplanujem, leda ak sa to vyraznejsie zhorsi, zhorsi sa to ? Zatial mam nieco cez 33tkm -
"-- skrytý --" 02.11.06 14:40
panove, technicka. Co vy a original zarovky, jaka byla zivotnost?
prvni mi odesla leva predni najeto 15tis km a druha odesla prava predni najeto 20tis km
zadny servis mi nedokaze jednoznacne odpovedet, jakou maji mit originalni zarovky z vyroby zivotnost
vznesl jsem pomerne jasny dotaz na servis
cituji
Dobry den panove,
opet me postihlo "umrti" zarovky predniho svetlometu. Muzete mi prosim sdelit, jaka je jejich udavana zivotnost (v hodinach) dle vyrobce.
Prvni vymenu jsem provedl ve sve rezii, nyni mi vsak doba sviceni prijde prilis kratka na to, abych ji opet hradil.
Dekuji za info
Prijemny den
odpoved
Dobrý den, pane Vratný.
na vyměněný díl se vztahuje záruka po dobu 12-ti měsíců -
"-- skrytý --" 01.11.06 17:18
Uz mam prislibeny servis, kde by snad dokazali vetsinu neduhu vylecit, je to trochu z ruky od Prahy, ale zase ne tak daleko aby to nestalo za pokus.
Na rozdil od tech velkych servisu maji trochu pratelstejsi pristup.
Zatim nebudu jmenovat, abych to nezakriknul a hlavne nemuzu soudit pokud neuvidim vysledek.
PS: Uz me to auto trochu unavuje, ale za dva mesice se vyklube "malej Tom69", tak me snad vyleci a privede na jine myslenky ;-) -
"-- skrytý --" 01.11.06 17:03
to Tom69:
"popsal bych to, ze preferuji spise negativni zkusenosti"
...tomu - po tom, co jsi zkusil - rozumím.
"tech je bohuzel dost a dost"
...no právě, tak proč (zbytečně) prohlašovat - obrazně řečeno - za černou i to, co je (nakonec) bílou či světle šedou, když je dostatek těch skutečně černých případů.
"u piva se lidem pekne rozvazuje jazyk"
...jo, jo, to toho lidi nakecaj >:D Druhej den pak ale moc do řeči nebývá 8)
Snad máš aspoň na hospodskýho větší štěstí než na dealera a servis. Ale to pivo...na jihu a západě republiky se vaří lepší ;-) :P -
"-- skrytý --" 01.11.06 13:07
priznani asi nebude to spravne slovo :-!
popsal bych to, ze preferuji spise negativni zkusenosti
tech je bohuzel dost a dost
musi byt proste protivaha tem oslavnym odam
prodeje maji .... aby ne za ty ceny ;-)
jinak tim jak se dostavam diky memu "proflaknutemu" jmenu blize k jadru problemu musim rict ze se dozvidam nepekne veci ze zakulisi
u piva se lidem pekne rozvazuje jazyk >:D
ps: preci jen mam pocit, ze ostatni znacky jsou na tom o malinko lepe
u Renaultu bude asi jedna z pricin "kvality" prace i objem co maji stihnout za urcity cas. Nektere opravy nejsou dle tabulek vyrobce takrka uskutecnitelne a pokud vic casu vyrobce nehradi, nelze se divit kvalite odvedene prace. >:-[] -
"-- skrytý --" 01.11.06 09:03
Tome69, Tome69,... >:D
Myslím, že jsi dost inteligentní na to, abys pochopil podstatu mé poznámečky. Vždyť vůbec nejde o Renault, tak si tam místo Laguny II dosaď jiný auto (třeba VW,Citroen, Toyota, Volvo,...nebo co já vím) - vždyť tam (nebo na jiných tvých stránkách /kdo se v nich má vyznat >:D /) uvádíš příklady i jiných značek - a podstata toho, co jsem chtěl říct, přece zůstane stejná... ;-)
Taky si "myslim, ze vetsina ctenaru je svepravnych a svuj usudek si udelaji sami", v tom se shodneme.
P.S. na druhou stranu, mám pocit, že ne vždy jde svéprávnost a (správný) úsudek v (nejen) naší společnosti ruku v ruce :-!
P.P.S. "Tam je myslim ten spravny prostor pro vyjadreni se bez meho ovlivneni." ... to je přiznání? :D -
"-- skrytý --" 31.10.06 10:32
Tom69: Však ano,já tu tvoji storry sleduji a plně chápu. S dalším francouzem to byl jemný vtípek... ;-) Nicméně prodeje mají slušné,to je realita.
Já mám na francouzi už první "poruchu", a to, nesvítí žárovka potkáv.světel.Vymění se obě,nicméně přístup k nim je naprosto úžasný a raději nebudu psát,co je třeba demontovat. To se dá přehlédnout,ale aktívní policista na silnici,asi by to bylo zajímavé. :'-( -
"-- skrytý --" 31.10.06 09:40
« Megane
IT: shrnu faktory, ktere u me rozhodly pro Megana
1) letita dobra zkusenost se starsimi Renaulty
2) tolik zduraznovana bezpecnost 5*
3) zajimava cena
4) osobni pristup prodejce (kamarad, pote utekl radeji k BMW)
Bohuzel jsem nemel do te doby tu cest, resit problemy jak s dealerem, servisem a reklamacnim oddelenim Renault CR.
Znat a zazit to co dnes, a i kdyby to auto bylo skoro zadarmo s tim, ze 99% uzivatelu je spokojenych, nesel bych do toho znovu.
Poznal jsem "osobni" a "vstricny" pristup prodejce AUTO FREIBERG, reklamacniho oddeleni Renault i nekolik "kvalitnich" servisu a uprimne NEJSEM MASOCHISTA abych se do podobneho dobrodruzstvi poustel znovu.
Nedelam si iluze o ostatnich, ale to co jsem zazil ja mi dostatecne stacilo. Podle ohlasu, ktere jsem dostal a dostavam se bohuzel nic nezmenilo a to me utvrdilo, ze frantika nikdy vice ac me to mrzi vic nez kohokoliv jineho, nebot k teto znacce me historicky diky rodine tahlo urcite "citove" pouto.
PS: hodne stesti tem kteri jsou spokojeni a nic je netrapi ;-) -
"-- skrytý --" 31.10.06 09:27
Takže ručka nebo uložení nápravy.
Tom69: Nesejde na tom,co my zde na auto.cz, ale co trh a zákazníci: za první pololetí 2006 se v původní 15 EU+Norsko+Island prodalo:1)Mégane2= 248.176 ks,2) Focus 238.004 ks, 3) Golf 209.311 ks, 4) Clio 204.532, 5) Astra 179.010...
Komentář : protože to lze otočit do polohy, že to dávají zadarmo, neb je to šmejd, proto prodej č.1, že někdo podléhá reklamě z F1(to bych se dost divil a pokud ano ,je trouba..), nebo to auto prostě je asi funkční a holt se stane,že se některé nepodaří,jako jiné a oni se vykrucují,stejně jako jiní a všude.
Nevěř,že ti Toyota,Mazda,Suzuki(tam mám aktuální zkušenost,jak je vše v normě,která je samozřejmě nepsaná,já slyším,oni při zkušební jízdě ne,takže buď mám halucinace, nebo oni vnímají až od 100 dB nahoru,když to řeknu v nadsázce) budou vše a hned měnit,natož auto.Nebudou.
Nebo-li, musíš to prodat a koupit jiného francouze. Já dalšího japonce koupím,mám z Paříže vybraného a jdu do něj. Jistě že to nebude Suzuki,tak si kup Peugeota nebo Citroena a jsi v pohodě ;-)
2 Tom69+Swift: teď jsme se minuli,tak to doupravím. Tome,je mi tě fakt líto,je to k vzteku. Swift a jeho hluk sice nebrání v řádném užívání,je to trochu žíznivější,ale to nevadí. Nicméně projdi naši diskusi o Swiftovi,někdy,časem a zjistíš,že možná novináři píší to,co já už před rokem. Jenže řada majitelů se do mne navezla,neb jsem použil inernetové označení "šmejd", nebo "kraksna" (přece o Škodě se tak píše běžně,tak jsem použil stejná slova, slůvko "*" jsem snad ani nepoužil...) a nanadali mi to.
Problém je vyřešen: k Swiftovi nenapíši nikdy ani písmenko. Dokonce jsem psal že vím od prodejce,že většina majitelů do něj přesedlala z dost starých aut,takže chápu,že můžeme mít posunuté hranice vnímání,ale když je Swift nekritizovatelný,OK,respektuji a nemám názor. Žena je s autem spokojena,takže o nic nejde. -
"-- skrytý --" 31.10.06 09:21
« Re: Re: rucka
no vidis, panika neni na miste >:D
IT:Tom69:přečti si o Swiftu. Nicméně pana stanleyy z SK moje řeči o vrzání přivádějí do extáze a asi dost vytáčejí(náramně se tím bavím),nicméně zatím jsem nejel v Suzuki,které nedrnčelo. Pár jsem jich vyzkoušel-bavím se o nových modelech za poslední rok.
Starý Swift těžce překonává i slavné fáčko z roku 1988, a to byl jo koncert ale to je historie.
Prave jsem docetl recenzi na Swifta v AUTO7 a jak rikas, auto melo pri testu najeto 2500km a tezce ho zde stirali kvuli hlucnemu interieru -
"-- skrytý --" 30.10.06 22:13
Tobe take nic ve zlem :-! Moje stranky jsou zamerene zcela jasne a konkretne. Na vychvalovani znacky je tu PR oddeleni Renault a jejich reklamni kampane. Me zbyva ta odvracena tvar. Myslim, ze vetsina ctenaru je svepravnych a svuj usudek si udelaji sami.
A navic vsichni, kteri jsou spokojeni, mohou psat bez obav do diskuzniho fora umisteneho na mych strankach. Tam je myslim ten spravny prostor pro vyjadreni se bez meho ovlivneni.
Mej se ;-) -
"-- skrytý --" 30.10.06 18:25
to Tom69:
Nic ve zlém, jen drobná poznámečka k tvým stránkám (viz renault.nazory.cz).
Jak tam je ocitovaný příspěvek ohledně Laguny II po 20 000 km (autor "puck", ze dne 08.05.2006; tuším, že z autorevue.cz), tak by se možná slušelo ;-) tam vložit i další příspěvek uvedeného autora, a to ze dne 11.10.2006, který zní (citace): "30 tisic na tachaci.... oproti minulemu prispevku sa zmenilo vela. skoro vsetky problemy su uz dlhsie odstranene. ziadne nove problemy nepribudli, stare su odstranene. spotreba je velmi dobra, na dlhsie cesty mimo mesta nie je problem predpisovo ist za 6.5 litra. celkovo spokojnost."
Ty - a oprávněně :!: - žádáš férový přístup vůči tobě od ostatních, ty sám však - alespoň na svých stránkách - zas tak úplně férově nejednáš (sám používáš a uveřejňuješ informace účelově, jak se tobě hodí)... :?: :roll:
Ale opakuji, nic ve zlém. Spíš jen námět k zamyšlení ;-)
P.S. jestli je výše citovaný příspěvek na tvých stránkách a já ho přehlédl :*) , tak se za poznámečku :-) omlouvám. -
"-- skrytý --" 29.10.06 22:01
K tomu vrzganiu od zadnej napravy - aj mne to jeden cas robilo a dokonca aj pocas jazdy - chcel som s tým ísť na garančku, ale najskor som prezul zimne gumy - dali to na zdvihak a cuduj sa svete vrzganie prestalo - podla mna boli zle ulozene pruziny - takze staci dat auto povozit na zdvihaku hore dole a je po probleme.
Nestačí. Svůj vůz jsem již na zvedáku měl několikrát a uvedený postup nepomohl. Zvuky se ozývají stále. Kontrola usazení pružin by byla asi vhodná, nicméně oprava formou "povození na zdvihaku hore dole" nebude tím pravým ořechovým ... -
"-- skrytý --" 29.10.06 20:49
Vpredu mi to uz tiez vrzgalo myslel som, ze mi odisiel gulovy cap alen nakoniec v servise zistili, ze treba vymenit gufera-silenbloky torznej tyce :shock: na 3 rocne auto podla mna dost skoro.
Teraz ma trapi odskakovanie zadnej napravy na jednu stranu, zas bude asi treba vymenit gufera torznej tyce vzadu - proste RMGII fajnove autícko, ale na opravy -
"-- skrytý --" 29.10.06 20:27
Zapomeňme na parkovačku.Napsal jsem jen názor autorizovaného servisu,dokonce to zdůvodnili dost logicky,seč tam jinak nejezdím.Při odbržděném autě to nedělá,ale je to Laguna. Takže u Mégane to bude asi něco jiného. Odbržděná Laguna nevrže,zabržděná lehce.Tečka.
K hlasitosti:psal jsem Swift a já myslel,že je jasné,že auta a různá rádia či CD mají různé stupnice(myslím číslování) hlasitosti,takže to,co vydá X dB při čísle 7 u jednoho je třeba 15 na stupnici u jiného a hlasitost naprosto stejná. -
"-- skrytý --" 29.10.06 20:00
takovy maly dotaz panove, take vam auto vrze pri nastupovani a vystupovani. zvuk vychazi od zadnich tlumicu. upozornuji, ze to vrze i po jizde, kdy je vetsina veci zahratych jizdou.
diky za info
Zdravím,
stejný úkaz, zvuky od zadních tlumičů, slýchávám také. Hlavně při nastupování, vystupování, ať již sám nebo i při více lidech. Dělá mi to od okamžiku pořízení nového vozu, takže bych tento projev hodnotil jako vlastnost vozu. Nikterak to nepřekáží, nezpůsobuje nějaké potíže a neohrožuje, takže bych této věci nevěnoval žádnou pozornost. Způsobené to bude pravděpodobně pružinami, v usazení nebo kdo ví kde. V žádném případě to není v ruční brzdě, zvuk se ozývá i když není použita.
Spíš mě začíná vadit, že se čím dál víc projevují nějaké zvuky v interieru a to mám teprve najezdíno cca 60tis km. Rádio hlasitě pouštět netřeba, zas tak to nevrže, pro kvalitní poslech stačí něco v rozmení 7-11 na stupnici radiopřijímače, ale občas při najetí na větší nerovnost to vrzne víc, než bych chtěl a očekával od rok starého vozu.
PTF -
"-- skrytý --" 29.10.06 17:26
to Tom69:
"a pri hlasitosti 20 bohuzel vede palubni deska"
...tak to abych ti raději ani nepsal, že já mám obvykle rádio (netýká se CD) na 6...a neslyším (kromě toho rádia a motoru) nic, tedy na nerovnostech občas trochu někdy vrže stropní světlo u řidiče.
Možná, že se na to poptám v servisu, až budu měnit letní pneu za zimní-musím si ještě rozmyslet, jestli mi bude víc vadit sem tam trochu povrzávající světlo nebo světlej tapecírung stropu s otiskama prstů od oleje :-! (v horším obojí 8-s ) >:D
Po přečtení tvých příspěvků a prohlédnutí tvých fotek vždy přemýšlím, jestli máš vůbec Megana II...nebo mám ho já? >:D Zaplať pán bůh, vůbec takový problémy s Meganem II neznám (klep, klep, klep). I ten zámek kufru se od tý doby umoudřil, v nejhorším na druhej (max. 3.) pokus se zacvakne.
"pomalu si zvykam, ze mam vyjimecne auto"
Nemáš si vymýšlet něco extra a kupovat si výjimečný auto, kdyby sis koupil běžnýho Megana II... :D -
"-- skrytý --" 29.10.06 13:46
« Re: Re: Re:
IT:Nicméně když se pustí CD na nějakých 26 stupnice,je fakt,že pazvuky jsou přehlušeny muzikou.To mi poradila jedna paní a uznávám,že měla pravdu.
Bohuzel u me nerealizovatelne, pri cisle 26 na stupnici znackoveho autoradia "PHILIPS" dobre maskovaneho, mam pocit ze jsou reproduktory vyrobeny ze svacinoveho papiru :-!
a pri hlasitosti 20 bohuzel vede palubni deska :?
ps: bohuzel u me asi nebude na vine jen kvalita zpracovani, ale i "kvalita" nasledne servisni pece viz. posledni drobnost, kdy na me po oprave vyskocila krytka
"-- skrytý --" 29.10.06 13:38
matuS: tak je pravda,že se ročně vyrobí asi 40-45 mil aut a v každém z nich jsem opravdu nejel,takže nevylučuji,že některé opravdu absolutně nikdy nezavrže. Nicméně malá dosavadní zkušenost z aut provozovaných na našich silnicích je,že občas se něco ozve kdekoliv, s výjimkou těch dvou zmíněných MB,beru a nepolemizuji.
Starý Swift těžce překonává i slavné fáčko z roku 1988, a to byl jo koncert >:D ale to je historie.
Nicméně když se pustí CD na nějakých 26 stupnice,je fakt,že pazvuky jsou přehlušeny muzikou.To mi poradila jedna paní a uznávám,že měla pravdu. ;-) :D -
"-- skrytý --" 29.10.06 12:46
tv: pomalu si zvykam, ze mam vyjimecne auto 8)
ps: jen mam trochu strach, aby vetsina obvyklych vlastnosti vozu, nebyla po ukonceni zaruky nakonec obvyklymi vadami vozu
ono pohled na problemy toho ci onoho vyrobku se zpravidla meni s tim kdo za tu ci onu zavadu plati ....
IT: Jestli chceš skutečně vrzající auto,kup si nového Swifta a máš to.
copak, tenhle pribeh jsem jeste neslysel ? -
matuS 29.10.06 09:58
K drnčení:každé auto drnčí.Je iluze se domnívat,že v autě nebude někde něco lehce vrzat,nezadrnčí roletka atd. Nic dramatického,ale v každém. Nezbývá než jít do Royce.
to nieje pravda. Ocinova eklasa ani mamine acko vobec nedrncia. A to ja mam sakra dobre usi.
Mne na ISku nieco obcas rezonuje vlavo od volantu a len cakam kym sa to zosilni, lebo zatial to v aute okrem mna nikto nepocuje, aj ked na to upozornim. Mam tazky zivot :) -
"-- skrytý --" 28.10.06 11:15
« megane a vrzani
jen by me zajimalo, jedna-li se o obvyklou vlastnost vozu, tak jako piskajici brzdy :shock:
diky za info -
"-- skrytý --" 13.10.06 17:07
Tom69: jestli ti mohu poradit,pokud to neumíš rozebrat,nebo neznáš někoho,kdo to opravdu umí,tak se na to vykašli.Ty máš možná výhodu mobilů, já zase aut,takže značkový vidí jen jedno skrz 3 letou záruku,ale některé věci se dělají v práci,pro jistotu.Možná by ti pomohl někdo,kdo dodělává do aut elektoniku,různé centrály,el.okna atd.Tihle kluci mají přehled.
Není to o autech,je to o hromadné výrobě,globalizaci,stěhování výrob,nekvalifikovaná prac.síla bez tradice,fluktuace lidí ve výrobě,vývoj se těžce prodražuje+výr.technologie,ale je tlak na cenu(k tomu Korea a spíš Čína do budoucna,kde se kašle na všechna pravidla hry), auta jsou stále složitější,uspěchaný vývoj,přemíra elektroniky,navíc s tím zacházíme dost brutálně,špatné silnice,nekvalitní=šizená paliva,šlendrián v servisech...atd.Výsledky se někde projeví.
Hele,znám řidiře z povolání,který dělal ve značkovém servise VW.Má jak jinak VW,už tam nějakou dobu nedělá a má doma v garáži nové,orig.zabalené součástky(často 10 ks) v takové míře,že je toho za statisíce.Jeden jediný býv.zaměstnanec.Teď počítejme,kolik lidí v servisech pracuje,kolik servisů a...no a ne všichni zase kradou,to je také pravda.
Částečně vypuštěný olej je jen třešnička na dortu,filtry se omyly a daly znovu. Jeho věta,že auto do značkového servisu dá jen blázen,že lidé absolutně netuší...jak se používají díly z bouraček a nové jdou bokem nebo domů...
Ale tak se chovají i prodejci mobilů.Dcera loni koupila nějakou Nokii něco kolem 12 tis,trochu nebyl kryt OK,šla reklamovat a oni postupovali přesně podle zákona.Nechejte to zde a za 30 dnů to bude.Protože si platí paušál asi 1200Kč měsíšně skrz internet atd.,nutně mobil potřebuje,nemohla čekat.Byli naprosto neprůstřelní,přitom tu blbou Nokii měli za výlohou.Jen prohodit SIM a přetáhnout data.Seč nikdy a nic nevzdává,dělá právo,tak to nechala plavat,protože potřebuje mít 2 telefony.To máš příkladek výrobku za 12 tis.Tak u výr.za 400 tis je to ještě horší.Klasika.Přitom při dobré vůli to mohlo být na počkání.Už nakupuje jinde,Nokie,jak jinak.
Jel jsem ve Volvu XC90,mělo asi 50 tis,jen na silnicích,terén nevidělo a servis nezjistil,co vzadu klepe u nápravy.Švýcarský servis. -
RobodCi 12.10.06 13:09
« Re: zimne gumy
Osobne by som asi "riskol" tie Matador MP59 nové asymetrické pneu - na www.nejlevnejsipneu.cz si ich objednáš za 1958.-Sk/ks v rozmere 195/65R15. Sú overení a spoľahliví dodávka do SR väčšinou od 3-7dní a platíš pri preberaní a doprava je bezplatná. Je to cena o akej si inak v pneuservisoch možeš iba snívať. A reálne vyzerajú fakt dobre. -
« zimne gumy
to racer13:
Na loňskou zimu jsem taky koupil Dunlop Winter Sport M3 a jsem spokojený. Byl to takový kompromis, pneu nebyla v testech úplně nejlepší, ale za tu cenu je to výhodná koupě značkové pneu. Chtěl jsem původně Barum Polaris 2, ale v pneuservisu mi ji rozmluvili. Jezdím ve středních čechách a párkrát jsem byl v zimě na horách, kde jsem nikde nezůstal viset. Loni jsem dlouho hledal, kde je koupit a jedna z nejlepších cen byla na [odkaz] pro Slovensko [odkaz], teď tam mají cenu 1645 Kč resp. 2264Sk. Pneu mi došly v pořádku na plecháčích, obutí a vyvážení bylo zdarma. Bál jsem se, aby to nebyly nějaké ležáky, které jsou už ztvrdlé, ale byly vyrobeny jen několik týdnů před dodáním. -
race123: tak v BA ti tie Matadorky dobre posluzia, len rataj s tym, ze to auto nebude ako"pribite" na snehu. Ale inak budu stacit. No a ja mam skusenost, ze lepsiu cenu ako z internetu som nedokazal vybavit, asi nespravne kontakty :-) Inak ako pisal luf, co sa tyka M3, tak tiez mam vybornu susenost co sa hluku tyka. Poznam to hned pri prezuti a spotreba sa mi pri nich tiez nijako nezvysi. Teda nijako pozorovatelne -
Dakujem za odpovede. Je pravda, ze vacsinu casu budem jazdit po Bratislave. Nechce sa mi preto investovat do drahych zimnych gum. Ked pojdeme na hory budeme mat pre istotu urcite retaze. Ceny na internete su nizsie, ale cakam s cim pridu predajcovia. Obcas maju totiz zaujimave akcie. -
"-- skrytý --" 09.10.06 20:29
« Zimní gumy
Hlásim, že mi na reklamaci vyměnili ten věnec volantu, teď je "jako nový!!!" :P
V listopadu 2004 jsem zakoupil na www.osobnipneu.cz za dobrou cenu zimní gumy Kleber Krisalp HP. Celá sada přišla na 6 659,- Kč (15"). Projezdil jsem na nich první zimu (ujeto ve vší spokojenosti 13 300 km) a zase nazul na další zimu 2005 - 6. Na jaře jsem usoudil, že už na další zimu nebudou nic moc a rozhodl se, že je "dojedu". K mému překvapení je mám na autě ještě dnes. Takže jsem na nich jezdil celé léto a v tuto chvíli mají najeto 64 000 km. Vzorek je ještě dostačující, nikde se obzvlášť nesjíždí - jen se mi znovu potvrzuje to, že se více ojedou zadní gumy...
Je pravda, že začínají mírně pískat v prudších zatáčkách, tak je co nevidět odstavím do pneudůchodu. Zaslouží si odpočinek. Oproti letním, které jsem dostal s autem, ujely 2 x tolik. -
Mam Dunlop M3 a cez jeden vikend na horach ma 3x tlacili, lebo som sa nedokazal pohnut, zato sused z Favoritom a Savami S3 nemal ziadne problemy. Na dialnici ale aj v snehu drzali celkom dobre, na poladovici nedrzali ziadne (iba ja som mal v aute dve male deti a tak som bol pomalsi) a na suchu a mokre, co je v podstate vacsina zimnych ciest, su prijemne komfortne a dobre drzia. Zalezi na co ich potrebujes, ale Megane nie je teranak a v snehu sa rychlo zahrabe s hociakym obutim ;-) -
« Re: zimne gumy
velmi zalezi, po akych cestach budes hlavne jazdit. Ja napr jazdim hlavne mesto a okolie, obcas na hory a kupil som Dunlop M3. Som spokojny, aj ked na sneh su aj lepsie gumy. Lenze v mojich podmienkach je castejsie mokro, clapkanica a tu su tie M3 skvele . Ak by som bol z horskej oblasti, asi by som siel do viac nehoveho vzoru, dake Continentalky, Pirreli, proste drapaky
Miro: myslel jsem, ze uz mas klid, ale vidim ze ne 8-s
PS: v pneuservisu me upozornili na nezvykle ojete zadni gumy (kraje)
mam pocit ze uz se to tu resilo, nevite nekdo jaky byl vysledek ?