Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.11.06  09:17

« Re: raménko stěrače jaká značka

prosím Vás nepodívali byste se, kdo má Mégana třeba z loňska, jestli máte na raménku nějakou značku, třeba Valeo a tak - pořád myslím, že mi to v servisu v české lípě vyměnili, jak to začalo drhnout při stírání - teď tam žádná značka není, díky.
    Mam tam Valeo a nad tym aj Renault.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.06  15:21

« Re: Re: service-airbag

no nakoniec sa mi tie konektory nepodarilo rozdelit :roll: ale ak to bolo v nich, mozno pomoze aj pokus ich rozdelit :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.06  08:08

« raménko st?ra?e jaká zna?ka

prosím Vás nepodívali byste se, kdo má Mégana t?eba z lo?ska, jestli máte na raménku n?jakou zna?ku, t?eba Valeo a tak - po?ád myslím, že mi to v servisu v ?eské líp? vym?nili, jak to za?alo drhnout p?i stírání - te? tam žádná zna?ka není, díky.
    jinak proti tomu drhnutí - všiml jsem si, že spodní konec vibruje, protože jakoby nebyl dostate?n? p?itla?en, tak jsem vytáhl z gumi?ek ty ocel pásky/perka a oto?il - a problém je vy?ešen, sice gumi?ka st?ra?e po odklopení není napružena proti raménku, ale spíš tvo?í oblouk ve sm?ru ohybu ?elního skla, ale zdá se mi to skoro lepší, min. u dlouhého raménka p?ed ?idi?em takhle nemají konce tendenci odstávat...tak asi tak...
    jinak s tím alternátorem díky...takže je to tím zvyšujícím se elmg. odporem.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 22.11.06  18:51

« Bez nadpisu

?us bus ren?áci - prosím Vás vysv?tlete mi, pro? spot?eba roste s odb?rem el. - to se n?jak zatíží alternátor vyšším nap?tím v elektromagnetu nebo pro??
    ?ím v?tší odb?r el.energie z alternátoru,tím obtížn?ji se to?í h?ídel jeho rotoru spojená mechanicky s motorem.Obtížn?jší otá?ení rotoru má na sv?domí zvyšujicí se magnetický odpor rotoru v??i statoru.Takže to lineárn? zvyšuje spot?ebu.Kdyby tomu tak nebylo,tak by se jednalo o perpetum mobile :)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.06  16:42

« Re: spot?eba roste se svícením

ako tu spotrebu meras, ved to je v podstate nemeratelny narast v ramci ochylky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.06  15:42

« spot?eba roste se svícením

?us bus ren?áci - prosím Vás vysv?tlete mi, pro? spot?eba roste s odb?rem el. - to se n?jak zatíží alternátor vyšším nap?tím v elektromagnetu nebo pro??
    Psal jsem tu o vrzajících st?ra?ích- tedy trošku je to lepší, když jsem tu gumi?ku nat?el tím sighrightem na ošet?ování gum u auta.
    Ale mám prima tip - dokonce p?ímo z Francie - proti mlžícímu se p?ednímu oknu po stání - rozd?lat hustou kaši z mýdla a p?ešmrdlat to - vyt?ít - tedy poprvé jsem nadával - ud?lalo to takový film, co ho protisv?tla ud?lala úpln? nepr?hledným, ale po ?ase to vyschlo - chce to po?ádn? set?ít - a nem?žu si to vynachválit - nemusí se po?ád po rozjezdu ofukovat sklo a po stranách, kde to není, je to p?kn? orosené...tak ?us bus.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.06  14:22

« Re:

okrem tych pod sedadlami nemam uz nic hladat a skusit ? Ale nemienim zase rozoberat celu palubku. Chcel som len tie lahsie dostupne
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 21.11.06  13:10

« Bez nadpisu

miro: v servisu se to "kuci" pokouseli dvakrat opravit pomoci metody kterou uvadis.
    Nasledne jsem presto musel nechat auto v servisu, do protokolu napsali uprava (vymena) kabelaze airbagu ....
    mam obavu, ze prostriknuti kontaktolem asi nebude stacit

A jakou jinou metodou by to mělo jít opravit,než vyčištěním nebo napružením kontaktu?Pokud vynecháme další součástky,když je řeč o kabeláži,tak to bude nejspíš v konektoru.Jakože asi jo,neboť pravděpodobnost přerušeného kabelu není příliš velká a nic jiného na trase konektor-kabel-konektor není.Max. může ten konektor být rozbitý,což by ale bylo vidět po vymontování.
    Osobně bych nejdřív prověřil kabely (a konektory) vedoucí z předních sedadel.Kabely jsou nekryté pod sedadly a ještě trpí posouváním sedadel a skladováním předmětů pod sedadly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.06  10:25

« Re: service-airbag

miro: v servisu se to "kuci" pokouseli dvakrat opravit pomoci metody kterou uvadis.
    Nasledne jsem presto musel nechat auto v servisu, do protokolu napsali uprava (vymena) kabelaze airbagu ....
    mam obavu, ze prostriknuti kontaktolem asi nebude stacit
    svitilo mi to v nepravidelnych intervalech, nekdy par minut, nekdy par sekund.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.06  07:46

« service-airbag

hosi, ak uz niekto odstranoval blikanie service-arbagu dajte vediet co a kde ste rozpojili, precistili a zapojili. Bude to blbim kontaktom, lebo mi to zacalo relativne pravidelne preblikavat a ked sa da, nechce sa mi do servisu. Aj ked auto je este v zaruke :-) staci ak mi napisete aj SZ. Mam pocit ze, to to tu niekto uz riesil. Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.06  10:56

« Re:

:lol: :D
  • 00 Reagovat !

foto

20.11.06  10:53

« Bez nadpisu

tuhle fíčůru jsem měl u Š100... - jo a potom po celodennom lyzovani polovica Skodoviek nenastartovala, lebo vsetci si obuvali lyziarky v aute a packu blinkra zapli bez toho, aby si to uvedomili. Na to si este dobre spominam. Hlavne na ten pocit, ked som sa vracal v podvecer zo svahu a dufal som, ze sa mi to nepodarilo zapnut. Nastastie ta moja chytala v zime na prvy tuk ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 16.11.06  18:34

« Re: Re:

ps: mam pocit ze nektere typy aut mely to, ze svitila pouze jedna strana a mam pocit ze se to ovladalo pomoci packy blinkru, pokud jsi dal levy blikr a vypnul zapalovani pri soucasne zapnutych parkovackach svitilo pouze leve predni a zadni svetlo
    tuhle fíčůru jsem měl u Š100... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  18:27

...mam pocit ze se to ovladalo pomoci packy blinkru, pokud jsi dal levy blikr a vypnul zapalovani pri soucasne zapnutych parkovackach svitilo pouze leve predni a zadni svetlo
    Tohle mi delal Ford Taunus.
    Ale parkovacky jsem mel vyple. Proste jen pri vypnutem klicku jsem dal blinkr "doleva" a bylo to.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  16:21

« Re:

mensi odber, pokud necham nekde zaparkovane auto pred barakem a nechci aby do nej nekdo vlitnul
    ps: mam pocit ze nektere typy aut mely to, ze svitila pouze jedna strana a mam pocit ze se to ovladalo pomoci packy blinkru, pokud jsi dal levy blikr a vypnul zapalovani pri soucasne zapnutych parkovackach svitilo pouze leve predni a zadni svetlo
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  16:16

« Bez nadpisu

Nejde. Co by to melo resit...???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  14:08

« parkovacky

nevi nahodou nekdo z vas, jestli jde zapnout parkovacky bez toho, ze by svitila palubka a podsviceni RZ (drive SPZ)
    dik za info
    ps: priznam se bez muceni, ze jsem do manualu nekoukal
  • 00 Reagovat !

foto

14.11.06  15:31

« Stresny nosic

Nema niekto z vas Bratislavskych stresny nosic na lyze, pripadne nejaky Thule box, kam by sa mi lyze vosli? Idem na lyzovacku a koli jedinemu razu sa mi nic take kupovat nechce. Ak by niekto ozelel pocas zimy ten svoj na 10 dni, bol by som vdacny a financne stedry ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  17:00

ehm, to je tak ked si niekto pletie asfericke s elektrochromaticke >:D :D :D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  16:55

« Re:

pulp: tak to asi mluvis o nejakem tajnem ceniku, protoze ten co je na Renault.sk (tedy ofiko slovensky cenik) nezna zadne leve elektrochromaticke vnejsi zrcatko. Zna leve vnejsi asfericke zrcatko, coz ma kazdy druhy auto - nepletes to nahodou spolu??
    tak ja ho naskenujem a hodim sem, inac ten isty mi dali aj v Nitre aj v BA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  16:15

« Bez nadpisu

pulp: tak to asi mluvis o nejakem tajnem ceniku, protoze ten co je na Renault.sk (tedy ofiko slovensky cenik) nezna zadne leve elektrochromaticke vnejsi zrcatko. Zna leve vnejsi asfericke zrcatko, coz ma kazdy druhy auto - nepletes to nahodou spolu??
    Zmen faceliftem nebylo moc, rozhodne ne zadnych dramatickych. Jedine strojni zmeny jsou EU IV motory a inovovana automaticka klima (o jednu funkci - automaticke prepnuti na vnitrni okruh podle smradu pred autem). Zbytek je kosmetika (barvy, calouneni, skladba vybavy, design palubky ...). Zmena v materialech - jako ze by nekde polstrovali co drive nebylo atd. pokud vim zadna nebyla, sametku kolem pasu spolujezdce a ve vsech vyplnich a schrankach mame vsichni.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  16:00

« Re: Re: Re: zimne gumy

Ja som od dealera vysomroval plechace s 50% zlavou, gumy som si uz zabezpecil sam :)
    Co sa tyka retazi tak kaslem na to, pretoze som ich mal na aute (este na felicii) jedine vtedy ked som sa ich ucil davat a to som pojazdil aj zimne tatry.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  15:56

« Re:

Kde jste to nasli ty vnejsi elchrom zrcatka nebo vlastne to jedno??? Ja na to koukal a v CR nic takovyho neni v nabidce ani pro Privilege, je tam jen jedno (to u ridice logicky) asfericke. Coz pochopitelne neni to ono, to je jen ze ukazuje sisate aby se tam veslo vic...
    Ja som to nasiel v cenniku podla ktoreho som kupoval auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  15:50

« Re: Re: zimne gumy

ja som kupil Pirelli SnowSport + disky prave vcera mi ich doviezli.
    Este ich mam v byte ale cim skor ich dam obut.
    Cely byt smrdi od gumy :(
    Povodne som chcel Michelin Alpin A2 alebo A3 alebo Dunlop SP Winter Sport 3D ale kedze som nechcel ist do rizika, ze ci by pasovali /urcite ano ale .../ tak som kupil komplet disk + pneu priamo urcene predajcom na Megane II.
    Musel som sa do toho trochu pozriet lebo som nemal sajnu o dalsich parametroch disku atd. Teraz uz viem, ze disk je 6,5 J R15 4x100 ET45.
    Skoro som omylom kupil pneu s diskami na octavku II pretoze skoro vsetky data sedeli 195/65 R15 s diskom 6,5Jx15 ale nevedel som co je to 4x100. Dobre ze som si to pozrel pretoze by som si po kupe buchal hlavu o mur - Megane ma iba 4 skrutky (v tom najtrivialnejsom udaji by som sa sekol) a vela aut ma 5 skrutiek /vratane octavky/.
    Testy co som pozeral boli vacsinou na Pirelli SnowControl (s vybornymi vysledkami) a toto je trochu ina guma/ina kategoria/, ktora ma na snehu a brecke o nieco horsie vysledky ako SnowControl ale je urcena pre rychlejsie auta (nehovorim o rychl. indexe) a sirsie pneu.
    Kedze som siel na istotu a na Megana II bol vyber akciovych kompletov iba 2 znacky(Pirelli a Kormoran ci co) tak nebolo o com.
    Kedze som chcel ist na istotu (a kvoli cene cez Internet) tak na vyber moc nebolo ani na inych eshopoch, vacsinou ponukali komplety s diskami na VW group (Skoda a spol.)
    Uvidim ake su v reali. Maju asymetricky dezen.
    Vseobecna otazka:
    Su rozdiely v brzdnej drahe jednotlivych ZIMNYCH pneumatik take dramaticke ?(viem, ze nejde len o brzdnu drahu ale mna zaujima prave ta). Mam na mysli porovnatelne kategorie a rozmery za rovnakych podmienok.
    Musim znovu pozriet testy lebo pocul som medzi ludmi vselijake prekvapive tvrdenia o rozdieloch v desiatkach metrov ale nejako sa mi to nezda. Take rozdiely podla mna mozu mat v porovnani s kolesami z "vozitka od Flintstona". Markantne rozdiely som nasiel v porovnani medzi letnymi a zimnymi ale medzi zimnymi asi nebudu rozdiely v desiatkach metrov.
    Taktiez v riadnom snehu asi tiez vacsina nasadi retaze.
    Musim si to nasadzovanie retazi vyskusat lebo som to v zivote nerobil a nechcem v chumelici traposit.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  15:47

« Re:

Napis Renault vpravo dole na kufru se objevil po faceliftu - do te doby pouze napis Megane nahore uprostred pod kundick..
    Co vsetko sa zmenilo po facelifte? Pripadne vies poradit nejaky link? Urcite to ale je oblepenie vsetkych moznych plastov ktore by mohli do seba narazat a vydavat neprijemne zvuky. Napr zamky bezpecnostnych pasov, vsetky odkladacie priestory su vystlane atd.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  15:43

« Bez nadpisu

Kde jste to nasli ty vnejsi elchrom zrcatka nebo vlastne to jedno??? Ja na to koukal a v CR nic takovyho neni v nabidce ani pro Privilege, je tam jen jedno (to u ridice logicky) asfericke. Coz pochopitelne neni to ono, to je jen ze ukazuje sisate aby se tam veslo vic...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  15:42

« trochu odlehceni :)

Nedalo mi to neposlat to dal i kdyz to sem nepatri :P
    Pani učitelka přijde do třídy a povídá dětem: "Dneska si budeme povídat jak máte rádi pana Paroubka."
    Přihlásí se Anička a povídá: "Já ho mám tak ráda, že bych si ho nechala
    vytetovat na ramínko." Paní učitelka se jí ptá proč. Anička odpoví:
    "Protože když porostu, tak pan Paroubek poroste se mnou."
    Příhlásí se Pepíček: "Já bych si ho nechal vytetovat na pinďourka."
    Paní učitelka se zeptá: "Proč zrovna tam?"
    Pepíček: "No, buď půjde do * nebo bude viset."

>:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  15:39

« Bez nadpisu

Napis Renault vpravo dole na kufru se objevil po faceliftu - do te doby pouze napis Megane nahore uprostred pod kundick..
    - to bylo k toppicu :D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  15:05

« Re: Re: Re: Re: napisy

Co je Sherlock?
    Slovensky vyrobca dveri, to bolo k offtopicu ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  14:55

« Re: Re: Re: napisy

Co je Sherlock?
    Ja mam Sherlog a ti nic nelepili, dokonce mi primo doporucovali at nic takoveho jako je info co mam za alarm (ci zamykani a podobne) nelepim na auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  14:39

« Re: Re: napisy

Napis ide dole aj z drziaka SPZ, staci trochu nitro riedidla :D
    K offtopicu: tak napr Adlo ma logo na boku dveri, pod zamkom, cize ked su dvere zavrete tak ho nevidno. Ale napr Sherlock to dava viditelne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  14:23

« Re: napisy

Ja som to strhol bez problemov a bez pomocok.
    Akurat som pocas strhavania trpol ci nezostane nejaka cast nalepky, ktoru by som potom musel speci davat dole (nebodaj nozom).
    Aj som sa obaval ci sa neposkodi ohrev zadneho okna (tie vodive "ciary").
    Ale slo to relativne lahko - strhavane konstatnou silou a rychlostou, hned od novoty takze to bolo este cerstve.
    Inak ma dost stvalo, ze co si niekto montuje reklamu na vec co si kupim.
    Naco mi nalepili 30 cm dlhu nalepku predajcu a zrovna do vyhladu na zadne okno? Nestaci, ze mam pod SPZ na tom rame ich reklamu ? (to este akceptujem)
    Nepaci sa mi, ze som mal tu mega nalepku nalepenu. Od mech. zabezpecenia, alarmu atd. som ich dostal nenalepene a mohol som si vybrat ktore chcem kde chcem a ci chcem si ich nalepit ale toto tam bolo a hotovo.
    Preco tam musim mat prip. zostatkove zbytky lepidla tej nalepky po odlepeni? Viem, ze o nic nejde ale stve ma to.
    Trochu off topic: Taktiez na bezpecnostne bytove dvere co som davnejsie kupoval mi priskrutkovali 4 skrutkami plechovy stitok 5x10cm nieco v tom zmysle, ze tieto dvere su od firmy XY a telefonne cislo. No do ryze kto ich o to prosil, jednak zlodej hned vie aky resp. od koho mam system (on to aj tak hned vie) a jednak mi to hyzdi dvere. Ked som to dal dole tak mi tam zostali na peknom hladkom povrchu 4 diery po skrutkach - proste hnus.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  14:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: napisy

Ja to mam takhle nejak.
    Teda bez ty nalepky "Elf", tazny koule a barvu mam taky jinou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  13:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: napisy

Ja to mam takto:
    [odkaz]
    Ale videl som tam uz aj napis construct namiesto toho. Pozrel som vsak nejake fotky na webe a skutocne to tam ludia nemaju, tak uz neviem... ci to lepia turci alebo v predajni...?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: napisy

Tak nalepku "Renault" tam nemam (aspon myslim, to se radsi na to auto pujdu podivat :-)).
    Jinak samolepky od dealera (vcetne "Elf"), sly z auta hned druhej nebo treti den :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  13:27

« Re: Re: Re: Re: napisy

Dva?
    Ja mam jen jeden, "MEGANE" a nahodou se mi libi.

a este renault ;) ja som to takto mal aj na leganze a viac sa mi to pacilo, ale to je samozrejme vec vkusu
    dal som prec aj nalepky dealera, len ta nalepka "renault elf" ide ztuha
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  13:17

« Re: Re: Re: napisy

IMHO tie dva napisy su dost nepodarene
    Dva? :shock:
    Ja mam jen jeden, "MEGANE" a nahodou se mi libi.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.06  13:13

« Re: Re: napisy

Melo by to byt lepene (samolepka) a pry to docela dobre drzi. Tusim ze na meganeownersclub nekdo psal ze to sundaval za pomoci dentalni nite. Proste to z kastle "odrizl" a zbytky pak ocistil.
    co som tak zbezne pozeral tak to vyzeralo na nejaku penovu nalepku, takze to by mohlo byt v pohode, IMHO tie dva napisy su dost nepodarene :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  13:09

Nemate niekto skusenosti s odstranenim napisu megane a renault z kufra? Uprednostnil by som cistejsi vzhlad.
    Melo by to byt lepene (samolepka) a pry to docela dobre drzi. Tusim ze na meganeownersclub nekdo psal ze to sundaval za pomoci dentalni nite. Proste to z kastle "odrizl" a zbytky pak ocistil. Zkus se podivat tam.
    EDIT: Tak jsem to nasel:
    are these letters just stuck on then ?
    .....coz i want to take mine off as well...lol :D

yep, just stuck on.
    Very easily removed, I did mine with a bit of dental floss (no chance of damaging the paintwork) and just worked my way around each letter.
    A quick polish to remove any residue left behind and job done. Shouldn't take more than ten minutes.

EDIT2: Tak zas tak dobre to prej nedrzi :-). Nekomu uz nejaka pismena i upadla :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.06  11:07

zkus se poptat v servisu nebo na vrakovisti, tam by mohli mit zkusenost
    bud to bude lepene (to je ta horsi varianta) a nebo to bude pres nejake kolicky (aretaci) zaraženo do zadnich dveri tak aby to slo menit v pripade poskozeni nebo treba kradeze
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…