Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  12:31

« Re: Stahovani okynek

Chlapci nechapem ... proste bez stlacenej spojky stlacim gombik start ... elektrika nabehne, motor ostane stat a okrem motora vseko funguje ... takze idu ovladat aj okna
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.05  11:42

« RE: RE: Neco

Napada ma uz len kamen ;-) Tiez by som rad vedel ci sa to da...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  10:34

« Re: Neco

Ale ja je nepotrebuju vytahnout :o), ale naopak stahnout :o) bez vypinani motoru :o)
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.05  10:27

« Neco

Lupani a pazvuky u dveri: obcas me v aute taky zalupe, ale je to velmi zridkakdy a nevysledoval jsem pravidlo kdy a proc. kazdopadne to sleduju, kdyby se to nejak projevovalo resil bych to.
    Ale vcera jsem se svezl jako cestujici v Octavii2, mela najeto 16tis. km a to lupkani a praskani uvnitr bylo docela znatelny. Nic neni dokonaly.
    Vytahovani oken: zmackni 2x rychle po sobe zamykani auta, auto se zamkne a zavrou se vsechny okynka :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  08:48

« Stahovani okynek

Zdravim,
    nevite nekde, jak na meganovi stahnout okynka pri VYPNUTEM motoru? Nekde tu byl nejaky postup, ale nemuzu jej dohledat. Kazdopadne - zmacknuti spojky nebo brzy a Start nastartuje motor, zmacknuti Start bez stisknuti pedalu nebo Plyn+Start jenom zapne "elektroniku auta" (funguje treba vetrani), ale okna ne :o(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  00:12

« Bez nadpisu

Ktore Skodovky to boli?
    Ja som sa len schuti zasmial, ze R16 mal asymetricky rozvor - hned mi to pripomenulo, ze to asi maju Renaulty v rodine :-) Aj ked mi je luto Mira, ze to vyslo prave na neho.
    Inac voci skrutnym tyciam absolutne nic, neskutocne ich oblubujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.05  23:59

« Re:

to je normalka, ale skrutne tyce boli u predchadzajucej verzie megana, novy grandtour ma normalne pruziny ... to ale na veci nic nemusi menit ze? >:-[] ... aj niektore skodovky mali asymetricku napravu a nikoho to netankovalo 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  23:43

« Bez nadpisu

Ahojte, som tu novy, mame v rodine cerstveho Grandtoura. Precital som si komplet vsetky prispevky od zaciatku, bola to fuska, ale je to poucne. Par krat som aj chcel odpovedat/prispiet, ale lenivost registracie zvitazila. Ale teraz mi to uz fakt nedalo, lebo som trafil jeden vystizny clanok, teda pre Mira (a ostatnych podobne postihnutych):
    Miro, k Tvojim problemom len tolko, ze jablko nepada daleko od stromu, pozri link a citaj pozorne, budes valat bulvy ako ja:
    [odkaz]
    Teda, Tvoje problemy s posunutym kolesom su naozaj feature :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  21:59

« Vrzání vozu

Tak to vrzání v karoserii při skrutu (sjíždění z patníku...) mám, a nevím co s tím. Doporučili mi namazat těsnění silikonem - výsledek 0. Jak už jsem psal, je to jak stará plachetnice. Dělá to prokazatelně těsnění na dveřích. Zatlačte ne horní rám zavřených dveři. Vrže? Ta to máte stejné jako já. Co dělat?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  22:23

« Megane Sedan Zitra

Tak zitra si jdu konecne pro Megane Sedan 1.4/72kw - jsem zvedav, pak napisu sve prvni dojmy.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.05  15:23

« Re:

bruno: sak ja to ani neriesim, zistil som, ze je to vlasnost :-) a za druhe uz riesim ine :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.05  15:02

« Bez nadpisu

To Miro:Tak také niečo to robí aj mne ale nie je to nič také strašné aby som to riešil...Určite lepšie ako keď mi vŕzgala celá kasňa jak sa krútila(mal som C3)pri plnom vytočení a výjazde na chodník a pod.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.05  14:18

« Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 106 k - 6 kv

luf: odpovedane cez SZ
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.05  12:22

« Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 106 k - 6 kvalt

Klucky - znama to bolest tychto aut. Netusite niekto aspon trochu, kedy budu v ponuke funkcne klucky? BTW tak, ako sa same kazia, sa dokazu aj same opravit. Mne sa na spolujazdcovej strane klucka sama opravila a uz zamyka ako ma. Ale vodicova je stale kaput. Kdesi tam do nich asi zateka.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.05  11:19

« Re: Re: Re:

chlopy ja mam daku smolu, podarilo sa mi zlomit aj nezlomitelne. Zakladny diel rybarkeho prutu :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  08:55

« Re: Re:

to Miro: ten zvuk som zachytil aj ja. Nerobi to pravidelne a v podstate ho nepocujem kedze mam zapnute radio ale ked som vypol radio tak som to pocul. Zatial som to pocul len ked som sa rozbiehal z miesta a vytocil volant skoro do plna. zaujimavy zvuk neviem k comu by som to prirovnal.
    Po dlhsom case sa mi dnes rano znova objavilo dusenie, v nadrzi mam len 1/2.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.05  15:52

« posilovač

Když jsem koupil R. tak mi to pořád táhlo do prava a až po 2. GEOMETRII to dali dohromady. Takže pokud udělají znovu GEO mělo by to být v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.05  13:41

« Re: Re:

Ten zvuk som si vsimol aj ja a to mam cersto meneni posilnovac. Asi to tak ma byt, ber to ako vlastnost :-) Nemam kde porovnat tak sa spytam cez forum: skusili ste niekto na mieste s nastartovanym motorom volantom vyrovnat kolesa? Bol som v tom ze ked dam volant do "normalnej" polohy ze to iste plati pre kolesa ale to neni pravda. Aspon teda v mojom aute nie. Je to normalne alebo mi dofusovali instalaciu toho posilnovaca?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.05  11:51

« Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5 dCi 111k - 6 stup

zamykanie je tiez jedna s pikosies Renaultu. Nevysvetlitelne zahady :-) ach jaj :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.05  11:49

« Re:

bruno: no mohlo by sa to aj tak nazvat, proste divny hvizdavy, zvonivy zvuk od predu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.05  11:29

« Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5 dCi 111k - 6 stup. př

Tereza: ono sice klíček tam je, ale když se třeba nezamkne kufr, tak není možný celý auto nijak zamknout. Bohužel/bohudík to mám vyzkoušený. Centrál auto zamkne a ihned odemkne. Ten rezervní klíček je pouze na odekmnutí!! Pro zamknutí se musí pootočit takovým malým kolečkěm ve dveřích. Pak se dveře zabouchnou a jsou zamčený. Dá se to udělat i u spolujezdce.
    Jenžu u kufru žádná taková finta nejde a dokonce ani u nádrže.
    Jendou mi nechytal zámek u kufru a ani v servisu nevěděli jak to zamknout bez toho. Prej ať si dám nový auto do garáže a když žádnou nemám, tak mi ho můžou maximálně odtáhnout někam odtahovkou. Nakonec jsem si s tím pohrál a stačilo znova zmáčknout mikrospínač na kufru a chytlo se to.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.05  11:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: smrdící klima

Mám benziňáka 1,4 a problémy nejsou.
    Smrad z klimy taky vůbec, ale auto je nový. Jinak by mě zajímalo, jestli funguje pylový filtr i bez klimy. Teď když pustím topení nebo větrání bez klimy, tak cítím trochu nějakou trávu nebo tak něco. Ale to je tím, že parkuju u trvnatého pole a když to sekaj, tak tam asi nějakej bordel nalítá. Dělalo mi to stejně v Twingu bez filtru. Tak radši pustím klimu, pak nic nesmrdí.
    Jinak jsem v návodu nenašel nic jako, že by se měla klima pouštět aspoň jednou týdně aby se promazala, nebo že se má zapínat jen při volnoběhu nebo zase že se má nechat odvětrat po použití a podobně...
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.05  10:25

« Bez nadpisu

Nie je to skôr také pískanie?Nemyslím ale pískanie ako pri trení kov na kov...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.05  08:01

« zvonenie ?

hosi, pri natacani alebo vracani volantu z pravej strany, pocujem taky dlhy zvonivy zvuk, co to moze byt ? Nemal som zapnute radio, to je asi zakladna chyba :-) ale aj tak ma zaujima, co to zvoni
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.05  11:03

« Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 106 k - 6 kv

Výměnu klik nechávám až na prohlidku po 30 tis. Jelikož to bude cca za měsíc, tak už to vydržím.
    V servise se mi přizlali, že je to častá závada a zlepšení se dá očekávat až Renault najde nového dodavatele. Jedem by čekal, že než použijí nějakou novinku, nejprve ji pořádně otestují.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.06.05  17:00

« Re: Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 106 k - 6 kvalt

Ahojky,
    Jestli se jedná o závadu tlačítka vnější kliky tak kvůli tomu už mám 2 nové. Ze začátku tvrdí že to je jen zanesené, ale pak si auto začne odemykat a zamykat jak chce. Radím co nejrychleji do servisu.
    slon
  • 00 Reagovat !

foto

11.06.05  12:32

« Bez nadpisu

To slon72:Chlape tak to zaváňa poriadnym bordelom v klíme.Určite tam žije niaka pleseň aj s celou rodinkou mikroorganizmov...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.05  11:28

« Re: Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 106 k - 6 kvalt

Zdravím,
    mám firemní Grandtour Dynamique Lux 1,6. Po ujetí cca 22 tis. km je jedinou závadou nefunkční tlačítko na klikách vpravo. Takže buď jsem světlá vyjímka nebo ty problémy jsou nahodilé bez ohledu na typ motoru.
    Co se týče slev, Renault to nikde moc neinzeruje, ale pokud je auto koupené na firmu, je možné získat slevu 15% a to stačí odebrat pouze jeden vůz. Jen je třeba trošku na prodejce přitlačit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.06.05  20:38

« Dodatek ke klimě

Málem jsem zapomněl to nejdůležitější: v autě jsme často cestovali 4 - 2 skřítci , manželka a já - dost často mají děti i mi dosp. zvláštní rýmu které už doma říkáme zelený sliz, já tam strávím nejvíc tak mne ještě bolí neustále hlava a mám zvláštní sucho v krku a neustálý pocit na zvracení.
    Máte někdo něco podobného?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.05  16:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: smrdící klima

Do odtoku strkali i drát ,ale dušovali se že je prostupný - je to super dali celý výfuk dolů pak kryty a pak se prý koukli na gumu , píchli a vše je prý O.K
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.05  07:35

« Re: Re: Re: Re: Re: smrdící klima

matus: ako pises, je to o vyklade, ale myslim, ze najlepsie je pokial nieco neopravia do 30 dni a malo by ist o neodstranitelnu zavadu, alebo sa isty prejav problemu zopakuje aj treti krat po druhe oprave.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.05  23:37

« Renault Megane Grandtour - 1.5dCi - 106 k - 6 kvalt

Letec: OK, možná máš s těmi parametry motoru pravdu, i když mě maník
    v autosalonu tvrdil, že tam přibude 11 koní, ale pokud to máš podložené, tak proč ne.
    Letec, Tereza: jak vidím, tak jsem se zařadil do klubu majitelů 100k dCi, i když mám o nějakého koníka a kvalt více :o). Jak vidím, tak vy dva jste poměrně spokojení, alespoň dle diskuze. Doufám, že také budu spokojen.
    Pokud to bude mít poruchy, tak jim to omlátím o hlavu a využiju všech možností tak, aby je to mrzelo, že mi ho prodali >:-[]
    Ostatně, je zde na webu někdo se stejným motorem jako letec, tereza, já a je nespokojen? Zatím vidím problémy jen se stroji s benzínovým motorem.
    PTF
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.05  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: smrdící klima

>v ucpaném odvodu kondenzátu:-[] >:-[] >:-[] ... a cerviky co ju zeru >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.05  21:17

« Re: Re: Re: Re: Re: smrdící klima

Jestliže se auto už dlouho "nepočůralo" (při zapnuté klimě), hledal bych problém v ucpaném odvodu kondenzátu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.06.05  17:18

« Re: Re: Re: Re: smrdící klima

stacia aj 3 zavady naraz, ktore brania riadnemu uzivaniu
    ale tazko sa klasifikuje co je riadne uzivanie. to by to auto asi muselo byt nepojazdne
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.05  16:24

« Re: Re: Re: smrdící klima

no neviem ako u Vas, ale u nas na pohrozenie potrebujes 3x tu istu zavadu, alebo neodstranenu zavadu do 30 dni a uz mas paku. Zatial ju nemas. Este musis vydrzat. No a potom sa do nich mozes pustit, inak na teba budu kaslat dalej,je to smutne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.05  16:04

« Re: Re: smrdící klima

Seznam závad:
    vodní pumpa
    karta dálk.ovládání
    2* vnější klika
    IR senzor otvírání dveří
    posilovač řízení
    zapadlý senzor auto klimy
    smrad z ventilace - neustále
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.05  14:24

« Re: smrdící klima

slon72: napis zoznam zavad ake si mal . Ja som uz stihol napisat list a myslim, ze lady sa pohli, len este nechcem kricat hop. Naozaj ale nieje jednoduche v tejto republike uplatnovat zakony na ochranu spotrebitela, maximalne sa ignoruju a nedodrzuju ( lahostajnost, nevedomost ).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.05  14:21

« Re: smrdící klima

Mi zasmrdí klíma po zapnutí, po chvíli to opadne (nebo si můj nos zvykne ;-) ) a potom zase po vypnutí. Bez klímy pak necítím nic. Zoufalé je to při zapnutí vnitřní cirkulace, to ihned vypínám klímu, jinak zápach. Při reklamaci mi ji vyčistili, ale dělá to pořád. Taky v servise padla poznámka o tom, že to vždycky je "trochu cítět", ale co mám skušenost s jinými auty, tak se mi to samozřejmě nezdá
    Jinak ses dostal do klasického koloběhu - servis to neuzná a Praha to hodí ne servis. Přiznám se, že už jsem to vzdal a zapínám klímu jen na delší cestu. A to si dávám pozor, abych jí vypnul alespoň 5 minut před zastavením motoru. To píšu, aby mi zase někdo nevytknul, že s ní neumím zacházet.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.05  14:18

« Re: Re: Re: smrdící klima

no bud nemam cuch, alebo je to jediny problem, ktory nemam :-) no berte to s ierou. Je to ty, ze klimu moc nepouzivam. Ale k veci, uz tu bolo pisane, ze klimu je potrebne po pouziti nechat odvetrat, vysusit a zatial mi to asi funguje. Mam manual, chyba mi len to predne atermicke sklo >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…