Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 15.02.07 09:03
kmarty, Ty tajnostkar, prezrad Vavrovi, ze sa vozis na automatike (ktoru Ti zavidim), lebo inak hovorite o hruskach a jablkach, kazdy o svojom :-)
Tom69 - Ty mas HB?!? No tak to mi dajako uslo, sa mi zdalo, ze si pisal, ze ho mas vyrobene v Turecku a tam sa robia iba sedany. Uz asi fakt pletiem piate cez deviate... Ten HB ale trochu meni situaciu, ten ma malicko iny podvozok ako GT a sedany, ma kratsi rozvor a celkovo aj trochu inu karoseriu v dolezitych partiach. -
"-- skrytý --" 12.02.07 15:05
Ono to je tak, ze na PDA s rozlisenim 240x320 musis dost supat hore-dole s obrazovkou, aby si videl, co tam je, alebo si to nastavit, aby sa to zobrazovalo v jednom stlpci a potom je to dost rozhadzane. No a tak sa stalo, ze Teba ako prispievajuceho a Toma69 ako zakladatela threadu som si navzajom poplietol. :idea: -
"-- skrytý --" 12.02.07 12:22
Jaj, kmarty, dajako som si Ta pomylil a myslel som, ze ten prispevok bol od Toma69, pozeral a pisal som to cez PDA a tam je na tej obrazovke natlacenych mnoho veci, tak mi to uslo. Tom69 ma sedan, takze preto ta poznamka. Prepac.
Otcovi s datumom vyroby 24.4.2005 ta zvolavacka prisla, ale zatial to nemieni riesit. Ked tie zvolavacky prichadzali, riesilo sa to tu a zopar ludi nebolo moc nadsenych s tym, ze prisli o folie apod. Celkovy vysledok teda bol, ze kym to nepraskne, netreba sa ponahlat, navyse na tej zvolavacej karte nebolo udane obmedzenie dokedy sa to ma urobit (ale to neznamena, ze to Renault aj po mnohych rokoch este bude akceptovat). -
Ja už neviem odkiaľ som to stiahol, ale pamätám sa, že mi to dalo dosť práce a hľadania po všemožných kútoch internetu. Je to už dosť dávno. Prezeral som si doma staré zálohové cdečka s datami a tam som tieto .pdf-ka našiel. Len ma to tak napadlo, že by sa to tu mohlo niekomu hodiť.
Inak, mám Grandtour 1.4 16V 34tis km a okrem vynútenej výmeny zadného okna (zvolávačka od Renaultu) nebol zatiaľ žiadny problém. -
« Návod
Vážení kolegovia Grandtouristi, ale aj ostatní Meganisti II.
Podarilo sa mi zohnať (myslím, že kompletné) servisné materialy na RM2. Je to v .pdf. Popisy všetkých agregátov, technické nakresy a podobne. Je to fakt dosť podrobné. ALE BOHUŽIAĽ PRE MŇA: je to celé in france. No ak by mal niekto záujem, môžem odmailovať. Poprípade by som bol rád, keby niečo podobné niekto našiel v angličtine. (keď už nie v SK alebo CZ >:D ) -
"-- skrytý --" 04.02.07 20:56
tamtam: tak ked si to potvrdil aj Ty, tak je to na 100% a ja sa teda ospravedlnujem za mylne info. :*)
luf: mal som na mysli odtah za oko. To rameno samozrejme zoberie vsetko, co stoji v ceste :-) Ale s tou vazelinou som to naozaj nevidel, to musi byt teda dobra sranda... -
« radio s MP3
Ahoj,
mam ted v meganu origos autoradio s ovladanim pod volantem ale bez MP3, coz bych potreboval.
Mate nekdo zkusenosti s vymenou autoradia?
1) Jde nove autoradio napojit na ovladani pod volantem?
2) pripadne i na oddeleny displej (to uz bych chtel ale asi moc:)
3) Vsiml jsem si ze do novych modelu Megana a Clia uz davaji radia s MP3, teoreticky by mi ho mohli jeste vymenit primo v renaultu za origos novejsiho typu, ale to asi nebude nejlevnejsi :(
4) BTW FM transmitter mam, ale neni to ono :(
Diky za kazdou radu. :) -
"-- skrytý --" 02.02.07 13:20
Jediný co jde je modifikovat chování karet - takže si pomocí svý karty kterou prohlásíš za master dokážeš vynutit aby ta druhá fungovala jen v omezeném režimu - otevřít dveře pouze u řidiče a nastartovat. Neotvírá žádné jiné a ani kufr ne a vymanit se z tohoto režimu jde pouze při současném šachování s tou druhou (master) která jí to naučila. Použitelný snad jedině mám-li potřebu dát auto někomu komu silně nedůvěřuji... Tohle je jediná věc nějak související s tématem na kterou jsem narazil za málem 2 roky co mám auto :-))) -
"-- skrytý --" 02.02.07 13:17
Opravdu to asi nejde protože to taky nevím. Přesně jak říkáš jsem u Fabie měl přívěšek s bezp. kodem a postup jak ho nouzově zadat do auta byl v návodu a když jsem podobnou věc doptával při přebírání renaulta dozvěděl jsem se že netuší o čem mluvím... Takže to asi renault fakt nepodporuje. Ani v DP jsem se nedočet ničeho co by to byť vzdáleně připomínalo. -
"-- skrytý --" 01.02.07 14:54
No doprcic, tak to je fakt nie prilis dobra sprava. Neviem preco som bol v tom, ze by to malo ist... Asi si to fakt pletiem s inymi autami. Prepac teda, ze som Ta priviedol na nespravnu stopu...
Ale fakt mi to vrta hlavou, ze neurobili daco, co by vedelo obist imobilizer a cely ten kartovy bazmek, lebo bez toho ani len volant neodomknes a neodtiahnes auto do servisu... -
"-- skrytý --" 01.02.07 12:44
« odpoved ze servisu ....
to tv:
Dobrý den,
toto se týká starého meganu s klíčem, ve Vašem případě pouze přes diagnostiku.
hezký zbytek dne
Petr Jezmas
Tomáš Vratný napsal(a):
Dobry den pane Jezmasi,
mam dotaz ohledne startovaci karty. Doslechl jsem se, ze pomoci kodu, ktery
jsem udajne obdrzel pri koupi vozu, mohu docasne vyradit imobiliser a s
vozem pokracovat dále i bez karty?
Mohu problem, který jste resili na servisu odstranit i vlastnimi silami,
nebo je nutna vždy navsteva u vas?
Diky za odpoved a prijemny zbytek dne.
S pozdravem
Tomáš Vratný -
"-- skrytý --" 01.02.07 00:37
OK, ja skusim pozriet u otca kde a ako to vyzera, aby som nahodou netaral sprostosti. Avsak k Fabii a k obom Citroenom, ktore samozrejme maju transponderovy imobilizer z vyroby, som mal takyto kod. Vo Fabii bol stvormiestny na plastovom privesku a prekryty zotieratelnou vrstvou a Citroen to ma vo forme ako kreditna karta s logom Citroenu a taktiez so stieracou vrstvou. -
"-- skrytý --" 31.01.07 15:53
OK, tak som sa pozrel, karty sa daju programovat iba cez diagnosticky pristroj. V kazdom pripade vsak pomocou 12-miestneho autorizacneho cisla (kazde auto ma svoje vlastne) ma dat docasne obist imobilizer, ale ako to netusim, lebo prirucku nemam so sebou. -
"-- skrytý --" 31.01.07 13:34
Pocuj, karty sa nedaju prehrat, tie maju pevne kody (OK, plavajuce, ale s pevnou castou). Najsor ich asi sparovali nanovo s autom a to pomocou toho specialneho kodu, ktory by si mal mat dodany spolu s autom. Este stale som sa nepozrel, ako sa to robi, ale myslim, ze by to mal zvladat aj uzivatel samotny s aspon jednou funkcnou kartou. -
"-- skrytý --" 31.01.07 12:57
« Karta
Servis zavadu na pockani odstranil (doslo k prehrani obou karet, cca 1hod prace), ale predstava, ze by se mi toto stalo napr. na dovolene v zahranici me desi.
Pouceni pro majitele vozu Renault: na delsi cesty si radeji berte obe startovaci karty !
PS: auto mi vratili na Zlicine krasne umyte :shock: >:D >:D :D
to je konecne ten spravny popis zavady :D