Zkušenosti s Meganem Grandtour???

"-- skrytý --" 08.07.05  20:55

« CD menič

Zdravím.
    Máme nového Megana Grandtour a chcel by som poprosiť o radu ohľasom CD meniča. V aute je originálne rádio Renault s mono CD mechanikou. Keďže v predošlom aute som bol zvyknutý na menič, rád by som ho dokúpil aj do nového. Originálne CD meniče od Renaultu sú dosť drahé (VDO alebo SONY za 13.000 - 20000 SKK). Vie mi niekto poradiť lepšie riešenie? Dajú sa použiť CD meniče iných značiek (niektoré sa dajú zohnať aj za 4000, nevyžadujem MP3).
    Vďaka za odpoveď.

08.07.05  11:21

« Re: Re: Re:

broo: poslal som Ti SZ

07.07.05  14:41

yyyyy: no ze auto nema od nova hrkotat

07.07.05  14:38

« vrzání

Tak to je smutný ty příspěvky o Mégane. Chtěl jsem koupit Scénic, ale asi ne. Mám Mini Cooper, jeden z prvních, měl pár "much", byl jsem často v servisu, ale že by se se mnou někdo v záruce v BMW přel, to ne. Vyměnili vše bez keců, díly šli do koše (to jsem viděl ten konteiner s pěknejma BMW kouskama co by zlatý český ručičky ještě chtěli použít). Ale co čtu o Renaultu je docela šok. Já bych si Coopera koupil znova i po těch problémech. Je to super auto, nic moc nevrže, je pevný, jede super atd.

"-- skrytý --" 07.07.05  13:05

« odpinknutí problému

Miro: najde se tu, buď v klidu. Musíš to brát s rozšafnotí francouze. Na diskusi o Corolle je kdosi, komu po 1000 km vržou dveře, budou měnit ložisko spojky, jestli se nepletu, měl šikmou příčku volantu. A je naprdnut. Všichni chtějí prodat a pak už klientem nejsi a nedělej si iluze, že jinde je to lepší. Úroveň servisů a vědomosti mechaniků je naprostá tragédie, v ČR i SK i jinde. Majitelé je blbě platí, neustálá rotace lidí, oni se to ani nemají čas naučit a už jsou jinde. A ti dobří jdou dělat privátně. Mám v práci kluka a po prac.době má k dispozici dílnu(za hubičku), má neskutečné vědomosti, má vybavení, dělá denně auta a to by ses divil, co všechno značkové servisy zpackaly. Vše, co se dá. On to pak dává do kupy. Evropany i japonce. I v záruce. Smiř se s tím. Vrže časem každé auto, jde o to, jak brzy, ale vrže. Na těchto silnicích holt musí.... :?

07.07.05  12:06

>Dokazom je YYYYY<
    dokazom COHO???

07.07.05  11:57

najde sa tu este niekto, koho odpinkavaju s problemo, ktory nevedia vyriesit ? Hrkotanie auta od nova sa pocita, nove auto to robit nema a ked, stoji za prd a vyhovorky ze to aj ine su scestne. Dokazom je YYYYY

07.07.05  10:45

« Re: Re: Brzdy alias fungujeme ako chceme

k tym brzdam. Osobne si myslim ze su skvele. Auto brzdi dost dobre. Jedine raz som mal taky pocit , akoby zabrali ako popisuje BROO asi do pol krizovatky a uz som myslel, ze priste skoncim vo zvodidach. Nakoniec ale auto pribrzdilo a ja som mohol odbocit. Ale neviem ci to bola chyba brzd. Mozno bola nerovna vozovka a predo sa nechytili. Siel som uz na oranzovu a asi tak 80km/h :roll: . Normalne tak nejazdim, len som sa naozaj ponahlal. Potom som to chvilu rozdychaval. Ale ako vravim, neviem ci to bol problem brzd, podozrenie na to mam ale .... . Bolo to uz davnejsie. Odvtedy bez problemov. Inac mne sa zda ze na prve pritlacenie reaguju dobre a na druhe uz dost ostro.
    no dnes som poslal list, uvidim co bude za odpoved, bol dlhy a mal asi 8 priloh. Tak cakam, ale zatial nemaju v umysle dodrziavat zakon. To je im cudzie na rozdiel od brania penazi.

"-- skrytý --" 07.07.05  09:42

« Re: Brzdy alias fungujeme ako chceme

Tak s brzdami nastastie problem nemam, samozrejme okrem obcasneho piskania pri dobrzdovani. Ani sa mi nic podobne nastastie nestalo.
    Som za to aby sme spolocne nieco voci Renaultu podnikli. Ja aj Miro sme uz samostatne nieco zacali a momentalne cakame na odpoved z Renaultu.

06.07.05  21:04

« Brzdy alias fungujeme ako chceme

dnes som mal neprijemnu skusenost s brzdenim, jednoducho potreboval som rychlo zabrzdit aby som nebural. Dupol som na brzdu a auto totalne lenivo akoby zo srandy zacalo pribrzdovat, tak som musel vykopnut a zacat brzdit este raz! az potom sa auto zobudilo. Pritom som vobec necitil “kopanie” z ABS! . Mate niekto podobnu skusenost? nepridu vam tie brzdy tam uplne nahovno? Ak ma byt toto ten brzdny asistent potom nie dakujem neprosim!
    Uz som pomerne dost * na to aby som dal to auto preverit nejake nezavislej institucii a vyvodit z toho dosledky. Mozno by sme mali viaceri dat preverit tie nase chore kusy a opriet sa do toho spolocne.

06.07.05  20:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vrzganie zadnych dveri

ja som uz tiez jazdil na kadecom, ale tak rozcukanu akceleraciu ma len moj rozumej renault. Paradoxne cuka to ked je motor zahriaty. Kedysi sme mali podobny problem s oktaviou ale v servise to chlapi v pohode zmakli. Vzhladom na to ze mala cez 180000 prislo nam to "normalne". No uvidim co mi povedia ty majstri v servise, ale s oficialnym stanoviskom sa rozhodne nestotoznim :-) este dodam: cuka to vzdy je jedno ci prudko alebo jemne pridam.

06.07.05  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: vrzganie zadnych dveri

matoo: ""Pri prudkej zmene otacok sa meni zmes a elektronika to nejako nestiha a tym vznika to cukanie. Malo by sa to ale prejavovat len pri zmene otacok. "
    ako vravis, ja sice odbornik niesom ale normalne to nieje, nech to skusia povedat pred predajom auta a uz ho nepredaju. Nemam jedno auto a ani posrana Felicia s tym problem nemala, leda pri studenom motore ked som sa zabudol a dupol na krk, to ale je uz nieco ine a nie ze ides a pridas ????????????? Skusal si im navrhnut, ci su ochotny ist s takymto vysvetlenim na svetlo, teda do medii ? Ako by asi reagovali ?
    Ja stale cakam na odpoved os Istrosu, som zvedavy.

"-- skrytý --" 06.07.05  15:04

« Re: Re: Re: Re: vrzganie zadnych dveri

BROO: sorry zabudol som ako sa to prejavuje. Mne ta jedna skoro uplne odisla takze motor isiel na 3 valce - nepravidelny chod, nechcel nastartovat.Zaujimave je ze to trvalo iba chvilu a potom sa cievka zasa chytila a vsetko bolo ok. Okrem ineho sa mi to sem tam dusilo ale to neviem ci bol problem s cievkou.
    Najlepsie na tom je ze ked mi isiel motor na 3 valce nic na palubovke sa nerozvietilo ziadne varovanie, ziadne cervene svetlo. Myslel som ze takyto zakladny problem diagnostika odhali.
    Inak cukanie motora je podla Renaultu normalne - officialne stanovisko Renaultu Slovensko. Vysvetlenie:
    Toto vyjadrenie Renaultu tiez o niecom svedci.

06.07.05  15:03

« Re: Re: Re: Re: vrzganie zadnych dveri

>Tak ako napisal Miro mas stastie na dobry kus<
    nie jeden, ale tri z troch

"-- skrytý --" 06.07.05  14:55

« Re: Re: Re: vrzganie zadnych dveri

BROO: Uz mi jednu cievku menili a mam kolegu ktoremu tiez uz menili 2 cievky. V servise mi potvrdili ze problem s cievkami sa vyskytuje casto a dokonca pri urcitom roku a mesiaci vyroby cievok menili kompletne vsetky styri, ale vymena vsetkych 4 bol zevraj problem v roku vyroby 2003 - 2002.
    YYYYY: V aute som sa nehrabal a vrzganie zacalo same od seba. V odkladacich priestoroch nemam skoro nic. Po prvom rozobrati Renault servisom prestalo ale len na chvilu. Vrzganie dveri zacne hned ako tesnenie na nich prestane byt trochu elasticke, to znamena ze to caka kazdeho rozdiel je iba v case kedy to zacne vrzgat. To tesnenie je vystavene vonkajsim vplyvom takze raz urcite tu elasticitu strati.
    Ja mam skusenost s autami inu ako ty, zatial mi najhorsie vychadza Renault. Tak ako som uz spominal, jazdil som a jazdim na Felicia, Octavia, Fabia, Golf, 307, Megane, s tym ze Skoda +VW asi 4 roky, 307 a Megane 1 rok. Pred Meganom som mal Fabiu ako sukromne auto a bol som spokojny. Ostatne auta su sluzobne.
    Prispevok som napisal ako skusenost s vrzganim a klimou a napisal som ako sa da tomu pomoct, niekomu sa to mozno hodi.
    Osobne poznam 4 ludi ktory maju Megana a vsetci maju nejaky problem a vacsina ma standardne problemy: klucky, stierac, brzdy, vrzganie niecoho maju vsetci, cievky
    Tak ako napisal Miro mas stastie na dobry kus, a tak ti mozem len zavidiet :)

06.07.05  12:23

« Re: Re: Re: vrzganie zadnych dveri

yyyyy: ja som v tom od zaciatu nevrtal, do zimy som mal klud, teda do augusta, kedy zacala strecha a novembra, ked zacala palubka, stlpiky od palubky. Takze Ty mas len stastny kus/kusy, ty si proste renaulty kupuj, nieje o com. Proste ak sa vydari, je Meganik perfektne auticko, na to som nazor nezmenil. Len ten vydareny kus. Ale my ostatni mame ine skusenosti a uz nas nieje malo. Len tolko.
    Co sa tyka dveri, ja som ten problezatial nepostrehol a brzdy ? No pocul som ze piskaju tie zadne, sak tak aj vyzeraju, ale to neriesim. Kaslem na to. Nema to cenu riesit, zoderu sa a pojdu tam ine.

06.07.05  12:10

« Re: Re: vrzganie zadnych dveri

S tymi cievkamy na 16Veckach je aky problem? Ako sa to prejavuje? Mne na 4ke a 5tke cuka motor pri sliapnuti na plyn, moze to suvisiet? Uz sa fakt chystam do servisu len nieto casu.

06.07.05  11:39

« Re: vrzganie zadnych dveri

smrdenie klimy nie je problemom typu auta ... vzdy to bolo rovnake / v rovnakych intervaloch u vsetkych aut co som mal
    to ze TEBE vrzga megam neznamena ze KAZDEMU vrzga po roku ako ine po 5 rokoch ... niekomu aj skor ... to je blbost MNE vrzgaju renolty najmenej zo vsetkych typov aut co som doteraz mal mal som skodu (4), fiat, ford, dejvo(3), renolt (3) ... ak nieco vrzga tak su to brzdy, ale kedze to vnutri nepocut a navyse je to standardny problem tak neriesim
    ... mozno sa v tom neni treba tolko vrtat ale vyhadzat blbosti z odkladacich priestorov >:-[]

"-- skrytý --" 06.07.05  11:23

« vrzganie zadnych dveri

Ahojte,
    Pred casom tu niekto pisal ze mu vrzga auto ako nejaky stary voz ked prechadza cez obrubnik a podobne a ze v servise mu poradili natret tesnenie a ze to nepomohlo. Stacilo pritlacit na zadne dvere a uz to clovek pocul. Robilo to aj mne a myslim si ze to robi alebo bude asi vsetkym. Vcera som kompletne natrel vsetky tesnenia, na dverach a aj na aute nejakym originalnym pripravkom na gumove tesnenia a prestalo to. Treba to poriadne ponatierat.
    Inak zasa dalsia perfektna vlastnost Meganu, po 1 roku, niekomu aj skor auto vrzga ako keby malo 5 rokov. Zavidim ludom co im tieto veci nevadia alebo sa este neprejavili.
    Dalsia vec je klima, od kupy auta mi asi po 3 min od vypnutia klimy isiel vcelku slusny smrad z ventilacie. Tiez to uz viac ludi spominalo. Pred asi dvomi tyzdnami som si dal poriadne vydezinfikovat klimu a cele potrubie + povysavat pelovy filter a cele potrubie. Smrad je prec, dufam ze to nezacne zasa smrdiet. Tiez je to zaujimave ze v podstate od zaciatku ide z klimy smrad a po 1 sezone pouzivania treba klimu poriadne vydezinfikovat. Samozrejme vsetci odbornici odporucaju dezinfikovat klimu po kazdej sezone ale co mam skusenosti tak pri Skoda, VW, Peugeot a nakoniec aj Renaultoch klima nesmrdi ani po 2 rokoch pouzivania.
    Celkovo ma Megan vela nedomyslenych veci, vrzganie kade coho(palubna doska, strop, dvere - tesnenia), nefunkcnost zadneho stieraca, klucky dveri, cievky k svieckam na 16V motoroch,...
    Esteze ma aj nejake tie pozitivne stranky, aj ked ja osobne uz Renault nekupim.
    Tak prijemne dovolenkovanie a co najmenej starosti s autom

03.07.05  11:09

« Re: Re: Re: Repraky v Sedanu

vobec najlepsie je kupit nove auto, rozobrat ho a potom zalamovat rukami ako kde kade za jazdy vrzga

"-- skrytý --" 03.07.05  07:37

« Re: Re: Repraky v Sedanu

Ja mam vzadu aj kable a aj su zive (zapojene do radia a hraju po napojeni na docasny reproduktor), ale kazetove radio bolo z vybavy - mam vsak pochybnosti, ci tam nemalo byt CD, vid prispevky nizsie.
    Zadne dvere sa daju rozobrat ciastocne alebo uplne. Ciastocne a dost jednoducho sa da odobrat latkovy potah (potrebujes Torxy - myslim 20 a 35, ale nepamatam), dostanes sa k miestu, kde ma byt upevneny reproduktor a ked je natiahnuta kabelaz az dozadu, tak je tam aj konektor, ktory si vies premerat/vyskusat, ci facha. Ak tam nie je, pribudne Ti dalsia praca s tahanim kabla.
    Repro sa da namontovat az po uplnom rozobrati tapacirungu dveri. Toto som este nerobil, ale v priebehu par dni budem, lebo bez zadnych repro vzadu nepocut z radia absolutne nic, pokial vpredu nesedia nahluchli ludia :-)

"-- skrytý --" 03.07.05  00:30

« Re: Repraky v Sedanu

"Hola,
    mam otazku , mam objednanyho Sedana , dorazi nekdy pristi tyden. Bez radia (protoze jak uz to tady nekolikrat zaznelo to origos je strasne predrazeny). Napadla me takova dost trivialni otazka....kabely tam asi nejaky natahany budou, ale co repraky? jsou tam, nebo je potreba si je koupit a pridelat? "
    Mel jsem stejny problem - Sedan Authenticate - bez repraku, kabely jsou natahany do prednich sedadel, patri tam repro o prumeru 13cm. Repro jdou dat i do zadnich dveri, ale tam asi nejdou draty (nefim) a je potreba vyndat cely "tapecirung" dveri. U prednich jenom cast dveri (v pohode).

"-- skrytý --" 02.07.05  12:11

« Repraky v Sedanu

Hola,
    dix :)

01.07.05  15:14

« Re: Zrejme dalsi pondelni produkt do klubu (1.5dci)

Tak pred chvili volala pani z Renault Importu. Preposlali muj email do servisu a pozadali je o vyjadreni. Nasledne je poverili aby vsechny mnou zminovane zavady opetovne proverili a pokud by nektera z nich mela byt nezarucni, tak pred vlastni opravou kontaktovli jak me, tak pridelenaho cloveka z Importu, ktery pry bude servisni zasahy dozorovat. Tez mi doporucila, abych se neobjednaval na pondeli (; bo pry v importu nikdo nebude, takze by si nebylo kam pripadne stezovat.
    Takze se v pondeli objednam a uvidime, jake obliceje na me bude hlavni technik delat, protoze je mi jasny, ze nikdo jinej se se mnou asi ani bavit nebude chtit (;
    Kazdopadne po konzultaci s urcitym clovekem jez dlouhou dobu pracoval v "brandzi" prodejcu aut dluzno konstatovat, ze dle nej nejvetsi vahu by mela pripadna stiznost primo na vyrobce ve Francii a to nejlepe hromadna, jelikoz i nektere vazby Import/Prodejce byvaji postaveny na pratelskych vztazich a byva ponekud toporne se mezi tyto vazby s pripadnymi reklamacemi vklinit.

"-- skrytý --" 01.07.05  12:37

« Renault a náhradní díly

Tak mne u Renaulta opět vytočili: zatím platilo, že kdykoli jsem sháněl jakoukoli drobnost, tak snad abych si rovnou koupil celé nové auto! A platí to stále: pitomé gufero za pár kaček pod rozdělovač na R21 prý Renault nedodává, jen rozdělovač jako celek - s guferem za 6 cca tis. Kč. Navíc má atypické rozměry, takže se nedá nahradit "běžnou konfekcí".
    Tohle se mi u japonských značek nikdy nestalo!

01.07.05  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

Aha, potom tam "osibka zaryta". musis mat impulzne.

01.07.05  09:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

niky: tak mozno to je ten problem, tusim to zvlada len vyssia vybava. Inac za preverenie v servise nic nedas a ak pojdes okolo, len sa opytaj. Popripade sa opytaj predajcu. U mna to funguje , len ja mam Lux

"-- skrytý --" 01.07.05  09:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

Brodo: ale ja mam zakladni vybavu, bez impultivnich oken.

01.07.05  09:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

zavření oken při zamčení (2x) je závislé na výbavě. Navíc funguje jen u vyšší výbavy a jen u pětidvéřáku. Protože se to musí podle návodu aktivovat tlačítkem (tuším že zamykání zadních dveří nebo okna u zadních dveří), které prostě u třídvéřáku není.
    Takže rady typu zkoušet a zkoušet jsou k ničemu, viz stahování oken bez startování...

01.07.05  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

Niky: chce to trochu cviku. 2x stac zamykanie na karte - nie moc rychlo ani moc pomaly. Pise sa o tom tiez v navode, tak ak ti to fungovat nebude, skus sa obratit na servis.

01.07.05  08:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Zrejme dalsi pondelni produkt do klubu (

miro: Pocuj to je neskutocne. :-( Smeruje to k tomu ze do servisu sa bude chodit rovno s pravnikom. Neuveritelny pristup, vyfakturovat a viac sa nestarat. Smutne, ale mozno by importera, media a mozno priamo francuzov zaujimalo preco sa chce servis s tebou tahat po sudoch, sak tieto pseudoauta nestoja pat korun.

01.07.05  07:58

« Re: Re: Re: Re: Zrejme dalsi pondelni produkt do klubu (1.5d

broo: no tak bol som len s veducim servisu, stara paka, hodne sme aj pokecali, no uvidim. Ale dal jasne najavo, ze maju dobrych pravnikov a on s tymmoc nesuhlasi, teda s postojom majitela.Firma to solidna nebude, o tom niet pochyb a kupit u nich nieco je ........... . Uvidim co bude v liste. Inac mali sme ist aj na meranie k Homolovi, ale asi nebude treba, ten 1cm na pravej strane namerali aj rucne, asi mu to staci , aby uveril papieru z Kestllera. No uvidim co odpisu, potom budem mudrejsi, ale skor to vydim ako nepochodenie a ze este spoznam dalsich ludi.

30.06.05  22:35

« Re: Re: Re: Re: Re: zkusenost

ja ked 2x zamknem auto, tak to zavrie okna - je jedno ci na klucke alebo dialkovym ovladanim

"-- skrytý --" 30.06.05  21:20

« Re: Re: Re: Re: zkusenost

Založen: 07. 03. 2002
    Příspěvky: 1249
    Nový příspěvekZaslal: 30. 6. 2005 11:07
    Předmět: Re: Re: Re: zkusenost Odpovědet Orig. přísp.
    >- privital bych automaticke zavreni oken pri vypnuti auta (bohuzel az vyssi vybava) - dost me zaskocilo zprevodovani auta - pri 130km/hod mam na petce cca 4 tisice otacek, coz se mi zda hodne - nebral jsem interni radio z duvodu brutalni predrazenosti. Takze mam jine, diky cemu je LCD na palubce nevyuzity - ukazuje jenom hodiny.<
    satelit ti funguje? ak nie tak to bola zla volba

Opravdu mi uzavreni okmen nefunguje. Mozna je ale na to nejaky grif, poradite? Jak to myslis s tou klickou? Radio mam nejaky Pioneer DEH-5700 za 6 tisic. Je lepsi, nez to renaulti za 16 tisic, ktere ani neumi Mp3.

30.06.05  20:33

« Re: Re: Re: Zrejme dalsi pondelni produkt do klubu (1.5dci 8

Miro: Mam tomu rozumiet tak, ze si nepochodil?

30.06.05  16:12

« Re: Re: Zrejme dalsi pondelni produkt do klubu (1.5dci 80k)

lopyk: no co Ti mam povedat, ja po dnesku ocakavam pisomne vyjadrenie a som zvedavy, co tam bude.Myslim ,ze nic co by ma potesilo, lebo je mi jasne, za dana firma chce len zarabat a nie postarat sa o zakaznika, ktory kupil nahovno kus a niesu schopny zabezpecit riadny servis. Ta vymozitenost prava tu velmi chyba. Tak ako v cechach. A neserioznych "podnikatelov" je stale viac a viac >:-[] . Je lepsie zaplatit pravnika, ako byt seriozny a neohanat sa dobrym pravnikom, co vyhra aj nemozne.

30.06.05  16:03

« Re: Re: Re: Re: zkusenost

mal si si vybrat lepsie radio, za cca 13tskk uz bolo VDO Daytona CD, MP3 a vela dalsimy funkciamy, ale mne sa bez radia auto kupit nepodarilo

30.06.05  12:07

« Re: Re: Re: zkusenost

satelit ti funguje? ak nie tak to bola zla volba

"-- skrytý --" 30.06.05  11:47

« Re: Re: zkusenost

Mam cca 15 dnu Renautl Megane Sedan, 1.4/72kw, v zakladni vybave. Najeto cca 1300km. Me zkusenosti jsou nasledujici
    - trochu chaoticke rezimy pri startovani (3 rezimy).
    - chybi mi asfericke zrcadlko
    - karta misto klicku je super
    - razen jde trochu ztuha a je hlucne (v Hynudai Getzu je velmi tiche a presne)
    - nejak blbe sedim ci co, ale nemuzu najit polohu pro pohodlne sezeni, po nejake dobe me vzdy boli za krkem.
    - spotreba ok, vcera jsem to zkousel, na 100km ceste jsem se dostal na 5.8l

29.06.05  15:32

« Re: Zrejme dalsi pondelni produkt do klubu (1.5dci 80k)

Hlavni technik v servisu se odmitl jakkoliv pisemne vyjadrovat k jakymkoliv zavadam a jediny papir ktery popise svym nazorem na jakoukoliv poruchu je montazni list po provedeni opravy.
    Tim padem me jako zakaznika lacniciho po trvajici zaruce stavi do bezvychodne situace. Bud jim ho tam necham, zaklapnou se dvere garaze a ja vidim prd, zda-li nektery z poucenych techniku "nepomohl" zavade k tomu aby byla nezarucni, ci zda-li se zachovaji korektne ci pripadne vstricne a budou se snazit opravu resit ve prospech zakaznika a nebo si necham zavady opravit jinde za 1/3 ceny. V pripade ze autorizovany servis shleda ze toto se jim na zaruku nejevi, bude to u nich o poznani drazsi nez nekde jinde. Kazdopadne pote jiz nelze vubec doufat, ze by se autorizovany servis jakkoliv angazoval v zarucnich opravavch, jelikoz by meli argument o treti osobe zasahujici do vozidla.
    Vzhledem k tomu ze ani jedna varianta se mi momentalne nepozdava a nechajic jinou osobu pojezdit s autem sledujic zda-li tahne ci netahne jez konstatovala ze tahne, jsem se rozhodl pozadat o vyjadreni importera Renaultu ke vsem bodum naraz. Pani na telefonu byla mila...jak jinak a doporucila anabazi sepsat a zaslat ji emailem, ze ji pry preda nadrizene osobe.
    Nu coz...uvidime kdo ji smaze driv (; nez se k ni dokaze nekdo vyjadrit.
    Nezavisle na techto udalostech jsem tez dnes potkal jineho "spokojeneho" zakaznika stejneho servisu a "hrdeho" majitele vozu znacky Renault. Doporucil mi zmenit servis, jelikoz on sam po te, co mu tam pri 2 opravach vzdy pridali jako bonus jednu poruchu na vic a tu puvodni neopravili ucinil to same.
    Abych nevypadal jako pedant (; tak mam samozrejme i nekolik pozitiv. Muj kus jezdi za dlouhodoby prumer 4.4 a po 20tis km se v indikaci oleje nesnila ani carka. Olej z prevodovky to vsak nalezite vynahradi (;