Zkušenosti s Meganem Grandtour???

15.07.05  08:11

« Megane II

o.k tak mate pravdu :-)

"-- skrytý --" 14.07.05  22:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

TV: ja vim, jenom se mi nechtelo hledat tu reakci, kde se to tvrdi, takze jsem zkopirovat tvoji >:D

14.07.05  21:55

« Re: Re: Re: Re:

Staci si pozriet inostrane fora vsade je to o tom istom. Problemy s elektrikou, spotrebou, spolahlivostou. Ci nemci anglicani alebo poliaci. Jednoducho renault vyraba megany binarne: alebo sa to bude * alebo to bude fungovat.
    Dnes som sa vratil so servisu a kurna musim majstrom doniest flasku lebo to auto ide o poznanie lepsie! Aj ked do Talianska radsej pojdem fir. oktaviou.

"-- skrytý --" 14.07.05  21:27

« Re: Re: Re:

Mam Berlingo zo Spanielska, bez najmensich problemov a teraz Megane (snad bude tiez bez problemov...) a osobne som radsej ako keby malo byt z Francuzska. Spanielom verim viac.
    Na severe Span. nemaju vela pristahovalcov a neradi ich zamestnavaju, kdezto po celom Francuzsku je ich legalne zo vsetkych byvalych kolonii viac, ako dost a radi ich tam zamestnavaju. Som radsej, ak mi auto vyrobia ludia, ktori rozumeju jazyku v akom im majstri davaju prikazy, co robit :-)
    Ale to uz len teoretizujem... ;-)

"-- skrytý --" 14.07.05  20:30

s tou psychologii je to urcite pravda, muze to byt jako u nas skoda. ale vyrobky z turecka ani spanelska vseobecne kazdopadne nejsou extratrida... a je to asi i videt ;-)

"-- skrytý --" 14.07.05  19:56

Hmm, Spanielsko a Turecko su hlavne velmi silnym trhom pre Renault, preto je tam dobre mat tovaren. A este v Slovinsku (byvala Juhoslavia oblubovala Renaulty) a Rumunsku (davna tradicia s Daciou). Podla mna to dobre psychologicky posobi na miestnych.

"-- skrytý --" 14.07.05  18:47

« kvalita

Fojťan+tv: asi tak nějak, jiný výklad je zcestný, nebo méně reálný

"-- skrytý --" 14.07.05  17:18

take si myslim ze s tim urcovanim konkretnich aut na vychod/zapad to nemuze byt mozne, a to jak medialne - kdyby se to provalilo... ani technicky, jak pise tv.
    spis si myslim ze tady lide na tomto foru maji obrovskou smulu na kus, den, pocasi,... a ja nevim na co pri vyrobe toho konkretniho meganu. myslim si, ze tohle se deje kazde znacce, nevyjimaje treba skodu a jeji octavii. jenze spravny vyrobce a prodejce se k temto problemum stavi vetsinou celem, a auto bezplatne vymeni za jine nove. takze jestli se tedy prodalo tech 15000 renaultu u nas a v SK, tak z nich je treba 0,5% zmetku, a zrovna ty se dostaly k vam domu. tomuto ale podle me tovarna, ale hlavne sama francouzka znacka nemuze jakkoliv zabranit. hm, tovarna mozna ano - najati perfektnich zamestnancu atd... ale to by se pak megany nemusely vyrabet ve spanelsku a turecku predevsim kvuli cene. mozna i v tom bude problem, ale tezko odhadovat.
    jinak o podobnych problemech jsem slysel u skody, vw, i mazdy, ale co jsem slysel vzdy se to nejak vyresilo ke spokojenosti zakaznika. mam dolozeny pripad z okoli - znamy si koupil vw transporter - a po najeti cca 5t km prestala fungovat klima, auto nereagovalo na plyn, o tempomatu ani nemluve, nejlepsi pry bylo kdyz se mu sama zatmavila zrcatka i ve dne... mel problemy hlavne s elektrikou a motorem, a kdyz uz toho bylo tolik ze opravy uz staly cca 80 000, dostal nove auto a prodejce to stare reklamoval u znacky, ale uz BEZ ucasti samotneho, ted uz skopojeneho, zakaznika
    takze si myslim ze je to predevsim o pristupu prodejce a servisu.

"-- skrytý --" 14.07.05  17:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Este trochu statistiky. Podla
    sa v roku 2004 iba v Europe vyrobilo 2,154 miliona Renaultov. Pocas toho isteho roku 2004 sa v SK+CZ predalo cca 14500 Renaultov. To je 0,67% produkcie. Teda kazde 150-te auto ide na SK+CZ. Ak by sme zobrali vsetky auta predane v SK a CZ za 2004, tak za predpokladu, ze sa v sobotu a nedelu nepracuje, by sa vsetky tieto auta vyrobili za necele 2 dni.
    Ako by sa dalo zabezpecit, aby tym hnusnym Slovakom a Cechom isli iba tie najhorsie auta, co sa da...? Teda ako by sa to dalo zabezpecit bez toho, aby to stalo viac ako samotna vyroba auta? Neviem si to predstavit.

"-- skrytý --" 14.07.05  16:01

« Renault Plant Virtual Tour

Asi to niektori uz poznate:

14.07.05  15:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

v tom servise sa zhodneme a v druho ktovie kto ma pravdu, to nezistime.

"-- skrytý --" 14.07.05  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

No nic, nejdem sa dalej pustat do dlhych debat, iba zhrniem, ze vyrobcovi verim, ale ludom u nas nie. Preto v tom spominanom Nemecku sa tie chyby nemusia tak velmi prejavit (zrobime to, co treba, zakaznici su spokojni, mozno kupia aj druhe auto u nas, preco by sme mu neposluzili a pri podozreni nezrobili napr. aj navyse gometriu, na vlastny naklad?), ale a u nas ano (lebo zakaznik uz zaplatil a ktovie ci este pride...?).

14.07.05  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

tv: na svoj kusok som cakal 2 a 1/2 mesiaca :-).Konkretne kusy su Slovensku pridelene pred zlozenim. Nieco ako ked si musite ako odberatel zmuvne objednat plyn, elektrinu. Ked som objednaval auto, tak som si mohol zlozit moje ci upravit jedno, co sa malo za par dni zlozit. Skutocne neviem ako to vo fabrike prebieha a asi nik z nas, ale momentalne sa mi zda, ze priestor by tam byt mohol. Je to len vec dobrej organizacie. Napr Slovensko ma zazmluvneny pocet aut, aspon tak mi to ten technik vravel. Tak kludne moze mat urcenu celu seriu skeletov na ktoru sa potom nahadzuju diely. Neboj , urcite maju pekne zvladnutu evidenciu a nieje problem zo skladu dodat diel ktory chcu namontovat. Nebavim sa o ziarovkach. Taktiez je jasne, ze su vydarene a nevydarene motory a vedia ktory to je. Jeden ma od vyroby 83kW a druhy 86kW a treti 80kW. Daju Ti ten, ktory budu chciet. Ked Ti budu menit ECU nestaci povedat obsah motora, ale presne seriove cislo, aby dodali tu pravu. Ked som sa pytal na chiptuning, tiez mu nestacilo povedat o ake auto ide, ale musel dostat udaje z danej ECU, lebo je viac druhov na jeden motor. Viac tipov map. To vse je len domienka ako vravim, co z toho je pravda tazko povedat, vravim len co som niekde pocul, cital, dostal odpoved na moju otazku . Aj cena nieco napoveda nie ? Ako moze byt potom pri niektorych znackach , autach taky rozdiel ? U Forda je uz inac vyrazny, 130tskk na 680tSkk auto je vela. U nas 680t a v europe od 20t. EUR. Myslim ze to trosku o niecom svedci. No a v cechach 630tKc.
    Kamarat robil vo firme so sportovym oblecenim a jasne povedal, ze k nam chodi druha trieda.

"-- skrytý --" 14.07.05  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Niky - suhlasim s Tebou. Akurat ze si ma nevhodne citoval, lebo som tvrdil to iste ako Ty, ale to nevadi.

"-- skrytý --" 14.07.05  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Nie, ja taku fobiu nemam a verim, ze Renault ako vyrobca k tomu pristupuje seriozne, teda neselektuje zamerne diely pre "blbych" na vychode, najma ak opustaju tu istu montaznu linku z tej istej tovarne. Comu vsak neverim je pristup miestnych servisov a ludi k tomu-ktoremu problemu alebo k zakaznikovi vobec. Zistil som to na sebe tym spominanym radiom, zistil si to Ty zo svojou pohnutou napravou (chyba sa evidentne stala este pred predajom, mali to riesit a vyriesit k Tvojej spokojnosti, potom by sme tu mozno asi ani nediskutili), zistila to tu vacsina s tymi kluckami apod., nehovoriac o nekonecnych vyhovorkach co sa da a neda a co sa chce a nechce.
    Ina vec je, ze sa ten-ktory kus pokazi a prip. ze konstrukcne riesenie je od prirody zle. To vsak postihne generalne vsetkych.
    Vedel by som najst niekde link na skoda fore na jedneho nestastnika, ktory si kupil VW Polo (vyrobene v Spanielsku), ktoremu este v den kupy odislo vodne cerpadlo a nasledne motor do vecnych lovist. Spravili mu generalku. Potom mu odisla klima. Potom el. okna. Potom - uz ani nepamatam co vsetko, proste zaradom vsetko. Neskor sa vsak dozvedel, ze v Pamplone (tak sa to mesto vola) sa robia VW auta pre zasobovanie Azie, Afriky a obcas - pri vypadku - aj Europy. A ze je zasvatenym zname, ze pracovna moralka, technologia a kvalita vyrobku odtial znacne pokrivkava za koncernovym priemerom. Asi preto, lebo miestni sa tam radsej pretekaju s bykmi na uliciach, ako to robili cely minuly tyzden :-)))
    Ale ked raz GrandTour ide pre celu Europu, Aziu aj Afriku z jednej a tej istej tovarne, ako by sa dalo zmanazovat, ze teraz - a iba teraz - budeme robit pre Slovakov tak hijo! nastavime vacsie tolerancie, nech sa maju cim zabavat... Bol by som ochotny pripustit, ze auta zo skladu by mohli byt trochu horsie (lebo po opusteni linky im nieco bolo, potom stali na rework area dost dlho, kym sa dopatrali co im je a teda ich nepustili zakaznikovi priamo), mozno s nejakou tou zlavickou pre dovozcu, ktory na to skocil ako kura po sopli a potom to prislo na Slovensko a predalo sa to tuna a teraz su s tym dodatocne problemy. Ja (zatial) som vsak spokojny, VIN som vedel dopredu, vyrobene bolo az dlhsi cas po objednani a dodane v ramci terminu slubeneho pri objednavke, tak asi vsetko islo tak, ako malo. A dufam ze aj pojde...

"-- skrytý --" 14.07.05  13:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

To mi prijde jako hloupost. Pozapomina se, ze vetsina aut se vyrabi na zcela konkretni objednavku pro konkretniho cloveka. Z vyrobni linky sjede jedno auto za kolik sekund? za 20s? (rekl bych, ze za min, ale to je jedno). To jsou 3 vyrobena auta za minutu, 180 aut za hodinu, 1440 aut za jednu pracovni smenu. Pochybuji, ze nekdo u techto aut urcuje, kam budou poslana. To proste nejde, nehlede na to, ze jsou proste vyrobena na objednavku s konkretni barvou, motorem, vybavou a ja nefim, cim jeste.
    Je ale mozne, ze auta pro "zaostalejsi mista" se vyrabi treba v PO/PA, kdy byvaji nejvetsi problemy s absenci delniku a lidi tak zaskakuji za jine na jinem pracovisti, diky cemuz vyleze horsi auto, protoze delnik neovlada svuj ukon tak dobre, jako na svem stalem pracovisti.
    Jinak se asi shodneme, ze kupovat novy typ auta, hned jak je na trhu, je hloupost. Nejlepsi je pockat alespon pulrok, nez se vychytaji vsechny muchy. Je to proste zcela novy typ auta, lidi to navic neumi, casto chybi ten ci onen dil a musi se to udelat "jinak" atd.

14.07.05  10:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

tv: nieje problem vediet, ze ktore diely su 100% a ktore v tolerancii. Neverim ,ze kady diel je 100% a v ramci setrenia, musi existovat tolerancia a zatial to vypada tak, ze na vychod dorazia prave take diely. Ruku do ohna za to nedam, proste to tak len ....... . A kludne fabrika moze ficat na etapy, kde je jasne, kam auto smeruje, z takych dielov ho zliepame. Hruby zaklad je na vsetkych autach rovnaky a tak priestor by tu hadam mohol byt. No a ked je zlozeny zaklad, potom sa doladuju auta vybavou. To VIN Ti niekto ponukol, teda kostru auta a ta pred ponukou mohla byt zmerana a zistena presnost/ nepresnost. Ja tu stale priestor vidim.

"-- skrytý --" 14.07.05  09:40

« Re: Re: Re: Re: Megane II

a nalepit VINko, to uz je najmenej.
    Ech, nepochopil si. Ja som vedel VIN cca 3 tyzdne pred vyrobou auta. Cize najprv som vedel VIN, potom do montaze dorazili diely karoserie, tie pozvarali, nastemplovali VIN (lebo to je vyrazene na karoserii este pred lakovanim, pozri sa na svojom aute), potom ho nafarbili, nechali uschnut a potom don zamontovali vsetko prislusenstvo - motor, interier, exterier, dalsiu vybavu atd. a pustili do sveta. Potom to doslo na Slovensko a predajca z auta vykanibalizoval radio a zadne repraky...
    Kde teda vo vyrobe medzi tymi operaciami by sa dalo rozhodnut/urobit, ze toto auto ide prec a teda mu dajme ciste smetie? To skor u nas (SK) sa s autami deju cudne veci...
    Nehovoriac uz o tom, ze na niektorych skrytych miestach karoserie by malo byt vyrazene druhe, mozno tretie VIN a vraj (podla niektorych odbornikov na Skoda fore) by niekde mal byt aj transponder na rychle elektronicke precitanie udajov o aute, ze vraj to ma kazda automobilka. Toto vsak neviem naisto, iba som pocul.
    Co tym chcem celym povedat je to, ze je absolutny nonsens, ktory sa tuna tvrdi, ze po vystupnej kontrole sa vyrobky rozdelia na prvu druhu a x-tu triedu a tie sa potom expeduju do tej-ktorej krajiny. Ved nabuduce, ked budete objednavat auto sa spytajte redajcu hned po potvrdeni objednavky z vyroby, ake bude mat auto VIN. Ak predajca nebude padnuty na hlavu a/alebo nebude na vojnovej nohe s kupujucim, nema ziaden dovod to nepovedat.

"-- skrytý --" 14.07.05  09:29

« Re: Re: Re: Re:

BROOS: hamuj, este nie sme ani na zaciatku, len sa mi ECU ozvala a vyskusal som vsetky dostupne adresy, kde by sa mohlo nieco nachadzat (podla genuine OBD protokolu) a stale iba negativna odpoved z ECU typu "nepoznam to, nepodporujem". Takze na kabel mas este casu dost.
    Co sa tyka mna, kabel som si urobil vlastnorucne a komunikacny soft pod DOSom tiez, skor to beriem ako zabavu. Chcelo by to vyskusat nejake univerzalne citacky OBD, ale nechce sa mi za to vysolit peniaze a zistit, ze to nefacha, tak to skusam najprv po vlastnej ose.
    Zaujimave je, ze Citroen Berlingo sa mi celkom pekne ozyval, dokonca som aj zohnal parametrizaciu udajov, ktore sa tam vyskytuju a tak viem citat on-line hodnoty. Ale Renault je ticho, zatial to vyzera bledo.
    Ach jaj, keby existovalo nieco ako VAG-COM na Skodu a VW rodinu, to by bolo nieco... Aj by som bol ochotny do toho investovat.

foto matuS

matuS 13.07.05  21:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Lubos, urcite, ale to je problem vsetkych automobiliek. Naozaj ma nenapada ani jeden vyrobca, ktoreho vyrobok by sa pocas prveho roka nepotykal s nejakym problemom. Vratane premiovych znaciek.
    ale dlhodobejsie problemy - vid megane a p307 suvisia podla mna s konstrukcnymi chybami (vid napr zadne brzdove strmene C5, ci chvejuci sa volant u 307) a s problemami s dodavatelmi komponentov - vyrobcovia zrejme tlacia na ceny od dodavatelov a ti samozrejme pri nizkych cenach niesu schopni udrzat kvalitu (smerovkove packy u 307)
    ale to vsetko su len moje domnienky.

13.07.05  20:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

ha ha ha tak to vsetko vysvetluje :-) Logan, Thalia maximalne Clio naviac renault nema.

Lubos.1 13.07.05  19:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane II

Nikde som cital, ze vyvoj noveho Megane trval rekordne kratko - do 2 rokov. Zeby to s tym nejako suviselo?

13.07.05  19:50

« Re: Re: Re: Re: Megane II

Podla mna vystupna kontrola v renualte neexistuje lebo keby existovala niekto by prisiel na to ze auto vypustaju s vadnym posilnovacom. Jednoducho nakrutia 5 km capnu nalepku a hajdy nach eastern europe... Samozrejme este pred tym ako niekto rozhodne kam pojde ta fajrontova seria.

foto matuS

matuS 13.07.05  19:45

« Re: Re: Re: Megane II

kazde auto ma nejaku vystupnu kontrolu. ta sa vsak urcite nerobi iba jednorazovo na konci ale v celom priebehu.
    nemam dovod neverit, ze auto s horsim vysledkom (napr tie posunute napravy) sa jednoducho odlifruje na menej zaujimavy trh.
    ak som spravne pochopil, tak vyrobcovia robia auta v davkach podla vybav, takze viem si predstavit ze na konci pracovneho dna bolo hotovych 20 aut presne takych istych (vratane farby) ako mas ty.
    a nalepit VINko, to uz je najmenej.

13.07.05  18:44

« Re: Re: Re:

tv: super link dik! Hovoris mas realnu skusenost? Kolko stoji kabel na Megana 2 gradtoura a kde mi ho spravia? Postaci laptop?

"-- skrytý --" 13.07.05  17:54

Este by sa zisli schemy, tie tam nie su, ale z pdf sa daju vycitat potrebne konektory a ich zapojenie, pre bezne veci to staci.

"-- skrytý --" 13.07.05  17:52

V Dialogyse je takmer vsetko, co majitel Renaultu potrebuje k radosti. Daj si do vyhladavaca heslo Renault Dialogys a uvidis co z toho vyjde alebo skus nacerpat inspiraciu tuna:
    Samozrejme, potrebujes vediet nejaku tu cudziu rec, bez toho to je nanic.
    Dobre je aj to, ze na vacsinu dielov sa da pozriet aj cennik (ale povacsinou v inej mene, napr. GBP alebo EUR v zavislosti od nainstalovanej jazykovej verzie), na namatkovo vybranych par dieloch som zistil, ze celkom sedi aj so SK cenami po prepocitani a pridani DPH.

13.07.05  17:16

tv - ty mas dielensku prirucku a pristup k dialogysu? Uz par krat si nieco take naznacil...
    Nebol by si schopny to dat k dispozicii aj nam smrtelnikom?

"-- skrytý --" 13.07.05  14:10

« Re: reklamacie

Viete si zistit, v ktorom zavode je ten-ktory kus vyrobeny?
    Moje v Palencii, Spanielsko. Ved si popozeraj nalepky na jednotlivych dieloch auta a prepustacich protokoloch, podla jazyka a podla vyrobcov/dodavatelov lahko zistis, odkial vietor fuka. Potom sa uz staci iba pozriet na stranku Renaultu a vidis, kde maju ake tovarne. Mozes si tam aj stiahnut vyrocne spravy a pod., zaujimave citanie.
    Takze pokial sa nemylim, GrandTour sa vyraba v Palencii, Sedany v Turecku a kratke vo Francuzsku, mena zavodov spamati neviem.

"-- skrytý --" 13.07.05  14:06

« Re: Re: Megane II

Me pomalu zacine pripadat i po shlednuti TUV statistik, ze smerem na vychod exportuje tzv. Zweite ci dritte classe svych produktu, protoze si opravdu nedovedu predstavit, ze by s timhle mohli vyjit na svetlo napr. v nemecku a nikde by se to vyrazneji nepromitlo.

Neviem, uz ste to tu rozoberali, ale tazko si viem predstavit, aby umyselne niekto prestavil linku (roboticku, pozrite si tour na www.renault.com) tak, aby prave teraz vyrabala druhu a tretiu triedu. Moje auto bolo vyrobene v noci z utorka na stredu podla vsetkych nalepiek a prepustacich listov, ktore som v aute nasiel. To znamena, ze Spanieli (GrandToury sa robia tam) pracuju vo dne - v noci a asi nemaju moc casu pozerat, ze toto ide Slovakovi, sup ho, dame mu vadne matice. Navyse, ja som vedel VIN auta uz vtedy, ked plechy na auto asi este len valcovali v oceliarni... To by musel byt dobry komplot, aby dokazali umyselne vyrobit zle auto tak, ze uz v zvarovni mu vyrazili VIN a potom ho schvalne dodrbali v nasledujucom procese.
    Skor sa mi zda, ze v tom Nemecku - ak sa nejaka chyba na aute prihodi, a prihodi sa aj na najlepsich znackach - sa k oprave postavia seriozne, citaju Notes techniques v Dialogyse, aby vedeli, ci sa nejedna o opakujucu sa zavadu toho-ktoreho modelu zistenu aj inde a preplacanu Renaultom ako zarucnu opravu, resp. preventivne opatrenie na zamedzenie vyskytu takej chyby a potom zakaznik ani nevie, ze sa nieco deje alebo sa mohlo diat. Podla mna je to o ludoch (vid moje vykanibalizovane radio a rozborka noveho auta, ku ktoremu sa predajca bez stipku hanby priznal...).

foto modus-ponens

modus ponens 13.07.05  13:58

« reklamacie

Tahat sa po slovenskych sudoch nie je nic kratkodobe a aj ked sa da v pripade prietahov obratit na sud v Strassbourgu (v poslednom case tam nase sudy v podobnych pripadoch prehravaju akosi casto), stale to je beh na dlhu trat.
    Myslim, ze by bolo lepsie hned sa obratit na vyrobcu vo Francuzsku a stazovat si priamo unho. Myslim, ze o vasich problemoch vdaka importerom vobec nevedia.
    Inak, udajne Renault naozaj robi ine kusy na vyvoz do Nemecka a ine do vychodnej Europy. Prinajmensom vyrobne tovarne by mali byt rozne, co je zakladom tohto vsetkeho. Viete si zistit, v ktorom zavode je ten-ktory kus vyrobeny?

13.07.05  13:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

toz autom sa jazdit da, o tom niet sporu, ved jazdim. Akurat chyby brania riadnemu uzivaniu. Jasne ze si mozu coto najst, preto vravim, ze vysledok pripadneho sudu tazko predpokladat.
    Len je zaujimave, ze firmy nezaujima a ich riesenie probleou odraduje akaznikov. 307 bola jednym z mojich adeptou a bol som prave takymto pripadom odradeny, kedy aj importer ukazal svoju tvar a automaticky vypadlo z vyberu a uz prisli o svoj zisk. No a neboj, takto dosli o viac zakaznikov, ale kedze sa tieto problemy len suskaju, tak to znacka malo citi, teda poriadne ani neciti a to je chyba. Ludia si nedaju proste povedat

13.07.05  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

no vidis, otvorena zakazka=neodstranena zavada a ked je to cez 30dni ..... . Takze asi takto. Neodstranena zavada do 30dni napr z dovodu, ze nedorazil ND sa podla zakona poklada za neodstranitelnu zavadu a vtedy mas narok na vratenie penazi alebo vymenu veci. Hmmm
    alebo si to zle vysvetlujem ? Je aj iny vyklad ?

Lubos.1 13.07.05  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Samozrejme, skusit to treba, len je potrebne dopredu zvazit dosledky. samozrejme je potrebne mat vsetky navstevy servisu pisomne potvrdene. Oblubena finta napr. v Peugeote je nechat zakazku tzv. otvorenu, takze sa to riesi-neriesi aj vyse roka (moj pripad) a stale to vyzera, akoby bol clovek v servise iba raz.
    Peniaze vratia iba vtedy, ak sa jednoducho povedane s autom neda jazdit, o co vo vacsine pripadov nejde.
    Ja som riesil vibracie rok a pol volantu na P307 a po porade so sudnym znalcom som sa dozvedel, ze by som na sude mohol uplatnit iba nejake hygienicke predpisy >:D , nic viac. Bohuzial, pravo je malokedy na strane zakaznika.

13.07.05  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re:

lubos1; neviem ako to dopadne, ale rozhodne to mienim skusit. Ono si uvedom, ze medzi automobilkamy existuje aj konkurencny boj a tak aj nieco take v pripade nudze bude treba pouzit. Nikdy nevies co pomoze, hlavne nestracat nadej, potom sa to zase len ututla a nic sa nedeje.

Lubos.1 13.07.05  11:19

« Re: Re: Re: Re:

S vratenim penazi bude velky problem a sudny spor moze trvat roky. Niekde som cital clanok o podobnom probleme s Fordom Mondeo.Nepamatam si presne, ale trvalo to 2 roky, kym sa majitelovi vratili peniaze.
    Co sa tyka medializacie, jeden znamy nieco skusal, a nepodarilo sa mu to. Automobilky poskytuju pomerne slusny objem reklamy a ziadne medium si to s nimi nerozhadze, mozno az na velke TV.
    Prajem vela stastia.

13.07.05  10:55

« Re: Re: Re:

aha, tak preto, lebo dla obcianskeho musia vratit plnu nakupnu cenu, nemaju narok na amortizaciu. To mam zo SOI. V Pondelok ich tam uz ohlasim, zatial som na SOI nespominal firmu. Aj ked SOI za mna nebude bojovat na sude, ale pochybenie tresta a mna potesi aj to, ked Itrosu spravim problem a daku skodu, kedze su aki su :-). Nieco budu musiet zaplatit, lebo nedodrzuju zarucne podmienky a ani zakon.
    a dnes mi konecne uznali reklaaciu zlomenej udice a vyzvali ma na navstevu predajne z ktorej si vezmem peniaze, iny tovar alebo pockam na opravu cca 2 tyzdne, lebo nemaju ND. Toto je ten spravny pristup. Este stastie, ze sa im preukazala chyba materialu :roll:

"-- skrytý --" 13.07.05  10:42

Dle obch.zákoníku se nepočítá kupní cena, ale cena ke dni odstoupení od smlouvy.
    Pořídil jsem tu plechovku na IČO

13.07.05  10:41

aka fixovana cena, to u nas nepoznam a tusim nieje. Urcil zakonnik u teba daku cenu ?

"-- skrytý --" 13.07.05  10:37

Ano importer je informován- dne 17.6 jsem odstoupil od smlouvy a od té doby je fixována cena mého vozu k tomu datu ( obchodní zákoník ). Od té doby hrají mrtvé brouky.
    Stěžoval jsem si i na SDA-CIA Čr - nemohou řešit - předali gen.řediteli Renault ČR a.s.
    Uvidíme