Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Miro - atermickym sklom by si urcite nebol sklamany. Funguje to prefektne, v aute je podstatne lepsie ked prazi slnko. Keby to bolo mozne, urcite by som chcel take vsetky skla a vobec by ma netrapil priplatok. Uvazoval som nad foliami, ale je problem so zatmavenim prednych bocnych okien a ked je zatmaveny len zadok, to auto vyzera blbo. Pokovenie je na moj vkus prilis leskle. A pre predne sklo neexistuje ziadne dodatocne riesenie.
To je taky problem tu atermicku vrstvu na sklo naparit, ze taku vrstvu neponukaju ti, ktori pokovuju okna? -
"-- skrytý --" 22.07.05 11:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
V zimě odmlžuji klimou zásadně v kombinaci s topením na plno. Proto jsem rád, že mi zbyde trocha teplého vzduchu i na nohy...
Jinak např. vozy Mitsubishi rozdělují vzduch (bez ohledu na to, zda je to vůz bez klimy, s manuální či automatickou klimou) tak, že na nohy jde vzduch citelně teplejší, než na hlavu. Když jsem posledně jel delší trasu ve vedru s Oktávkou, velmi brzy mi začalo silně vadit, že na nohy jde stejně teplý/studený vzduch, jako do prostoru hlavy. Takže asi tak! -
matuS 22.07.05 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
musim sa pozriet kam mi vlastne fuka klima ked je horuco. ale fakt je ten ze nikdy som nemal potrebu nechat si fukat na nohy. nieje mi tam ani zima ani teplo. to som stastny clovek,ze? :)
akonahle auto kuri, nikdy nepotrebujem odmlzit okna.
takze potrebujem odmlzit okna jedine vtedy, ked je v aute zima. vtedy mi vetrak fuka studeny vzduch iba na celne okno a som tomu rad, lebo keby mi to malo fukat na nohy a na telo, tak by som velmi rychlo prechladol. pride mi to logicke, ze ma klima nechce v zime ofukovat studenym vzduchom... a ty si chces nechat fukat na nohy.
je mi to divne ze potrebujes odmlzit okna vo vykurenom aute.
v ktorom aute si to mal taku zlu klimu? alebo len to apriori odmietas, lebo je to dalsia automaticka vec v aute? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
"(Miro) Ad "determální čelní sklo": Jenže kombinace tohoto skla s autoklimou se týká asi jen Renaultu - rozhodně neplatí, že takovéto čelní sklo dostaneš k autoklimě u každé značky vozu!"
Lenze do Meganu to sklo bez automatickej klimy nedostanes a obavam sa , ze taraz v cenniku sa take sklo uz ani nenachadza, takze na megana sa ani neda zakupit. Predtim to bola sucast autom. klimy. -
Lubos.1 22.07.05 10:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Niekedy som sa tiez s klimou hral, ale akosi som zlenivel a proste nastavim teplotu, stlacim automatiku a nestaram sa. Nanajvys menim teplotu. V mojom sucasnom aute to funguje celkom dobre, nic mi prakticky nevadi. Automatiku som mal aj v predoslom aute (P307) a tam som musel niekedy nastavovat smer klimy manualne, lebo automatika bola dost divna, niekedy sa prepla iba na nohy a pustila sa pomerne silno, takze mi bola na nohy zima :)
V P307 som mal aj to atermicke sklo a je pravda, ze som ani v najvacsich horucavach nemal vriaci volant, aj ked bolo auto cely den na slnku. V Mazde taketo sklo asi nemam, lebo je volant niekedy pomerne horuci (ale da sa aspon chytit), ale na mojom prvom aute (Corolla '96) som si raz popalil ruku :( -
"-- skrytý --" 22.07.05 10:24
« vzduch
Este by som sa vratil k problemu nastavenie na nohy vs na okno.
Skusali sme to nastavenie u majho kolegu ktory ma tiez Grandtoura, ked nastavil na nohy tak na okno nefukalo.
Tak nech mi niekto vysvetli preco polovici aut to funguje inak ako druhej polovici aut.
Specialne sa na to Renaultu tiez opytam, a som zvedavy ci dostanem rovnaku odpoved ako Miro.
Pre mna osobne to nie je zasadny problem, ale co je toto za auto. -
"-- skrytý --" 22.07.05 09:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Matus: Jsou poloautomaty, kde je rychlost větráku měnitelná "téměř" spojitě.
(cit.) "a nastavovat si 10% na nohy a 90% dakam inam je podla mna nezmysel
ale kazdy ma rad nieco ine"
Proč by to měl být nesmysl? Když si u automatu nastavím polohu klapek "průduchy v přístrojovce + prostor pro nohy", tak mi přinejmenším noha na plynu umrzne. Takže to musím přepnout pouze na "průduchy", a to mi pak k nohám nejde žádné větrání. To samé se týká rozdělení vzduchu např. pro Tebou zmiňované odmlžování čelního skla: u automatu pak nedostanu nic do středových průduchů v přístrojovce ani k nohám.
I když bylo přinejmenším jedno auto (Saab 900 koncem "samostatné éry zn. Saab/Scania), jeho autoklima uměla rozdělovat vzduch "inteligentně". Asi to bylo příliš složité, takže dnes už nic takového zřejmě není...
(Miro) Ad "determální čelní sklo": Jenže kombinace tohoto skla s autoklimou se týká asi jen Renaultu - rozhodně neplatí, že takovéto čelní sklo dostaneš k autoklimě u každé značky vozu! -
matuS 22.07.05 09:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
akurat mam mamine auto, ma tam poloautomat a s mojim automatom sa to neda porovnat.
mne na tom poloautomate vadi najme to, ze si musim rucne nastavovat silu fukania vetraku. Pritom jednotka je podla mna slaba a 2jka silna.
automat ma omnoho jemnejsie odstupnovanie (c5 ma tusim 8 pozicii)
este by ma na manuali stvalo, ze ked chcem odmrazit/odhmlit celne sklo, tak musim nastavovat 3 gombikami a po skonceni to zasa vracat spat. u automatu mas na to tlacitko.
a nastavovat si 10% na nohy a 90% dakam inam je podla mna nezmysel.
ale kazdy ma rad nieco ine :) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Lenze k auto. klime dostavate este navyse atermicke celne sklo, co je najsamfasa vec na svete. Bohuzial samostatne nekupitelne :-( Spravil som blbost, ze som si automatiku nekupil, ale urobil som tak preto, lebo mi nikto nebol schopny povedat, ci funguje automatika aj bez zapnuteho kompresora a take auto na sklade nemali, ze by sa to dalo vyskusat (mame auto, kde vzdy bezi zapnuty kompresor a mne ako alergikovi to dost vadi, ze dycham vysuseny vzduch). Inak mi na manualnej nic nevadi, dokonca sa mi jej ovladaci panel paci viacej ako ten tlacitkovy automaticky. -
"-- skrytý --" 22.07.05 01:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Plně automatické klimy mi v zásadě vadí, a to zj. z toho důvodu, že si nemohu volit libovolný poměr směru vzduchu: např. 90% do průduchů v přístrojovce a 10% na nohy. Osobně nejvíce mi vyhovují poloautomaty, které drží nastavenou teplotu, ale "necpou se mi" do volby rychlosti větráku a umožňují mi růžicí ovládat směr a vzájemný podíl proudění vzduchu. -
« Re: Re: vzduch
Miro - asi sedis moc blizko predneho okna. Skus soferovat zo zadneho sedadla ;-) Ale teraz uz vazne - ja ventilator malokedy pustam silnejsie ako na 2. A na tychto dvoch rychlostiach mi na predne okno fuka tak malo vzduchu, ze to mam sancu postrehnut iba rukou nad vyduchmi (na 1 to je ale takmer nepostrehnutelne). S ventilaciou som spokojny a nemienim ju riesit (aj ked mi teda niekedy vadi chladny vzduch na nohy, ktory by sa tam urcite nemal vyskytovat), lebo by mi koli nej rozkopali cele auto a ktovie ku akym problemom by som takto zadarmo prisiel. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
matoo: nie, lufovi tento stav vyhovuje a chyba to proste nieje. V Renaulte je to tak zrejme nastavene s istym umyslom. Je len rozdiel v tom, kto to ako vnima, ja a ty ako chybu a obcas mi ten prudiaci vzduch vadi.Len v pripade ako som popisoval.Ja pouzivam stuen 2 a 3. Ale viem to riesit. Nastavym prudenie na noy a do kabiny a na okno uz potom vzduch neprudi. Takze toto uz riesit nebudem. -
"-- skrytý --" 21.07.05 09:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Tak som z toho uplne jelen. Z tohto Renault vyjadrenia mi vyplyva ze BROSS a luf to maju pokazene a mozu to reklamovat, lebo by to malo fungovat tak to funguje nam.
Zaujimave ze ostatne znacky aut takuto funkciu nemaju. -
« dusenie
na to dusenie, co tu niektori mate som sa zabudol opytat, myslel som na to, ale ked mne sa trosku spenila krv, ked so ich pocuvl. A k dezinfekcii klimy. No Plati si to zakaznik a udajne je garantovane, ze rok to musi byt o.k aj po bakterialnej stranke. Ma sa to robit kazde dva roky. Co si o tom mysliet neviem, kedze su ludia, ktorym to smrdi skoro na druhy den :roll: U mna je poranu smard ako z kanala, ale auto uz jazdi viac ako rok :-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
takze vcera som bol v tom servise.Vzduch na okno tlacilo aj Clio :-) Nieje co riesit. Je to jednoducho tak spravene a vzduch na okno prudi stale :-) Vysvetlili, ze to kazde auto na svete, ja neviem na Felde a Brave som si to nevsimol. Mozno moderne. Ale to neva, nieje to chyba, ide o vlastnost co mne nevyhovuje.
Radio je nakoniec na vymenu. Udajne chyba v nom, zistene po 2 minutach ladenia stanic.
No a moj podvozok, skoda reci, jedine co je jasne, ze je tak nieco zle, ale oni snad niesu schopni zistit co. Teraz z nich vyslo, ze aj lava strana neusi mat deklarovanych cca:269cm. To ma uz uplne dorazilo. To vazne nieje sposob, ako sa to da na 100% zistit, ci je auto 4 stope, ktore koleso je a ktore nieje na mieste ?
Ale mne sa skor zda, ze zastieraju zly skelet auta. Lebo naznacil, ze lave predne je trosku vpredu, prave predne ako uz som pisal je dozadu a prave zadne dopredu. Lave zadne je na mieste ?? Tak a teraz si kupte Renaulta. -
« Re: Re: vzduch
Miro - teda az tak, aby mi to fukalo az na tvar to nemam. Skusal som to pri zapnutom ventilatore na trojku a cez vyduch na predne okno fukalo trochu vzduchu, pri venatilatore na 1 to nebolo vobec citit (skuska rukou nad vyduchom). Vyhovuje mi to preto, lebo si pamatam na zahmlievanie predneho okna na Cliu, kde pri polohe na nohy nesiel vzduch nikde inde. V Megane som nikdy taketo problemy nemal a teraz uz aj viem preco ;-) Ale chapem aj tvoje dovody. -
« Re: vzduch
luf: vyhovuje Ti kedy a preco ? Vzduch smerom na nohy pustm len na nohy vtedy, ked mi je na ne zima a nepotrebujem teply vzduch na okno a odtial do tvare. Mne to nevyhovuje, na to su tam tie medzipolohy, ktore maju sposobyt to, ze ak chcem , ide vzdych na nohy a aj inde. Mne to vadi len v tom pripade co som popisal, inac to nieje problem. Idem z ryb a studene nohy, tak si chcem na ne prikurit , ale to nejde, lebo teplo ide aj hore a citelne, nie tak silno ao na nohy, ale vyrazne a kedze mam za sebou neprespanu noc, tak to je dost zle, lebo ten teply vzduch do tvare uspava. Uvidim , dnes uz mam stretnutie s technikom od importera a mam vela chyb co sa mi nezdaju a budem zbierat odpovede co je a co nieje normane a dufam to daju aj na papier. Som zvedavy. Inac sa brania vymene az hruza, hraju mrtveho chrobaa a ked navrhnem moznost, ze este pristupim na opravu, hned ziju. .......!!!! neda sa tu nadavat -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
matoo: nuz mne to na skla fuka rozhodne menej (skoro vobec) ako na nohy. Zaujimave, mne to tiez menili ale spravili to dobre. Myslim ze ta krabicka bude v poriadku a skor pochybil nejaky majsterko v servise. Chod im to oplieskat o hlavu pripadne vymen servis. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
Mne takisto na okno fuka vzduch stale. Ked ho nastavim na nohy, tak vyrazne menej, ale stale tadial nejaky vzduch prudi. Mimochodom - takto mi to vyhovuje a ak to nie je vlastnost, tak je to chyba, ktora ma pre mna osobne pozitivny prinos :D -
"-- skrytý --" 20.07.05 10:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vzduch
broos: Teraz som trochu v rozpakoch s tvojou otazku.
Mne to cele funguje v poriadku okrem pripadu co popisoval Miro. T.j. ak nastavim fukanie len na nohy tak vzduch rovnakou intenzitou ako na nohy fuka ja na okno, so stredu a z bokou nejde nic.
Kedze mi ten box uz 2x menili a robi to ja Mirovi tak som myslel ze to je zasa jedna z vlastnosti Meganu. Ked ty si ale napisal ze ti to funguje ok, tak mi z toho vychadza ze je ten box je zasa zly. -
"-- skrytý --" 19.07.05 16:09
« Re: Re: Re: vzduch
Tak ako pises ja som mal problem ze mi isiel vzduch na nohy ked nemal a to odstranili. Tento problem ze ide vzduch na okno som nereklamoval, ale vyzera to ze to je asi vlastnost aj ked este som to na inej znacke nezazil. Mohol by to otestovat este niekto... -
"-- skrytý --" 19.07.05 15:19
« servisy
letec: zákazník zpravidla nechce zpět zanesené filtry :-( ...navíc, jak pozná, že je to ten "jeho" ? Nebylo by lepší trochu serioznosti ze strany servisů?
Pamatuji, jak v polistopadovém nadšení měl jeden servis proskleno, aby bylo vidět do dílny a už několik let zazděno, aby nebylo vidět do dílny. Proč zazdili? Skrz tepelnou izolaci snad ne, když tam bylo vidět z prodejny ;-) -
"-- skrytý --" 19.07.05 15:17
« Re: vzduch
Presne tak isto sa to chova aj mne a kedze mi uz 2x tu krabicku co toto zabezpecuje menili tak je to asi vlastnost Meganu. Ti francuzi nevedia spravit poriadne ani rozvod vzduchu v kabine. Inak vyskusaj este na novych autach v predajni.
Nastastie take nastavenie ako ty pises a pri ktorom ti to vadi nepouzivam, ale zasa to len svedci o kvalitach Renaultu. -
« hrčení v převodovce
Luf: to co popisuješ je dílem spojky, přítlačáku a vypínacího ložiska. Vůle jsou větší než by měly být a při sepnuté spojce na volnoběh se rozechvěje hnací hřídel, který v převodovce vydává zvuky jako by se mlely kameny. Provozu to nevadí, jen je to akusticky nepříjemné a vibruje to do auta. Jestli máš záruku, trvej na výměně kompletní spojky!
- Nenapsal jsem "jen" Mitsubishi, ale "např." Mitsubishi.
- Jinak mne před pár hodinami vezl kolega z práce v Peugeotu 306. Klasika: směr vzduchu na čelní sklo a na nohy, zapnutá klima a současně recirkulace (v této poloze je samozřejmě neaktivní, ale to majitel vozu s najetými 110 tis. km vůbec netuší), studený průvan přes čelo a zima na nohy (tady je teplota vzduchu "nahoru" a "dolů" evidentně stejná).
- Takže jsme zase tam, kde jsme už dávno byli...