Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 12.03.07 10:40
« Re: Re: Ubytok oleja (asi bezny)
dloubnu do cudliku "START" a behem toho co auto startuje si zapinam pas
aj ja to tak robim ale obcas sa pozabudnem.
Niekedy spozorujem prekvapeny pohlad okoloiduceho chodca, ktory vidi, ze si zapinam pas (tj. ruky v cinnosti a nie pod volantom na zapalovani) a auto sa v ten moment "same" nastartuje :) -
"-- skrytý --" 12.03.07 10:17
« Re: Ubytok oleja (asi bezny)
Aky je bezny ubytok oleja na 10 000 km ?
Ked ste mali nove auta tiez bol ubytok podobny ? ci u benzinakov to je trochu ine ?
Asi je to u benzinu jine. Pri koupi auta tam bylo oleje lehounce nad horni rysku a pri prvni vymene (po 15tkm - jezdim kratke trasy a hlavne po meste) tam bylo na horni rysce. Takze ubytek temer minimalni.
Akurat po starte motora posilovac riadenia je ucinny az o 1 sekundu (co nie je chyba) ale obcas sadnem nastartujem a cast otacania volantu ide bez posilovaca a potom zaberie. Ale to len obcas som taky rychly ked sadam do auta so zahriatym motorom a hned startujem a vyrazam.
Ono vetsina veci je funkcnich az chvili po nastartovani (treba i otvirani oken). Ale protoze delam to, ze dloubnu do cudliku "START" a behem toho co auto startuje si zapinam pas, tak se mi stava jen zridkakdy ze bych na toto "omezeni" narazil. Nez si ten pas zapnu, tak uz vsechno jede. -
"-- skrytý --" 12.03.07 10:08
« Bez nadpisu
To je asi normální, nám to taky takhle ze začátku trošku ubejvalo (motor 1,5dci). Bylo tam kousek nad dolní rysku. Olej jsme nechali vyměnit radši po 15tis km(1. výměna, taky spíše kratší trasy, občas dálka, takže radši dřív). Od tý doby neubejvá skoro nic, takže věř, že si to sedne.
Ale když se stavíš v Renaultu, tak nic nezkazíš, mrknou se na to a kdyžtak něco dolejou... -
"-- skrytý --" 12.03.07 09:46
« Ubytok oleja (asi bezny)
Mam 1,5dCi od augusta 2006, mam na nom 10 tisic km.
Palubak ukazuje sice oil level correct /co sedi/ ale je tam zobrazenych iba 1az max.2 dieliky (nad minimom) zo 6tich.
Kedze je to este relat. nove tak to beriem, ze si to este len sada a ze sa to utrasie. Kontroloval som olej a sedi to presne ako ukazuje palubak.
Zatial ma to netrapi, lebo to nie je nijako dramaticke.
Do nieco menej ako pol roka budem musiet na prvu garancku.
Blbe je, ze auto pouzivam vacsinou na 15 km cestu do prace cez mesto/Blava/ takze ide o studene starty,kratke trasy a kazdych par metrov krizovatka, co nie je idealne.
Aky je bezny ubytok oleja na 10 000 km ?
Ked ste mali nove auta tiez bol ubytok podobny ? ci u benzinakov to je trochu ine ?
Mam to doliat alebo pockat na prvu garancku a dovtedy iba kontrolovat aby to nekleslo na minimum ?
Inak ide vsetko ako hodinky, ziaden problem.
Akurat po starte motora posilovac riadenia je ucinny az o 1 sekundu (co nie je chyba) ale obcas sadnem nastartujem a cast otacania volantu ide bez posilovaca a potom zaberie. Ale to len obcas som taky rychly ked sadam do auta so zahriatym motorom a hned startujem a vyrazam. -
« Re:
TV: ked uz spominas kocare, mam dva, jeden hlboky lacny a druhy drahsi nieco ako bugy. No a jede dolava a druhy doprava :roll: >:D
inak ja zatial stale odolavam servisu a rok som tam uz nebol a:
- obcas blikne airbag
- obcas nejdu otvorit auto cez zadne dvere
- dost casto sa mi auto otvara bez mojho pricinenia a nepomaha ani lestenie snimacou v kluckach a dverach
a potom uz stare dobre chutovky co sa mi nechce vypisovat.
Ale zatial ma to auto nenechalo na ceste bezradne stat viac ako 5 min. a to bolo uz davno. Asi poculo ze ho chcem predat a pritom dostalo kopanec do kolesa a relativne poslucha >:D Chce to tvrdu ruku ako neposlusne dieta a manzelka >:-[] -
-
"-- skrytý --" 08.03.07 11:03
« Re:
...Na aute mam ovsem najeto pouhych 43 tisic km a nepripadam si, ze bych jezdil a brzdil nejak agresivne... Jake jsou vase zkusenosti s vydrzi desticek?
Zatim mam najeto 20kkm, ale odhad vydrze desticek bude u mne tak 30-40kkm. Podle mne je to "dan" za to jak Megane brzdi. A to on zase umi :-). -
"-- skrytý --" 08.03.07 10:44
« Re:
Mam najeto 30tis a zatim puvodni, pouze mam meneny predni kotouc, protoze mechanikovi ten muj upadl pri cisteni desticek a poskodil ho sikula :roll:
Jinak vliv na desticky muze mit pry take to, jake pouzivas kola, tj. obyc plechace nebo elektrony. Servis tvrdi, ze pokud mam elektrony, dostava se mi vice necistot na kotouce a desticky se rychleji opotrebavaji. Technicky rozbor jsem nikdy necetl, takze potvrdit nebo vyvratit to nedokazu. -
"-- skrytý --" 06.03.07 14:55
« Bez nadpisu
jareth - ak by Ti to prestalo brzdit a sposobil by si dopravnu nehodu, mohol by si mavat protokolom zo servisu hoci aj z toho isteho dna, ale vinny by si bol Ty. Lebo pred jazdou si ma kazdy vodic skontrolovat technicky stav auta od brzdovej kvapaliny az po poslednu ziarovku. To, ze vodici kuknu pod kapotu iba obcas, resp. vobec, je druhe story. Nakoniec vsak vsetko dobre dopadlo, lebo presne preto tam ta kontrolka je, ze ked zlyha vodic s pravidelnou kontrolou, aby tam este nieco ostalo v zalohe :-)
tamtam - ano, mas pravdu, zvykne to klesnut k minimu, ale od minima az po zopnutie plavakoveho kontaktu je este nejaka draha, to by musel mat fakt fatalne opotrebovane dosticky aj vpredu a aj vzadu a hrubku kotucov (prip. bubnov) pod minimom... -
"-- skrytý --" 06.03.07 09:10
« Bez nadpisu
Jak ubejvaj destičky tak klesá hladina v nádržce, protože se stěhuje do válců u kol - písty tlačící na destičky se nevrací do původní polohy ale jen tak aby se desky právě odlepily od kotouče a tím právě část kapaliny zůstává v pracovních válcích (brzd) a logicky z nádržky ubyde. Obvykle se to pohybuje že z max při nových deskách to klesne na mix při plném opotřebení (desky na výměnu). -
"-- skrytý --" 05.03.07 21:57
« Re: Re: Re: STOP + rucni brzda
Bacha na to! Klidně to ta chybějící brzdová kapalina může být!! Mně se to stalo u Focusu při cestě o Itálie (začla blikat a pak svítit kontrolka) - výsměch byl, že zrovna po pravidelné servisní prohlídce u Rašina!!! Asi se tam zapomněli kouknout >:-[] - musel pak přijet místní forďácký servisák dolejvat. Od té doby na nic nespoléhám a jistý věci kontroluju sám :x -
"-- skrytý --" 05.03.07 17:14
« Re: STOP + rucni brzda
V posledni dobe se mi stava, ze pri prudsim rozjezdu nebo pri prudsim brzdeni (napr. z kopce) se mi na palubni desce rozsviti symbol STOP spolecne se symbolem zatazene rucni brzy. Je to doprovazeno tonem. Nevite, co to muze znamenat?
Byva zvykem tuto kontrolku (zatazeni rucni brzdy) spojovat spolecne s indikaci minimalni hladiny brzdovy kapaliny. Podival bych se tam. Tim spis pokud Uzivatelsky manual pro Renault Megane pise u teto kontrolky toto:
Kontrolka zatažení ruční brzdy a kontrolka pro detekci poruchy brzdového systému
Pokud se rozsvítí při brzdění společně s kontrolkou STOP a zazněním pípnutí, signalizuje nízkou hladinu v okruzích nebo poruchu na brzdovém systému. Zastavte vozidlo a kontaktujte zástupce RENAULTU. -
"-- skrytý --" 04.03.07 21:02
« kvalita,kvalita,kvalita ......
Aktuálně: 4.3.2007
"FRANCOUZSKÁ KVALITA A ZLATÉ ČESKÉ RUČIČKY OPĚT SLAVÍ"
Opět mě čeká servis !!! Opět (již potřetí) problém s kontrolkou airbagu !!! Může se člověk spolehnout, že v případě potřeby bude fungovat jak má? Ne, že bych chtěl malovat čerta na zeď, ale dobry pocit z toho nemám!
[odkaz]
:evil: >:-[] >:-[] -
"-- skrytý --" 01.03.07 10:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Pre "kmarty" a ostatných
Tom69e, cim dal tim vic se nemuzu zbavit dojmu, ze pricina vsech tvych problemu je zpusobena bud nejakym konkretnim servisem nebo primo tebou.
Jasne, protoze jsem zvykly se ozvat a ne si nechat vsechno libit.
Jen nechapu jak technicke problemy vozu, ktere lze dolozit protokoly souvisi se mnou?
No a myslim, ze na mych strankach je dostatek prikladu o tom, ze to jen se mnou vsechno asi nesouvisi
pro osvezeni pameti napr. stranky [odkaz]
PS: opet jsi potvrdil to, ze pokud po nich nechces neco, co je stoji vetsi penize a problemy, vyhovi ti co by ne, nejakou kacku si jim tam nechal nebo nechas v budoucnu. Nesmis stale michat jablka s hruskami >:D -
"-- skrytý --" 01.03.07 10:43
« Re: Re: Re: Re: Pre "kmarty" a ostatných
Pak konecne poznas "kysely ksicht" ..... tedy ne, ze bych ti to pral, ale zatim jsi neresil komplikovanejsi vec, proto tve poznatky o bezva pristupu
Jo, to je klidne mozny. Zatim se mi tak ale nestalo, takze osobne nemam duvod mit k nim pristup zalozeny na "presumpci viny".
Mimochodem, dneska jsem byl v servisu s pomerne nestandardni veci (zapnuti zobrazovani tempomatu na pristrojovce prestoze auto nebylo koupeno s tempomatem - ten si dodelavam svepomoci), pricemz jsem si daval jen velmi malou nadeji ze s zadosti uspeju, protoze kdyz se to tak vezme, tak se se mnou o tom nemuseli ani bavit. A uspel jsem, opet bez problemu.
Tom69e, cim dal tim vic se nemuzu zbavit dojmu, ze pricina vsech tvych problemu je zpusobena bud nejakym konkretnim servisem nebo primo tebou. Pripadne nejakou kombinaci uvedeneho.
Ale jinak nic ve zlem :-) -
"-- skrytý --" 01.03.07 08:55
« Re: Re: Re: Pre "kmarty" a ostatných
kmarty nezklamal >:D
Vzdyt rikam, pokud resis neco v ramci standartnich dotazu ci oprav je vse OK. Nechtej se ale dostat do situace, kdy budes muset resit neco komplikovanejsiho. Pak konecne poznas "kysely ksicht" ..... tedy ne, ze bych ti to pral, ale zatim jsi neresil komplikovanejsi vec, proto tve poznatky o bezva pristupu
ps: nic ve zlem kmarty ;-) -
"-- skrytý --" 01.03.07 07:41
« Bez nadpisu
No my sme mali meneny naraznik po strete s malym zvieratkom a ked to bolo hotove nam nielenze zavolali, ale poslali aj sofera s predvadzacim autom do hypermarketu, kde sme travili tie volne chvile a priviezli nas naspat. Chodime do servisu mimo nasho mesta, kde byvame. Zatial iba jedna skusenost s nimi, ale na 100% pozitivna.
Hej, a stary naraznik s relativne lahko opravitelnymi poskodeniami nam bez akychkolvek problemov a otazok zabalili a naladovali do kufra. Mame ho ako nahradny, keby ze ho znova budeme potrebovat... -
"-- skrytý --" 28.02.07 23:01
« Re: Re: Pre "kmarty" a ostatných
Môj grandtour bol vyrobený 10/2005. Oznámenie resp. výzvu od renaultu som dostal niekedy v júni (6/2006)...
Tak to by mne teda zajimalo podle jakeho klice ty svolavacky delaji :-/
Tak jsem se dneska byl informovat u Renault servisu jak je to s vymenou zadniho skla. Ze prej ano, ale ne u vsech. Ze to je podle vyrobniho cisla. Tak si vzali cislo od meho auta a z databaze jim vypadlo ze u meho se sklo menit nema, ze u myho je to v poradku.
Takze konec "zahady" proc mne neprisel svolavaci dopis.
Jinak se tam v servisu vsichni tvarili uplne normalne, zadny "kysely ksichty" nebo tak. Proste normalni pokec, normalni jednani, zkratka no problemo. -
"-- skrytý --" 28.02.07 22:14
« Re:
Práve som bol nútený zmeniť nick a aj komplet celú registráciu. Takže osoba tá istá len LubomirII je teraz LuboshII.
Ja viem, je to tak s tými servismi. Škoda. Ja nechcem od nich nič zadarmo, (aj keď prečo nie, že), za dobré služby zaplatím čo treba.
Keď mi menili to zadné sklo, tak auto muselo byť u nich od rána do asi 15:00. Povedali mi, že mi zavolajú, keď to bude hotové. Myslíš, že zavolali? Nie. Jednoducho som tam prišiel o tej tretej a auto stálo už vonku. Keď som sa vo vnútri spýtal, či je to O.K. a či to môžeme uzavrieť, tak povedali že určite. A po ceste domov som zistil, že mi úplne rozštelovali všetky tie "hejblatká" na palubovke. Všetko som si musel ponastavovať tak ako som zvyknutý. Spätné zrkadlá boli tiež ináč a rádio úplne rozladené. Tak mi teraz povedz načo sa niekto hrabal do palubky, keď mali vymeniť len zadné sklo??!!! Našťastie z kufra mi nič nechýbalo ale z lakťovej opierky mi zmizla čistá utierka a sprej na sklo. Nemá to žiadnu hodnotu ale preboha PREČO? A to mi asi preto nedovolili byť pri tom, aby mohli všetko v pokoji popreliezať. -
"-- skrytý --" 28.02.07 21:53
« Bez nadpisu
Praveze oni Ta radi uvidia, ak tam ides za ucelom minut dalsie peniaze (servis a tak). Ak vsak ides pytat nieco "zadarmo" tak to uz velmi nelubia. Nakoniec tak to je vo vacsine obchodov pre verejnost s akymkolvek tovarom, akurat u aut to vnimame o dost intenzivnejsie, kedze to nie su ziadne lacne hracicky. -
"-- skrytý --" 28.02.07 18:51
« Bez nadpisu
Nemylis sa. Kupil som v USA stary 9-rocny Ford Taurus, pochodil na nom 2 mesiace a odhlasil ho. Dalsi rok cez prazdniny som ho znova prihlasil a do mesiaca som dostal z Dearbornu, MI (Ford HQ) maly listocek, ze by bolo vhodne prist do najblizsieho servisu Ford nechat si zrobit recall cislo XY, co je hrozba prehrdzavenia podloziek matic upevnujuci subframe (pomocny ram) motora do karoserie, lebo hrozi, ze sa subframe uvolni a to moze zapricinit vaznu nehodu. Podla ich zaznamov moje auto s VIN takym a takym tymto recallom este nepreslo. Recall plati pre staty, kde sa v zime pouziva sol pocas zimnej udrzby, je gratis a vyzaduje si cca 1 hodinku roboty. Call free your nearest Ford dealer for the appointment.
Myslel som si, ze si zo mna robia srandu, ale nerobili.
Keby napr. Skoda mala zvolat vsetky auta rady 105-120 s kyvnou zadnou napravou na zvolavacku, ze po X tisic kilometroch sa polos na 99% strihne a podobnych dalsich tisic veci, tak moze rovno nechat bezat vyrobnu linku na Felicie o 2-3 roky dlhsie a venovat kazdemu majitelovi 105-120 novu Feliciu, to by asi vyslo lacnejsie.
Ale tu u nas to take nikdy nebude. Technika bolsaja, nu kultury net. -
"-- skrytý --" 28.02.07 09:14
« Re: Pre "kmarty" a ostatných
Panove, ja nevim cemu se divite? To vypada, ze jste snad necetli me stranky!
Jasne, selskym rozumem by mela byt firma rada, ze se ji hned nenahrnou do servisu vsichni bez rozdilu, tj. i ti kterym by jinak to sklo vydrzelo az do "smrti"
A samozrejme pokud budu vedet o vyrobni vade a budu na ni delat svolavacku, vymenim dil i pozdeji bez ohledu na zaruku.
Tak jako tak na tom usetrim a vymenou po zaruce muzu v ocich zakazniku jedine vydelat. Ale jak je videt v nasich koncinach se na tohle nehraje
Pokud se nemylim, ve statech tohle funguje bez ohledu na stari i stav vozu, nebot jde o prestiz znacky ........ pokud se mylim, opravte mne. -
"-- skrytý --" 28.02.07 01:28
« Re: Pre "kmarty" a ostatných
Môj grandtour bol vyrobený 10/2005. Oznámenie resp. výzvu od renaultu som dostal niekedy v júni (6/2006)...
Tak to by mne teda zajimalo podle jakeho klice ty svolavacky delaji :-/
Hlavne bych casem nechtel zazit prekvapeni v podobe praskleho skla jenom kvuli tomu, ze si zrovna z "meho" dopisu udelal pracovnik Renaultu vlastovku misto toho aby mi ho poslal*.
*) To je vymyslena verze, ne ze mne nekdo vezmete za slovo :-) -
« Pre "kmarty" a ostatných
Môj grandtour bol vyrobený 10/2005. Oznámenie resp. výzvu od renaultu som dostal niekedy v júni (6/2006). Moc sa mi to nechcelo dávať meniť. Veď kto by si nechal dobrovolne rýpať do auta, keď je v poriadku? že? Ale potom som sa raz rozprával s príjmacím technikom v servise a od neho som sa dozvedel, že ak si to niekto neda vymeniť a následne neskôrr mu to zadne sklo praskne, tak výmena nebude zadarmo.
Na to som oponoval, že ja keď mám auto vzáruke (vtedy ešte bolo), tak to neplatí. Ano, v tom mi dal za pravdu.
Ale ak to niekomu praskne po záruke, a bol vyzvaný na výmenu a nevymenil, tak si to zaplatí sám.
Ináč, poviem ti, že je to pekné svinstvo.
Nechápem celkom dobre túto Renaulťacku argumentáciu. Veď, keď raz firma ako je Renault, oficialnym listom zákazníkovi prizná svoju chybu pri výrobe, tak to že to priznala platí do odvolania, nie?
Chybný výrobok je chybný aj za tri alebo za desať rokov. Nie každému to predsa musí zákonite prasknúť.
Ale poznám prípad, keď si to niekto nechal dobrovolne vymeniť a potom mal problémy so zatekaním do kufra. Tak "kvalitne" mu to naši "SERVISMENI" v renaulte vymenili.
Ja mám Renaulty rád, (a hlavne toho môjho :D) , ale nejako stále neviem prísť na chuť našim autorizovaným servisom.
Stále to nie je ono.
Chýba mi taký ľudský priateľskejší prístup k zákazníkovi. Nikdy ma nevidel, nepozná ma (ten anonymný automechanik) a hneď vie, že ho budem otravovať a chcieť od neho také veci ako spraviť niečo na aute. Veď nie my sme tu pre nich ale oni pre nás a kvôli nám. Nepotrebujem nejaké nadštandardné služby alebo poplácanie po ramene. Úplne by mi stačilo, keby ich trocha viacej zaujímalo čo si zákazník myslí a prečo. Mnohí z nich sa tvária, akoby ich ani autá nezaujímali a pracujú ako automechanici z donútenia. -
"-- skrytý --" 23.02.07 12:48
« Sprevodovanie
Moc nie som fanusik automatickej prevodovky. Vyssia spotreba a viera v to, ze tam bude vzdy spravny stupen ked budem potrebovat ma odradzaju. Aj ked uz moderne automaty zacinaju byt zaujimave .
Ja si radsej radim sam, mozem ist bud na spotrebu alebo pred prebiehanim mat motor vzdy v otackach ked mozem okamzite akcelerovat. Viem, ze na automate asi staci zmenit rezim ale nie je to to prave orechove(pre mna).
Zopar postrehov z meganackeho diesloveho 6kvaltu:
Moj 6 kvalt je tak odstupnovany, ze medzi dvojkou a trojkou je vacsi odstup a tak musim dvojku viac vytocit aby trojka lepsie "sadla". Ostatne stupne su normalne odstupnovane. Takze v reali beriem aj ostrejsie zakruty na trojke pretoze ak by som tam dal dvojku tak otacky by vyleteli vysie, myklo by to a celkovo jazdny komfort nic moc - nehovoriac, ze diesel to nema rad a jeho neohrabana sila v prvom a druhom stupni je skor na skodu pretoze benzinaky sa rozbiehaju plynulejsie a radenie je hladsie. Ale ta trojka taha aj v nizsich otackach takze to nevadi a hodi sa tam lepsie ako dvojka.
Su vsak 2 situacie, kde s maloobjemovym dieselom nadavam:
1. Ked sa pomaly priblizujem z bocnej ulice na dvojke a pridem na hranicu s hlavnou rusnou ulicou a vidim, ze je moznost bezpecne vyjst ale treba viac zrychlit aby som nikoho neobmedzil, tak problem je v tom, ze dvojka je v tak malych otackach, ze turbo je este neefektivne a auto dobre netaha a potom zrazu silno zaberie (skoda tych par sekund).
2. podobna situacia (z hladiska motora a otacok) ak stojim na semaforoch a odbocujem doprava do velmi ostrej zakruty a velmi prudkeho stupania a nestojim prvy na semafore. Ja potrebujem vytocit jednotku o nieco vyssie aby dvojka sadla do normalnych otacok a motor podal potrebny krutak na zdolanie prudkeho stupania. Problem je v tom, ze ten predomnou akceleruje na jednotke pomalsie, ja ho rychlejsie dobehnem a musim radit dvojku skor(aby som mu nevyliezol na chrbat) a tym sa dostanem do otacok kde dvojka netaha akceleracia je nulova . Preto sa radsej rozbehnem neskor (ten predo mnou uz je dalej) a ja mozem radit tak aby som bol v spravnych otackach a to potom taha ako blazon.
Ale to je vsetko prirodzene, kazdy sa musi jazdecky prisposobit autu(ak je to bezne auto) a situacii. Keby som mal aj kompresor to by bola ina pesnicka :)
Ale to som iba vybral specificke situacie a rozpitval ich. V reali je na vsetko riesenie a nie je nic problem. -
"-- skrytý --" 23.02.07 12:31
« kultura
v Bratislave (neviem ci len tu) je v mode ked je lavy pruh odbocovaci (obvykle) prazdny a pravy pruh priamy a vzdy dlha kolona tak:
1. v lavom odbocovacom pruhu uplne vzdy(to je pravidlo, nie nahoda) sa valia chytraci co striehnu kto sa pomalsie pohne a okamzite sa vopchaju do kazdej medzierky a kedze kolona v pravom pruhu mava 150-400 metrov tak oni vedia, ze vzdy sa vopchaju. Ak sa to nepodari(co sa stava malokedy) tak sa postavia vedla Vas a zacnu sa tlacit az Vas vyblokuju a ked si nechcete pokrivit plechy tak ich pustite.
2. postavia sa na prve miesto v odbocovacom pruhu a sleduju semafor priameho smeru a ked nabehne zele vypalia maximalnou akceleraciou cez vsetky ciary a pruhy a idu rovno.
3. predbiehanie v odstavnom pruhu je normalka aj na dialnici v meste.
ale o tom nie je toto forum, takze to nejdem rozoberat. -
"-- skrytý --" 15.02.07 14:55
« Bez nadpisu
Ano, viem o com hovoris. Ludia chodia vselijako a ani sami si neuvedomuju, ze chodia dost trhane. A niektori dokonca su taki roztrziti, ze pridavaju a uberaju uplne nahodne, asi podla myslienok, ktore im momentalne viria v hlave alebo o ktorych prave diskutuju s niekym cez telefon...
S mamlasmi sa neda nic robit, v dnesnych casoch je vela ludi, ktori si myslia, ze ked nebudu prvi (na ceste, v praci, v rade pred pokladnou atd.), tak asi stratia korunu na hlave. -
"-- skrytý --" 15.02.07 14:42
« Re: Re:
I kdyz nevim jestli to bude mozny tak fungovat, protoze obvykle auta prede mnou v tu chvili pravidelne trochu zpomali (asi jestli tam kvedlaj trojku nebo buhvi co delaji).
Coz mi pripomina, uvedomujou si lidi s manualem ze se rozjizdej tak trochu "houpave"? Rozjedou se, zpomalej, zrychlej, zpomalej, zrychlej a pak obvykle uz drzi nejakou tu rychlost.
Nekdy je to neni tak znat (ale to je fakt malokdy), ale nekdy je to skoro na lehky prituknuti brzdy abych do nich nevrazil. Kdyz jsem zkousel rozjizdet se s vetsim odstupem, tak jedinej vysledek byl, ze se nasel vzdycky nejakej mamlas, kterej se vehementne vnutil mezi mne a tim prede mnou. -
"-- skrytý --" 15.02.07 14:23
« Re:
Je to mozny.
Ale fakt dost velky podil na tom ma to premosteni, protoze v zime to tak prvnich 5 minut radi krasne hladce (a motor ma takovy ty pro automat typicky "rozhadany" otacky oproti rychlosti). Pak se to ohreje, coz poznam uz i tim, ze mi zacne fungovat brzdeni motorem naplno a pokud slapu na plyn jen zlehounka(nebo ja nevim, jeste jsem nevysledoval kdy to presne udela. Treba mu prave v tu chvili trochu plynu uberu, fakt nevim) tak se obcas stane ze to proste na dvojce cukne jak kdybys pustil u manualu trochu necitliveji spojku.
Jinak za vcerejsek jsem vysledoval ze mi proti tomu asi hodne pomaha dusledne se nekoukat na otackomer :-). Takze mu asi fakt uberu plyn prave v momentu kdy jde premostit HDM, ten motor nema dostatecnou silu na to to utahnout vlastni "vahou" a ta premostovaci spojka se "hryzne" opravdu jak kdyz pustis necitlive spojku. Tolik hypoteza.
Jeste uvidim. Beztak nechapu proc davaji otackomer do auta s automatem. -
"-- skrytý --" 15.02.07 10:56
« Re:
kmarty, Ty tajnostkar, prezrad Vavrovi, ze sa vozis na automatike (ktoru Ti zavidim), lebo inak hovorite o hruskach a jablkach, kazdy o svojom
Ano, priznavam se, bylo to ode mne ponekud zlomyslne :-)
Timto se Vavrovi omlouvam za to ze jsem ho takhle popletl.
S tim znatelnym sepnutim premosteni mam na mysli ze to obcas celkem skubne. Proste se rozjedu, jemne to zaradi 2. stupen a o chvilku pozdeji sepne premosteni (v podstate mala spojka, ktera vyradi HDM z cinnosti a prevod je pak propojeny "natvrdo" stejne jako u manualu) ktere je prave nekdy citit o dost vic nez samotne prerazeni 1->2 (nekdy ale o tom zase vubec nevim - krome otackomeru a zrychleni odezvy motor->rychlost). Asi prvni mesic s timhle autem bylo prave toto pricina proc jsem se nemohl dopocitat kvaltu. Prevodovka ma 4 rychlosti, ale ja jich pravidelne napocital minimalne 5 :-).
Mimochodem, minuly tyden jsem se projel ve Fordu Scorpio 2.9 V24 4.st automat. Panove to pohodli jizdy, to mne uchvatilo (tech 14l/100km teda taky :-) ). To razeni bylo jedna basen, bylo tak neznatelny a plynuly ze mne to donutilo vyrazne prehodnotit muj nazor na razeni u Megane :-). Je teda fakt, ze ten Ford ma premosteni jen na ctyrce, na overdrivu kterej tam zaradi az nekdy va 100km/h zatimco Meggie ma premosteni od dvojky nahoru, t.j. od cca 30km/h. Asi k tomu pomuze i ta "drobnost" ze ten Ford ma dvakrat vyssi vykon :-)
Jediny bonus ma Meggie v tom ze radi o neco rychleji, respektive nedela nejaky dlouhy uvahy o razeni a proste to tam kopne.
I kdyz je pravda ze za tu skubavost muze fakt to premosteni coz je ale prostredek k tomu aby mi to umelo jezdit stejnou streku za 6l/100km a ne za 12l/100km (to prehanim, ale vite jak to myslim).
To mam overeny hlavne ze zimniho provozu kdy nejakou po dobu od startu prevodovka umyslne premosteni nespina a vyuziva zahrivani oleje v HDM pro rychlejsi dosazeni provozni teploty.
Pytal som sa znameho a ten povedal, ze niekedy ak v nudzi velmi prudko dupnem na brzdy, ze mozem nesumerne opotrebit alebo pokrivit alebo ako by som to povedal proste kotuc potom pri brzdeni je pocut kolisavo a nie tak normalne.
Poculi ste o niecom takom ? Mozete to potvrdit alebo vyvratit ?
Teraz sa obavam, ze niekedy kvoli nejakemu hnupovi budem musiet KRATKODOBO prudko skocit na brzdy(brzdovy asistent dopomoze k vacsim tlakom) a odvtedy budem pocut ten pulzujuci zvuk pri brzdeni.
Nehovorim ak pojde o zivot, to je o inom.
Skor si iba overujem informaciu, ci je to tak alebo nie.