Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 16.09.05 12:11
« olej
Miro: u 1,9 dCi(Laguna) jsem vyměnil po 15 tis. 30 tis se mi zdá příliš, navíc tam byl long life ELF a ten jsem již komentoval dříve.... Nevěřím, že Renault dělá hyper kvalitu a např Toyota méně kvalitní, když u ní je interval 15 tis. ;-) Bral bych ještě 20 tis. -
« Re: Re: Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k
Ako ma Renault vlastne riesene tie 30 000 intrevaly ? Pretoze pre motor je zasadny rozdiel, ci sa to najazdi po dialniciach pri 130 kmph alebo po meste so studenymi startami. VW group ma nejake cidla, ktore sa snazuia urcit kvalitu oleja. Ma nieco take aj Renautl ? Alebo sa to riesi znamou klauzolou "Ak sa auto vyuziva za ztazenych podmienok (caste starty, bla-bla-bla) tak doporucujeme skratit interval vymeny oleja az na polovicu" ? -
"-- skrytý --" 16.09.05 07:48
« Re: Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k/6 kvalt
Dle mého názoru je to milná informace. Logicky to nemá s převodovkou nic společného. Spíš kvůli motoru.
Ikdyž kámoš má v rodině Grantour 1.5dCi/100k a servisní interval 30tis s 5-ti kvaltem.
Já mám clio s 30-ti tis. intervalem a budu břecházet na 20-tis, protože jezdím spíš krátké trasy - 30km do práce a 30km zpět.
Klidně to nech po 20-ti - motoru to rozhodně prospěje >:D -
"-- skrytý --" 16.09.05 00:23
« Renault Megane Grandtour Sportway - 1.5dCi/106 k/6 kvalt
Citronek: Já jsem si při koupi tohoto vozu myslel, že absence vyhřívaných a el. ovládaných zrcátek bude velký handicap. Mýlil jsem se. Zrcátka jsem si vlastně nastavil jen jednou a to při zkušební jízdě při přebírání vozu v autosalonu a od té doby jsem s nima nepohl. A to i když řídili mí dva kolegové, tak si nastavili pouze sedačku, volant a hlavní zpětné zrcátko, ale vnější nechali tak jak byly. To samé i přítelkyně, která je o dost menší než já, neměla potřebu s nimi nějak manipulovat, protože dobře viděla. Takže to hodnotím tak, že el. ovládání je pro mě asi zbytečné, protože bych to nevyužil. A ještě by se to kazilo ;-) Ovšem co se týká vyhřívání, tak to budu moct posoudit až v zimě.
Jinak co se týká sezení, až po přečtení posledních příspěvků zde jsem si uvědomil, že se má pravá noha dotýká středového panelu s rádiem. I když mám 1.95m, tak prostě jak jsem poprvé nasedal do auta, tak jsem tam vklouzl jak po másle a necítil žádný nedostatek místa. Od té doby to tak je pořád. Na levé noze mám ode dveří dostatek prostoru, a to i v případě nohy na "šlapce" vedle spojky, anebo v případě nohy na rovné podlaze. A pravá noha má taky dost místa i když se dotýká onoho prostředního panelu. Sedačka se mi zdá dobrá, dobře vede tělo a drží v zatáčkách. Snad jen bych uvítal možnost ještě snížit posez, jsem na nejnižší poloze a myslím že bych nějaký cm ještě snesl. Ale třeba nastavení polohy jak do křesla v obývacím pokoji, loket na loketní opěrce a dobře zvučící rádio dělá z jízdy požitek 8)
Nedávno se diskutovalo ohledně servisních intervalů a prohlídek. Na můj vůz je stanoveno 20.000km, prý kvůli 6 kvaltu. Netušíte, proč má mít 6 rychlostní převodovka nižší interval než vámi uváděných 30tis. km? -
"-- skrytý --" 15.09.05 16:22
« Bez nadpisu
Hm z toho co tam bylo tak Bursa (Turecko) beztak zvládne většinu produkce meganu (kromě cabrio a grandtour) a některý modifikace mají těch závodů víc, takže je ještě otázka řazení pro který trhy to dělaj který fabriky. Ale není to prdlačku, dyť je to stejně jen Assembly line, díly tam snad jdou všude stejný. I když je fakt že turci můžou tu tam přestat těsnit okna a blatníky a tak když dojde tmel a všimne si toho až další směna (s úsměvem - čerpám z vašich zkušeností...). -
« Re:
no bacha na vec, ak sa bavime o montaznej linke tak to fak nie moc problem, to je viac menej vec logistiky - neveril by si co vsetko je obcas vidiet vychadzat z Bratislavskej automobilky ... od seatov cez VW az po porsaky :-! ... zalezi kde sa co vo svete poondilo alebo kde sa prave strajkuje >:-[] -
"-- skrytý --" 15.09.05 10:25
« Bez nadpisu
A GT ve Španělsku - sejde na tom?? Nebo myslíš že mají linku na 20 typů aut a od každýho několik karosérií (pochopitelně přeháním) v jednom závodě?? Která jiná automobilka dělá tolik modelů současně - dyť škodovka ještě před pár lety dělala jeden max. 2 naráz.... -
« Re:
nikdy mi nevadilo madlo na dverach ako tu pisete, tak som si to dnes dobre pozrel, takze ano, zavadzia v pripade ze dam lavu nohu pokrcenu tesne k sedadlu, ale ak ju mam tam kam patri, teda na pedal spojky alebo na plochu vedla neho tak koleno padne uplne mimo madla a lava noha ma priestoru dost -
"-- skrytý --" 14.09.05 18:25
« Bez nadpisu
Luf: já si u Megana budu opěradlo sedadla na max. vztyčení (zde není žádné kolečko jak u jiných aut, jen páčka povolit-nastavit-zajistit), tedy nejvíce co lze mít to kolmo a snesl bych ještě krapet víc. Sedadlo totiž musím mít dole (jsem dlouhej tak abych nekoukal stropem ven) a ono se snižováním jakobysi zaklání, tj. pro spodní polohu sedadla je pro mě trochu moc položené opěradlo - jsem zvyklý sedět zpříma zadkem opravdu na konci židle a ne jak někteří tzv. napůl, příp. ještě opěradlem "na ležení". Pak mám tím pádem ruce tak že nedosáhnu na volant (dlouhý nohy, tj. sedadlo daleko od pedálů), takže si musím přitahovat volant k sobě (rád bych ho měl max. zastrčenej v palubce). Nicméně se mi sedí (bude sedět) pohodlně, jen ta výška do stropu nic moc a v dolní poloze židle na mě možná velký sklon, ale třeba si zvyknu... Takže vlastně sedím přesně jak Crash test dummy a takto byly projektovány zádržné systémy. Kdo sedí vleže, letí napřed půlmetru do pásů a pytel startuje proti němu, takže se v půli potkají... Já se tlačím do opěradla a instinktivně sedím co možná daleko.
PP: sleva -110 Sedan platí dál, sleva -110 Confort (libovolná karoserie) skončila na konci srpna a byla nahrazena silnější motor ze stejnou cenu, která je blbější. Tudíž co píšu mé story, tak to bylo ze 30.8., kdy jsem objednával vědom si toho že o prázdninách je okurková sezóna a pak už bude jedině hůř. Sedan (nevadí-li ti že je z Turecka) je v provedení Sport way stále velmi atraktivní kup. (koupě)
Jazyková: co je to vystreté??? -
« Re: Re: Sedenie
Sedim takto: sklon operadla 14 stupnov (cca. od oka, ale je to hodne vzpriamene), sedacka najvyssie mozne aby mi nevadil strop, sedak vo vzdialenosti, aby sa mi dobre mackala spojka (ked je uplne vyslapnuta, koleno nesmie byt vystrete); volant si nastavujem na najvyssiu polohu a vzdialenost taku, aby som si pri normalnom sedeni na vrch venca volantu polozil vystretu ruku v zapasti. Bedrova vystuha nastavena na maximalnu tuhost, hlavova opierka tak, aby vrch bol zarovno vrchu hlavy a sklonena aby sa takmer dotykala temena. A ku tomu nastavit spravne vysku pasu a mozem pohodlne cestovat.
Ku tomuto sposobu sedenia (okrem tej vysky opierky hlavy) som dosiel skusanim sam a potom som o tom kdesi cital nejaky clanok a tesil sa, ze som intuitivne dosiel na spravne sedenie :-)
BTW tym, ze sedim dost vzpriamene a mam vysoko volant, mi napriklad vobec nevyhovuje Laguna - volant ma maly rozsah nastavovania a neda sa dat dost vysoko. Dobre sa mi sedi v Espace a Moduse, perfektne v Sceniku (ale zase mi vadi radiaca paka; som zvedavy, kedy vymyslia nastavitelnu radiacu paku) a VelSatise. Clio malo problem, ze ked som mal spravne sedak, mal som daleko volant. Fabia je OK, v novej Oktavii som nemal pohodlie, ale uz si nespominam preco. -
PP. 14.09.05 15:55
« Re: Re:
to Miro:
integrovane radio chcu z jedineho pragmatickeho duvodu,aby mi ho neukradli (mel jsem i tatranky i integrovane a co se tyce pohodli tak integrovane u me vede-je zcela bez starosti) ,i kdyz i me ty jejich nehorazne ceny za tuctove radia stvou a radeji bych si koupil neco podle sveho,ale predstava ze budu sebou zase muset tahat tatranku... (a i to mi nezaruci ze mi nekdo nevyrazi okno a neprozkouma prihradky,jestli tam ta tatranka nekde neni :x ) a kdybych koupil Pack s klimou a silnejsi 1,4 tak me to vyjde draz nez Sportway,a k nemu dostanu jeste to radio,str.operku a dalsi blbosti. -
« Sedenie
mi sadlo na prvy pokus :-) Pri prvej testovacke mi nejako nesadla radiaca paka, ale pri druhom testovani som uz nemal problem. Sedi sa mi dobre, pretoze si mozem nohy opriet o stredovu konzolu, ktora je makka, a o rukovat dveri, ktora je bohuzial tvrda. Nemam rad auta, kde si nemam nohy o co opriet. V Megane jazdim hlavne dlhe trasy (5h-12hod) a nepotrebujem sa zastavovat, aby som sa pretiahol.
Kazdy ale sedi trochu inak, ja sedim presne podla ucebnice spravneho sedenia :-) a vyhovuje mi to. -
"-- skrytý --" 14.09.05 10:34
« Bez nadpisu
Stejná situace co já - přesně tohle jsem řešil taky. V ČR má Sportway jen 2x el. okna (jen jedno impulsní), ale má zase rádio s CD v ceně, klimu a loketku, jinak je to Pack. Byl bych ho vzal protože ta cena je (pro sedan - kup ho v Dáblicích a máš -120) dost dobrá a nedokupuješ nic, nicméně já trval na kombíku a tak mě to vypudilo do výbavy Confort. Zrcátka by mi vadili relativně málo, pokud jezdíš sám, nastavíš to 1x a hotovo... Víc mě vadily ty okna. Naopak barevné sladění sportwaye je perfektní, řekl bych že nejlepší (zcela suverénně nejhorší je ten kostkovaný žlutošedý - to vypadá jak řeznické sako). V SR je skladba toho sportwaye ještě krapet jinačí, má 4 el. okna ale zas jen RMGF bez CD. Dnes bych volil (při dané skladbě slev) sedan sport way. -
"-- skrytý --" 14.09.05 08:51
« Bez nadpisu
Já nesrazil cenu o 60, ale jen 10.000. Protože slevy aktuálně byly Sedan -110, Confort -110. Já dostal informaci že sedan bude u nich stále -120 (co platil ještě v červnu), tak jsem se ptal Sedan Confort taky ze jo? Ano. Mě se ale víc líbí Grandtour, kolik je GT Confort? -110. Aha, tak to teda asi Sedan, ale GT je stejně lepší.... No pane tak my vám dáme na GT -120 ať vás to nebolí a je to... Já: Hm, tak tedy jeden GT Confort Dynamic 1.6 16V a šel jsem spokojen domů. Takhle to bylo... -
"-- skrytý --" 14.09.05 08:25
« PP - slevy a ceny
Podle mě /ale nemám to ze sebe/ je nejlepší na "slevy" nekoukat, ale říct si, jestli za tu kterou cenu to auto je např. v porovnání s konkurencí s podobnými "slevami" pro mě přijatelné či nikoli. Slevy byly a budou - Renault v současné době neprodává za ceníkové ceny, protože by to nikdo nekupoval. Slevy na sedany jsou, protože prodeje váznou - pokud váznout přestanou, možná slevy sníží. -
"-- skrytý --" 13.09.05 23:43
« Bez nadpisu
Ee, ja ceny velmi nesledujem, ale Renault volajako v poslednom case tlaci trh cenami, od Loganu az po Megane. Ktovie, mozno si povedali, ze po uspesnom roku 2004 (najviac predanych aut v Europe - Megane so 702 tisic kusmi) sa umiestnia este lepsie, vezmu si trh a aj Formulu 1 :)
Tie sedadla si vsimni naozaj dobre, nie ze potom budes lutovat. Pre mna je toto asi najviac prekazajuca vec v tomto aute, ale uz som si za 3.5 mesiaca zvykol, treba sa dobre pohrat so sedadlom a potom sa to da. Tento vikend som stravil v aute vyse 8 hodin v kuse a nohy ma neboleli ani som necitil nejaky nezvycajny nekomfort. Viac info - pozri prispevky z minuleho tyzdna.
Sirkovo z miesta vpredu uberaju dvere, ktore maju taku specialnu policku na uschovavanie veci, typicky napr. penazenku a mobil. Tie dvere su naozaj hrube, ale myslim si, ze v pripade bocneho narazu budes dakovat ich konstrukterovi, ze sedis prave v Megane. A taktiez seriovemu hlavovemu airbagu, samozrejme. -
PP. 13.09.05 23:20
« Bez nadpisu
Cena je dobra,ale proc by nemohla byt jeste lepsi ze... ;-) ,u vyrobku u ktereho 1% z ceny dela 4000kc je i to blbe 1% nezanedbatelna uspora.
Na druhou stranu se mi zda az neskutecne,ze Tamtam cenu srazil jeste o 60tkc ke sleve (v srpnu byla sleva na sedan 110tkc,na grandtour 60tkc).
Ve srovnani s Fabii je to misto pro nohy mozna srovnatelne,jenze Fabia je auto o kategorii nize,kdyz jsem s Meganem jel tak se mi jenom zdalo ze sedim nejak nepohodlne,tak jsem si rikal ze to jenom mam blbe nastavene,ale kdyz jsem pak presedl zpatky do moji Bravy tak jsem to pochopil,mista pro natazeni nohou je v Meganu dost,ale jenom na delku,na sirku prekazi stredni panel (v Brave zacina panel az pred kolenem) a proto jsem myslel jestli nejde nastavit sedlo vic dozadu aby panel neprekazel kolenu,ale to bych asi mel nohy moc natazene k pedalum,budu to muset jeste zkusit v salonu,jinak do toho asi nepujdu,od "noveho" auta vzdycky chci vice komfortu,kdybych si mel pohorsit tak to radsi ten kup jeste odlozim.
Tak me napada,sledujete nekdo dlouhodobeji vyvoj cen?Jsou ty soucasne ceny opravdu vyjimecne,nebo se podobna situace periodicky opakuje,takze za pul roku budou podobne nabidky,ja vim ze to nikdo nemuze vedet,ale preci jenom kdo sledujete ceny dlouhodobe byste mi mohli poradit... -
"-- skrytý --" 13.09.05 19:55
« Bez nadpisu
PP: Grandtour, Sedan alebo HB? Dobra cena, naozaj.
Asi si uz cital prispevky predtym, ak nie, precitaj si aspon za posledny mesiac, uz sa to tu viackrat preberalo.
Tvoje otazky:
- na miesto na nohy vpredu sa da zvyknut (aj vertikalne aj horizontalne), konkretne ja si pravu nohu opieram o stredovy panel, tak, ako som to robil aj vo Fabii. Musis sa vsak pohrat s nastavenim sedadla a volantu. Velmi dobra je laktova opierka medzi sedadlami.
- radio s CD uz aj v najnizsej verzii (vnutri elektronicky takmer identicke s kazetovym, ktore mam ja az na to, ze namiesto kazety je tam CD mechanika) umoznuje regulaciu basov, vysiek, balance, fader, loudness, hlasitost zavisla od rychlosti auta, dokonca sa da nastavit prednastaveny equalizer podla modelu auta (Megane, Laguna atd.). Co sa tyka repro a kvality audio sustavy, tak ta je uz v zaklade velmi dobra. Pamat a vsetky operacie - no na to si treba zvyknut, ale mas 3 mody vyhladavania stanic (manual, preset, list), pricom v mode list najde vsetky dostupne stanice, neviem kolko, ale celkom dost, asi 30 az 50. Citlivost radia je velmi vysoka, na vychode Slovenska (Kosice, Michalovce) nemam problem chytit vysielace aj z Madarska, Polska a Ukrajiny, z kazdej krajiny aspon 3-4 a tiez z Kralovej hole (asi 120km).
- zlavy pri takej nizkej cene? Ano, napr. originalne gumove koberceky :-) -
"-- skrytý --" 13.09.05 19:44
« Bez nadpisu
Já se můžu vyjádřit jen k poslední části. Kupoval jsem teď (objednával) a dostal jsem slevu 120.000 na Grandtour. Původně byla 120.000 na sedan, pak udělali 110.000 na sedan. Když jsem přišel prozradili mi že oni na svůj risk udrží na sedan těch 120 jak bylo (místo 110 co mělo platit) no a když jsem odcházel, nabídli mi tuto slevu i na Grandtoura. Dále jsem dostal slevu na Defend lock, ale už asi spíš kosmetickou. Ohledně sezení v autě: v každým novým autě se bude vždy sedět jinak a jak jinak jsou subj. dojmy, to nejde nějak vyjádřit - prostě zjistíš že je to jiný (stejný to bejt přeci nemůže). Ale když za to vytopíš 400 nebo ve tvým případě kolik peněz, tak zjistíš že sedíš pohodlně - to je prostě psychika... :D -
PP. 13.09.05 19:07
« koupit?
Nedavno jsem zacal uvazovat o prodeji sve ojetiny a koupi nejake novejsi za cca 250tkc,ale docela me uchvatila nabidka Meganu sedan za 335tkc,jelikoz ale auto bez klimy a radia s CD bych uz nechtel,tak Renault prisadil-Sportway s silnejsi 1,4,klimou,radiem s CD a dalsimi blbostmi za 380tkc a to uz se odmita dost tezce ;-) .
Tak jsem se byl povozit,dojmy vesmes pozitivni (elektronika,karta,misto vzadu,robustnost,stabilita,atd.).
A negativa kvuli kterym vaham?
Misto vpredu-nohy jsou vysoko,prostor na nohy u ridice je uzky,z jedne strany dverni madlo,z druhe stredovy panel,nemohl jsem si sednou pohodlne s nohama od sebe,jak jsem zvykly :-( ,nezkousel jsem ale vsechny kombinace nastaveni sedla.
I me zene (netechnicke stvoreni) se po nasednuti na misto spolujezdce hned neco nezdalo,ze pry se ji sedi nejak divne,mista vzadu jsou OK.
1.Jde si na to zvyknout,nebo to nejak zkorigovat?
2.Jake moznosti ma orig.radio s CD,jde tam nastavovat vysky,basy,vyvazeni zadek-predek?Jde jednoduse skenovat stanice (6 mist v pameti je dost malo)?Bere CD-R,CD-RW?
3.Jde jeste kdyz jsou ty slevy,srazit cenu (dva prodejci mi tvrdili ze nikoliv,ze uz z toho nic nemaji),nebo ziskat nejake prislusenstvi,metalizu zadara?Podarilo se to nekomu,kdo ted kupoval? -
"-- skrytý --" 13.09.05 18:02
« Bez nadpisu
Ja sice nie som expert na podvozok a jeho nastavenia, ale jedno viem povedat naisto, a to ze Megane II GrandTour ma neskutocnu zotrvacnost v porovnani s inymi autami. Jednak by sa to dalo pripisat dobrej aerodynamike (ale zase nie az tak odlisnej od inych aut tejto triedy), tiez snad hmotnosti (tiez nie prilis odlisnej od priemeru), ale hlavne nizkym trecim stratam, ako su loziska, brzdy a pneumatiky.
Mam iste testovacie useky, kde poznam pomaly kazdy kamen a pri vyradeni rychlosti pred vjazdom do obce sa mi velmi casto stava, ze namiesto zelanych 70-80 kmh vletim do obce zhruba o 10-15kmh vyssou rychlostou. A to som tymito trasami isiel radovo stovky krat najmenej 20-imi typmi aut od Citroena AX az po Peugeot 605.
Z toho usudzujem, ze Megane, nech ma akokolvek nastavenu napravu, ju musi mat nastavenu tak, ze sa kolesa odvaluju po (takmer) idealnej stope, inac by nemalo taky dojazd. A to tam mam standardne 15" kolesa 195-ky. -
"-- skrytý --" 13.09.05 18:01
« Re:
Petr Krejčíř: Pokud máš někoho dobrého, kašli na ně. Navíc jsou mechanici, kteří mohou dělat i gar. prohlídky(mají např. atest od Bosche, vybavení, školení) a jejich razítko v serv. knížce platí i pro reklamaci, mají své právníky. Já brzy pojedu na 30 tis ke spolupracovníkovi, který tohle dělá a vejdu se i s olejem, filtry do nějakých 3,5 tis.A hlavně vím, že to auto neodflinkne a skutečně se podívá. On to auto stejně denně vidí, poslouchá co uslyší když jedu, takže já to mám v trvalé péči. Žádné špatné zvuky se neozývají. Do značkového ani náhodou. Jistě že to mám v záruce a stálo to 750 tis. Jsou to diletanti a zloději. Slušným se omlouvám, ale v mém bydlišti platí to, co jsem uvedl.Za ušetřené peníze si kup benzín nebo naftu a voz se. Jejich řeči, jak se auto špatně prodá, když v servisní knížce není jejich razítko-to by se tu nemohla prodat žádná ojetina z venku a vesele se prodávají. Jejich ceny jsou naprosto šílené a přemrštěné a kvalita práce nulová. -
"-- skrytý --" 13.09.05 17:43
« Bez nadpisu
Kdysi se tu diskutovala zadní náprava (odklon kola, sbíhavost vzadu atd.) s respektem na nadměrné sjíždění kol vzadu. Žádné nové poznatky na toto téma nemám (stále čekám na objednaný exemplář auta - tudíž jsem člen korespondent o autě zatím bez auta), ale postřeh: dnes jsem jel hubenou kroucenou silničkou za nějakým mercedesem kombi a protože jel přesně mým tempem, dlouho jsem si ho zezadu mohl prohlížet. Řekl bych že měl odkloněná kola taky (nahoře blíže k sobě, dole dál, osa kola lehce vykloněná proti vodorovné rovině auta). Když to švihal do zatáček a poskakoval po hrbolech, bylo krásně vidět jak pracuje pružení a reagují na to pneumatiky. Můj laický dojem je, že ten odklon je tam schválně (ne že je výsadou jen Meganu nebo že Megane ho má výrazně atypicky proti zbytku světa), protože když je auto v oblouku a vjelo by na hrbol, tak byly-li by kola přesně svisle, asi by to mělo tendenci "svlékat" pneumatiku jak se to chilkově odlehčí a pak zpět dopadne. Když jel ten mercedes, byly i v obloucích "bačkory" z pneumatik tak nějak "akorát" vůči ráfkům, měl-li by kola svisle vypadalo by to asi hůř... Co vy na to?? -
« Bez nadpisu
Ahoj všichni, minule jsem psal o svých zkušenostech s Megane Grandtour 1,6 (ale I). Něco nového. Minulý týden mi po nastartouvání "něco" bouchalo v motoru před řidičem. Po návštěve servisu Renault mi řekli, že se to běžně nestává, ale už takové případy měli (já jsem to pochopil jako že je to normální závada). Je to špatný převod ozubenými koly na krokového motoru rozvodu topení. Cena? Maličkost 23.000 Kč + rozborka, sborka, vypuštění a napuštění klimy. Kamarád to rozebral, nechám si udělat nová ozubená kola a vlezu se se vším všudy, t.j. viz klima, rozborka sborka do 5.000 Kč. Mě to auto fakt sere. najeto za 4 1/2 roku 47.000 a kvalita nic moc. A propo, v prosinci mám jít na garančku. Co se stane když nepůjdu do zančkového servisu a udělá mi to můj mechanik, kterému 100% věřím? Podle mne jde jen o razítko v knížce, protože auto je po záruce? Je to tak? čau Petr
Musím jezdit s autem v záruce na garančky,příp.reklamace,atd. do servisu-prodejny tam kde auto koupím,nebo mohu i k jiným prodejcům?