Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re:
IT: s yyyyy som to bral iba ako spestrenie dna :-)
ja som inac nechcel naznacit ze je to sracka a tak. Len som bol proste hodne prevapeny a dovod klepania som proste nehladal. Mozno uz malo najazdenych 200tkm, kto vie :-)
yyyyy: 2.0i ale netreba az tak tocit, akurat ze si ten motor asi nik nekupil. Ako konkurecia 1.9 to je ale urcite. Horsiu bude mat leda sptrebu a o hluk by sa urcite postarala 6st. prevodovka. Ked som vyberal, tak s tmto motorom predvadzacku nemali. Skusit sm ho chcel, lebo vykon ma neoslnivy, ale ktutiaci moment dost dobry, ked sa nemylim cca 190 a to pod 4000 ot.. -
"-- skrytý --" 23.09.05 05:35
« Bez nadpisu
Luf: jsem připraven, že mě najdeš a obejdeš mi auto s kartou... Ale když mi dáš včas vědět, můžem skočit do garáže a "aj do vnútra ťa s tou kartou možem sadnúť pustit - čiže si to vela želáš...." Červená Roy - a hele, voni už to totiž asi mají v tom Španělsku vyrobený, víš jak by byli nasr... kdybych jim teď řek ať si to vezmou zase zpátky a nechoděj mi s tím na oči do doby než to přemalují nejmíň na zeleno??? >:D >:D :D -
"-- skrytý --" 22.09.05 22:57
« Bez nadpisu
To dCi je naozaj neobycajne tiche. Moznoze ten konkretny motor bol dajako vadny, ale velmi tomu neverim. Skor by sa mohlo stat, ze niekto urval alebo zabudol vratit na povodne miesto spodny kryt pod motorom alebo tlmiacu vypln na kapote. Vyskedny prejav potom mohol byt taky, aky bol.
Ze ma 1.6 pri istych otackach taky zvuk, aky ma? No vsimnite si to nasavacie potrubie s tolkymi rezonatormi pomaly ako Alonsova raketa. Za nejakych podmienok to zarezonuje a potom to pocut. Ale odplata za to je priebeh vykonovej krivky. -
« Re:
>vy se tu chytáte za slovíčka o klimě <
ale ano, uz som dobry .... ja som len naznacil ze je normalne u tohoto auta ze vnutri je ticho a vonku prekvapive nitovanie, to este nemusi byt chyba (to samozrejme neznamena ze sa tym skutocna chyba vylucuje)
mne naopak vadi benzinak ktory je naopak vonku relativne tichy a vovnutri pri urcitych (a hodne vyuzivanych) otackach huci (duni - zvlast pri kombiku), to bol asi najpodstatnejsi dovod preco som dotoho dizla siel -
"-- skrytý --" 22.09.05 17:45
« Bez nadpisu
Miro+yyyyy: mám pocit, že původně Miro chtěl a vyjádřil údiv nad hlučným 1,9dCi, což se může docela klidně stát a nějak jste do toho zamotali klimu a aby ta diskuse měla smysl, chtělo by se vrátit k původní myšlence, tj., jestli i dCi může být hlučný(zmetek)a já tvrdím že může....vy se tu chytáte za slovíčka o klimě ;-) -
« Re: 1.9 dCi/TDi ?
yyyyy: hmm, ale stale je to o tom, ze tvoja ruka musi nieco mackat >:-[] ale ma tak napadlo, co ma automaticka klima spolocne s otvaranim okienok :roll: . V meste by som tu automaticku aj tak vypol, na kratkom useku je uplne zbytocna a viac urobi otvorene okienko ;-) pri ktorom ma vyrusi rapkajuce 1.9 dCi :*) . Keby si si kupil 1.6, nemusel si ma rusit rapkanim -
"-- skrytý --" 22.09.05 14:14
« Bez nadpisu
Miro: jenže každému výrobci se občas nějaký kus nepodaří. Psal jsem to v diskusi u Avensise: já chtěl strašně Mazdu6. Naftu. Jeli jsme předváděčku a ten motor, seč common rail, byl hlučnější, než TDI Octávka, kterou jsem tam přijel. Šok. Žena tvrdě zaprotestovala, prodejce mi hned nabídl vyzkoušení dalších dvou, ty už měly motor tišší, sice to nebylo ještě 100%, ale hl. zase barva byla nepřijatelná...nakonec jsem vzal Lagunu. Vím, že majitelům Mazdy se to nebude líbit, ale to auto s asi 1300 km, seč motor krásně zahřátý, tak na vonoběh překonával motory VW a při jízdě také žádná sláva. Prostě špatný kousek, víc bych v tom neviděl. Možná by si to auto bylo již tehdy zasloužilo 6.stupeň, jen naokraj.
Takže je možné, že podobně se nepodařilo Renaultu. Jde jen o to, jestli máme to štěstí či smůlu, ale je to smutné konstatování, co si budeme povídat.... -
« 1.9 dCi/TDi ?
tak dnes ma prekvapilo. Siel som po chodiku a pocuem rapkanie ako od TDi, otocim sa a uvidim len jedno auto a to 1.9dCI MGT v cervenej metalize. evravelo sa ze tie motory maju byt vyracne tichsie ako TDi ? Ale fakt ma to sokovalo, lebo ten zvuk bol hodne traktorovy. Soverovala ho pekna, spokojna pipka :-) -
« Bez nadpisu
Umývání v myčce: měl jsem kdysi Mazdu 626 (r.v. 1992), ta měla nad koly hodně vystouplé blatníky. Auto jsem umýval jenom v myčce a po roce bylo na sluníčku perfektně vidět rýhy na autě, zejména na blatnících. Od té doby žádné další auto nevidělo myčku blíž než ze 4 metrů. Koupil jsem si WAPku, šampon, vosk, atd. Umývám si to sám a je to perfekt. Čau
MGT 1,6 16V -
"-- skrytý --" 21.09.05 22:03
« Re:
miro: Bohužiaľ nestíham absolútne nič, skúsim zajtra alebo v piatok skočiť do Istrosu. Čo som ale pozeral, tak podľa webu akcia na SportWay už skončila 8-s
Uvidíme, čo bude. Chystám sa ešte omrknúť Stilo, tam by som sa s cenou dostal ešte nižšie, než s MGT :shock:
Čo sa týka farby, tak jednoznačne červená metalíza. Škoda, že SportWay nemá béžový interiér, ten mi veľmi z Fabie bude chýbať :*) -
« Re:
>ze yyyyy neumyva auto:-[]
... ale je fakt ze si nerobim starosti kade jazdim, dost ma prekvapil matus ked mi raz napisal ze "nepridem lebo mam ciste auto a mate tam prach" ... nie ze by mi to prislo nejako "out" ale nad takou vecou som proste nezvykol premyslat
ale aby som povedal pravdu tak kvapky na tom vidno je ... proste prach nevidno. ale ked na to jemne sprchne tak vylezie "tigria srst" :shock: -
« Bez nadpisu
Modre (sice metlu, ale asi to bude podobne na urzdbu) som mal Clio a bolo na nom vidiet vsetko! Nalestit ho aby vyzeralo super dalo vela roboty. A vacsinou to vydrzalo iba chvilu a zase bolo matne. Teraz ma otec Megana vo farbe rovnakej, ako siva eclipse a to auto je furt pekne. Casom straca lesk ako sa na nom vrstvi bordel, ale nikdy nevyzera spinave. Uz sa necudujem, ze yyyyy neumyva auto, on ma tuto farbu :-) -
« Re:
luf: tych cervenych je fakt pomenej. Ja som metalizu zavrhol. Celkom sa mi zapacila obyc. modra. uvidime kolko vydrzi. Mne by sa lubila potom red-hot co bola na Felicii. Taku som na nej mal. U rodiny Megan u mna vyhrava zatia tmava seda metaliza a "17" kola a prevedenie Grandtour. Pri kupe som ju nazivo nevidel :-(. Je sice neprakticka na umyvanie, ale .... :-)
all: voskujete auta rucne ci pravidene chodite na umyvarku ? Ako vypad lak pri pravidelnom umyvni na umyvarke ? Hlavne nemetalicky -
« Bez nadpisu
Cervenu ohnivu si nekupujte, tu mam ja a nechcem aby na cestach bolo viacej takych peknych aut >:-[] Okrem nej je este pekna Eclipse s bledymi listami co su k Dymanique alebo Privilege a na 17" kolesach. Samozrejme este treba trosku zatmavit okna. Ostatne kombinacie proti nim vyzeraju lacno :-)
BTW este ku tej bezovej - tiez bola podla katalogu mojim favoritom spolu s interierom Privilege. Ale v praxi je divne sediva a hadze modre sajny, co mi teda strasne vadilo. Modro-bledosive auto som nechcel. A Privilege interier postrada trosku teplejsi odtien. A tak som tuto kombinaciu zavrhol. Pacilo by sa mi, keby este existovala farba podobna zelenej metalize u jaguaru, modra metla z Imprezy a tmavo bordova metaliza ktoru davali na predchadzajucu generaciu u sedanu. To by sa vyberalo fakt hodne tazko. -
"-- skrytý --" 21.09.05 07:15
« Bez nadpisu
tv: děkuji za neúnavné vypisování jména barvy, já mám totiž k tý červený za boha nevím proč vnuknutej úplně jinej název naprosto nesmyslný barvy kterej furt používám a výsledkem je že každej vrací co to je to neexistuje, jak to najdu??? Proto mlčím a jména barev dle katalogu doplňuje můj kancléř.... >:D
Ostatním: Efekt na metalíze je cosi "navíc". Metla je jasná, je-li s efektem, je taková "nevyzpytatelná", dojem dělá takovej, jak se nasvítí (to každá, ale tahle řekněme "cíleně"). Takže kolmý slunce, šikmý slunce, podmrak atd., auto má vždy jiný vzezření. Angora je totál - ta je v salonu šedivá, ale zhasnou jednu řadu zářivek a je zas jiná, obejdeš auto zas jiná... No a totéž (v menší míře) ta hodně tmavošedá (eclipse?). Někdy máš dojem černýho, jindy šedýho - vždy krásnýho, to zas jo. K velkýmu autu tmavá vizáž - nic proti, nádherná volba, ale: uschlý kapičky vody z projetí jedný louže a barva je kropenatá. To by tak nevadilo, ale leštit to (voskem): vyleštit to tak (dělám ručně takže vím jak bych pěnil), aby na kapotě a střeše nebyly vidět ze dvou metrů tahy, to je na tmavý barvě extrémně pracný. Vyleštit stříbrnou je proti tomu šup šup co je blbě to se ztratí - tam nepoznáš nic...
Jo a podle mě dělají barev dost - relativně ku ostatním. Kolik umí škodovka? 11 nebo 13. No a myslíte že snad mají lakovnu na pětadvacet barev? To že jiný modely mají jiný barvy je zčásti tím, že je dělají jiný závody. Někde jsem čet že umí-li lakovna produkovat současně nad 10, je prý špičková. No a škody 105/120 byly ve 4 barvách a měnilo se dycky s rokem výroby zas za jiný 4 - tak na co žehráte??? Jo ta bílá káva (angora tak jak je v katalogu Sedan Grantour) to by byl i můj favorit, bohužel ta není!!! -
PP. 20.09.05 20:36
« Bez nadpisu
jsem rád že nejsem jediný který má problémy se selekcí kolóru >:D ,díky za postřehy,ta béžová byla jedním z mých favoritů,téď už vím že moje pochybnosti byly správné.
Eclipse jsem viděl na sedanu venku ve stínu,byla černá,jak si to myslel že je jednou šedá jindy černá,podle toho co turci namíchaj :-) ,nebo podle osvětlení-je mým favoritem,poté co jsem všechny stříbrné vypustil.
Hologramme-k čemu by se to dalo přirovnat,tu jsem ve skutečnosti neviděl,v čem spočívá onen efekt?
červená Feu -metla,na sedanu nic moc (zanikají na ní velké zadní světla,proto jsem taky zavrhnul červenou základní,která je taky hezká a zadara)
zelená Cuirve -metla,hezká ale sezonní,teď je hezká,ale za pár let se na ní budeme koukat jak na láhvovou zeleň na feldách.
Škoda že nedělají něco ve stylu světlé-bílákáva-zlaté jak teď na fabkach a octafkach.
S tou "Tmavě šedou - hezká na všem, blbě se leští a hned se zašpiní" si mě nasral >:D byla poslední na kterou jsem nic neměl :shock:
Co je to ten efekt? -
« Bez nadpisu
Jo,to je samá šedá a potom vybírej.Nechápu proč ty barvy roztřidˇují podle auta.Měli tam nástěnku s těma plechama abylo jich tam dost,přišel pošusta a řekl na megana ta,ta,ta.A přitom tam byli i fakt pěkný barvy,ale na megana nejdou.Tak jsem nakonec z toho rádoby výběru nakonec vybral zelenou metalízu a jsem fakt spokojenej na GT vypadá fakt dobře. -
"-- skrytý --" 20.09.05 20:02
« Bez nadpisu
Jé tak s barvama jsem si taky užil. Nejnepřátělštější barva je Angora - tak jak je v katalogu vůbec nevypadá, mění odstín, ale téměř vždy je šedivá. Béžový nádech má jen při velmi šikmém osvětlení. No a pak ta tmavošedá (Eclipse?) - ta je někdy skoro černá, jindy šedá normální. Hologramme se běžně do ČR dováží, na salonu jsem to auto jedno viděl - je hezká, ale je to metla obyč (bez efektu). Ta čtvrtá šedá je stříbrná (vzor Felicie).
Po mnoha úvahách jsem vyselektoval tyto barvy:
Hologramme - vypadla pro absenci efektu za stejně peněz (mohla být levnější, mě by stačila)
Červená metalíza (název ví člen fora nick tv) - u mě vyhrála, na kombajna jde víc
Zelená metla - nádherná na sedanu, použitelná na kombi
Tmavá šedá - hezká na všem, blbě se leští a hned se zašpiní
Tak vyber dobře, barva je kabát auta - jestli je ti to fuk kup si bílýho (to máš hned opticky 60% efektu krásy v hajz.lu, co?). Takže barva vážně dělá auto!! -
PP. 20.09.05 19:36
« Re:
Prodejce měl skutečné vzorky těch barev -kousky plechu 10x10cm,ale poté co nám ukázal černo-černou kostku a tvrdil že se jedná o zakladní montérkovo-modrou,která se hojně vyskytuje na Thaliich, jsme ztratili veškere iluze.Následně nám ještě ukázal čistě šedou Thalii(na pohled to ani nevypadalo jako metalíza) a tvrdil nám že se jedná o Béžovou angoru a to se zase manželka zařekla že takový hnus do garáže nesmí.Pak jsme ještě navštívili jiného prodejce,který měl skladem GT ve stejné barvě a vypadalo to zcela jinak,jenže jak jsem při podrobnějším zkoumání,proč ta barva na GT vypadá tak odlišně,zjistil,na tom GT se v salonu odrážela barva z okolních aut a zářivek a z té šedé se rázem stala výrazná béžová.
Už fakt nevím... :'-( :'-( :'-( 8) -
« 80tis.
Miro:
mam zatim jen 80tis. km, 90tis. ocekavam koncem roku. zatim predni i zadni brzdovy oblozeni a jeden kulovej cep.
olej nedolejvam, jen klasicka vymena na intervalech po 30tis., jinak samozrejme palivovy a vzduchovy filtry dle prohlidek
na 90t zatim neocekavam zadny brzdovy oblozeni a tlumice urcite taky ne, druhej kulak taky zatim v poho -
"-- skrytý --" 20.09.05 17:06
« Bez nadpisu
Prodejce musí mít skutečný vzorník,podle čísla a katalogu to neber. To je zavádějící. U mne měl docela velké stříkané kousky vzorníků a sedí to.
P.S: nakonec na barvě nesejde(seč my bereme pouze jednu, Čechy a závist, aby to lidé postupně rozdýchávali..), podstatné je, aby se auto vyvedlo. Ale hezká barva je hezká barva, to jo. Nejlépe to vidět na živo, musí někde v autosalonu být. -
PP. 20.09.05 16:59
« Re: Re: Re: Re:
tak teď jsem z toho jelen úplně,která by to mohla být :shock:
šedé jsou ve vzorníku 4:
béžová angora A19 -stříbrná,mírně smetanová
šedá hologramme 603- ?
šedá platine D69 -to by měla být klasika stříbrná (pokud prodejce nekecal)
šedá eclipse B66 -to je ta skoro černá