Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  18:44

« Bez nadpisu

PP: Gratuluju - vidíš, to mě ani nenapadlo použít tu Hologramme z té předchozí generace, tam je vidět fakt dost často... Stříbrná je opravdu hodně běžná a má to každá automobilka a že je ta Eclipse špinavá?? Sem ti to říkal!! A jak blbě se to leští do lesku beze čmouh...
    Vybral jsi dobře - ale asi nebudeš sám, já teď vídám dost meganů v téhle barvě. Kdo nechce doplácet bere červenou obyč. a kdo chce metlu často volí jako ty...
    Máš objednáno - já mám dodáno. Dnes jsem platil a poprvé auto viděl. Akorát bylo na dílně, sundavali pytle ze sedadel, dávali anténu, koberečky atd. Čeká se až dorazí doklady (ty má importér a posílají se za autem až se celé doplatí), pak pojistky a následně SPZ a může odjet ze salonu. Už se těším.
    Jen se chci zeptat, proč jsi nevyužil té prázdninové slevy?? Nevěděl nestihl nebo není tvůj případ?? Říkáš že máš Sedana?? Pokud ano tak chápu, ten je v akci stále... Kdes objednával?
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 30.09.05  17:09

« Bez nadpisu

No s tou Octávkou to teda síla je,to bych se asi neudržel.
    Jinak,Megan už je objednaný,tak jsem zvědav.Nakonec u mě zvítězila ta barva,ktrerou jste mi všichni radili ;-) - Béžová Angora.
    Tu tmavě šedou-eclipse jsem si rozmyslel,když jsem před saloonem viděl Lagunu po 300km cestě,špinavé to bylo až hrůza.
    Šedá holograme byla už na starých meganech a scenicích,a byla dost tmavá a okoukaná,takže taky vypadla.
    Klasická stříbrná byla pěkná (tmavé lišty na Sportwayi krásně ladily),ale tuctová.
    Takže zbyla Angora...uvidíme,s tmavými lištami a interiérem to je super :-) ...docela se těším.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  23:32

« Bez nadpisu

PP:Obě věty jsou velmi pravdivé, resp. s tím příkladem se netrap... a ta druhá, no to je běh na dlouhou trať.
    Nicméně např. ta storry s Octávkou, to je síla,ne?
    Teď mapuji, co servis na Suzuki a prvotní pocit, neb 2 drobnosti se vyskytly, je ten, že se snaží vyhovět a věci neméct pod koberec. Uvidíme, co za 2 roky... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 28.09.05  22:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ako som bol zasa v servise a ine

Jasně,asi jsem použil trochu blbý příklad,chtěl jsem jenom poukázat,že za vším je třeba hledat konkrétního jednotlivce.
    Asi nám nezbude než se přestěhovat do civilizovanějších částí Evropy,nebo čekat až se změní česká mentalita.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  19:19

« Re: Re: Re: Re: Re: ako som bol zasa v servise a ine

PP: Rozlišujme 2 věci:jejich snahu a zpravidla mimořádnou vstřícnost, pokud chci koupit(tam jsem spokojen na 200%) a pak na ochotu uznat, když je auto v záruce, že se továrně cosi lehce nepodařilo-nehodlají si připustit, že by Reanault(nebo jiný výrobce) mohl něco zkazit. O tom byla řeč. Auto se koupí a jim prodá snadno, ale servis je běh na dlouhou trať. A tam Renault pěkně zapackává.....
    Jinak: povinné ručení, spousty keců, co všechno zajistí atd., viz reklamy v TV. Známý v červnu nezaviněně boural, nové auto mu bylo totálně zrušeno, končí září a od pojišťovny, kde je pojištěn viník nehody ani koruna. Vše sepsáno, vyšetřeno, "pachatel" nahlásil a NIC. Peníze prostě nikde. S prodejem a servisem aut je to podobné. Klient jsi do okamžiku, kdy vyjedeš z autosalonu, začne platit OZ a už nastávají diskuse, že vše je normální, jestli jsi nejel polní cestou, neměl jsi brzdit atd...Tohle mi vadí. O okrádání zákazníků nepíši.
    Nebo jo: majitel nové Octávky kdesi projel výmolem, nechal si zkontrolovat za peníze geometrii-chtěl mít jistotu, jestli to neťukl. Měl přijít za 3 hod. Přišel, auto nikde. Asi za hodinu přijela,zadní sedadla ven-mechanik potřeboval odvézt roury na kanalizaci domku. Dobrý,ne? Auto obalené blátem. Škoda servis Kyjov.Na roční prohlídku šel jinam(Araver Vlčnov). Jel domů a měl pocit, že to nějak divně táhne. Jel přímo za mým mechnikem-lambda sonda vyměněná a nová(teda 15 tis stará) byla nahrazena špatnou. Tohle mi osobně dost vadí a proto jsem se značkovými servisy, krom Suzuki, když má 2 měsíce skončil. Ale Lagunu starou přes rok si do Renaulta nedám a to se bude muset brzy dělat 30 tis.prohlídka. Můj mechnik ji udělá, oni NIKDY. :!:
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 28.09.05  17:57

« Re: Re: Re: Re: ako som bol zasa v servise a ine

Ono to bývá především v lidech,ne v značkách aut.
    U jednoho dealera (prodavač věděl jen to co je v letácích,zkušební jízdu nejspíš vůbec neznal) jsem se chtěl podívat do kufru sedana,který stál za prodejnou (na prodejně sedana neměli,jediný sedan který tam byl,byl soukromý vůz od jednoho ze zaměstnanců prodejny),nedovolil se do něj podívat,že prej tam má soukromé věci,ať příjdu jindy až nějakého přivezou na prodejnu.
    U jiného dealera jsem jenom vlezl na parkoviště prodejny a prohlížel zaparkovaného Megana a než jsem se nadál,už mi ho přes výlohu prodejny odemkli a prodavač na mě ze dveří volal ať si ho klidně prolezu,že za chvíli bude u mě a to vůbec nevěděli jestli se k ním nejdu náhodou jenom vychcat >:D ,pak se po několikerém prodavačovém naléhání konala zkušební jízda,prý jen tak abych si to auto zkusil,prostě kdybych chtěl ať se třeba postaví na hlavu,tak by v mžiku stál na hlavě a ještě přitom stříhal ušima.Pak mi ještě nabízel jízdu v jejich firemním Meganu s dieslem,abych byl v obraze o všech motorech...etc.etc.
    Prostě i kdybych se k ním fakt přišel jenom vychcat,tak to auto koupím taky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  12:26

« Re: Re: Re: ako som bol zasa v servise a ine

Z posledních několika příspěvků se mi zdá, že moje skepse a averze vůči značkovému servisu Renault není nějaká "rozmařilost", ale je dána reálnou skutečností stavu věcí. :-( To i u Octávky, když jsem byl ve značkovém servisu a popsal podobný problém s klimou to za pár stovek vyřešili a uvnitř krásně voněla, což myslím fakt zcela vážně a upřímně. Vyčistili, zkontrolovali náplň a těsnost systému.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  10:52

« Re: Re: ako som bol zasa v servise a ine

to tv: posli mail naskenujem a poslem.
    to Miro: Klimu mi neodporucili nepouzivat. Renault to videl a vyjadril sa ze s klimou je vsetko ok kedze sa nenasiel problem v kondenze ktory priamo steka z klimy.
    Je mozne ze je to podobne vo vsetkych autach, ale kedze asi este nikto nerobil nejaku zasadnu studiu co vsetko obsahuje vzduch v autach, tazko povedat.
    Ja auto udrzujem vcelku v cistote, vysavam, umyvam a poznam ludi co auto povysavaju raz za 2 roky a interier ani necistia ako to potom musi vyzerat v ich autach.
    A este jedna vec ktoru som zabudol. Ked mi robili ten rozbor vzduchu a popisal som im smrad ktory citim po vypnuti a oni ho potom nasledne aj citili, povedali ze oni to typuju skor na nejaky chemicky smrad. Bohuzial chemicky rozbor vzduchu som si nedaval robit. Takze este si mozno vyskusam dat spravit chemicky rozbor.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.05  10:06

« Re: ako som bol zasa v servise a ine

matoo: ja uvazujem kupit od STP jeden cistic celeho systemu ( Complete Fuel System Cleaner 500ml : ,[odkaz] ), ked sa vrati problem s dusenim a zdechnutim po natankovani plnej za urcitych podmienok . Co sa tyka servisu-importera, rozoberat to netreba >:-[]
    klima, nedoporucili Ti nahodou klimu nepozivat, lebo to ohrozuje Tvoje zdravie ? A ten vysledok si im ukazoval ? Co na to povedali ?
    Inak si myslim, ze to je problem zrejme vsetkych beznych auto-klim a mozno by to bol problem aj luxusnych aut. Kto vie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  09:27

« Bez nadpisu

Ze vraj predzapal :shock: teda to je kravina! Nesplietli si Ta s niekym...? Nebol nahodou v tom istom case v tom istom servise so starou R5 s karbecom...? Ved predzapal uz peknych par rokov diriguje RJ motora a do toho nemaju absolutne ani len pristup, maximalne ak by v novej verzii firmwaru boli zmenene mapy vstrekovania, ale o tom mozu tak nanajvys diskutovat a viest akademicku debatu, naisto sa to nikdy nedozvedia.
    Ten rozbor klimy by bol zaujimavy vidiet, ak by Ti to nerobilo vela problemov, vies to niekde postnut alebo Ti mam poslat mail?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.05  09:05

« ako som bol zasa v servise a ine

Ahojte,
    Tak sa vcelku neuspesne snazim dosriesit problemy s klimou a dusenim motora a tu je zopar poslednych skusenosti. Od vtedy co som naposledy pisal som bol zopar krat v servise-kestler. Pri navsteve v auguste, nic nezistili a podla nich vsetko bolo v poriadku. Ked som zacal vysvetlovat ze mam problemy uz dlhsie a nie su to jedine moje problemy, tak sa ma ujal jeden z veducich a vysvetlil mi ze jedineho cloveka ktory sa rozumie do elektriky motorov tam nemaju 2 tyzdne a to iste plati o clovekovi ktory sa rozumie do klimatizacii. Takze sa mi ozvu za 2 tyzdne. Ozvali a auto bolo 2 dni v servise.
    Problem dusenie: Zevraj robili nieco s cievkami na svieckach a upravovali RJ motora konkretne predzapal a ze by to malo byt ok. Ze ak sa to prejavi znova tak uz mi len odporucaju naliat do nadrze nejaky cistic vstrekovacich trisiek ale ten uz si musim kupi sam. A kedze sa to samozejme prejavilo tak mozno zainvestujem do toho cistica aj ked podla mna to nepomoze vzhladom na to ako sa problem prejavuje.
    Problem klima: klimu dezinfikovali nepomohlo. Ked som im to zacal vysvetlovat ze to nepomoze a ze klima mi smrdi po vypnuti a priniesol som im vytlacene z diskusie ze by mohol byt problem so zoxidovanim tak sa tvarili ze ok, pozreme to. Auto mali 1 den, nic nepozreli iba skonstatovali ze to co som priniesol vytlacene z diskusie nemoze byt problem. Tak som sa trochu rozculil a auto si zobrali na dalsi den s tym ze pride to pozret clovek priamo s Renault Slovensko. Clovek prisiel precital si vytlaceny clanok a usudil tiez ze to nemoze byt problem. Auto bolo 2 dni v servise a nikto sa ho ani nechytil iba od stola proste rozhodli ze problem nemam. fakt super pristup.
    Tolko zasa k servisu.
    A teraz trochu ina zujimavejsia vec. Vzhladom na tie problemy s klimou som si dal spravit v Statnom zdravotnom Ustave rozbor vzduchu v aute pri zapnutej klime. Zobrali ster z vyduchov z klimy + robili rozbor kondenzatu odtekajuceho z klimy + vzduch v kabine + okolity vonkajsi vzduch ( aby to bolo objektivne) a tu su vysledky:
    Vysledna koncentracia bakterii vo vnutornom ovzdusi v interieri auta poukazuje podla vyhlasky.....na kategoriu stredneho znecistenia. Vysledna koncentracia plesni vo vnutornom ovzdusi v interieri auta poukazuje podla vyhlasky..... na kategoriu vysokeho znecistenia. Pritomnost patogennych a podmienene patogennych mikroorganizmov vratane legionel nebola zistena.
    Takze otazka teraz je ci je takyto stav v kazdom aute.
    Len pre uplnost v kondenze sa nenaslo nic. Auto pravidelne vysavam a umyvam interier. Vysavam cca raz za mesiac a umyvam asi raz za 3 mesiace.
    Vsetky protokoly z merani mam aj zaverecnu spravu, ak by niekto chcel naskenujem a poslem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  16:56

« Re:

tv: celne sklo , atermicke by v neznackovom vyso na 16200,-. Co v Renaulte neviem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.05  16:47

« Bez nadpisu

Dobre, zarucna prehliadka je jedna vec, stoji dokopy par korun a pri tej vymene oleja snad nedobabru vela veci. Mna by vsak ale zaujimalo, ako je to v pripade takych veci, ako ked je treba vymenit predne sklo po rozbiti kamienkom, alebo bocne sklo pri lupezi, prip. nejake tie svetla apod. Taktiez montaz alarmu neznackovym servisom... Predpokladam, ze prave na tieto veci je dobry ten vas zakon (ci je aj u nas neviem).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  14:41

« Re: Re: Re: Zaruka, garancne prehiadky

No právě,riziko kolotoču značkový-normální servis-výrobce a kdo za to může je v záruce dost velké.Ono občas stačí značkový + výrobce a člověk toho má dost i tak.V záruce je to asi přece jenom rozumnější jenom značkový servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  13:51

« Re: Re: Zaruka, garancne prehiadky

paulz: tak to je lepsie jednu garancku v zaruke ozeliet a nechat ju urobit " znackovym odbornikom" . Aj ked nemaju dovod vedia si vymysliet kdejake kraviny
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.05  12:53

« 1,6 16V nebo 1,5 dCi (100,105k)

Chci vás majitelů Megana Grandtour zeptat jestli můžete porovnat dynamiku ,výkon,hlučnost, pružnost ...atd těchto dvou motorů a který z nich by jste zvolili dnes po zkušenostech ,které máte.Díky za přízpěvky.
    :)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  12:29

« Re: Zaruka, garancne prehiadky

To Miro:on sice zákon je,ale kouzelná formulka:Řádně provedená oprava nebo údržba a použití odpovídajících náhradních dílů v případě problémů s autem v záruce a reklamace nemusí být zrovna sranda.Pokud výrobce auta neuzná,že údržba nebo oprava byla provedena odborně a kvůli tomu je problém s autem,zbývá jedině soud s krajně nejasným výsledkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  11:19

« Zaruka, garancne prehiadky

Niekde som cital, ze na garancne prehliadky netreba chodit vyhradne do znackoveho servisu danej znacky, ale staci navstivit akykolvek autorizovany servis, ktory moze tuto prehliadku vykonat s tym, ze bu nemala padnut zaruka na auto. V CR je na to zakon Bloková výjimka § 3 odst.1 zákona č. 143/2001 Sb.
    Dne 1.11.2004 vstoupil do platnosti nový zákon, který umožňuje nezávislým autoservisům opravovat vozidla v záruce.
    nezávislý profesionální autoservis, může odborně provést veškeré opravy a údržby vozidla, které je v záruční době, aniž by ztratil vůz záruku.
    Řádně provedená oprava nebo údržba a použití odpovídajících náhradních dílů proto nemá vliv na platnost záruky výrobce.
    . Ako je to v SR, neviete ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  07:43

« Re:

hxigor: a aky mas cenovy limit ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  20:00

« Bez nadpisu

hxigor: tak to kup v ČR, posílám odkaz, mají tam akční GT v různých barvách, celkem 16 ks + něco bude po prodejnách
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  19:48

« Bez nadpisu

tv: S tím servisem a F1 bych si dovolil nesouhlasit. První, co mi včera po závodě prošlo hlavou bylo, jak vidím prospekt, kde je vítězné auto, nějaký slogan o kvalitě a spolehlivosti Renaultu, jak jsou tu pro nás atd...OK, klidně, já bych ten prospekt dělal též,to by byli blázni to mediálně nezužitkovat, ale hned jsem si vybavil profesionalitu mého ex-servisu a bylo po náladě z vítězství. :(
    tamtam: ať ti to dobře jezdí a vítej mezi námi renaulťáky ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  19:42

« Bez nadpisu

Tak som dnes obehal všetky Renaulťácke predajne v okolí - výsledok: úplná katastrofa. V Istrose aj Kestleri som si pripadal, ako za komunizmu v mototechne - "nemáme, neotravuj" :x
    SportWayov je na sklade už len zopár, všetko 1.6 16V s metalízou. Cenové zvýhodnenie už skončilo, zostalo jedine -50tisíc v prípade leasingu. V Istrose tvrdili, že to platí len cez RenaultFin, Kestler zasa pre ľubovoľnú spoločnosť. Dokonalý chaos. Ani v jednom sa nedalo s cenou nič robiť, proste cenník a hotovo - napriek tomu, že som zdôrazňoval, že kritériom výberu je pre mňa najmä cena.
    Chystá sa nový SportWay, ale veľké pozor - zasa budú vychádzať z Pack-u, ale bude navyše len klíma, rádio s CD a lakťová opierka. Cenovo to bude +20tisíc k cene Pack-u. Už nebude dažďový ani svetelný senzor, ani el.okná a zrkadlá :*)
    No nič, MGT vypadáva z hry :'-( Nasleduje preskúmanie Stila >:-[] No a v najhoršom prípade počkám do jari, či Renault znova niečo nenachystá :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  17:39

« Bez nadpisu

Tamtam: tak uz sa Ti to krati! Moj Megane bol vyrobeny presne jeden tyzden a jeden mesiac pred predanim auta na SK. Zo Spanielska mal vyrazit vo stvrtok, do Viedne prist v sobotu, v pondelok na uzemie SK a utorok do predajne. Trochu sa to natiahlo, ale nakoniec prisiel asi iba o den alebo dva neskorsie, ale to presne neviem, nebol som vtedy na Slovensku.
    PS: nezabudni podrobne referovat prve dojmy!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  17:15

« Bez nadpisu

IT: jaj, tak prepac. Mne po prvom precitani sa zdalo, ze si kamenny a po vcerajsku zatrpknuty zastanca nejakej inej znacky, povedzme Ferrari alebo McLaren :)
    O tom, aka je vacsina servisov a zastupeni Renaulta vie snad uz kazdy svoje po precitani tohto fora. Ale to s F1 fakt nema nic spolocne.
    Ano, renault je skvely, Alonso zvlast, ked vezmeme, ze Renault je evidentne o trochu pomalsi ako sucasne McLareny (sice nie cely tento rok, ale predsa) a napriek tomu to vyhral, tak to musi byt iny hrac. Okrem toho kto mal moznost pocut Alonsa rozpravat nazivo, tak musi uznat, ze je to totalne iny hrac ako horenosovsky Schumacher a predtym Senna. Mozno prave ten jeho pristup, ze vlastne nejde az o tak vela :-) (haha) mu zabezpecil dostatok pokoja a rozvahy...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  17:09

« Bez nadpisu

Tak Megane GT 1.6 16V Dynamique Confort pro mě je vyroben a vyrazil z Palencie do ČR. Prý nejdříve v pátek, reálněji v pondělí ho mám čekat ;-) Až to tu bude tak napíšu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  15:56

« Re: Spotreba Megane Sedan 1.4/72kw

Miro: 100% souhlas, hl. s pneumatikama to byl šílený úlet úředníků-to nemohl vymyslet normálně uvažující člověk
    tv: pozerám a čítám,už asi 30 let.... ale jako majitel Renaulta snad mohu, když jsem jim dal peníze, hodně peněz, tvrdit, že na kvalitu auta to nemá přímý vliv a na zlepšení úrovně servisu už vůbec žádný, bohužel.....už vidím, jak v "mém" ex-servise a ex-prodejně se chvástají, že Renault vyhrál F1 a přitom jsou to diletanti. Já měl tohle na mysli, ani v nejmenším nezpochybňuji úspěch firmy Renault, naopak, jsou dobří.Skvělí!!
    Ale jinak jedině jako informace do toho prospektu. ;-)
    Nepřímý vliv se třeba najde časem: nějaký konstr. prvek se v modifikaci bude používat u sériového auta, viz variabilní časování motorů Honda pro F1 a pak aplikace do sériové výroby-to byl před pár lety fofr.Myslím proměnlivý zdvih a úhel otevření ventilů.To byla Honda rychlá.
    Jo, tovární opěrka hlavy pro děti v autosedačce u Renaulta je modifikace z F1.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  15:50

« Re: Re: Spotreba Megane Sedan 1.4/72kw

Ta moje trasa ma cca 90 km
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  15:45

« Re: Spotreba Megane Sedan 1.4/72kw

Niky, no to je pekne. Teraz zo soboty mam 4,3 z Kamenneho Mlyna po BA. Neviem sice kolko to je km ale priemerna rychlost bola okolo 84km/h. Kto ten usek pozna, vie preco tak nizska spotreba :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  15:34

« Spotreba Megane Sedan 1.4/72kw

Zdravim,
    v Megane Sedan 1.4/72kw jsem dosahl zajimave nizke spotreby. Trasa Dolní Němčí přes Uherský Brod, přes buchlovské kopce, a pak 10-15 km po dalnici až do Brna. Spotreba 4.7/100km. Průměrná rychlost 72 km/hod.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  12:47

« Bez nadpisu

IT: ved ak nechces, necitaj, nepozeraj.
    Uz som tu raz pisal, ze nasavacie potrubie u 1.6-ky je riadne komplikovane, dva rozne rezonatory, dlhe nasavacie potrubie, kazdy valec zvlast apod. Jeho povod sa da vytusit...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  09:44

« Re: Re:

IT: ale urcite sa najde dost ludi co si povie: ked maju bezchybnu formulu, preco by nemali bezchybne auta!
    Ale je to jedno. Ja osobne som minulu sezonu drzal Ferrari ( ferrari za posledne 4-5 rokov) a Renaultu. No a tento rok mam zase majstra sveta, aj ked v modrom. Bolo nacase aby to uz nebol Schumi. Uz sa to proste nedalo pozerat, aj ked tento rok to tiez moc nesledujem. Dost tych pravidiel je mi proti srsti ako:
    - nemoznost tankovnia po kvalifikacii
    - nemozna aspon jedna vymena pneumatik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.05  21:10

« Re:

To je sice hezká informace do prospektů, ale pro majitele Renaulta to má nulový význam, čímž nechci nic zpochybnit, já jenom, že F1 a běžná produkce spolu moc nesouvisí. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.05  20:49

« Bez nadpisu

Ano! Alonso je majster! A teraz este drzme palce Renaultu!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.05  20:06

« Bez nadpisu

To su take reci... Mercedes ma 6-stupnovu, preco ju nemam ja...? Som zvedavy, kedy nejaka automobilka vymysli desatstupnovu len tak z tej srandy, aby mali o styri kolieska viac ako ini...
    Podla mna je stvorstupnova v autach triedy Meganu a aj vyssie az-az vzhladom k uzitku, vahe, zlozitosti konstrukcie prevodovky a cene. Trojstupnova by bola vazny problem, ale stvorstupnova s overdrive je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.05  16:44

« Re: automat

Proc myslis ze 4st. automat ma malo kvaltu? Ja si myslim ze jich ma tak akorat. Nerikam, takova automatizovana(robotizovana) prevodovka, to je vlastne klasicky manual, tam se tech kvaltu hodi mit vic. Ale u automatu s menicem ktery pred vlastni prevodovkou dela plynuly prevod cca 1:1.03 az 1:3?
    Ja jsem nahodou s tou prevodovkou spokojeny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.05  11:39

« automat

to yyyyy: Renault nějak na automaty kašle - 4st - dneska je archaické - škoda
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.05  11:10

« Re: Re: 6 kvalt - hlučnost

povodne som chcel benzina 2.0 a to este automatikou ale preslo ma to ... 1.6 sa mi zdala hlucna, potom mi nanutili na vyskusanie dizla (povodne som dizla vobec nechcel - nesedelo mi to - skusenost s TDI) a bolo rozhodnute - prijemne ticho a siel velmi pekne za plynom - a este k tomu vyhoda spotreby ... no a ktomu hluku vonku - no ano, proste na studeno vonku klapoce, mna to netrapi, vnutri to nepocut
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.05  11:06

« 6 kvalt

- no psal jsi - a o hluk by se postarala 6 st. převodovka - jsem to blbě pochopil - myslels to jinak >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.05  10:55

« Re: 6 kvalt - hlučnost

citronek: toto si kde vystrihol ? "a nebyla to 6 st. převodovka?"
    ja som pisal nieco v spojitosti s motorom 2.0 a myslel som to tak, ze ten dvojliter uz asi nebude tak hlucny ako 1.6, ked ma tazsiu 6 a nemusi tolko tocit, aby auto slo napr 140 . Reakcia na to co pisal yyyyy mne naopak vadi benzinak ktory je naopak vonku relativne tichy a vovnutri pri urcitych (a hodne vyuzivanych) otackach huci (duni - zvlast pri kombiku), to bol asi najpodstatnejsi dovod preco som dotoho dizla siel
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.05  10:35

« 6 kvalt - hlučnost

Miro - proč jsi psal - "a nebyla to 6 st. převodovka?" - ta je nějak hlučná oproti 5 st.? :?: jel jsem se zkušební a nezdála se mi špatná... :?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…