Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  15:37

« Re: Bateria

to myslis za behu motora? to ho musis naozaj nemat rad :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.05  15:30

« Bateria

all: skusali ste uz niekto odpojit batieru na Meganovi II ? Chcem nieco vyskusat a viem, ze napr u Feldy MPi som po takom akte musel ist do servisu, lebo mi kolisali otacky a nie a anie sa normalizovat 8-s . Nerad by som nieco dokaslal
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  15:05

« Bez nadpisu

Odbočím - promiňte: a teď si představte, že ale úplně ty samý procedury jsou prolezlý skrz naskrz celou ekonomikou a podle stejných pravidel nám mocipáni určují celej život a celej stát funguje přesně takhle (doprava, zdravotnictví, vnitro, vojáci - prostě všichni)... A pak kdo brzdí ekonomiku... My teď máme v ČR taky hit: společné zdanění manželů. To je napsáno tak chytře, že když jeden dělá (tedy měsíc co měsíc odvádí část na daně) a druhá je na mateřský, tak když chtějí společně zdanit, udělá si na konci roku do přiznání každý "fiktivní polovinu" celkovýho ročního společnýho příjmu - tedy přesně na korunu příjmu toho jednoho (druhá má 0). Výsledkem je, že ten co už během roku všechno na daně odved má jakoby "přebytek", ale současně ta ženská na tý mateřský díky tomu institutu najednou dluží (!!!) za (jakoby svoji) polovinu příjmu - i když to podají společně a tak si buď musí půjčit nějaké peníze na daň z té své půlky alespoň do doby, než to šiml úřední přechroustá a zjistí, že vlastně teď ty dvě "půlky" maj najednou zdaněný 3x - on během roku za celej plat tedy 2x, ona ještě navíc zase svojí půlku 1x - no a pak to vrátí - lhůta úřední je ovšem měsíc nebo tomůže ženská ignorovat a zaplatit až z toho přeplatku z jeho vyúčtování, ale napočtou jí tím daňové penále za 1 měsíc - ovšem přesně ten měsíc, co jim trvalo než zjistěj že jim to vlastně zaplatil ve svých daních on!!! Nic, sorry za spam a off off off topic, ale já rudnu vzteky kdykoli musím řešit cokoli s touhle hordou diletantů!!! COKOLI - nic tu zkrátka nefunguje!!! Takže kdykoli čtu něco dalšího, mívám cukání dojít si pro pas a vyřešit to "načisto"...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.05  12:38

« Bez nadpisu

No, to sa pytal kazdy, ze ked tu nalepku treba, preco tam nie je uz z DI, lebo vzdy, ked prehlasujem jazdene auto nad 5 rokov, musim priniest papier z STK s vyznacenym datumom platnosti, alebo sa jedna o auto do 5 rokov a tam nic netreba. Toz, neni. Moc prace. A to este vacsia sranda bola minuleho roku pri prehlasovani na nove SPZ. To bolo asi tak, ze STK da papierik o STK, ale nie nalepku a zapyta si - cojaviem kolko, asi 800Sk? za STK. Potom si papierik policajti pozru a daju novu SPZ za 1100Sk. No a potom - povedzme o hodinku nato - znova STK a administrativna prehliadka: "aha, tak to je to iste auto, akurat ma inu SPZ", takze papieriky ohladom znamky - emisnej aj STK, dalsich 160/320Sk. Odp(b)orne primontovanie na SPZ a moze clovek ist.
    Spolu ta sranda stala celkom pekny peniaz (mimo riadnej STK, ktoru treba tak ci tak urobit), a to len preto, lebo stat chcel vymenit stare SPZ za nove a tym prihrat sukromnemu lisovacovi SPZ-iek dajaku tu korunku do vrecka pred vianocami naviac...
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 05.10.05  22:40

« Bez nadpisu

ta nultá STK,to nemá chybu >:D
    ještě tomu chybí "potvrzení pravosti nově vydané SPZ" nějakou nezávislou institucí,např. STK formou nějaké nálepky... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.05  18:06

« Re:

No ked si tak spominam, tak som u policajtov cakal asi 10 minut, vsetko zvysne bolo bez cakania.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  16:28

« Bez nadpisu

Preboha!!! To sú takí trotli kolem té STK... (dále česky). Takže protože nařízení A říká že na SPZ třeba vždy vlepit červená nálepka a nařízení B praví, kdo je oprávněn tuto odborně nalepit, vzniká logickou dedukcí jediná cesta že jedině na STK primárně sice určené k tomu posuzovat auta je třeba přijet s novým autem a říct, mám to nový a dejte mi honem nálepku a abych to dostal zvyšuje se mi cena auta o 500 za to že mi to milostivě posvětíte... To se mi snad zdá!!! Nemůžou to udělat tak že na nový auto vydají SPZ s již nalepenou známkou požadované barvy (všech požadovaných barev) už v tu chvíli, kdy se přihlašuje k provozu na DI?? Že je nový a tak není sporu jak to bude dál je přeci všem zřejmý... Ale lepší je ještě jednou vyfásnout peníze a pověřit jinou, dostatečně certifikovanou autoritu konstatovat ano je opravdu nový, měli jste pravdu a zpečetit to tou nálepkou... Mě vomejou!!! No ale u nás jsou podobný buzerace zase kolem jinejch, ale jinak principielně úplně stejnejch věcí...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  15:44

« Bez nadpisu

Jozefh je naozaj rekordman, ale tie casy, ktore udava, sa s prehladom a hocikedy daju stihnut, ak sa clovek primerane ponahla a ma trochu stastia.
    U nas to bolo tak, ze rano poistenie (podla VIN, znacky a typu auta a tiez objemu motora), potom do banky po peniaze, potom do salonu prevziat auto, a keby salon bol v mieste bydliska, boli by aj znacky v ten isty den. S autom - samozrejme - bol prichystany aj technicak, ale jeho cislo ako aj cislo riadnej SPZ sa do poistky vpisalo dodatocne.
    O par dni som absolvoval SPZ - odkedy su vsetky SPZ na starych autach vymenene za nove, je to zalezitost na par minut. Viac casu clovek precestuje cez mesto (z domu na obhliadku, potom na dopravny inspektorat, nasledne debilna STK a potom naspat domov) ako prestoji na urade. Obhliadka aj s kratkym pokecom zjavne unudeneho policajta (nikto tam na sirokom okoli nebol) ohladom jeho sluzobneho golfu VR6 trvala cca 3,5 minuty (minuta obhliadka+papiere, dve a pol pokec), na dopravnom inspektorate som cakal akurat tolko casu, co bolo treba na vypisanie papierov. Zvysnych 30 sekund sme prekecali so spoluziakom, ktory tam akurat prihlasoval nove Iveco. Znacku som nasledne dostal asi za cca 5 minut. (pozn.: na DI treba zasadne chodit tesne pred obedom alebo az po obede, vtedy tam uz nie su ti ponahlavci, ktori uz o siedmej rano bojuju na fronte pred policiou). Potom znova cesta krizom cez mesto vyhladat spravne miesto na tu sprostu administrativnu STK - celkovo som presiel tri rozne firmy. Ked som konecne nasiel tu najvyhodnejsiu, tak som tam cakal asi najviac, cca 10 minut, kym sa panom velkomoznym uracilo vyjst vonku nalepit nalepocku. Za ten cas som objavoval nove funckie auta...
    A naco je ta administrativna STK? Na prd, len aby z toho niekomu kvapli dobre prachy za nic. Je to o tom, ze auto moze/musi mat na SPZ cervenu nalepku o absolvovani technickej prehliadky (doteraz prvych 5 rokov ju nebolo treba a preto sa niektorym vodicom v zahranici mohli vyskytnut iste problemy lebo ju nemali). A kedze policajti nie su opravneni posudzovat technicky stav vozidla, presnejsie ci novo vyrobene auto je sposobile na prevadzku (teda ci svieti/trubi ako ma), tak to musi robit STK. Ale iba administrativne, co znamena, ze nie ze by naozaj skusali, ako to svieti/trubi, ale iba su opravneni skonstatovat, ze kedze je auto nove, tak podla predlozenych dokladov by naozaj malo svietit/trubit ako ma. Nasledne su opravneni odborne primontovat auto k nalepke, vypisat nejake tie papiere a hlavne zinkasovat peniaze. Ta sranda stoji od 160 do 500 Sk podla rozmaru tej-ktorej STK.
    O vztahu zakaznik - nas pan na tej konkretnej STK hovori nieco aj to, ze okienko, kde sa treba zohnut - prosim pekne ponizene, dovolujem si vas otravovat s takouto malichernostou - je v urovni opasku mojich nohavic, mozno este o par cm nizsie a zvysok priehradky je z mliecneho skla.
    Na inej STK ma chceli objednat (!) asi az o dva tyzdne a presne na konkretny cas (a aj ma zoberiete presne na ten cas, alebo budem musiet polhodinku cakat? ... Noooo, to zalezi od toho, kolko ludi tam prave bude, zycajne sa caka 20 minut az pol hodinku...)
    A este inde ma prijali s otvorenou narucou za futuristicky vyzerajucim modernym drevenym prijimacim pultom, vsade naokolo vsetko svietilo cistotou, dve zeny zjavne nemali do coho pichnut, ziadne auta v dielni, zobrali by ma okamzite a bez cakania, ale za 500 (slovom patsto!!!) korun. Chapem, preco nemali ziadnu robotu...
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.05  14:55

« Re: Re: Bez znamosti to ide ako v lete na saniach

matuS - ja som jej nekazal ist MHD. Iba som jej kazal vybrat peniaze a zaplatiti im to tam vo stvrtok. Ostatne si zariadila sama. BTW mas pravdu, ze sme vtedy setrili kazdu korunu. Vyhadzal som sa do poslednej koruny a uz som mal iba kreditku :D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.05  14:41

« Re:

nulta STK uz nieje nutna. Bol som na STK zkrze nieco ine a tam mi povedali, ze to uz nepotrebujem, ale udajne to vyzaduju od vodicov na zapade. Nevie ci nie nahodou rakusaci. No proste sprosta administrativna nabalovacka :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  14:18

« Bez nadpisu

Dotaz pro SR: K čemu je u vás potřebná "nultá STK"??? To jako aby strejc na STK potvrdil, že se to výrobci povedlo vyrobit a brzdí to, troubí to a má to stěrače??? To je věc podobného ducha co ta naše pojistka která když je od pondělí tak to v pátek nepřihlásí - přitom když to přihlásí v to pondělí a já následně skočím do pojišťovny že jsem si to rozmyslel a už nic nechci, končí rovnou bez sankcí. Takže opatření čistě pro opatření (tedy je proto aby bylo) a totéž asi ta vaše STK?? Co je jejím výsledkem, že výrobce to vyrobil???
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.05  13:14

« Re: Re: Bez znamosti to ide ako v lete na saniach

Hmm, tak to ja som asi rekorman aj bez znamosti. 9:00 prevzatie auta a poistka, 10:00 obhliadka, 11:00 policajti a znacka, 11:30 vratenie docasnej znacky, 12:30 nulta STK. O 13:00 som bol doma. Cisty cas 4 hodiny. Zaplatene to bolo prevodom predom.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.05  11:47

« Negativni zkusenosti s prodejci Renault

Negativni zkusenosti s prodejci Renault - piste prosim na: info.renault@email.cz
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.10.05  10:56

« Re: Bez znamosti to ide ako v lete na saniach

luf, to si ju nemohol poslat taxikom?
    ste setrili na blbosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.05  10:50

« Re: Bez znamosti to ide ako v lete na saniach

s prihlasenim som nemal problem ani ja. Hned rano som si auto prebral, poistil a v ten den som siel na overenie vyr.cisel. Na druhy den rano som mal do 9h aj SPZ. Bez znamsti, ale o 7h som uz bol v rade :-)
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.05  10:44

« Bez znamosti to ide ako v lete na saniach

Jo, to treba mat znamych na spravnych miestach.
    Mne auto prislo v piatok alebo tak nejako, ale kedze som bol cely tyzden este v praci, dohodol som sa, ze si ho pridem vyzdvihnut az nasledujuci tyzden. Jediny problem bol, ze mi ho nechceli dat zo salonu v ten den, kedy som ho zaplatil. A tak som musel otravovat manzelku, aby vybrala kopu penazi, cestovala s nimi MHD cez celu Bratislavu a zaplatila to v hotovosti uz vo stvrtok. Ostatne islo ako po masle - zakonnu poistku som uzavrel u predajcu; zavolal znamemu aby vybavil DI bez cakania vo fronte (takze som iba prisiel a auto prihlasil); zavolal druhemu znamenu, aby mi urobil havarijnu poistku (auto ani nemusia vidiet, staci im odfaxovat spravne doklady, zaplatit sek a v tej chvili poistka plati) a tak som za necele 4 hodiny mal auto na znackach a poistene v garazi :-) A este v ten den som mohol ist poobede prvy krat do servisu na prehodenie PP do anglictiny >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.05  20:41

« Bez nadpisu

Auto bylo zadávaný do výroby - skladem nikde tahle kombinace výbav nebyla. To vyrobení trvalo docela krátce, nejdýl trvá než to přes 10 meziskladů vlakem a kamionem a kdoví jak ještě dovezou...
    Triglav je pro mě nejlevnější pojišťovna. Ostatní mě penalizují za to že bydlím v Praze atd. Triglav tohle nerozlišuje a na havarijní pojistku dává bonus až 60% (tj. platíš jen 40% ceny) a na ten já už s mými bonusy dosáhl. Takže proto k nim. Chtěli VIN, číslo motoru, objem válců a celkovou hmotnost (to mi napsal prodejce) a fakturu. Z ní vyčetli že to správně patří pojistit na tu cenu beze slevy, takže jsem byl brunátnej vzteky ještě i z toho, protože pojistný hned stouplo o 2 litry. Když jsem jim argumentoval jestli nejsou -píííp- že když pojedu ze salonu je pro mě ýhodný hodit auto ze skály a dostanu i se spoluúčastí na ruku víc než jsem zaplatil tak říkali klidně to je vaše věc, my to pojišťujem dle ceníkový ceny (tedy +120 hadrů než jsem zaplatil). No ale zase garantujou při totální škodě celej 1. rok (od novýho auta) vyplatit celkovou cenu auta bez odpočtu jakýchkoli slev (mají to v smluvních podmínkách), takže jsem to sežvejknul a říkám si, že to budu řešit až za rok kdy to nechám přepočítat na tehdy adekvátní cenu. Ještě něco blekotali o nějakým podpojištění a sankcích když něco (když jsem chtěl pojistit tu cenu kterou jsme platil) a to jsem nepochopil. Následně vydali dočasný doklady (na ty to baba úřední může přihlásit - ale až v pondělí...) no a až bude všechno, tedy TP i SPZ tak k nim musím se vším ještě jednou a vymění mi to za úplné doklady vč. zelené karty a karty pro asistenci atd. To víš že už z toho den co den brunátním - ono koupit auto není jen vydat hromadu peněz, ale absolovovat spoustu bezcílných návštěv roztodivných institucí a dle jejich nesmyslných a vzájemně kolidujících nařízení přibírat stále další a další hovadiny k vyřízení, zařízení a uřízení. Až to skončí, beru si dovolenou !!!
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 04.10.05  19:46

« Bez nadpisu

Tak se nám ti češi s těma Meganama nějak rozšoupli...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 04.10.05  19:32

« Re:

Tak to jsi mě vyděsil :-O
    A na to tvoje auto ti zadávali zákazku do výroby,nebo už bylo hotové?
    To se mi může stát,že mi za týden budou volat,že je auto na cestě z fabriky (objednával jsem kolem 20.9.,do výroby,na smlouvě mám napsaný listopad),což o to já bych ho bral hned,ale v garáži ještě není místo :-) :-(
    S tím inspektorátem to je fakt dobrý >:-[] ,to by mě taky nenapadlo,taková pí--vina.
    Co po tobě chtěli v tom Triglavu,jenom ten VIN?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.05  18:59

« Bez nadpisu

Objednáno (se zálohou) 30.8., auto dorazilo 29.9., takže bez dne měsíc. Hned ten den mi volali že je na prodejně. Původní odhad (v době přijetí objednávky) bylo 15.10., takže to o 14 dní urychlili. Je to továrna ve Španělsku - píšu proto že cesta aut se liší podle toho odkud jdou a francouzské a španělské továrny to posílají přes Vídeň, turecká přes maďarsko (tak nějak jsem to odtušil z telefonátu prodejce který se s kýmsi o čemsi handrkoval kdeže teď právě nějaké jiné auto visí a kam vlastně patří...). No a tu story kolem vybavení auta už znáš... Jen pro pobavení: šel jsem uzavřít pojištění (udělali i bez čísla TP tedy bez prodlení - pojišťovna Triglav), ptali se kdy jdu pro auto - říkám v pátek. Dali tedy pojistku od pátku. Když jsem to přivezl do salonu, šli na ně mrákoty že kvůli tomu že to platí až od toho pátku oni nemůžou jít přihlásit auto na inspektorát, neb není splněna podmínka že auto má pov. ručení... Pokoušely se o mě mdloby, autosalon chápu ale nechápu ty dementy úřední, který trvaj na tom aby papír byl od toho dne kdy se vystojí ta fronta a jinak to neudělaj. Sice pojistka je, ale protože platí až za den, tak to nejde. No a v pátek nepracují!!! Bych se fakt z nich pos... - úřadové pečlivý!!! Takže pojedu na zeleným čísle a pro SPZ si půjdu příští tejden, salon to půjde zařídit v pondělí (to už pojistka platí tak to jde...). Šlak mě z toho trefí a jednou mě ještě jebne, půjdu do Beřkovic a všichni mi budete přispívat na léčbu a bude... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 04.10.05  18:20

« Bez nadpisu

Tamtam,jak dlouho trvalo než ti to auto vyrobili a dovezli do ČR,od sepsání objednávky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.05  08:26

« Bez nadpisu

Morot 1.5dCi 100k už se nedělá (nebo nedodává - nevím). Místo něj je 105k myslím EU4 (toto nevím 100%) a má 6-ti kvalt, současně pochopitelně taky modifikovanou cenu (směrem vzhůru).
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 03.10.05  18:19

« Re: Re: Re: Rada pro kupujícího

tak se koukni třeba tady:
    [odkaz]
    jestli tam ten buben náhodou není,z té jejich nabídky je taky vidět,že na starší modely díly jsou,na nové ještě ne...
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.05  18:08

« Re: Re: Rada pro kupujícího

Ad diely - u Renaulta je to asi ine. Diely sice vyrabaju normalne firmy, ale kupit sa u nich nedaju. Ked som zhanal zadny brzdovy bubon na Clio, tak mi sice potvrdili, ze ho vyrabaju (uz si nepamatam ktora firma,a le bola iba jedina), ale nemozu ho dodat, pretoze sa predavaju iba prostrednictvom Renaultu. A tak miesto 3000SKK u vyrobcu stal 10000SKK v servise >:-[]
    Ad motory - s pribudajucimi kilometrami to auto ide stale lepsie. Takze sa tesim na najblizsie leto a ked budem v BA vyzvem yyyy zase na porovnanie ;-) Inak ked ta penazenka pusti, kup si 1.9. Rozdiel vo zvezeni je v nom ako v ako v aute o triedu vyssom.
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 03.10.05  17:17

« Re: Rada pro kupujícího

Na dostatek náhradních dílů od alternativních výrobců je teď poměrně brzy,auta se vyrábějí krátce,většina je ještě v záruce,takže se opravy řeší v autorizovaných servisech.Stejné je to i u ostatních výrobců a nových modelů.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  17:09

« Re: Rada pro kupujícího

zvez sa tymi motormi a zistis ze chces 1.9 dci, potom si pozri cennik a zistis kam ti penazenka siaha ... asi sa takto po pismenkach poradit neda ... ja mam 1.9 dci a som spokojny aj ked to stalo o poznanie viac ako 1.6ka ... provnavali sme s lufom 1.6 a 1.9 a vyzera to tak ze v maximalke sa ten benzin moc nestrati, ale v pruznom zrychleni nieje vobec o com sa bavit tam je to jasna 1.9vina
    mozno zlata stredna cesta ... 1.5 100k ... ale rozhodne by som nekupoval ak si tie motory neskusim (vsetky)
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.05  16:51

« Rada pro kupujícího

Vážení, obracím se na Vás jako na zkušené znalce aut. Uvažuji o Mégane Grandtour, ale ještě by jsem potřeboval nějaké "indicie". Uvažoval jsem o 1,6 16V 115k, ale nyní spíše o 1,9 dCi 120k případně 1,5 dCi 80k či 100k. Napište mi, jaké máte zkušenosti (poruchy, neduhy, slabosti motoru, karoserie, interiéru, příslušenství ...), dle testů to nedopadá nijak špatně, ale při něm se jedná o nové auto a podmínky jsou přece jen jiné, než v běžném provozu... Zajímalo by mě také, jak je to s náhradními díly, poměrně často slyším, že snad patří k nejdražším mezi automobilkami, ale Škoda již také není lidové auto. Pokud by tomu tak bylo, existují nějaké alternativy pro náhradní díly. Díky moc předem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.05  13:50

« Bez nadpisu

Takže nakonec stejně jak já... Já už tam taky mezitím dneska vše doručil a v pátek je tak auto připraveno k předání.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.05  18:21

« Re:

Jj, uz jsem ho mel zaplaceny.
    Volali mi ze prislo auto, ja tam zasel pro fakturu, zaplatil, oni ode dne co se jim to objevilo na uctu zacali domontovavat ty veci + RZ a tyden na to jsem odjizdel s autem. Je fakt ze ten tyden jsem byl docela nervni :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.05  10:09

« Bez nadpisu

A to ti udělali dřív než jsi ho zaplatil?? Já mám totiž tu samou situaci jen s tou vsuvkou, že ještě než začnou konat tak jsem tam musel s penězma...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.05  02:21

« Re: Převzetí vozu

Ja jsem si sel pro Megana k prodejci a uz mel vsechno co bylo potreba(pov. ruceni, znacky, Sherlog,moje vlastni handsfree, ktery jsem jim tam nesl ze tohle chci mit v aute). Trvalo to cca tyden od chvile co auto privezli k prodejci. Prodejce se mne ptal jestli si chci vybehat RZ sam nebo to necham na nich. Nechal jsem to na nich, protoze mam v zive pameti straveny den na urade skrz SPZtku na R19.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.05  14:13

« Převzetí vozu

Klidně pošlu fotku mého Avensise jak si jej přebírám na showroomu Toyoty Protech a na autě jsou již namontované SPZ. Stejně tak jsem v roce 1998 přebíral ve stejném autosalonu Carinu E, ale ta tenkrát byla skutečně se zeleným převozním číslem a já si ji přihlašoval sám. Tenkrát byl ale problém v tom, že se vše odehrávalo na samém přelomu roku 97/98 a všude byly inventury a zavřeno. Měl jsem tenktát leasingovou smlouvu č.1, fakturu č.1, smlouvu u Secaru Bohemia (na Sherlog) č.1, fakturu za tmavé folie na sklech č.1, jen ta SPZ se mi nepovedla s číslem 00-01 jak jsem chtěl, aby to bylo dokonalé >:D Nabízeli mi i tenkrát že mi SPZ zařídí, ale byl jsem moc nedočkavej a tak jsem se s nimi dohodnul že si auto přihlásím sám.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 01.10.05  12:43

« Bez nadpisu

jo a ještě jednu věc jsem si vzpomněl,když jsem se při objednávání ptal jak dlouho jim mohu auto nechat na prodejně,kdyby jsem náhodou,když ho přivezou byl mimo,tak mi říkali,že do týdne od dodání na prodejnu musí vůz předat zákazníkovi,ale na důvod proč to tak je jsem se jich neptal.
    U toho Allianzu jsem se ptal na centrále,popsal jsem jim ten případ že mám objednaný nový vůz a jak ho mohu pojistit on-line (sleva 10%),když nemám SPZ,ta paní říkala že to není problém podle VIN,ale o velkém techničáku jsme se nebavili.
    S tím přihlášením je u nás trochu jiná situace,poté co zrušili dopravku a hodili to na městský úřad-nikdo tam není,od baráku to mám 100m,takže to posezení v kanclu na MěÚ spojené s předáním SPZ jenom uvítám :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.05  11:13

« Bez nadpisu

PP: nějak to zkusím rozmotat:
    - ano pojiťovny dělají pojistky bez SPZ (to dá rozum) a některé i jen dle VIN - prý záleží na tom kterém člověku. O co se bojuje není SPZ, ale velký TP!!! Pokud ti to pojistí bez techničáku buď rád, pokud ne čekáš, než dorazí od importéra...
    - SPZ nemusí dělat oni a tak jsem to i psal. Je na tvé volbě jestli bereš zelený číslo (platí 10? dnů) a vystojíš si frontu sám nebo si to necháš udělat celý. V Praze je vopruz čekat frontu na přihlášení, proto to milerád svěřím jim ať si tam čekají oni - když to nabízejí
    - papírový číslo dává dealer, dostaneš tam datum vydání a jeho razítko. Máš-li současně doklady od auta můžeš jet (i bez povinného ručení - to už je ke tvý tíži jak s tím naložíš...).
    - nemusí to trvat týden, ale pro mě hrají roli víkendy. Auto placený v pátek, doklady nejdřív v úterý, já když chci od nich SPZ musím přijít s povinnou pojistkou (nebo s pojišťovákem), pak sice můžu jet ale já chci ještě SPZ takže čekám dál, to už je cca čtvrtek kdy mi zavolají je to hotový pojďte pro to, takže přijdu logicky v pátek.
    Píšu to schválně dramaticky, současně říkám že lze (obvykle) vše řešit na dohodu tomu komu přímo na míru, ale správně abys měl všechno půjdeš tam 5x (nebo kolikrát)... >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 01.10.05  10:28

« Bez nadpisu

budu asi muset zavolat dealerovi,ale pár věcí,které popisujete mi nesedí.
    1.Pojišťovny,aspoň některé uzavírají povinné ručení podle VIN,s tím že SPZ se nahlásí dodatečně,100% u Allianz,u dalších by se bylo třeba zeptat.Takže by teoreticky bylo možné uzavřít ručení i před zaplacením,na základě informací o VIN od dealera.
    2.Ještě než jsem auto objednal,tak mi volal dealer,že jim přivezli pár objednaných sedanů,tak jestli si chcu prohlídnout barvy nebo zkusit motory ať se stavím a říkal že jednoho si bere zákazník už zítra a druhého pozítří,když jsem tam na další den přišel,skutečně toho jednoho právě dolešťovali,takže asi fakt měl pro něho někdo přijít.Značky nebyly ani na jednom,ani zelené.
    Takže to co popisujete,týden sem,týden tam,mi nějak nepasuje.
    3.Přihlášení vozu a SPZ si přece dělá zákazník,proč by to měl vyřizovat dealer?Všichni v okolí kteří kupovali auta,různých značek,jezdili s zelenými značkami.
    Kdo vydává a dává na auto zelenou značku?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.05  09:44

« Re:

To tamtam: To zní dost příšerně. Tak já popíšu svojí zkušenost. Objednal jsem si auto a zaplatil zálohu. Když auto dorazilo do ČR, tak jsem zaplatil doplatek ceny a za další 4 dny jsem si jel pro auto. Na místě jsem si smluvil schůzku s pojiťovacím agentem pojišťovny Generali, u které pojišťuji vše a při přebírání vozu jsem s ním uzavřel povinné ručení i havarijní pojistku, s tím že mi rovnou odečetl slevu za montáž vyhledávacího systému Sherlog a bonus 15%, který mi převedl z bývalého vozu. Byl jsem upozorněn, že dle smluvních podmínek musím vyhledávací systém nechat do vozu namontovat nejpozději do týdne. Tak jsem taky učinil, jelikož jsem byl hned na další den objednán do Secaru Bohemia na jeho montáž.
    Takže ještě rekapitulace:
    1, objednávka + záloha
    2, doplatek (bankovním převodem)
    3, převzetí přihlášeného vozu včetně SPZ + kompletní pojištění
    4, montáž vyhledávacího systému
    Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše? :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.05  08:12

« Bez nadpisu

PP: a ještě něco... Dopředu mě připravili na to, že pojišťovna (zas jak která) může pro havarijní pojistku vyjít jak z faktury koncové ceny auta (tedy sleva 120) tak z ceníkové ceny auta. Na faktuře je počítána ceníková cena a příplatky za výbavu, poslední položka sleva prodejce, následně pak správná částka k úhradě... Takže jak to asi bude??? Pojistné ve výši adekvátní pro 620.000, když se auto ukradne tak ale hned jen 500.000 - spoluúčast. Takže až budeš pojišťovat, hlídej si to!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.05  07:58

« Bez nadpisu

My už tu byrokracii kolem předání s tv konzultovali - a liší se to prodejce ku prodejci a zřejmě i čr vůči sr (co se přihlašovacích úředních mašinérií týče). mé subj. závěry pro Prahu:
    - auto přijde bez dokladů (servisní kniha, záruční kniha, TP a bůhvíco ještě), zákazník je vyzván doplatit celou cenu (10 dnů od dojetí vozu k dealerovi)
    - teprve učiní-li tak, dealer žádá na importérovi doklady (zde měl tv jinou - lepší zkušenost, nicméně i co píšu já je běžné). To trvá nejméně 2 prac. dny
    - v mezidobí si může zákazník zkusit (není jistě že to projde) uzavřít pojistku - pravděpodobně narazí na nutnost znát číslo velkého TP který ještě nepřišel, ale je možné, že to pojišťovna vezme jen na VIN a číslo motoru auta a pojistí to, zbytek dodá až se dzví. Sám stojím před tímto krokem, v Po budu chytřejší
    - dle výsledku buď v mezidobí nebo až po dojití dokladů si zákazník auto pojistí, může využít nabídku pojišťoven co sídlí v salonu nebo řešit po svém (já po svém). Až dojdou doklady, může dostat zelené číslo, potvrdí mu začátek záruky a tradá... Nicméně může to i pokračovat
    - až má, sdělí salonu svouje povinné ručení a vrátí se tam podepsat plnou moc (k přihlášení) a přinese Kč 800 za úkon úřední
    - salon se vydá přihlásit auto k provozu, k tomu potřebuje ty 3 věci (hotové povinné ručení, papír že můžou a osum kilo). Následně se 2 dny čeká
    - přijdou finální značky, salon namontuje (vsuvka pro sr: v čr je vyhláška jak patří aby neupadly včetně barev nýtů nebo hlav šroubů...) a story končí!!
    Je možná ještě další zauzlina: zákazník si vybral pojišťovnu, která dává slevu např. za vyleptaný VIN. Takže až se dozví VIN, letí do OCISu (sorry, motaj se mi zkratky) a smlouvá o expresní vydání sady pro svépomocnou "montáž" toho leptání. Až to má, letí do salonu, tam on nebo oni udělají a pak teprve pojistku s tím že nárokuje tu slevu že už to má... Jinak, vše jde obvykle osobním přístupem domluvit k doložení dodatečně, ale schválně píšu hororové scénáře abyste byli připravení - těžko na cvičišti, lehko... dyť víte, jsme v čr, ne???
    tv promine, měl-li možnost zařídit to o mnoho elegantněji... Jak jsem psal, já byl postaven před tento postup a člověk neznalý je tak v plné moci toho konkrétního dealera. Nicméně můj dealer je velmi vstřícný a sám od sebe hodlá veškeré dokumenty faxovat kam já si řeknu abych tam furt nemusel lítat pro každou kravinu. Dá-li bůh, v sobotu (za týden) odjezdu. Zatím dostali 0.5 mio Kč a já mám jen desky plný papírů... :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.09.05  22:41

« Bez nadpisu

Neviem ako u vas, ale u nas nepotrebuju velky TP, aby som s autom mohol odist po zaplateni. Iba povinne rucenie podla VIN. Docasnu znacku da predajca aj s papiermi do casu, kym sa vybavi TP a riadne cislo. Zvycajne to trva tyzden az dva.
    PS: Dobri predajcovia maju TP pripraveny uz s autom, na nic netreba cakat :)
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 30.09.05  22:34

« Bez nadpisu

Já jsem totiž ani nevěděl,že ta barva kterou je běžně na Renaultech vidět,je hologramme,až když mi ji ukázal prodejce na jednom starším Sceniku.
    Ta Eclipse je na pohled hezká,ale se světlymi doplňky,s tmavými co jsou na Sportwayi není nic moc a že se špiní o tom jsem se přesvědčil na vlastní oči.
    Mám objednaného sedana Sportway,cena 380+12 za metlu,to jde...s tou výbavou.
    Sakra já myslel,že když příjdu doplatit zbytek,tak i odjedu,to ještě budu muset čekat?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…