Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 13.10.05 15:06
« Bez nadpisu
IT: freon, freon... zavisi od toho, co povazujes za freon. Nazvime to teda chladivo a nedorozumenie zmizne.
Freon, ktoreho sa obavas Ty a ktory poskodzuje ozonovu vrstvu, sa vola freon - alebo chladivo - R12. V chemii som totalny idiot, ale zda sa mi, ze je postaveny na chlore a ten ma taku zvlastnu vlastnost pri tych podmienkach, ktore su v hornych vrstvach atmosfery, ze ked sa skombinuje s molekulou ozonu O3, tak ju rozbije na O2 a ClO. Druhy chlor urobi to iste a teraz mame dve molekuly O2 a dve ClO. No a tie dve ClO sa maju radi, skombinuju sa a vznikne dalsi O2 a dva chlory. Od zaciatku do konca sme teda dokazali rozbit dve molekuly ozonu O3 s pomocou dvoch chlorov na tri molekuly kyslika O2 a znova tie dva chlory. A proces sa moze zacat odznova a trva (virtualne) donekonecna, kym nerozbije vsetok ozon na kyslik.
Tento freon - chladivo - R12 je uz par rokov zakazane pouzivat v novych zariadeniach, minimalne 10 az 15 rokov.
Naopak, freon, o ktorom hovorim ja, sa vola freon - alebo ak chces chladivo - R134a, inac povedane aj zelene alebo ekologicke chladivo. Ten je okrem chloru postaveny tiez na fluore a pokial viem, tak ten vyssie popisany efekt je mnohonasobne potlaceny, prebieha radovo 1000 krat pomalsie.
Chemicki experti urcite prepacia moje jednoduche ponimanie molekul, pripadne to tu mozu blizsie objasnit, ja osobne budem vdacny. -
"-- skrytý --" 13.10.05 14:51
« Bez nadpisu
Tamtam: gratulujem k uspesnemu zavrseniu operacie :)
No a ja taku automobilku, ktora si starosti s dlhodobym odstavenim auta v garazi robi starosti, poznam. Vola sa Citroen :-) a urcite aj Peugeot ma tento system. Volaju to presne mod dlhodobeho odstavenia/parkovania.
Do toho modu sa auto uvedie vytiahnutim shuntu (kalibrovaneho pasika v tvare poistky) z jeho miesta. Cez ten shunt si BSI (Boitier Servitude Inteligent = velmi volny preklad "RJ komfortu") za normalneho stavu meria spotrebu komfortneho systemu auta a odpaja spotrebice podla potreby. Ak tam shunt nie je, tak tie konkretne spotrebice nie su v prevadzke a RJ jednotka vdaka rozdielu potencialov zisti, ze treba robit to a to. Detaily uz nepamatam, ale urcite sa odstavi funkcia dialkoveho ovladania zamkov, teda aj blikanie smerovkami, central, vnutorne osvetlenie auta, asi aj alarm a radio (ale nie som si isty) a celkovo sa auto uvedie do modu hybernacie, ked z baterky netaha takmer nic, menej ako 1mA. -
"-- skrytý --" 13.10.05 14:31
« Bez nadpisu
hasic: stitky s mnozstvom chladiva su povinne, ale na americkych autach...
Takze toho chladiva je naozaj 550g, odchylka sa neudava, ale bezne byva +/- 10%. Pre zaujimavost este olej je Planetelf PAG488, 150ml.
To, ze v autorizovanom chcu od Teba 3000Sk ma neprekvapuje, navyse tam mozu mat recyklacnu stanicu - teda vratia Ti tvoj zregenerovany a od oleja a vlhkosti separovany freon plus doplnia do pozadovaneho mnozstva chladivo. Vysledkom je mensia zataz na planetu, ale cena stroja je 300 az 500 tis. Sk, preto ta vysoka cena za plnenie. Sikovny chladiar Ti urobi to iste, pokial ma automobilove redukcie, akurat ze stary freon vypusti do vzduchu. Nezabudni si pozadovat vakuovanie systemu pred naplnenim freonu - kazdy normalny chladiar by to takto mal robit automaticky - a cim dlhsie, tym lepsie (spravne by sa to malo vakuovat par hodin, napr. celu noc). Mna tato operacia s polhodinovym vakuovanim na Fabii vysla na 1200Sk, ked to mas za 700, je to dobra cena. -
"-- skrytý --" 13.10.05 13:28
« Bez nadpisu
PP: no Megan už je doma, dnes jsem za ním přivezl oba techničáky a SPZ (po novu RZ). Jsem zděšen, že od května už je zase další, snad patnáctej vzor malého TP, už tam jsou zase jinačí kolonky (nejlepší je měrný výkon motoru na kg hmotnosti který začíná 0.00... - aspoň budou policajti mít co zkoumat) a už nejsme Česká republika, už jsme jen a pouze Evropské společenství... Kriste pane!!!
K baterce: se spotřebou odstaveného auta 10mA v týhle výbavě prostě počítej - jednotka komfortu, LEDka, rádio... Což je za 100 dní (3 měsíce) celých 24Ah pryč - uvážíš-li že v zimě má baterka jen vlastní teplotou sníženou kapacitu (myslím zhruba o procento na stupeň - proti 20°C), že neodstavíš auto dobitý na 100% a že v zimě nenastaruješ s baterkou která má 10% nominálu, tak ti vyjde že 3 měsíce a konec... Tohle jsou technický meze a nevím o žádný automobilce, která by si s odstavením na tuhle dobu nějak zvlášť dělala hlavu... Takže když to po Vánocích strčím do garáže, tak abych na začátku února už radši chodil kontrolovat... :? -
« Re:
tv: potrebujem naplnit klimatizáciu, no a v renaulte si za to pýtaju 3000Sk. Plní im to nejaká automatická plnička, do ktorej sa pravdepodobne zadá typ vozidla a ona sa o ostatné postará, takže mi nevedeli povedať množstvo chladiva (alebo nechceli?). Viem, že na autách býva v motorovom priestore štítok s údajom o množstve chladiva, ale na megane som to nenašiel. Dá sa to síce naplniť aj bez toho, ale uvítal by som presný údaj. Chladiar v našom meste mi ju naplní za 700Sk. -
PP. 12.10.05 23:30
« Bez nadpisu
tamtam:
To s tou vybitou baterkou ve Fabii se mi nějak nezdá,seriové alarmy,přijímače DO,blikací LED etc. nemůžou za normálních okolností vybít baterku ani v zimě,i kdybys s ním nejezdil vůbec,pokud tam není nějaký HOME MADE spotřebič s enormní spotřebou.Pokud je tedy v pořádku dobíjení,baterka,etc..a pokud jsi tam měl baterku 62Ah,tak je to divné dvojnásob.
Jinak taky gratuluju....a taky trochu závidím :-) :roll:
S prodejcem už jsem domluvený,přinesu cash a odjíždím domů se zelenou značkou,pro velký techničák se stavím později,pojistky mi vybaví na počkání nebo si je vybavím sám.Možná to risknu a pojistím ho v klidu až ho budu mít doma,snad cestou z salůnu nepotkám nějakého magora policajta. -
« Re:
>Nebo elegantně jak na to <
uz som to raz pisal, niekde pod tapacirungom su vyvedene droty so stalym napetim, tam treba napojit zasuvku - netreba tahat ziadne droty
... s olejom som sa hral v svojom prvom meganovi ... z prvej naplne ku koncu ubudla jedna bodka ... potom som uz nikdy ubudanie nevidel, mierku som mal vytiahnutu len raz aby som vedel kde je, odvtedy olej neriesim -
"-- skrytý --" 11.10.05 10:22
« Bez nadpisu
Počkej takže olej se měří při běžícím motoru????? Jindy totiž nápis OIL OK nelze na displej vyvolat nebo to neumím!!! Olej se přeci ale měří na stojícím motoru, aby hladina stála ve vaně a ne aby to lítalo po motoru a bylo rozprskaný všude možně. A taky, chci jen udělat kontrolu (nechci jet) - musím k tomu vážně startovat??? -
« Bez nadpisu
tamtam - olej sa zistuje presne tak, ako je napisane v navode - zmacknut nulovanie pocas napisu OIL OK. Ale v navode nie je jedna drobnost a to ta, ze tento napis sa okamzite prekryje niecim od tempomatu. A preto, ked chces vidiet stav oleja, musis tempomat natvrdo vypnut pred startovanim a potom postupovat podla navodu. Moc prace si s pouzitelnostou PP nedali :-( -
"-- skrytý --" 11.10.05 08:44
« Bez nadpisu
No já právě měl na Fabii 62Ah (asi kvůli vyhřívaným židlím - ty tam dali zdarma ve výrobě, ne že bych o ně stál...). Kolik mi brala nevím, ale stát vydržela tak 2 měcíce (leden, únor). Uvidíme jak si bude stát cizokrajná konkurence >:D
Jo už mám několik dotazů:
- jak se měří výška oleje elektronickou měrkou na displeji? Kniha udává zapnout zapalování (tedy asi start s kartou bez spojky) a že po stisknutí knoflíku nulování nebo knoflíku přepínání PC to ukáže olej. Mě to neukáže nic, na displeji roluje spojku+start... a při tlačítku PC vyleze přímo on (jeho stránky), při tom nulovacím už nevím, ale olej ne... Když běží motor tak jsem to nezkoušel, ale i kdyby jo tak olej bude v motoru a ne ve vaně a naměří to starou belu...
- odpínaná zásuvka CL (zapalovač): Jezdili jsme k moři s lednicí - to znamená že jí teď nemám pořádně kam připojit, protože při každém zastavení mi přestane jít. S 62Ah ve fabii jsem si moh dovolit i decentní nocleh cestou (např. 24 - 05h) aniž jsem ji musel vypnout a ráno v ní všechno málem namraženo, zde co 20 min cut off a zásuvka bez proudu. Netušíte někdo jestli to nejde konfigurovat bez přepojení, kdy a jestli vůbec tenhle okruh odpojit? Nebo elegantně jak na to - natažení dalšího drátu do interiéru mi prosím radit nemusíte... >:D >:D -
"-- skrytý --" 10.10.05 23:28
« Bez nadpisu
Moj Megane ma 50Ah bateriu, a to je nie az tak malo voci inym benzinom. Fabia mala 40/44Ah. Ked mi raz v lete stala Fabia dva mesiace v garazi tak nastartovala na prvy krat bez znatelneho trapenia. Lenze to bolo teplo a zaroven vybava Classic bez DO na centrali - dokopy nejakych 5-6mA staleho odberu po ukludneni, najviac asi brala ta blikajuca ledka na dverach.
To podsvietenie spinaca centralu na Megane je OK, ma to dve podsvietenia - jedno identicke s podsvietenim palubovky a druhe ako indikaciu zamknuteho auta - obdoba tej blikajucej dvernej ledky na Fabii.
Okrem toho, tento signal spolu so signalom ledky imobilizera by mal byt vytiahnuty na nejaky konektor urceny pre alarm, ale zatial som ho nenasiel :) -
"-- skrytý --" 09.10.05 20:20
« Bez nadpisu
y..y - vidíš dobrej nápad. S tou baterkou je to u mě tak, že mě jí dycky vycucne nějakej spotřebič (přijímač DO, blikací LEDka, ...), protože nemám klasickou zděnou garáž, ale takový garážový dům, kde se pochopitelně netopí a tak tam je v zimě třebas i -5°C no a když dlouho nejedu, přijdu a baterka vybitá. Já si to hlídám, takže chodím třeba co týden "na obhlídku" s multimetrem, ale je pak problém když zjistíš že už se čas naplnil a bude potřeba nabít, jenže v garáži tou dobou 5 pod nulou a předpověď setrvalá... Ve Fabii jsem vzal malou gelovou 12V 12Ah baterku a přes CL ji strčil do interiéru, zavřel zamknul a potom v mot. prostoru odpojil hlavní baterku, tu donesl domů rozehřát a kontrolovaně nabít, no a třeba za 2 dny nazpět a bylo. Takže vůbec nejde o to jak by motor chytal, ale o to že v tom trvale běží spousta věcí a tak to potřebuju mít šanci odpojit aniž se to celý pomaže, poblbá a pozapomíná kde co... Varianta s malou baterií přes hl. svorky je sice řešení, ale málo komfortní a hodně těžkopádný. Nu což, zima ukáže, cos dělal v létě (já to vykoumám)... -
« Re:
ak mas problem s napajanim, tak behni do servisu a vymam z nich kde v aute su vyvedene vyvody s neodpajanymi 12V ... je to na rozne alarmy, povedali mi napr ze v kufri taky vyvod pod tapacirungom je, da sa na to hodit cigaretova zastrcka mas tak nafurt 12V IN/OUT ... ale s akumulatorom som doteraz problem nemal (benzinove renolty mi chytali na prve pretocenie - neviem co bude robit tento "tlacitkovy"), ak padol, tak uz bol uplne mrtvy na vymenu, nabijacku som este nepouzil - a to jazdim tak ze mesiac nic, potom dlha cesta -
"-- skrytý --" 09.10.05 14:02
« Bez nadpisu
Tak ještě něco málo postřehů:
- je to auto jak kráva... Je toho celá garáž (fabie byla hatchback), neustále to musím postrkovat sem a tam, chci-li otevřít vzadu kufr, musím odstrčit od zdi že čumák čouhá ze dveří, chci-li zavřít vrata, musím zase postrkat nazpátek... Toto není závada - jen konstatování že je to nezvyk!!
- pánové vzal jsem volant a jedny dveře Armor All čističplastů interiéru - a to jsem čuměl. Vzhled stoupne o dalších 100%, je mi sice jasný že při výrobě se nevyhnou prachu, "prstům" a dílům bez konzervace, ale to tak všechno pěkně vystoupilo... Mimochodem vidím to na celý víkend takhle pěkně udělat ten interiér celý (jakékoli vynechání je šíleně markatní)...
- ještě tápu v obsluze. Nesvítilo mi montážní světlo do CL zdířky, hle ona se odpíná a musím mít kartu v čtečce a mačkat start (bez spojky). Trochu blbé v tom, že tudy jsem připojoval záložní aku když jsem v zimě tahal baterku z auta domů dobít (když jsou extra mrazy tak mrzne i v garáži a to se blbě nabíjí na místě). Tak jsem si svítil až se stlačením START, následně za nějakou dobu to opět zhaslo a byl jsem v *... Ale nevadí, musím se to zkrátka naučit že je to tak, principielně je to jedno. Jo za jízdy stále koukám do otáčkoměru - přístroje jsou mezi sebou proti Fabii prohozený. Taky jsem si všim že když kartou zamknu, zůstává tlačítko zamykání/odemykání (vpravo dole před pákou) červeně svítit. Nevím proč a doufám že zhasne... Blikání LEDky immobilizéru mi nevadí - to nic nebaští. Taky mám na dvou kolech závaží jak kráva... To je aspoň 10 cm dlouhý.
tv: je to Defend - varianta PIN lock (oni umějí hodně druhů). Je to svisle vzhůru trčící váleček s tou jejich spec. zámkovou vložkou, zamknout lze bez klíče jen zamáčknutím. To bude legrace až to někde udělám bez klíčů. Když zaplatím 600Kč a kamsi pošlu nějaký papír, dostanu 25.000Kč když ukradnou auto a já jim vrátím všechny klíče i kartu (jako že zámek překonali). To by šlo, ne??? Svetielek mám kopu!!! Hore dole vpredu vzadu - spočíst jich neviem :-) Asi totéž co ty, vpředu 3 vzadu 3 dole každý dveře extra svoje. Symbol autíčka na centrálním displeji má znázorňovaný otevření každých jedněch dveří i kufru, stejně tak světýlka myslím svítí jen na tý straně která se otevře, ale jistý si nejsem. Automatické zamykání jsem aktivoval (jen cvaká, nijak se nezobrazuje nebo jsem si nevšim), automatická světla zatím ne, tempomat taky zatím ne (záběh). Projeli jsme se na chalupu a dom, zatím jsem se učil jak to jede a co s tím - ne co všechno to umí... -
"-- skrytý --" 09.10.05 11:16
« Re: Re:
tamtam: Blahopřeji k autu a bez ironie přeji, aby tvé nadšení bylo stejné i za rok.
P.S.1: nekritizujme Renaulty a příp. problémy vč. servisu.Na autorevue.cz se objevila diskuse, že je pár nespokojenců(já se k nim klidně přiznám), co zde kritizují přístup Renaultu a uznávání závad. Ano, jezdí mi to skvěle,pohodlné,tiché, OK spotřeba,každý, kdo se mnou jel byl nadšen.Ale jednu poruchu si nechtějí přiznat, je to v záruce,nakonec si to zaplatím ze svého. Bylo zpochybněno, kolik je majitelů a kolik přispívatelů...no tak to se těžko něco dodává. Většina lidí, co si koupí auto asi nikdy o něm nic nepíše, kolik lidí vůbec ví, že je něco o autech..?!?!
Mrkněte na diskusi Avensis. Brázdič píše,jak mu ve 30 tis vyměnili destičky, zaplatil a nyní mu peníze vrátili,že to byla chyba z nastavení brzd v továrně. O tom to je. Uznat chybu a ne zákazníka pálkovat.
Seč jsem s autem jinak naprosto spokojen,příští bude japonec.Tedy japonci.
P.S.2: Pokud se nějaká diskuse zpochybní, tak potom je lepší všechny diskuse zrušit, všichni jsou spokojeni,vše je OK atd. Už to tu jednou bylo, konečně třeba bude zase... >:-[] -
"-- skrytý --" 09.10.05 10:28
« Bez nadpisu
Vitaj do rodiny!
Tvoje dojmy su presne take iste, ako by boli asi u vsetkych, co predtym mali Fabiu, ja som mal presne take iste. Ale to si uz vedel predtym, ako si ho kupoval, t.j. palubny pocitac a neskor zistis, ze aj tempomat, su u Fabie v inej triede, ostatok ujde.
Jazdne vlastnosti, hluk od kolies, spotreba, audio - nad ocakavanie dobre.
S tym volantom si ma dostal - mam presne taky isty zvyk davat ruky tam, kde sa neda :)
Zatvaranie kufra a perovanie sa bohuzial nezmeni, musis si zvyknut. Spiatocka ked je vpravo vzadu snad na ziadnom aute nie je istena - aspon ja take nepoznam. Iba ked je vlavo hore, vtedy je istena, aby si to omlyom nehadzal namiesto jednotky.
Spojka ma dva spinace - pociatok zoslapovania (to nie je len kvoli tempomatu, ale aj kvoli RJ motora, spinac mam tiez a tempomat z vyroby som nemal, BTW maju ho vsetky auta s plynom fly-by-wire) a koniec zosliapnutia kvoli startovaniu. Pri zoslapovani ich je citit, ale ze by spojka isla ovela tazsie ako u Fabky...? Ak ano, tak asi je to preto, lebo musi prenasat vacsi moment a tym padom ma tvrdsiu pruzinu (tanier).
Ten mechanicky zamok musi fakt vyzerat hrozne, aky mas system (znacku)? Ja mam Construct a je pekne skryty a malo zvonku viditelny.
Kontrola hladiny v ostrekovaci - skoda, myslim, ze sa neda ani doplatit. Kontrola hladiny vody v chladici myslim je kontrolovana, este preverim, ale na diesloch urcite je. Kontrola prasknutych ziaroviek - no, pan je zhyckany z Fabie Elegance :)
Kolko ziaroviek mas v interieri? Spinace okien mas presvetlene? Automaticke zamykanie si si uz aktivoval?
Tak prajem mnoho stastnych kilometrov bez nehod a poruch! -
"-- skrytý --" 09.10.05 02:54
« Bez nadpisu
Tak se hlásím jak jsem slíbil s prvními dojmy - auto už hrdě trůní v garáži. Nebudu popisovat detaily přebírky, bylo to fajn, technicky fundované a příjemné... K autu. Měl jsem Fabii Elegance 1.4 16V, dnes mám Dynamic Confort 1.6 16V. Tedy všechny postřehy jsou v relaci této dvojice. Asi uděláme přehled co je mi sympatické co méně. Takže plusy:
- dobře se mi v tom sedí a dobře z toho vidím. Ideální posed jsem nalezl za chvilku a ač je opěradlo maximálně zpříma a myslel jsem si že budu mít krátký ruce na volant, zvykl jsem si. I do stropu mám dost, vidím všude dobře.
- hezky to běží. Jasně, motor má 300km a tak se vyjadřuju úměrně záběhu, ale je vidět že ožívá důkladně. Nevím jestli to jsou velká kola (jiný dojem rychlosti) ale stále jsem byl "u někoho na kufru", ač jsem auto krotil co to šlo a učil se s ním. Proti Fabii mnohem živější (už teď). Dobře to brzdí, začíná to bejt pěkně jedovatý!!! Velký 16' kola jedou velice pěkně
- málo to žere. Spotřeba na mimoměstskou cestu 120km po okr. silnicích byla 6.0 a to byl extra hnusnej provoz, nechtěl jsem předjíždět, ale pořád se pletly "budky" s vietnamcema atd., nic jsem neviděl a kličkoval mezi dírama a furt brzdil. Aspoň jsem zaběhal převodovku...
- některé věci komfortu příjemně překvapí, zejména klima mě potěšila, jak to umí samo vše vyřešit a na stisknutí knoflíku se odemkne sloupek volantu, vyhodnotí kontrolky, načerpá palivo a nastartuje. Dřepnu na židli a řeknu Jeď, za pár vteřin běží motor... Současně je to tichý, zejména kola (valení). Dnes Continental Premium Contact 16', dříve Continental Eco Contact 14'. Dobrá audiovýbava (i ve Fabii jsem měl dobrou), CD jsem zatím nehrál doufám že to nezkame a nebude přeskakovat. Příjemně se ovládá z volantu.
- dalších příjemných stránek je jistě víc, těžko si všechno vybavit
No a jestli mi má něco ve srovnání přijít líto, tak je to např:
- palubní počítač. Jeho logika mi nějak nesedí, dojezd přestane ukazovat zrovna když začne být potřeba (svítí rezerva), vynulovat PC při stání u pumpy po natankování je oříšek, buďto nejde nic a je třeba vyvolat "zapnutí zapalování - což díky absenci klíče je celý jinak, nebo se tam plete zpráva že olej je OK a PC nejde najít, taky umí chodit jen "dokola" a mám tempomat, auto světla atd. čili těch stránek je hodně a přepnutí dvou sousedních hodnot okamžitá/průměrná spotřeba je asi 8 kliknutí. Bohužel ani hodinovou spotřebu (když auto stojí) to neumí, průměr asi není za posledních x km (aby respektoval poslední styl jízdy) ale za celou dobu a chybí mi údaj Doba jízdy - ten mi chybí dost...
- dále je to asi absence výškového seřízení židle spolujezdce,relativně malej akumulátor (v zimě jezdím zřídkakdy tak budu chodit s nabíječkou asi často), tužší spojka (nějak o sobě dává vědět pedál - asi spínač stlačení co je kvůli tempomatu a vyšlápnutí kvůli nastartování - je tam nějaké cvakání), trojramenný volant co mám tendenci chytat přesně kde nejde, zpátečka od sebe dozadu bez pojistky (ne že bych se pletl, ale byl jsem zvyklej jinak...), absence kontroly výšky hladiny ostřikovací vody, chladicí vody a prasklých žárovek a systém zamykání zpátečky, který trčí nahoru (tv má jinej a má ho logičtěji z boku, já mám nahoře vedle páky bouli jak druhej zapalovač...). Ještě víko kufru co neumím zavřít a taky rohožky (origo) který jsou docela krátký a navíc nejsou fixovaný, takže lítaj po podlaze a brnkaj o pedály nebo o botu... Ještě registruju že to dost drncá, ale kdovíjak jsou nafoukaná kola - tohle zatím berte s rezervou.
Současně ale chci říct, že auto je to perfektní, že věci v kat + jsou věci podstatné a v kat - nepodstatné nebo aktuálně pro mě nezvyklé a že si rychle zvyknu. Jinak auto bylo předáno krásně čistý, nicméně všechny vnitřní plasty zaslouží péči nějakým Armor All atp., což to auto pozvedne ještě o třídu výš - zatím jsou na plastech vidět dozvuky Assembly line (tedy jak to montovali a dávali díly rovnou jak vypadly z formy - matný každý navíc jinak). S tím už jsem začal, bude to několik hodin práce (včetně vnitřních prostor přihrádek, plastů sedadel atd.), ale fabii jsem dělal taky tak a vypadala pak nádherně.
Takže jsem rád, že jsem to koupil, pozitiva jasně dominují a dokonce i cena těch aut se dost podobá (F: 428.000,- Kč, M: 495.000,- Kč). Žádné problémy se zpracováním nebo funkčností jsem neobjevil, jede to rovně, nepíská to, nic v tom nevrže - jsem nadšen!!! -
"-- skrytý --" 06.10.05 16:12
« Bez nadpisu
Jestli to bylo na mě, tak jsem si jen posteskl v čem to musíme žít, protože aktuálně přihlašuju Megana a měl jsem už tolik do očí bijících nesmyslů (naposledy pojistka od pátku co znemožnila salonu přihlásit mi auto na značky), že když jsem viděl jak tv barvitě popisuje diletantství v SR, přihodil jsem ještě jedno nesouvisející český který aktuálně taky řeším!!! Sorry za plnění fora nesmysly >:D :D -
"-- skrytý --" 06.10.05 15:42
« Bez nadpisu
Nieee. Miro sice nie je vysloveny mechanik, ale az taky brutal zas nie je.
Kludne mozes odpojit bateriu, ale vypni pre istotu aj zapalovanie. Vyskusane viac ako 10x.
Otacky Ti na Felicii kolisali kvoli adaptacii klapky, ale to by sa casom malo samo dostavit. Ak nie, pomozes tomu VAGom. Renault ma takisto samoadaptaciu, ale tam nepocitis ziaden rozdiel, je to lepsie/inak urobene.