Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 21.11.05 08:35
« Bez nadpisu
Fakt, mne nikde nic netaha a to aj po vymene pneu za zimne Michelin Alpin2 s tym istym rozmerom 195/65R15. Miro - raz si spominal aj taku teoriu, ze by to mohli robit prave siroke, resp. ine ako 15" pneu, myslim nieco v tomto zmysle som cital aj na zahranicnom fore. Samozrejme, mojej povodnej teorie s vadnym(i)/nenastavenym(i) snimacom(mi) posilnovaca riadenia sa nevzdavam len nechapem, preco ste to este stale niekto nevyskusali. -
« Re: Re: Re:
dnes jsem byl za kamarádem který dostal za lagunu zapujcni megane II 1,4. pujcil mi ho abych zjistil, jestli bude v pohode nebo ne, ale tahnuti do leva u neho bylo jeste vyraznejsi nez u me. Nabizi se otazka, neni-li to problem cele serie.
Tom69: no ja som mal podobnu skusenost s zapozicanym kusom. Mna napada aj ina verzia vysvetlenia, ci to nieje problem medzi volantom a sedackou, teda problem v nas. Ale ked tv a aj niektori vravia, ze nemaju tento problem :roll: .Fakt neviem, uvidim, ci sa mi niekto ozve. -
"-- skrytý --" 21.11.05 07:55
« Bez nadpisu
Ventilator Ti vibruje kvoli niecomu, co sa don dostalo - typicky v jeseni nejake listie apod. Bud sa to strati samo a neskor to najdes na pelovom filtri, alebo rozober ventilator a odstran to. Je to pomerne bezna vec u tych, co parkuju pod stromami. -
"-- skrytý --" 20.11.05 22:03
« Bez nadpisu
Tom:Garančka trvala nebo účtovali 5 hodin? Taky teď půjdu na 30 tis k mému zaměstnanci.Rozdíl bude v ceně a asi v tom,že to auto skutečně prohlédne(nic se neztratí,nic nezpacká)a bez toho jejich šaškování a hry na odbornost v Renault servise.Konečně to auto vidí a slyší denně,takže je to taková trvalá péče.
Toma69 je mi fakt líto,co tě postihlo....Jsou to dacani,nic víc se k této storry říci nedá. -
"-- skrytý --" 20.11.05 21:20
« Garančka
Mám za sebou garančku po 60 tis. km(po 15ti měsících). Výměna oleje, filtrů, oleje v převodovce (to mi nabídli sami, že to není nutné, ale doporučují to, protože při 90 tis. už některé převodovky pískají a jsou hlučné...), zimní prohlídka - celkem za 5 700 Kč.
Jinak nemám absoulutně žádný problém, auto netáhne do strany, spotřeba oleje žádná (1,5 dCi). Garančka trvala pět hodin a auto jsem dostal naleštěné a navoněné jako nové.
Doufám, že to takto vydrží. Přeji všem co nejvíc bezpečných a bezporuchových kilometrů -
"-- skrytý --" 20.11.05 18:25
« Re: Re:
dnes jsem byl za kamarádem který dostal za lagunu zapujcni megane II 1,4. pujcil mi ho abych zjistil, jestli bude v pohode nebo ne, ale tahnuti do leva u neho bylo jeste vyraznejsi nez u me. Nabizi se otazka, neni-li to problem cele serie. Pak bych pochopil pristup Renault CR, proc to bagatelizovat, protoze v opacnem pripade by je to mohlo stat velky penize. Jeste mam dotaz, diky dnesni snehove nadilce jsem mel moznost ve vetsi mire vyzkouset abs a dost me zaskocil zvuk kotoucu, bylo citit jako by byl mezi kotouci a destickami pisek, nezvykle drhnuti, muze mi nekdo rict jestli to dela vsem stejne, zkousel jsem abs u mercedesa ale citil jsem pouze mlaceni do pedalu ale nikoliv ten zvuk ze by neco drhnulo, mozna ze uz jsem ze vseho paranoidni, dik za info.
PS: pravdepodobne odesel ventilator v kabine, behem foukáni se ozval zvuk jako kdyz se neco rozpadlo tak jsem ho vypnul, kdyz jsem ho znovu zapnul je vyrazne hlucnejsi (rezonuje diky tomu cela palubka), mel jsem moznost to dnes porovnat s tou zapujckou, ktera ho ma i po 70tis krasne tichy. -
« Re:
bruno, tu v BA nemame vodcu . Urcite by sa pridal aj Matoo. Mne sa ale, nechce nic organizovat, uz som ochladol. Aj ked nedavno som poslal opet otazku na Renault, ci neschopnost mojho auta udrzat priamy smer pokladaju za zavadu a ci ju budeme riesit. Uvidim co napisu. Z Ketsleru sa mi uz radsiej na moj dotaz neozvali. Mozno vela prace, mozno PN konkretnej osoby. Mozno ma uz maju dost a je cas navstivit iny servis. V Pezinku sa nestavali moc na zadne, ked som spomenul, ze na garancke chcem byt pri aute. Mozno ich vyskusam. Mate niekto skusenost ? -
« Bez nadpisu
Tome, to je mi luto.Prejavilo sa, že ludia su poznačení asi dobami minulými, ked nebolo moc dobre vyčnievať z davu...to tiež každý plival po hospodách na vladu kde mohol ale rano zase vstal šel do práce a budoval šťastné zajtrajšky...Ak by bolo niečo podobné v Bratislave určite by som prišiel... -
« info sraz
Tak to je jenom škoda,že to takhle dopadlo.Já osobně jsem s meganem II zatím spokojenej.Sice ho mám teprv 7 měsíců,ale známej si koupil octaviu II a už byl dvakrát v servisu (nefunkční klima,samovolný prasknutí čelního skla),takže přeju hodně štěstí při dalším jednání s renaultem. -
"-- skrytý --" 19.11.05 17:54
« info sraz
Dnešního dne 19.11.2005 se uskutečnilo 1.Setkání nespokojených majitelů vozů Renault. V nejedné diskuzi ( např. www.auto.cz ) si mnoho uživatelů stěžovalo na chování prodejců a nápad s konáním srazu se jim zdál jako jedinečná příležitost dát najevo veřejně svůj názor. Přestože mnoho z nich potvrdilo účast na setkání, nedostavil se bohužel nikdo, kromě reportéra ČR - MOTOŽURNÁLU a zástupce pojišťovny D.A.S. Více informací o setkání i problémech s vozem Renault a prodejcem, můžete získat ve středečním ( 23.11.2005 ) vysílání MOTOŽURNÁLU ČR od 13:05 hodin.
Myslím, že ti co se nezúčastnili tak dali chtě nechtě na vědomí prodejcům i dovozci, že si s námi mohou i nadále dělat co budou chtít a nic je nedonutí změnit tuto zaběhnutou praxi. Dnes byla dána příležitost všem nespokojeným, aby veřejně nikoliv prostřednictvím anonymního fóra projevili svoji nespokojenost a tím nastartovali proces, který by ve finále mohl vést ke změnám. Bohužel ji nevyužili a proto jim v tuto chvíli přeji hodně štěstí v jejich osamocených bojích s prodejci a firmou Renault ČR. -
"-- skrytý --" 17.11.05 22:47
« kdy a kam
[odkaz]
Dnes jsem obdrzel tento email, zda se ze udalosti dostali necekany spad
Dobrý den,
rozhodli jsme se podpořit Váš "boj s větrnými mlýny"
a informujeme o Vámi pořádané akci:
[odkaz]
Přeji Vám hodně štěstí při reklamaci Vašeho vozu.
Děkuji a jsem s pozdravem.
Ing. Petra Liptáková
kdykde.cz
Staropramenná 29
150 00 Praha 5
tel.: 603 116 470
fax.: 24 24 87 000
info@kdykde.cz
www.kdykde.cz -
"-- skrytý --" 14.11.05 23:49
« Bez nadpisu
Miro: aha.
Tamtam: no to fakt neviem povedat, kolko je tam miesta. Po zavreti krytu tam uz ruku nestrcis, ale pritlacenim odspodu by sa to dalo odhadnut. Neskusal som, neviem Ti povedat.
V PHA budem niekedy tesne pred vianocami, ked sa podari, omrknem aj auto aj "tunning" :) -
« Re:
Miro: dobry postreh. Povedal by som, ze body 1 a 2 su to iste, ale to je detail. Ten bod 3 som nevedel.
tv: bob 1 a 2 su rodzielne v tom, ze v bode 2 doslo k vyradeniu rychlosti a na to navezuje bod 3. co treba urobit, ak uz otacky nedoasiahli cca 2000 a tym nejazdis zadara :-)
Ale dalo sa to formuovat aj inak, len som dako nemal cas :-) -
"-- skrytý --" 13.11.05 22:04
« Bez nadpisu
Já jsem teda pod auto zatím nelez (holt blbá roční doba), ale pohledem zvrchu mi přijde že vana téměř kopíruje ten krycí plast, že tam bude tak 2cm max. Takže když uvážím rozkmit agregátu, tak aby se to tam vůbec vešlo to vytlumení (tedy spíš aby to mělo ještě nějakou bezpečnou vzdálenost od sebe).
tv: až budeš v Praze můžeš na to kouknout co jsem spáchal a posoudit... -
"-- skrytý --" 13.11.05 20:48
« Re: statistiky
IT: mas naprostou pravdu, bohuzel jsem v servisech na moc dobrych mechaniku nenarazil. Asi to bude i o tom jak jsou ohodnoceni. Myslim, ze velice vystizne nam to objasnil jeden technik ze servisu
Cituji ............
Zaslal: 23. 10. 2005 18:27
Předmět: Re: Re: Další zkušenosti s Renaultem Odpovědet Orig. přísp.
----------------------------------------… />
jsem tady,nechápu proč je to dvakrát a chce vyměnit auto kvůli takovým maličkostem.Když se zpomenulo přístup k zákazníkům jako majitelům auta tak já to řeknu po pravdě-když přijede někdo s autem a naříká,že auto chce vyměnit tak mechanik co má plat 10 000Kč tak si řekne, kde na to nahrabal a nechá ho at prijede příště.To VIN je už v celostátní databázia všechny servisy ví na čem sou.Výměna by sedla jestli by stejná věc se pokazila více jak třikrát a to se stejná věc nepokazí nebo to nikdo nedosvědčí,že tam něco neudělali.Klub má podporovat značku a né stěžovat a zatracovat.Tohle je stejné jak s tym doktorem co měl to Volvo a stěžoval si na všechno a když si plácli na výměnu tak chtěl jen peníze a né Volvo.
:? -
"-- skrytý --" 13.11.05 20:42
« Bez nadpisu
tv: vytlumení kapoty jsem zkoušel dnes. Těžko říct co jsem slyšel, když jsem to platil a sestrojoval těžko jsem objektivní posuzovatel (aspoň že to umím přiznat... :-) ). Můžu konstatovat že je to tichý do 3.500 a to tak, že mě víc (o dost) vadí asi aerodynamickej svist kolem zrcátka než motor - ten zvuk trochu připomíná nepatrně nedovřený zadní okno ve Fabii, ale přitom je zavřený všechno dobře. Takže možná motor ztichnul??? Objektivitu dále pokazilo že jsme v kufru převáželi na zazimování asi veletucet prázdných květináčů a cestou zpět zase nějaké lahvičky s přípravky "Chraňte před mrazem". V každým případě to je nádherně tichý...
Jinak několik dalších postřehů: auto jelo za 5.8 (je to 1.6-ka), průměr (včetně Prahy) byl 70km/h, takže lehce nad limity (na volný silnici cca 105km/h). Dále jsem testoval tempomat a z něj dva závěry: jednak asi tacho ukazuje přesně (nemá tendenci přeměřovat), protože nastavím-li tempomat na 100km/h, vidím i ručičku na 100km/h. Tak nevím je-li v obojím nastavena stejná kladná odchylka (tím se tyto relativně vůči sobě zdají přesné) anebo je-li údaj na displeji reálný (jak byl ve Fabii když se vynuloval PP tak ukazatel prům. rychlosti ukázal aktuální - jinou proti rafice), pak by musel být ovšem reálný i tachometr... No nevím. Jo a tempomat mi jede dobře, zkoušel jsem ho od 94 do 100 km/h, neviděl jsem nějaké cukání ani trhání, i z kopce dolů to cosi bere (na to jsme ale zvyklí...) a plynule to mění výkon motoru takže mě nic neobtěžuje. Při stisknutí + to přidá o 2km/h (chodí to po asi vždy jen sudých), stisknutí - mě nenapadlo vyzkoušet.
Při jízdě do táhlého kopce jsem opakovaně pozoroval kolem 3.000 RPM nějaký bod zlomu, kdy motor začíná jet jinak, pozná se to když jedu s ne moc plynem proti kopci (relativně na malý výkon, aby už auto dále nezrychlovalo). Buď to můžu přisoudit variabilní vačce anebo záběhu. Zvláštní je že to dělá jen v těch kopcích a jen s málo plynem, kdykoli jindy (třeba při zrychlování) motor přes pásmo 3.000 RPM přechází naprosto plynule. No budu muset lépe pozorovat jaké jsou podmínky, projevy a závislosti... -
"-- skrytý --" 13.11.05 18:55
« statistiky
Tom69: Asi máš s autem problém,ale z 1 auta se nedá zobecňovat.K té statistice z GB-já nevím, ale jsou to subjektivní názory lidí. Nic,co se dá měřit.Když si kupovali např. Fabii, tak měli možná nulová očekávání a teď jsou překvapeni.Třeba nový Avensis je o 40 míst níž a nechce se mi věřit, že je to o tak moc horší auto.Dovolil bych si tvrdit, ža právě naopak. Znám jednu majitelku Fabie, jezdí 30 tis ročně,má tam 1,4/101k,v plné palbě a neví,co je to sebemenší porucha.Majitel jednoho z největších autosalonů Škoda v ČR jí nedávno řekl,ať ji nedává pryč a ještě alespoň 1,5 roku nechá.Že takhle se obrazně řečeno podaří 1 ze 100 aut...To ji nijak nešetří a jezdí rychle,skvělá spotřeba,nedrnčí..tomu autu se nedá nic vytknout. Já dal holce Fabii a těch problémů bylo 1.rokem docela dost.
Kamarád má Volvo XC90, 14 dnů před koncem záruky mu u domu křuplo v samočinné převodovce.Bez mrknutí dali novou a to ato stálo přes 2 mil.Od počátku mu v zadu něco drnčí a ani zahraniční servisy nezjistily,co.
Asi je to o štěstí a pak o něčem jiném - o úrovni servisů,vědomostech mechaniků.To je zřejmě jedna velká tragédie.Praha je samostatná kapitola.Kamarád právník pracuje v Praze a auto zásadně servisuje mimo ni a to ty zákony sakra dobře zná.Než aby něco řešil,chodí tam, kde náhodou umí.
Teď bude brát Accorda a i ten bude koupen a servisován mimo Prahu...
Já koupil nedávno ženě Swifta-servis se zdál OK.Ne,i tam jsou neznalí konstrukce. Problém, který by časem přerostl (v katastrof.vizi) do velkého a mohlo by dojít k poškození převodovky(mohlo,třeba by nedošlo), nebyli schopni vyřešit.Seč v záruce, můj mechanik seřídil a je to OK.
A jsme zpět u vědomostí.
Něco jiného je, je-li evidentní problém a oni jej pálkují.Mně také pálkují-už ne,už tam nechodím, spíš "drobnost" na Laguně.Jinak je to auto OK a když jsem viděl, jak dopadlo v GB-tak to neřeším.Vše funguje naprosto v poho a že bych to moc šetřil,to asi ne-D1 jezdím téměř výlučně v levém pruhu a těch co mne předjedou už fakt moc není.
Podle mne,vyloženě špatná auta nedělá nikdo,to by ten renault,když je tak špatný nemohl 7 let v EU nejvíce prodat-přece to vše nekoupili frantíci.
Kdyby to byl takový šrot,tak to lidé nekupují,tomu prostě neuvěřím.
Spíš bych vzal v potaz ADAC a četnost výjezdů k nepojízdnému autu-tam se to dost srovnává.A co to je nepojízdné auto?Píchlá pneu? I to...
Prostě neuvěřím a měl jsem i Octávku, že třeba ta je výrazně lepší, než M6,Avensis,Accord,Laguna, Mondeo....Po 40 tis byly zvlněné kotouče,jiným vydrží 120 tis normálně.
Kamarád má Lagunu2,2 dCi 2 roky,jezdí na doraz,auto naložené, asi 85 tis a NULA poruch. Podle statistik už měl mít polovinu auta vyměněnou...
Ale šlendriánský přístup dovozce a servisů je neomluvitelný. Já teď zvažoval Vitaru, ale když jsem viděl, že v servisu nejsou schopni seřídit řazení,tak asi fakt nakonec ta Toyota... -
"-- skrytý --" 13.11.05 17:31
« Bez nadpisu
Miro: dobry postreh. Povedal by som, ze body 1 a 2 su to iste, ale to je detail. Ten bod 3 som nevedel.
S tym zavazim pripevnenym napevno si snad nedufal, ze Ti odstrani to tahanie - ved sme tu uz o tom hovorili, nie? :)
Tamtam: spodny kryt mozes uplne v pohode vytlmit, drzi ho 7 alebo 8 srubiek, demontaz a montaz je zalezitostou chvilky, plocha je viac-menej rovna, budes to mat kde nalepit. Odhadujem takych 60x100cm kus izolacie by mal byt postacujuci.
Viem to, lebo som sa s tym minule bavil, podarilo sa ten kryt chytit kamenom a trochu sa to tam polamalo. Pol dna som spekuloval ako vytvarovat plech, ktorym som to tam vypodlozil a zdrotoval a podarilo sa.
Ako sa auto sprava po vytlmeni? Poznat nieco? -
« aktualka 0l/100km
tak chlpci toto je moja parketa. Uz mam celkovu priemernu spotrebu tesne pod 6,6l a to vravim, ze to auto trosku viac zere >:D . Ale k tematu.
1, spotreba pri brzdeni motorom je nulova az do cca 1000ot/min v pripade , ze predtym nebola vyslapnuta spojka a je jedno, ci dam nohu z plynu pri 1500ot. alebo 5000ot.
2, spotreba pri brzdeni motorom je nulova az do cca 1000ot/min v pripade , ze bolo vyradene, ale pri zaradeni ot. dosiahli minimalne 2000ot
3, spotreba pri brzdeni motorom je nulova az do cca 1000ot/min v pripade , ze bolo vyradene, ot. po zaradeni boli pod 2000 a ja som len lahko brnkol do plynu. A to vse aj pri 1500ot. Ak nebrnknem, spotreba bude cez 2l/100km a na nulu sa nedostane ( aspon 5-10s. nikdy nestacilo )
Takze 0 spotreba sa da dosiahnut vzdy, ak je motor zohriaty a otacky nad cca 1000ot/min. Neviem, ale u mojho auta to plati.
Daky dotaz ? ;-)
dnes som zrusil 140g zavazie z volantu. Nepomohlo ani po 2 tyzdnoch :? -
"-- skrytý --" 12.11.05 13:04
« Bez nadpisu
Woslik: řekl bych že je to přesně jak zmínil tv a není to nic nad čím třeba nevěřícně kroutit hlavou. Důvod bude ten, že je tam hystereze (hysterezní okno pro aktivaci / deaktivaci vstřiku) a to z jediného jednoduchého důvodu zabránění oscilací kolem této hrany. Vem si jak by vypadala situace, kdyby:
- auto jelo z velmi mírného kopce, takového aby při vstřiku = 0 lehce zpomalovalo a při vstřiku = minimum lehce zrychlovalo
- jednotka odpojí vstřikování při 1.500 RPM a nedává nic
- jednotka připojí vstřikování při 1.501 RPM a začne dávat dávku = minimum (míň neumí)
Co to bude dělat? Jedeš s kvaltem z kopce, auto decentně zpomaluje okamžitá = 0. Otáčky padají. V tu vteřinu, kdy otáčky škrtnou 1.500 RPM jednotka usoudí že "teď", začne dávat, na což zareaguje auto že pochopitelně přestane dále zpomalovat (motor už nebrzdí ale jede) a snižování otáček se zastaví, nastane zvyšování (podmínky viz výše). Za méně než vteřinu po té pochopitelně opět škrtnou hranici 1.501 RPM kdy jednotka usoudí "už ne", přestane dávat, auto cukne krkne začne opět zpomalovat (motor zase začal brzdit) a jdeme ve stejné situaci na další cyklus - nedá na sebe dlouho čekat. To by byl komfort jízdy, co?? Situaci by pak zastavil pouze zásah řidiče nebo změna jízdních podmínek tak, aby přestalo platit co nahoře a auto by v nějakém trendu buď zrychlovalo (prudkej kopec) anebo zpomalilo pod hranici, jednotka začala dávat ale stejně by tím otáčky hranici nepřekonaly...
Nicméně udělám-li jednu hranici 1.500 RPM a druhou 2.200 RPM, tak pro běžný situace (vyjma výše zmíněnejch testovacích situací na který jste přišli a který to jen potvrzují...) to bude chodit úplně stejně přičemž současně výše zmíněnej diskomfort bude potlačen (nebo zpomalen do řádu desítek sekund - minut díky čemuž se mezitím změní jízdní profil a neobjeví se ... snad leda v Alpských sjezdech kde je 50 km stejnej sklon dálnice 6%). Jasný...??? :shock: -
"-- skrytý --" 12.11.05 11:47
« Bez nadpisu
Woslik, vseobecne som to vysvetlil, detailne to vsak neviem, to vie len ten, kto to vstrekovanie navrhoval. Preco raz tak a inokedy inak - to asi bude zavisle od roznych faktorov. Teraz ma napadaju napr. emisie, indikovane zatazenie alternatora, vonkajsia teplota, rychlost jazdy, klima zap/vyp apod. -
"-- skrytý --" 12.11.05 11:18
« doplneni
Ja vedel ze se do tohodle tematu nemam poustet ;)))))
Jenom mi proste prijde zajimavy.....ze kdyz tam das rychost pro otackach rekneme tesne pod 2000 tak to tam nulu neukazuje a ani nezacne......ale pokud pak jenom malicko pridas a pak hned plyn pustis tak to tam tu nulu ukazuje az nekdy do tech 1500 kdy si to tam zacne neco strikat....
nejak nechapu proc to nezacne ukazovat rust spotreby z nuly pokazdy pri stejnych otackach......resp. proc pri urcitych otackach to ukazuje nulu nebo spotrebu zhruba dva litry v zavislosti na tom (coz by melo byt irelevantni) jestli jsem tam predtim dal rychlost nebo jestli jsem tam dal rychlost a tuknul do plynu......
ia
btw: pro ty na ktere pisu moc chaoticky rad predvedu v Liberci ;))))
ia -
"-- skrytý --" 12.11.05 11:08
« Bez nadpisu
Woslik, cital som to iba raz, ale druhy krat to nebudem. Nie ze by som to hned na prvy sup pochopil, ale zda sa mi, ze to, co popisujes je znama vec, a to hysterezia schvalne zavedena vyrobcom.
Pre tych, co nechapu, vysvetlim:
- privod paliva sa vypne, pokial pred uvolnenim pedalu boli otacky minimalne X (povedzme 2000, tak to tusim ma Fabia). Ak sa cez tuto hranicu nedostali, tak sa mozno berie, ze mozno len sofer nohou pridava plyn a hned ho uvolnil a aby motor nezdochol,... Atakdalej, nebudem uvahy teoriu, jednoducho je to tak a nie je dolezite preco.
- dalsou podmienkou na vypnutie privodu paliva moze byt aj dostatocna teplota motora, ale neviem, ci na Renaulte prave toto plati, uz som videl nulu na pocitadle aj pri studenom motore. U Fabie to tak myslim platilo.
- ak sa privod paliva raz vypne, tak sa necha vypnuty az pokial:
a. vodic neprida plyn
b. vodic nestlaci spojku (mozno aj brzdu? toto neviem naisto)
c. otacky neklesnu pod Y, povedzme 1500. Neviem presne kolko to Y je, mozno ani ta hranica 1500 nie je za kazdych podmienok rovnaka, lebo pri istych postupoch pri oprave motora sa prave predpisuje, aby pri skusobnej jazde so zaradenou trojkou sa dosiahli otacky min. 3000 a potom sa nechali klesat bez dotykania sa plynu az po hranicu zacatia dodavky paliva, ale ta hranica sa ani raz nespomenula, treba to vycitit podla spravania sa motora. Tento postup je myslim kvoli tomu, aby sa adaptovala skrtiaca klapka.
Co sa tyka tej doby integracie, tak u Renaultu sa mi zda asi tak 3-4 sekundy. Je to rozdiel voci Fabii, kde sa cisla updatovali okamzite (v ramci frekvencie obnovovania displeja) a tiez voci inemu extremu - Citroenu C3, kde ta doba integracie bola urcite vacsia ako 30 sekund, dlhsie som to nemal trpezlivost a moznost skusat. V tomto pripade bola ta okamzita spotreba informacia o nicom... -
"-- skrytý --" 12.11.05 10:17
« re: nulova spotreba
ale jo....stava
me to dela asi tohle:
a) jedu rekneme na neutral, dam rychlost - spotreba pak po par sekundach klesne na nulu
b) v pripade, ze jsou otacky moc nizky, rekneme das tam petku v rychlosti cca 60 km/h = 1800 otacek a jedes po rovine, tak to na nulu neklesne.....a ukazuje to jeste o neco vic nez na neutral (podotykam, ze v okamziku, kdy se ty otacky zvysi treba protoze jedes z kopce, tak se tam po chvili ta nula ukaze taky, pokud se pak zase snizi tak to zas pise spotrebu naky dva litry)
c) pak staci trosku pridat plyn, dostat se, rekneme pres ty dva tisice otacek a pak se tam ta nula ukaze
d) v pripade ze budto pridate plyn nebo se zvysi otacky tim ze jedete z kopce (viz c) a b) ) tak kdyz pak zase klesnou, tak tam ta nula vydrzi do docela nizkejch otacek.......tj. ne jako v bode a ale rekneme treba do 1500 ot. (beru to od oka....)
....doufam ze mi nekdo rozumnel ;))))))
ia