Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Bez nadpisu
PP:No neviem v mieste kde sa pri otvarani ta pohybliva časť klučky trie o časť pevnu su už škrabance a materiál má aj pod povrchom rovnaku farbu a pri dotyku napr. s klučom to ma kovovy zvuk...
Tvoja poznámka ohladom Škody 105 je naozaj na mieste...Pozri si klučky napriklad na Alfe 147... :roll: -
« Re:
Zdravím,
chci se zeptat, komu auťák tahá doleva, zjistili jste při přezutí gum letních na zimní nějaké nerovnoměrné opotřebení pneumatik?
PTF: to je ake, teda mas namysli nieco konkretne ?
Bruno: no neviem ako Scenik, ale Megane , ak sa bavime o vonkajsich, plastove ma. Tak ako minimalne predne blatniky. No skusim si to preverit este raz, mozno sa pletiem, ale mam pocit , ze som to uz pozeral a su plastove. Vratane spinaca na zatvaranie auta.
Luf: pozeral si niekedy tie vonkajsie klucky z akeho su materialu ? -
« Refresh PP
Ako som uz nedavno pisal, na PP mi zacal blikat symbol kluca, cim sa auto pyta na servisku. To by nebolo nic neobvykle - neobvykle je, ze tento symbol blika frekvenciou ~1Hz a podla tohto blikania sa teraz aj refreshuju udaje zobrazovane na PP. Takze ak teraz zobrazim aktualnu spotrebu, mam zobrazene udaje cerstve a okamzite. Celkom zaujimava chyba :-) -
« Bez nadpisu
Tak jsem na Radiožurnále právě doposlouchal reportáž o vadném Meganovi. Jako bývalý novinář to hodnotím jako slušně udělané. A výsledek: Renault se nevyjádřil, co si o tom myslet? Jako současný tiskový mluvčí (samozřejmě že ne Renaultu) pořád říkám: mluvte, vysvětlujte, obhajujte a nebojte se přiznat chybu. Nu což... -
"-- skrytý --" 23.11.05 11:27
« Bez nadpisu
Slon72: ale ved ten clanok si tu uz raz dal, preco ho znova opakujes?
Okrem toho ten popis v clanku je dobry akurat tak pre moju priatelku, aby chapala aspon o com je rec, ale popis funkcie tam nie je ani minimalny. To, co sme tu napisali za posledne dva dni Ti o funkcii povie stokrat viac, ako ten clanok. A dovozca Renaultu Ti nepovie asi ani desatinu z toho... -
"-- skrytý --" 23.11.05 11:16
« Re: Posilovače - odpověď redakce Auto.cz
30.11 jdu do servisu s tim tahnutim do leva, bude u toho i soudni znalec a lidi z Renaultu, takze jsem zvedavy jaky bude zaver, samozrejme budu informovat. Dnes ve 13:05 by mela byt reportaz v motozurnalu , prehled frekvenci zde [odkaz]
reportaz jsem sestrihanou neslysel, tak jsem zvedavy jak to vyzni, melo by zaznit i slovo dovozce k memu problemu, no uvidime :roll: -
"-- skrytý --" 23.11.05 10:25
« Posilovače - odpověď redakce Auto.cz
stručný popis funkce elektromechanického posilovače je uveden na stránkách Seatu.
[odkaz]
Ten v Renaultu Megane bude fungovat obdobne.
Mezi nevýhody tohoto řešení lze počítat horší kontakt řidiče s vozovkou, naladění systému není snadné, každý řidič očekává trochu něco jiného. Síla na volantu se mění v závislosti na rychlosti jízdy.
Podrobnosti dostanete přímo od dovozce, kontakty zde:
[odkaz]
Skvělé hodnocení funkce. -
"-- skrytý --" 22.11.05 14:22
« posilovač
pp + tamtam už jsem si vše přečetl i o Renaultu - máte oba pravdu.
Potom se nedivím, že ani orig. servis neví co dělat, když si myslí, že je tam elhydraul.posilovač s kapalinou.
Možná jso ty chyby způsobeny vadnými sériemi snímačů úhlového natočení volantu?
tamtam -myslel jsem poslední modely Oll,Golf5,Passat,Touran,Seat T.... -
"-- skrytý --" 21.11.05 21:02
« Bez nadpisu
No Tamtam, vyzera to, ze asi sa to este tak bezne nevie... Lebo ved aj ten Seat s tym prisiel (podla toho textu, co tu bol nizsie) ako s najvacsou novinkou a pritom Renault to ma uz davno. A kedze sa v posilovacoch nejako zvlast nevyznam ani ich hlboko nestudujem, povedal by som, ze tu uz boli hodnu chvilu aj pred tym Meganom, ze? -
"-- skrytý --" 21.11.05 20:46
« Bez nadpisu
slon: vsechny vozy koncernu VW je dozajista i Felicie (i Favorit 94 -). Tak to asi autori nemysleli, bych si tipnul...
Je nekolik metod jak posilovat:
- pist ovladany prepoustenim hydraulicke kapaliny na jednu i druhou stranu pomoci takovyho silenyho bazmegu na hrideli volantu a tlacici rovnou na ridici tyce kol - tlak kapaliny ziskava cerpadlo na remenu pro pohon prislusenstvi motoru. Tenhle zpusob se obvykle nijak nejmenuje (nebo hydraulicky)
- stejnej princip co vyse jen cerpadlo pro tlakovani neni pohaneno remenem od motoru, ale elektromotorem. Tim lze docilit degresivniho ucinku, elektromotor ridi zvlastni system. Obvykle se jmenuje elektrohydraulicky, ale marketingovi odbornici ho dovedou nazvat jakkoli, zvysilo-li by to prodejnost byt o promile
- zgruntu odlisnej system s elektromotorem pusobici primo na hreben rizeni (nebo volantovou tyc - to je jedno), nepouzivajici zadnou kapalinu a fungujici ciste mechanicky (zubate kolo). Spravny nazev snad elektromechanicky (elektricky) a tenhle styl ma Megane II
... jinak sem myslel ze se tohle vseobecne davno vi :? -
« Bez nadpisu
To yyyyy: Mne to žere v lete s klimou 5,8 a až do teraz a to už mam skoro mesiac prezuté na zimné gumy, to žere furt 5,8.(jazdim furt po meste, kratke trasy)
Čo sa tyka kurenia, tak keď mam motor na prevadzkovej teplote zapínam kurenie...Takže takých 7 km...
Scenic II 1.5 dCi -
"-- skrytý --" 21.11.05 19:02
« Už to mám
Elektromechanický posilovač řízení
Vedle vynikajících náprav a skvělého zavěšení kol se nový SEAT Toledo může pochlubit také posilovačem řízení, který je špičkou ve své třídě. Elektromechanický posilovač řízení zajišťuje pohodlnou, přesnou, na rychlosti závisející podporu řízení a navíc šetří 0,2 litru paliva na 100 km!
Elektromechanický posilovač řízení se skládá z elektrického motoru, senzorů točivého momentu volantu, senzorů rychlosti a centrální ovládací jednotky. Systém pomocí senzorů vypočítá rychlost vozu a sílu, kterou řidič působí na volant. Poté přesně určí intenzitu podpory, kterou by měl řidičovi poskytnout. Výsledkem je plynulé, přesné a vyvážené řízení, které nemá konkurenci. A jelikož se systém aktivuje pouze v případě potřeby, v porovnání s hydraulickými systémy značně minimalizuje spotřebu paliva.
+ všechny vozy koncernu VW -
"-- skrytý --" 21.11.05 18:44
« Posilovače
CITROEN
Elektrický posilovač řízení
Elektrický posilovač umožňuje řidiči pohybovat volantem minimální silou při všech jízdních režimech. Nedocenitelný je zejména při otáčení volantem při stání nebo popojíždění nízkou rychlostí.
Posilovač řízení s variabilním účinkem umožňuje snížit sílu potřebnou k manévrování s volantem v případě nulové či nízké rychlosti, kdy je odpor kladený při otáčení volantem největší. Naopak při zvyšující se rychlosti se posilovací účinek úměrně snižuje a zamezuje se tak nepříjemné citlivosti volantu, která může při vyšší rychlosti výrazně ovlivnit jízdní dráhu vozu.
Účinek posilovače je řízen elektronicky signálem z centrální jednotky BHI a mění se v závislosti na rychlosti jízdy.
Zajišťuje tak řidiči vysoký komfort ovládání automobilu, šetří palivo, pomáhá při projíždění pomalých zatáček, ale zejména při manévrování a parkování
AUTO.cz - slovník pojmů
Elektrohydraulický posilovač řízení
Moderní systém posilovače řízení, který se vyznačuje menší energetickou náročností, než řada stávajících systémů. Účinek posilovače řízení se mění v závislosti na rychlosti vozidla a je největší při pomalém manévrování a naopak při rychlé jízdě je posilovač vypnut. To zajišťuje dokonalý kontakt řidiče s vozovkou i při vysokých rychlostech. Elektromotor hydraulického čerpadla pracuje pouze při činnosti posilovače a je řízen řídicí jednotkou. Tento fakt znamená, že není trvale odebírán výkon z motoru, což sebou přináší nižší spotřebu pohonných hmot.
Jen bohužel nikdo nezná elektromechanický! -
"-- skrytý --" 21.11.05 18:27
« Bez nadpisu
Ano, PP, mas pravdu, uz som jeden taky odideny videl a nebolo tej sily ho znova dat do poriadku. No ale zase na druhej strane v aute je oproti tym par tranzistorom tolko prehnanej komputerizacie, ze to by sme nimi asi radsej mali prestat chodit...
Inac suhlas, vsetkeho vela skodi. Skodovka sa hrdi, ze v novej Oktavke je - uz ani neviem kolko - dvadsattri ? alebo dvadsatsedem ? alebo patstotridsatdevattisic komputerov? Ja to vidim ako 23 potencialnych sanci na opakovanu navstevu servisu... -
PP. 21.11.05 18:03
« Bez nadpisu
jenže ty předřadné odpory se do aut montují už 50 let a funguje to pořád stejně spolehlivě,zkazit se na nich skoro nemá co,což se až tak nedá říct o elektronické regulaci... :roll:
Odpůrce elektroniky v autech rozhodně nejsem,ale nic by se nemělo přehánět. :-) Bo v jednoduchosti je krása. -
"-- skrytý --" 21.11.05 17:25
« Bez nadpisu
Ano, tie hrackarske kolieska HVAC bol presne moj prvy dojem, ktory som si z toho auta po prvom vyskusani odniesol. To by fakt mohlo byt ine.
Ale ostatok mi netreba, pokial sa to nehra s kompresorom, to uz si tolko pokrutim sam. Az na ten 8-stupnovy vetrak s tranzistorovou regulaciou, ten by sa zisiel. Mne sa tie predradne odpory fakt nepacia...
Nevravim, ze to nie je dobre, to nie, akurat ze by som za to nedal tie peniaze, ktore za to pytaju. -
"-- skrytý --" 21.11.05 16:43
« Bez nadpisu
A vis proc jsem si ji bral ja??? Kvuli designu - lepsi displej nez ta soustava kolecek, kde ani na vnitrni okruh nebylo servo ale kolecko. Takze jsem musel investovat. Je fakt ze ve Fabii byla jeji vlastni klima s pevne pripojenym kompresorem trochu jina trida, jsem zvedav jak mi to bude v lete cestou k mori cukat autem az to bude pripinat/odpinat kompresor pri motoru tocicim 3.500RPM... Jinak ale neni uplne blba (ta automatika): cidlo slunecniho svitu (pokud pres nej tedy nepolozis noviny, co???), teplomer, vlhostni cidlo ... Umi to prepinat na vnitrni okruh a pryc dle vnitrni vlhkosti... Jinak je pravda ze ja nastavuju cast veci manualne, zejmena mi drasa nervy ten vitr v kabine od automatickeho vetraku - to byl fukar ze mi vlasy litaly...a kraval.... Takhle si dam stupen 1 (z 8-mi) a je to v pohode :) -
"-- skrytý --" 21.11.05 16:34
« Bez nadpisu
Ja na auto-klimu nenadavam, iba si myslim, ze su to zbytocne peniaze, pretoze sa nejaka elektronika iba snazi odhadnut, co by pre mna bolo najlepsie. No, pravdu poviem, myslim si, ze viem lepsie co chcem, ako si klima moze mysliet co si myslim ja, ze chcem.
Ako sme tu uz davnejsie rozoberali, na rozdiel napr. od Fabie ta auto-klima Meganu iba "taha lankami".