Zkušenosti s Meganem Grandtour???

"-- skrytý --" 12.12.05  15:49

« Re: Re: 90 000km

Mozna by stacilo, aby Renault udelal pribalovy letak k autu co je jeho vlastnost. Piskajici brzdy by asi byly na prvnim miste, pak by se nad tim asi clovek nepozastavoval >:D
    .... me zacaly piskat po 8tis km a cekal jsem ze vydrzi trochu dele, jinak mam auto porad v servisu od 30.11.2005 a nevim co bude. Renault si evidentne dava na cas
    ps: pri prohlidce, kdyz jsem tam auto daval jsem videl zretelne okraje na
    kotoucich, jinak receno asi tvrde desticky a mekke kotouce :?:

12.12.05  15:39

« Re: 90 000km

to letec: Ten nový díl - horní silen-blok motoru (vůbec netuším jak to vypadá ;-) ) stojí ca. 4.000,- Kč.
    Já to měla v záruce, ale raději jsem se ptala co to stojí nové....

12.12.05  15:35

« Re: Re: Re: Pochvala servisu

Jo a jinak můžu pražákům Dispo na Praze 4 jedině doporučit. Opravdu se naším problémem zabývali. I když se třeba závada jako na potvoru samozřejmě při testovací jízde neprojevila.....věřili mi, že nekecám >:D a neodpálkovali nás, jak jinde, co čtu Vaše zkušenosti...
    Jinak samozřejmě klasika, naúčtovaná voda do ostřikovačů při garančce, ač byla předtím dolita po vrch atd. ;-) ale to fakt neřeším...to je pár desítek korun. Tak jen abyste mě nekamenovali, kdyby Vám to taky provedli ;-)

12.12.05  15:29

« Re: Re: Pochvala servisu

Jo, jo bohužel mi bylo čistě soukromně řečeno, že pískající brzdy jsou prostě vlastností tohoto auta, resp. jeho brzdového obložení :'-( A když jsem se naivně zeptala, jestli by jako nepomohlo dát tam jiné, řekli mi, že samozřejmě šlo, ale ve značkové renaulťáckém servisu mi ho tam prostě nedají ;-) takže počkám do léta, jak skončí záruka a asi to necháme vyměnit....

12.12.05  13:39

« 90 000km

Tak jsem dal minuej tejden auto na 90tis. km prohlidku. Zadny viceprace se nekonaly. Cena ca 6,5tis. Kc. Akorat musim predbezne pocitat s vymenou predniho brzdovyho oblozeni pri ca 105tis. km. Jinak doufam, ze dalsi navsteva bude az na 120tis. km.
    Obcasne piskani brzd je vlastnost, proste to obcas zapisti-to potvrzuju, to neresim. To obcasny chveni motoru na volnobeh nekdy taky pozoruju.Zamerim se na to - diky za tip Terezo.
    Pro ty co nevedi: Grandtour 05/04, 1.5dCi 100k
    Tak at vam to jezdi a kocary vas moc nezlobjej!
    Howgh

"-- skrytý --" 12.12.05  13:33

« Re: Pochvala servisu

Vyborne, stejna vec trapi i me, poradim jim v servisu kde hledat pricinu >:D
    piskajici brzdy jsou i na zapujcenem voze ktery mam, takze uz to beru skoro jako vlastnost auta 8-s
    jen kdyby se kazdy chodec pri brzdeni neotacel :shock:

12.12.05  13:26

« Pochvala servisu

Zdravím pánové po delší době,
    nevím jestli si vzpomínáte, ale před časem jsem tu mluvila o chvění auta na volnoběh....no chvění...prostě se klepal, jak když má Alzheimera ;-)
    V servisu bylo auto 2x, pokaždé s tím něco udělali, závada se samozřejmě při testovací jízdě neprojevila, protože se projeví až po zahřátí motoru.
    Nám se samozřejmě hnedle při delší cestě projevila, už jsem z toho byla docela zoufalá, nakonec si v servisu zavolali na poradu technika z Renaultu a hurááááááá (tedy doufám, že to teď nezakřiknu !) závada se podařila odstranit.
    Přišli na to, že to způsobuje změklý horní silen-blok na motoru - doufám, že to píšu dobře, bohužel tomu moc nerozumím. Vyměnili ho a zatím je to ok.
    Takže tak, myslím, že tady o tom taky někdo mluvil....jinak Renault Megane Grandtour 1,5 DCi, 100k
    Servis: Auto Dispo Praha 4
    Tímto jim děkuji :-) a zůstává nám jen pískání brzd....

"-- skrytý --" 11.12.05  16:57

Zarovky se nedotyka nic a privodni draty jsou hole. Je to docela jednoduchy - na vyvody se pripajej (a buzirkou stahnou) dva 2.5mm2 klacky asi tak 2cm dlouhy, takze kdyz se to strci do ty patice pro W5W tak to z ni trochu povycumuje - drzi se to jen na tech dratech a do tech se to i chladi. Patice samotna je od toho vzdalena, jediny co hypoteticky hrozi je ze se to odpaji - proto jsem tam dal tu buzirku, co jsem to kontroloval po cca 15minutach neudelalo to nic. Zarovku pouzivam klasickou s tou malou patici (nohy snad 4.5mm od sebe??) a nerekl bych ze na ni bude pres 12V - ony totiz privodni draty tedy zadna slava (co se prurezu tyce). Nicmene v rezimu plneho svitu (denni sviceni) tam nakonec stejne pribyde separatni drat, takze se to da cestou dobastlit na spravny napeti, kdyby nahodou bylo moc. Jediny z ceho mam strach je ten pajenej spoj na privodech, ale zase je to jen 20W, tak doufam ze nebude tat cin jeste 1cm daleko od banky (delka vyvodu) - no uvidime. Napadne-li te lepsi konstrukce, sem s ni... Sviti to fakt akorat, no proste denni svetla. Kdyz vyndam H7 a necham svitit jen tohle a ve druhem svetle H7 jak patri, tak kdyz jsi mimo (tedy ne ve svazku tlumenych svetel), sviti to dost podobne.

PP. 11.12.05  16:00

A jaký typ té 20W žárovky tam dáváš?Pokud to není žárovka přímo určena pro použití v automobilech,může být problém s životností.kdysi jsem řešil s hal.osvětlením v domácnosti,kdy jedna větev bodovek trvale odcházela několikanásobně rychleji než druhá.Pak jsem zjistil že je na ní místo dvanácti 14V,po úpravě zdroje bylo vše OK.
    Btw. bacha na teplo,cokoli jiného než keramika se rozteče,pokud se to dotýká té žárovky.I přívodní dráty by měly být silikonové.

"-- skrytý --" 11.12.05  15:35

Jo jeste jak mi pokracuje denni sviceni - mam jednu zarovku vymenenou (12V 20W do halogenovych svitidel) a sel jsem tam horem pres ty plasty. Je to ta strana u baterky, ta druha horem vymenit absolutne nejde. Ja bych do toho taky uz... Takze musi napred kolo dolu, vyndat ten pitomej dekl, strcit tam hlavu misto kola a delat to tamtudy. Ona i ta zarovka se musi bohuzel modifikovat, na nohy prisly pripajet kousky 2.5mm2 dratu, kterej ji soucasne nese a vzdaluje od patice, aby se teplem neroztekla a pres to smrstovacka aby to nemelo tendenci se teplem rozpajet a odpojit. Zatim jsem mel ideu ze to zapojim jen jako normalni parkovacky a budu jezdit (pres den) jen s nima. No a budu pozorovat co na to ostatni, jenze kdyz mam jednu a druha nejde tak se muzu jit klouzat... Ale zatim (ta jedna strana) vypada dost dobre, sviti to docela hodne, bokem od auta uz je to plne srovnatelny co H7 klopena do zeme - no pred autem ve svazku svetla je z H7 pochopitelne daleko vic. Ale myslim ze to bude stacit...

"-- skrytý --" 11.12.05  15:24

Bohuzel cokoli jako VAG zatim mezi verejnosti rozsirene absolutne neni... To je jeden z nedostatku vsech vozu mimo koncern, ze podpora domaciho bastleni neni tak dobra a ani ve forech po internetu se nevyskytuje tolik fundovanych lidi, ze by ti treba mohli poradit rovnou.

PP. 11.12.05  10:50

« Re: Denni sviceni

A nemáte někdo link aspoň na anglickou verzi těch dokumentů,když už nejsou české,slovenské nebo třeba polské?Každopádně dík PetroviK aspoň za toto.
    S tím že někdo v servisech Renault bude znát podrobnosti a možnosti nastavení softwaru v Meganech bych moc nepočítal ;-) .
    Spíš by to chtělo něco jako je VAG a podívat se tomu na kobylku doma :)

"-- skrytý --" 11.12.05  08:15

« Denni sviceni

Ano to jsou ty dokumenty - existuji i v dalsich jazykovych mutacich (cesky pravdepodobne dostupne nejsou). Jinak jsem zahajil prakticke vyzkumy ohledne denniho sviceni. Mym dvornim poradcem a konzultantem je tv a neco jsme uz spolecne vyvinuli, nyni se resi jestli je to technicky koser a jestli je to taky i realizovatelne. Pokud tady bude zajem muzu popsat i nekolik moznych reseni (ale je to homo domo solution, kde se bude primo bastlit), ale jedna vec me preci jen zaujala. Totiz, centralni jednotka komfortu (Renault ji rika UCH), ktera obsluhuje veskere ovladani celeho auta je pochopitelne programovatelna (jak maji fungovat zadni okna, zdali znovu zamknout kdyz neotevreny dvere, zdali odemknout napred ridicovy nebo vsechny naraz, zdali blikat pri aktivaci ABS varovkama...), no a jedna z voleb je taky zdali svetla celodennne. Ja bych si tu funkci vysvetlil asi tak, ze v pripade ze ji aktivuju pujdou svetla (obrys + tlumena) kdykoli pobezi motor, soucasne ale nebude aktivovano osvetleni palubky (tedy rafiky potme a oba displeje plny svit) a nepujdou spustit dalkova svetla (vyjma houkacky). Za situace ze se setmi (tedy svetelny senzor si "rozsviti" nebo ridic otoci packou jak patri pro sviceni), melo by se vse nastavit jako dnes, tedy pro jezdeni v noci (palubka se osvetli a displeje prejdou na dimmer, dalkova svetla se povoli k ovladani). Tak by to tedy predstavoval ja - kdybych to navrhoval. Nemam ovsem nejmensi predstavu jak to vymyslel Renault a co to realne vubec dela, ale rozhodne s tim Renault nejak pocita (asi do zemi kde je to povinne). Takze jestli mate nekdo chut, muzete to v servisu vyzkoumat (dloubnout do nich co to je, zdali to umi nastavit, kolik to bude stat, co jineho to jeste umi, ...).
    Jinak to me reseni je opravdu fyzicky zasah do zapojeni svetel, kde budou denni svetla instalovany misto parkovacek (tedy vse je v puvodnich reflektorech) a pridavna logika jim bude vyhodnocovat zdali maji svitit jako denni svetla (coz je zarovka 20W halogen bez klopeni k zemi) nebo jako parkovacky (prejdou na nizsi svitivost stejnou jak puvodni parkovacky, neb by napr. v noci oslnovaly a prehrivaly reflektor - dohromady uz by to delalo 75W tepla). Cela logika je rele, velkej odpor a jeden novej drat do pozice +12V spinanych. No uvidime...
    Kdybyste se tomu nekdo chtel venovat se mnou, zejmena proverit ten servis, byl bych rad. Podotykam ze mluvim o Megane II (to programovani UCH).

"-- skrytý --" 10.12.05  22:42

« Porucha

Tak jsem se při nastartovánín vozu dost leknul - z palubovky na pravé straně se mi ozvalo zuřivé klepání - jako přeskakování plastových zubů. Za cca 5 sec to přestalo. Potom se to zopakovalo při zapnutí vnitřní cirkulace. Při cestě jsem se zastavil v servise, kde mne okamžitě objednali, po odstavení jsem dostal náhradní vůz a za dva dny jsem dostal nazpět svůj - opravený, vyleštěný a voňavý. Omluvili se za nepříjemnost - prý odešlo servo na regulaci klapek průduchu vzduchu. Děkuji za solidní přístup servisu.
    1,5 Dci, 63 000 km

09.12.05  22:46

Francouzskou servisní dokumentaci pro Megana 3/5 dv. najdeš na:
    Problém s GSM pagerem jsem také řešil, ale raději jsem zvolil cestu montáže alarmu z nabídky originálního příslušenství. K němu jsem pak pager s malou úpravou připojil. Díky alarmu je kromě dveří a kufru navíc hlídána i kapota (přídavný spínač) a vnitřní prostor pomocí ultrazvuku. Alarm je ovládán originální kartou a s vozem propojen pomocí komunikační sběrnice. Auto je na montáž alarmu dost připraveno, pod přístrojovou deskou je dokonce připravený konektor.
    Dveřní kontakty bych hledal v zámcích, tak jak se to u dnešních vozů dělá. Pozor i na to, že se u kontaktů používá vzorkování řídící jednotkou, není na nich stálé napětí, ale jen impulsy. Je nebezpečí, že vlastním nepromyšleným zásahem zvýšíš klidovou proudovou spotřebu a bude se ti vybíjet baterie.
    Pokud by si připojil pager jen k dveřním kontaktům, musel by si ještě vyřešit, jak ho aktivovat a deaktivovat, protože by ti jinak pager volal i při tvém vstupu do auta.
    Příručku k originálnímu alarmu najdeš na:
    jinak je samozřejmě přibalená k alarmu.

PP. 09.12.05  17:13

rádio:
    zatím jsem poslouchal spíš CD,takže tuner jsem ještě moc netestoval,jen jsem nastavoval stanice.Regulaci jsem nastavil na 3,zkoušel jsem i 5,ale to se už zesilovalo víc než bylo třeba.Na otestování toho zesilování to bude chtít nějakou delší plynulou trasu.
    bavili jste se tu o nějakých PDF-kách,pochopil jsem dobře,že máte nějaké servisní nebo montážní manuály v PDF pro servisáky?Jestli jo,dá se to někde stáhnout?
    Už jsem řešil první problém,když jsem se díval jestli půjde nějak připojit GSM pager na dveřní kontakty a ony tam nejsou :shock: ,teda aspoň ne tak jak bylo běžné u jiných aut,ani na dveřích kufru kontakt světla není,teda někde je,ale není vidět.

PP. 09.12.05  16:42

Ano,přesně to se pravidelně stávalo známému,když nechal klíčky od auta v dosahu svých dětí,že několikkrát přišel ráno k autu a bylo odemčené.Pokud je auto v garáži je to jedno,ale on parkoval na docela rušné ulici.Naštěstí pro něj se mu nikdy nic z auta neztratilo.
    A proto to oceňuju,že je to ošetřeno.

"-- skrytý --" 09.12.05  16:19

No to sice jo, ale asi to myslel tak ze kdyz to zase bez otevreni dveri zamkne tak se prd stane - na rozdil od situace kdy si mimodek sedne na kartu a celou noc (celej tejden / celej mesic) to bude nekde stat odemceny nez si toho zase vsimne...

09.12.05  12:30

"Příjemně mě překvapil centrál,pokud po odemčení nejsou do cca 1 minuty otevřené dveře,zpátky se auto zamkne,takže nehrozí náhodné odemknutí auta nechtěným stiskem ovladače v kapse. "
    Je to po 30s :-) A nahodne odemknuti auta nechtěným stiskem ovladače v kapse samozrejme hrozi... :o) >:D

"-- skrytý --" 08.12.05  20:55

K rádiu mě bude zajímat nejméně následující 2 věci:
    - funkce Speed (regulace hlasitosti dle rychlosti): mě se zdá, že tato funkce reguluje hlasitost skokově. Zejména citelný je to na CD, kteé samo o sobě hraje dost hlasitě a tak mám hlasitost na 3-6. Když nastavím tu regulaci na řekněme "3", zcela zřetelně v tom registruju skoky, kterými to přidává jak auto zrychluje. Není to moc komfortní, ty skoky jsou třeba pro 60km/h, 95km/h atd., prostě v určitých rychlostech registruješ změnu. V autorádiu ve škodovce to plynule přidává bez nějakých skoků v regulaci - zde bohužel ne...
    - stereofonní příjem: sice rádio hraje i relativně slabé stanice, ale na silných (zde v Praze) velice ochotně aplikuje čas od času automatické omezení výšek a celkové "rozplácnutí" reprodukce jakmile se dovtípí, že by ta stanice mohla trpět nějakým rušením. Už jsem to zjišťoval, na to tam mají měření (umí to interně rozeznat zdali hrozí riziko zarušení příjmu - dokonce to umí i zobrazit na displej v servisním režimu) a prostě to ubere výšky a zmenší vzájemnou separaci kanálů mezi sebou (trochu to promíchá L a R kanál dohromady), takže je to v reprodukci docela patrný (pochopitelně negativně). Nevím jak ti to popsat v rychlosti, ale zkrátka mě zajímá jestli registruješ změnu přednesu který evidentně není vyvolán tím, že by stanice slábla a hodlala se utopit v šumu - znovu opakuju že to dělá i u silnejch a není to dle síly tý stanice, ale dle jejích interferencí s jiným vysílačem. Abych to neprodlužoval - mě to dost ruší...
    Pokud budeš v "období výzkumů", můžeš se zaměřit i na toto. Jinak ti přeji ať to stále jede rovně, nedřou se v tom zadní gumy, nepuká z palubky, nepřestávají fungovat kličky a nepískají brzdy. U mě zatím vše OK - jo ale já mám španěla...

"-- skrytý --" 08.12.05  18:53

« gratulace

Gratuluji k "miminku" >:D
    Moje stale odpociva v teple servisu, Renault ani prodejce se zatim neozvali. Mam zapujcene nahradni takze me to zatim netrapi, davam jim cas aby vymysleli co dal. Jestli chteji mit z ostudy kabat a nebo se umoudri. No uvidime.
    PS: s tim pasem bych to moc neprehanel, radeji jezdit s nim, mam kamarada hasice a po tech jeho vypravenich o zasazich u bouracek jezdim zasadne pripoutany

08.12.05  18:12

Já najedu za rok kolem 15 tis.,dle plánu bych měl jít na garančku za 2 járy.Ale nevěřím,že ten olej bude pořád o.k a jelikož projezdím hodně po městě (startování,popojíždění,atd.),tak si ho nechám po roce i s filrem vyměnit,jelikož tomu opravdu nevěřím.

PP. 08.12.05  17:42

Dík.
    Funkce na rádiu jsem už celkem všechny prolez,až na systém předvoleb stanic,v tom mám ještě trochu chaos.
    Servisní interval - tak to je pro mě trochu čára přes rozpočet,na jednu stranu to prodlužují a pak to zase zkracují.Zkusím se na to ještě zeptat v salonu jak to vlastně myslí. :(

"-- skrytý --" 08.12.05  16:30

Blahopreji!!!!
    Az budes mit ucelene dojmy, rad bych konfrontoval radio (detaily a filosofie funkci) - dnes to nema smysl. Klima (mas asi obyc) - je to v manualu, cetl jsem to tam (ja mam tu druhou - neporadim), servisni interval - je to asi tak, me to prodejce rikal ze se to chysta (zkraceni ze dvou na jeden rok), ja mam jeste 2 roky. Barva - subj. vec kazdeho, myslim zes vybral dobre (spini se obzvlast rada). Central - ano je to tam a i jine veci (zamykani za jizdy, omezeny rezim druhe karty, ...), super veci. Pojistka kapoty - ano proti otevreni za jizdy to funguje, ale pochopil jsem to tak ze je mozno otevrenou kapotu polozit tak ze nezacvakne ani do zamku ani do pojistky - to je pak vse marny (podle me to ale je stejny pro libovolny auto - 100% blbuvzdornost nelze mechanicky zaridit). Nezapnutý pás - zapni si ho za zady na trvalo ...
    Hodne zdaru s novym vozem !!!

PP. 08.12.05  16:00

Tureckým soudruhům se konečně podařilo dát dohromady moje budoucí,teď už vlastně současné auto,navíc ho bez úhony ho dovézt do ČR a tak se mohu konečně po podělit se svými dojmy:
    předání auta proběhlo bez problémů,akorát se na mě dívali jak na magora,když jsem (náležitě vyděšený ze zdejšího fóra,co všechno mě může potkat) vše 3x zkoušel včetně blinkrů,světel,pásů,stěračů,etc. systémem světla svítí,stěrače stírají...
    Nicméně vše funguje jak má,jede to rovně,nevrže to.
    orig.rádio - příjemné překvapení je jeho citlivost,hrají i stanice o kterých jsem ani nevěděl že u nás jsou ;-)
    řízení - posilovač s degresivním (je to správný výraz?) účinkem je na jednu stranu vynikající fičura - parkování,bezpečnější jízda při vyšších rychlostech,kdy nehrozí šťouchnutí do volantu,na druhou stranu se řízení ve vyšších rychlostech stává méně citlivé a volant je třeba korigovat větší silou.Kdybych neměl info z tohoto fóra,tak bych si toho ani nevšiml a připadalo by mi to přirozené (kdysi jsem jezdil bez posilovače a připadalo mi to taky normální),ale když to srovnám s Bravou (jak to tu už někdo srovnával),tak musím říct že obyčejný posilovač v Bravě a ovládání volantu jedním prstem i ve 130km/h mělo taky něco do sebe.Ale většina automobilek variabilní serva začíná prosazovat a teprve asi čas ukáže jestli tudy vede cesta.
    klima - nenaskakuje.Nevíte při jaké vnější teplotě ji jde zapnout?
    motor 1,4 72kW - ač nezajetý,táhne s lehkostí a velmi lehce se vytáčí a musím se hodně krotit,abych ho v rámci záběhu nepřetáčel.
    servisní interval - v servisní knížce je 30tkm nebo 1 rok,docela mě to překvapilo,myslel jsem že to jsou 2 roky.Pak je pro mě zbytečné abych tam lil long life olej,víc než 15tkm za rok nenajedu.
    barva béžová angora >:D - je přesně dle mých představ,naprostá spokojenost,akorát ten sajrajt co je teď na cestách ji moc nesvědčí. :'-(
    Někdo tu psal že u víka motoru není bezpečnostní háček proti nechtěnému zvednutí při nedovření a jak se mu zvedla kapota a rozbila přední sklo.Já tam háček mám a ještě k tomu je ten mechanismus udělaný tak,že jeho nechtěné vysmeknutí je nemožné.
    Jediná věc,která mě pokaždé vytáčí je pípák nezapnutého pásu u řidiče. >:-[] 8)

"-- skrytý --" 08.12.05  07:51

« re: facelift

nelibi....kulaty rohy to auto vylozene kazi....hlavne zepredu..... tyhle novy facelifty (laguna, megane) a novy clio se mi zdaleka tak nelibi....
    ia

"-- skrytý --" 08.12.05  07:32

K faceliftu stale nikdo nic??? Jak se vam to libi a co o tom vite?? Odkdy se to ma prodavat??
    Diskuze za clankem (odkaz viz muj predchozi prispevek na facelift) je pro me nesledovatelna, diky razeni do vlaken pribyvaji nove prispevky stale kamsi doprostred a to myslim neni v lidskych silach sledovat - nechapu ze to nemuze mit vylucne postupne pridavani na konec, aby to slo cist v pravidelnych intervalech ...

07.12.05  15:48

« Ziarovky

mna osobne hmlovky moc netrapia. Ani neviem ci som predne vobec z dovodu hmly zapinal. Ja s nimi nevidim lepsie. Smerovku uz som vonku mal. Pohoda. Trosku som bol *... , ale pohoda. Horsie to bude s dialkovymi :-)

07.12.05  12:05

« Re: Zimne pneu, T alebo H??

Nemusis sa nicoho obavat. Na zimu zakonodarca povoluje gumy s rychlostnou kategoriou o jednu triedu nizsou. Takze si v pohode aj podla poistovne. Len na to netreba zabudnut a hlavne na jar, ked su cesty uz pekne suche, tu rychlost neprekracovat >:-[]

"-- skrytý --" 06.12.05  15:39

« zimáky

to Broos: ten index je max. rychlost H do 210 a T do 190 km/hod.
    Záleží jen na tobě jak rychle jezdíš. Výrobce se jen kryje pro případ nehody. Já mám vždy T - H je mám dojem podstatně dražší.

"-- skrytý --" 06.12.05  14:23

Zarovky v hl. reflektorech jsou v pohode - s tema mlhovkama je to trochu problem. Takze sundat kolo, sundat kryt podbehu a tamtudy - hm to je tak hodka... Zarovka za 400 Kc (byl jsem se informovat u Osramu) a jen obyc. bila. To abych ty mlhovky radsi snad ani nerozsvecel, co??? 8-s :?

"-- skrytý --" 06.12.05  12:59

to se mi ulevilo, nebot predstava, ze budu pokazde kdyz mi praskne zarovka podnikat cestu do servisu mi prisla silena, alespon neco pozitivniho >:D

06.12.05  12:27

« Zimne pneu, T alebo H??

Ahoj, riesim nemilu vec. Dnes som zistil ze som kupil zimne pneu ktore maju koeficient rychlosti T ale nie H ako pozaduje vyrobca. Moze to byt problem, mozem ich dalej pouzivat?

06.12.05  11:45

Ziarovky som si menil uz obe. Ak nemas ruky ako boxer, nemal by si mat problem. V navode k autu to je celkom dobre popisane aj s obrazkami. Doporucujem ale natrenovat to niekde pekne v suchu a teple s baterkou v ruke, ak nevies ako na to, moze to byt kruty zazitok, skusat to niekde potme na ceste. S vymenou ziarovky v smerovke je problem, do takeho blbeho uhlu ruku nevytocim. V servise mi to ale urobili za 2 minuty, takze to urcite ide aj bez zhadzovania kolesa, len na to treba mat ten spravny grif. Dan za pekny design a bezpecnost :-(

"-- skrytý --" 06.12.05  11:21

uz jsem se desil, ze by vymena zarovky u mlhovky mela probihat stylem sundani narazniku :?
    a co zarovky u svetla, u prodejce mi rekli at pripadne prijedu k nim, zkousel uz to nekdo sam, co tam musim vsechno rozdelat, u zapujceneho auta mi ted odesel predni blinkr, nastesti jeste blika na boku

06.12.05  11:04

K prednym mlhovkam sa pohodlne dostanes, ak das dole koleso a demontujes predny diel podblatnika (podblatnik sa sklada z dvoch dielov). Cez spodny kryt motora sa tam urcite nedostanes. Predny naraznik by som dole davat nechcel, viem o com hovorim, opravoval som si burane auto.

"-- skrytý --" 05.12.05  21:27

tv: tak jsem zurive listoval elektrikou az jsem nasel mlhovky - je toho ale jen jedna stranka a fakt se tam jde naraznikem, kterej musi dolu... Pak uz je tam jen obrazek jak se spodem (pres spodni kryt motoru) mlhovky serizujou a to je cely. Dokonce i tak dulezitou vec o jakou zarovku se v nich jedna tam napsat zapomneli!!! U vsech ostatnich zarovek to dusledne pisou, zde bohuzel ne.

"-- skrytý --" 05.12.05  20:15

« Megane II facelift

Co rikate na facelift Megana viz clanek [odkaz]
    Docela me zarazila "zdokonalena" automaticka klimatizace - zde nevim jak tomu mam rozumet. To mi nejak nejde do hlavy - to je jako predelana?? Dale pak ze maji motory EU IV (a navic za cenu dvou kW výkonu dolu pro 1.6 16V) uz mi da se rict neimponuje nicim - leda snad ze diky neexistenci EU IV (tedy dnesni vyrobena produkce) bude mit handicap pri naslednem prodeji v tom nespatruji zadny realny a prinos. Modre podsvetleny displej klimy (ovsem - pro jakou vubec vybavu??) se mi celkem libi. K exterierovym zmenam jsem pak neutralni...

"-- skrytý --" 05.12.05  20:08

Kryt podbehu jsem sundaval na Fabii zcela rutinne - je to snad o nekolik trid vetsi pakarna (pakaren)?? Ja klidne lehnu pod auto a vlezu tam spodem (spodnim krytem), s tim nemam problem (ma telesna konstituce umozni i lehnout pod Megana - nastesti nemam rozmery ze bych se pod Ladu Nivu nevesel... >:D ), ale vypekla me ta H11 - tu v AllSeason vubec nekoupim, jakakoli obycejna stoji 300Kc a vyber je desne uzkej. Jo uz jdu do pdf zkoumat kudy do mlhovek ...

"-- skrytý --" 05.12.05  16:40

Pokial by na to stacilo iba zhodit spodny kryt motora, tak to by este slo, aj ked je to krajne nepohodlne. Obavam sa vsak, ze som v pdf-ku cital, ze na to treba zhodit bud naraznik alebo aspon plastovy kryt podbehu kolesa... Ten plastovy kryt som uz dole mal a poviem Ti, nie je to sice velky problem, ale este raz by sa mi to nechcelo robit.