Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 26.03.06 13:28
« Re:
ja spis myslel tu funkci, ze svetla sviti, ale je tam jiny rezim nez v noci. To znamena treba to aby zbytecne nesvitilo osvetleni budiku atd. Jen kontrolka a nic vic, bez nutnosti regulovat intenzitu podsviceni ve dne a v noci. Napr kdyz ve dne zapnes svetla, ztlumi se hned intenzita podsviceni u radia a osobne mi to hodne vadilo u twinga, kdy byl ve dne pri sviceni za slunicko hodne spatne citelny tachometr (digital) -
PP. 26.03.06 12:50
« Bez nadpisu
V základu to snad mají všechny Megany,ne? 8-s
Světla rozsvítíš napořád a pak po zastavení motoru,vytáhnutí karty a otevření dveří u řidiče (normální smrtelník takto postupuje po zaparkování) světla zhasnou,po opětovném příchodu do auta se světla rozsvítí až po nastartování auta.
Takto se mi to vyhovuje a nevím co víc bych na tom mohl zautomatizovat.Spínač světel nepoužívám.
Jo,takto to funguje u verzí bez světelného senzoru. -
"-- skrytý --" 26.03.06 10:24
« To je dobra nabidka, co myslite? Co Renault? Jde to taky?
Škoda nabízí automatické denní svícení pro všechny modelové řady26. 03. 2006, 00:10
V rámci jarní servisní akce nabízí Škoda Auto prostřednictvím svých autorizovaných dealerů praktickou pomůcku pro zapomnětlivé.
V § 32, odst. 1, zákona o silničním provozu se říká:
"Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu..."
V souvislosti s blížícím se prvním červencem, kdy vstoupí nový zákon o silničním provozu v platnost, nabízí největší domácí výrobce automobilů pomůcku pro zapomnětlivé. Tomu, aby vás nepřekvapila pokuta za nerozsvícené světlomety, můžete zabránit zakoupením tzv. relé automatického spínání světel pro vozy Fabia, Octavia Tour a Superb. U vozů Octavia je možno spínání světel nakódovat diagnostickým přístrojem. Kdykoli pak vyrazíte na cestu, světlomety se samočinně rozsvítí.
Relé stojí podle modelu od 851,-Kč do 911,-Kč, i s montáží vás celá operace příjde asi na 2000,-Kč. -
« Megane Sedan - po roce
Zdravim,
cca pred rokem jsem si koupil Megane Sedan II, 1.4/72kw. Nyni mam najeto cca 18 tisic km. Zadne z neprijemnych problemu zde v diskusi popisovych jsem zde nezaznamenal, snad krome problemu, kdy auto v zime po nastartovani obcas "zdechlo". Podle servisu se to resi nahranim noveho SW a upravou RJ, ale nemel jsem cas tam zajet - zase tak casto se to nestavalo. Co mi vadi, a to je spise detail, je praseni na palubni desku. Clovek to zbavi prachu, aby o tyden pozdeji prisel k zaparkovanemu autu a mohl prach odstranovat znova. Kde se tam bere, svinak jeden? >:D
Na ukazatel PP ohledne mnozstvi benzinu v nadrzi po rozviceni hladoveho oka, a vynulovani udaju se nelze spolehnout. Tady v diskusi se vicekrat psalo, ze rezerva je cca 10 litru. Ackolik jsem casto vyjezdil i 7 litru z rezervy, nez jsem natankoval, jednou se mi stalo, ze jsem zustal stat na ceste. Podle PP jsem spotreboval cca 6.... -
"-- skrytý --" 24.03.06 14:08
« Re:
tv: zkusim to prekonvertovat, mam to v avi ale nejak se mi posune zvuk proti obrazu. zkusim ti to kdyztak poslat do mejliku.
to vrzani je az od okamziku vymeny pruzin. jen mam obavu aby mi pak nekdo nerekl, ze jsem mel prijet driv protoze se tam nekde neco drelo, skriplo se a nasledne poskodilo a za to servis neruci. :? -
"-- skrytý --" 24.03.06 13:53
« Bez nadpisu
Tom69: ak by si vedel to vrzganie pruzin dajako lahko transformovat do mp3, tiez by som si to rad vypocul. Viem, ze ten format 3gp sa dajako da konvertovat, ale kym najdem konvertor a software atd. a kym to nainstalujem (a ja nerad instalujem do Windowsu veci, co naozaj a nevyhnutne nepotrebujem), tak uz to bude asi passe.
Mna by vrzganie pruzin tiez vyrusovalo. Treba najst zdroj - moze to byt napr. aj gumene lozko stabilizatora, co s pruzinou nema vela spolocneho. Ale pokial Ti to robi len za studena a len prvych par metrov, myslim, ze to bude problem najst.
Ale neviem, ci by som - byt Tebou - siel s tym do Tvojho zvycajneho servisu, pri rozoberani a skumani by Ti tam najskor dodrbali ktovie kolko dalsich veci. Skoda, keby si bol blizsie, vedel by som Ti dat kontakt na - podla doterajsich skusenosti - seriozne vyzerajuci servis Renault. Lenze ten lezi na opacnom konci byvalej republiky... -
"-- skrytý --" 24.03.06 09:04
« pruziny?
nase akademicka debata probiha uspesne :)
jasne jde o problemy vyskytujici se asi u vsech automobilek, jen me vadi, ze se servis nesnazi vyrazneji resit, respektive logicky zduvodnit co je pricinou toho vseho. Napr. ty piskajici brzdy. Musi byt preci logicke vysvetleni. Tvrde desticky? Nevim? Ale neco to musi zpusobovat.
Vrzani pruzin, ted jsem cetl, ze by to mohlo delat lozisko, je tu nejaky technik, ktery by to zodpovedel? Ja mam proste zazito, ze pokud nekde neco vrze, melo by se to promazat ;-)
Nechtel bych za par mesicu zjistit, ze tim vrzanim na sebe upozornovalo neco co pak ve finale zpusobilo velky problem :? -
« Re:
tv: ako pises, netrafil som sa :-(, ale pretekar niesom, len proste obcas chyba par konikov naviac, par krat tyzdenne, inak je motor o.k. 2.0 sa mi zdalo drahe na to, ze to nieje vykonovo oslnive, aj ked .... . mne osobne chyba daka 1.8 s cca 90-95kW, to by bol asi taky idealny stred. Dnes by som asi na 90% siahol po Honde, ale vtedy bola 1.8 iba v Leone a ten ma strasne maly kufor.
PS: zacinam na Hla -
"-- skrytý --" 24.03.06 00:06
« Bez nadpisu
Ja to vidim asi takto (hovorim o Megane):
- kto je nenarocny a potrebuje auto, kupi si 1.4-ku
- kto je pohodovy vodic, dodrziava pravidla, ale chce obcas predbehnut a mat k dispozicii dostatok vykonu aj na zapadoeuropskej dialnici, kupi si 1.6-ku
- kto je pretekar, kupi si dvojliter
- kto chce setrit a aj je ochotny trochu investovat, pre toho platia tie iste kategorie ako je napisane vyssie (no nie podla objemu, ale podla rozdielov vykonov), akurat ze na dverach bude mat napisane dCi
No, vyzera to, ze si sa asi netrafil do svojej kategorie. :-)
PS: MartinH sukromne, nezacina Tvoje priezvisko na Hu? -
« Nepresvecivy vykon 1.6
ahojte, ja mam tiez 1.6 od 5/04. Za studena sa to chova uplne rovnako ako Vam, ale nikdy som to neriesil. Motor to nieje zly, ale vzhladom na velkost auto to nakoniec nieje dost. Myslel som, ze po zabehu sa to zlepsi, ale nic take nenastalo. Nabehane mam 41tkm. Dochadzam do BA zo Senca a priemerka mi vychadza 7,5l, ale moc nejazdim na spotrebu. Min rekord mam 5,5l, ale to ma nebavi, to bolo len raz. Inak dialnice temp. 140 +, mimo +10-40km nad limit. Zalezi od cesty, premavky. Vzdy co najbezpecnejsie, to aby ste ma nekamenovali ze som prasak :-)
moja otazka znie, ci ste uz niekto neskusal urobit nieco s vykonom motora. Esta ta II zatiahne celkom dobre, ale inak je to preslapavanie plynoveho pedalu a moc sa nedeje. Mozno to je len moj pocit, neviem. Ked idem na maximum, tak II potiahnem do cca 6400ot. a ostatne rychlost nema vyznam tahat daleko cez 6000 ot. Skusal som napr Xsaru 80kW, ale nezdala sa mi omoc zivsia, lenze motor mal necelych 5tkm :roll: . Celkom dobre tahal kamaratov Leon s 1.6 77kW, tam sa dalo akceptovat aj III. Myslel som, ze 83kW v Megane sa tym 77kW v Leonovi vyrovna. Takze skusal niekto zvysovat vykon ? Ak ano ako a aky je vysledok.
este by ma zaujimalo, ci ma niekto motor 2.0 99kW. -
"-- skrytý --" 21.03.06 20:46
« Bez nadpisu
tom69:
no, mě děsně něco vrzalo od předního levého kola v okamžiku, když jsem přejížděl nějaký retardér, koleje, nebo větší nerovnost. Ale stalo se to jen při hodně nízkých teplotách, kolem -10 oC a víc. Při návštěvě servisu jsem to nechal pro jistotu zkontrolovat, abych něco nezanedbal, a odpovědí mi bylo, že je všechno OK, prý pod pružinou je nějaká plastová podložka či co, která by to mohla eventuelně způsobovat.
Tak nevím... -

Nevím jak funguje to o čem jsi psal pro Škodovky,ale myslím že domontování nějakého relé podsvětlení palubky patrně taky řešit nebude.To by vyžadovalo větší zásah do elektroinstalace a min. navíc nějaký ovládací prvek,který by řešil přepínání den-noc,nebo příp.zásah do softwaru.
U Fabie se kterou občas jezdím není vůbec žádná logika aut. zapínání světel,pouze to po vypnutí motoru a otevření dveří pípá.Takže musíš ručně zhasnout a při další jízdě zas samozřejmě rozsvítit,takže se nedivím že to musí řešit nějakým bastlením.
Proti tomuto je to u Megana vyřešeno královsky.A nejen u Megana,třeba Fiaty už dávno s vytažením klíče zhasínají světla,takže to funguje obdobně,spínač světel můžeš mít neustále v poloze ON.