Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.06  16:14

« miro

ahoj miro, zrovna rano jsem resil stejny problem, u leveho okna neco praska, lupe v nem. Hrozne me to otravuje, je to stejny jako kdyz vam v koupelne kape kohoutek, taky to neni zavazne ale za chvilku je to k nevydrzeni.
    kdyz dam nahlas radio abych to prehlusil, zacne pro zmenu rezonovat neco v polstrovani dveri >:-[]
    no zacinam si zvykat na "obvykle vlastnosti vozu megane" 8-s
    dira v plynu se drzi i pri nynejsich vyssich teplotach, interier chrasti ze vsech koutu a na krizovatce me volnobeh naklepe. Chci spojit vymenu oleje v 15tis (vzhledem k castejsi jizde po meste) s navstevou servisu. Uvidim jestli nastal pokrok od posledni navstevy .... :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.06  15:28

« Re:

podarilo sa uz niekomu presne lokalizovat miesto, v ktorom pukoce bocne okno ? Robilo mi to vzdy len po dovreti, ked som sa oprel o okno laktom alebo presiel cez nerovnost a potom bol klud. V pondelok som siel po starej betonke do Sale a bol som z neustaleho pukotania pri uchu nastvany. Za celu cestu som ale nedosiel na to, ci to robi tesniaca guma alebo to pukoce o mechanizmus vo dverach. Nepomahalo ani tlacenie lakta na sklo 8-s Rozoberali ste to uz niekto ? Tiez ma auto posielalo do servisu s logom bezp. pasov. Pomohlo vypnutie a zapnutie motora >:-[] Stale sa mi nechce do servisu , aj ked otvaranie auta cez lave zadne dvere stale nefunguje len strcenim ruky za klucku, treba potiahnut.
    inak ako som naposledy po servise pisal, ze mi menil SW a ze to pomohlo, tak vse bolo len docasne, vse postarom. Myslim ze nic nemenili a maximalne vycistili nazbierane adaptacne udaje. Minule som zabudol ako to blblo a asi 2-3s. som skakal ako koza a auto chcipalo :*) a to som nepritlacil pedal na podlahu, aby ste ma nebombardovali. Inak ostatne o.k vzhladom na vek auta :-)
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 16.04.06  15:28

« Bez nadpisu

Nevíte někdo,jak nebo podle čeho zjistím den,kdy byl můj Megan vyrobený?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.06  23:40

« Zápach nafty - Megane II Grandtour Sportway, 1.5dCi, 6 kvalt

Zdravím,
    potýkám se se zajímavým problémem. Na mém autě už po několikáté cítím zápach nafty, hlavně při volnoběhu, třeba když jsem na křižovatce, nebo při nastartování. Tento problém má již historii.
    1. Poprvé, když jsem měl tento problém, vyžádalo si to 14 denní odstávku vozu. Měnilo se sběrací (přepadové?) potrubí, ale náhradní díl nebylo podle slov servisu možné objednat. Jednou bylo v Maďarsku, pak tam nebylo, pak zase ve Francii, a pak zase že ne. Jako náhradní vůz jsem používal R. Kangoo, v nevyhovujícím stavu a na kterém mi při služební cestě upadl ve 90km/h výfuk. Opravdu adekvátní náhrada Megana II. No, přešel jsem s humorem, že.
    2. Opět se po čase projevila stejná závada - zápach nafty. Opět stejné příznaky. V servisu odstraněno za 1 hod, prý mechanik dobře nedotáhl utahovací O-kroužek. OK, opraveno a tak neřeším.
    3. Opět zápach nafty a tentokrát docela dost. Dojedu do servisu, objednán až týden po zavolání. Po příjezdu spousta omluv, nedostatek lidí kvůli nemoci. Říkám, OK, dobrý, taky se u nás stává,ale koukněte se co je s motorem, smrdí nafta. Prohlédnuto přijímacím technikem, motor "zasraný" od nafty. Opět stejný problém, výměna sběracího potrubí (přepadového?) nutná, není na skladě, musí se objednat. Ale udělají mi to až další týden. Prý s tím můžu jezdit dál, když je víkend před námi. Anebo náhradní vůz Kangoo (nechci v žádném případě, po minulých zkušenostech, no a taky mě s ním nepustí za hranice).
    A tak se ptám, je tohle standartní přístup autorizovaných servisů značky Renault? Je tohle projevem akceschopnosti koncesionáře Renault? A s tím souvisí další otázka - 3x stejná vada, nekvalitní odstranění této poruchy, nebo spíše její neodstranění - je správný čas na právní kroky anebo počkat, až se mi vada projeví až po čtvrté?
    Tak bych chtěl požádat o radu, někoho, kdo ví co s tím. Dík.
    PTF
    PS: Doplnil bych, že vůz má 9 měsíců, najeto cca 30tis.
    PS2: Pohled na přijímacího technika Autorizovaného servisu Renault, škrábajícího se za uchem a pokoušejícího (destruktivně) se odmontovat plasty na motoru je zajímavý. Už ani ne humorný, spíše smutný.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  21:21

« Bez nadpisu

No, uz sa to samo popravilo. Uz to nie je take stylove :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  21:06

« Re: RE

tv: to je prosté,chytlo to manýry automobilky Renault a jejich servisů.Víc bych v tom nehledal >:D >:D >:D Je to alespoň stylové ne?
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.06  20:32

« RE

"Zabudol som este dodat, ze k novym priznakom patri kolisanie volnobehu az k zhasnutiu motora tesne po nastartovani"
    Toto mi obcas dela meganek taky - Sedan 1.4/72kw. Kdyz jsem emailoval do servisu, rekli mi, ze u jejich zkusebniho auta se to projevilo taky, a ze to vyresili prehranim softwaru (a zrejme zmenou davkovani benzinu nevim).
    S tim startovanim za studena, a nahlym poklesem vykonu mam taky zkusenost. Ale po par sekundach je to pryc. Muj nazor je, ze je to kvuli tomu, aby lide nevytaceli studeny motor do otacek. Ale nikde jinde jsem to nezazil, takze nevim, zdali to nejni blbost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.04.06  11:18

« Problemy s odosielanim prispevkov

Toto je off-topic, ale chcem sa spytat, ci mi niekto vie osvetlit preco od vcerajska nemozem poslat ani jeden prispevok bez toho, aby sa mi po odoslani vyhodilo, ze stranka nie je dostupna, resp. predtym niekedy davnejsie mi vyhlasovalo, ze nie je zvoleny (preco prave zvoleny?!?) predmet spravy. Vsimol som si, ze odvcera vela ludi posiela double-triple posty tak ako aj ja, zrejme maju ten isty problem. Robim(e) nieco chybne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.06  14:51

« Re: Re: Grandtour 1.6 16V 2003, 80tkm

Miro111:abych tě uklidnil,že i jiní a jinde. Mechanik v práci dělal Mazdu.Byla v záruce.Majitel jim reklamoval"divný"zvuk motoru.Hodně hlučné.Napíchli na počítač a vyhodili jej.Vše bylo údajně OK.Ten muj mechanik vypustil olej,sundal víko klikovky a byla prasklá trubička u olej.čerpadla.Dal novou a motor zase v pořádku.Já to dnes psal vede,je to o lidech,vědomostech,serioznosti,....nebo spíše o jejich šlendriánu.Za peníze zákazníků.Bohužel. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.06  06:48

« Re: Grandtour 1.6 16V 2003, 80tkm

Zabudol som este dodat, ze k novym priznakom patri kolisanie volnobehu az k zhasnutiu motora tesne po nastartovani ( ak sa podari :-) - typ neautorizovaneho mechanika je skriaca klapka, mozem len dufat ze to nebudu tie podpalene ventily ako tu bolo uz spominane.
    Na vasom mieste by ste si zobrali dalsi Megane Grandtour? :-) Novokupujucim vrele odporucam doplatenie si dlhsej zaruky - kolko sa len da.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.06  06:41

« Grandtour 1.6 16V 2003, 80tkm

Pripajam moje skusenosti: cca po pol roku odkupy problem so zamykanim piatych dveri, vymena riadiacej elektroniky. Neskor dvojica zapalovacich cievok. Od zaciatku sem tam problem so startovanim, podla zvuku ako by siel pastorok cez zuby - pri kontrole poprvej serv.prehliadke sa vsak nic nenaslo. Cca 3 mesiace po skonceni zaruky to vsak zacalo. Problem so startovanim sa zhorsoval (5-15 sekund skrkotaveho tocenia motorom, najme pri studenom motore), dane do autorizovaneho servisu - skoncilo to vymenou predsuvnika + komplet rozvody, cca 28.000Sk. Avsak startovanie sa nezmenilo, skor zhorsilo. Na druhy den problem s kontrolkou mazania. Servis sa vyhovoril, ze nema cas to hned pozriet, a vraj ide o banalnu zavadu ze treba doliat olej,bez toho aby vobec pozrel. Presvedcil som kolegu-laika nech pozrie aspon hladinu oleja,kedze ziadne Low oil to nevypisovalo. Hladina bola vsak ok, na co mechanik skonstatoval - je to snimac tlaku oleja ze moze jazdit a poslal ho prec s objednanim o 5 dni. Mne to vsak nedalo a varoval som ho ze moze ist aj o cerpadlo a nech si dava pozor na zmenene spravanie atd ze hrozi aj zadrenie ak to nie je len ten snimac. Vecer mi vola ze motor nema vykon a divne zvuky, a dal to teraz uz do neautorizovaneho servisu. Bolo to stastie. Nasli prederavene sacie sitko a kus srobu medzi zubami olejoveho cerpadla, bolo vydrate ulozenie jeho nahonu, udajne otazka chvile kym by zacal preklzavat aj pohon rozvodov s naslednym stretnutim motora. Nehovoriac o tom, ze to nemazalo, udajne ale vdaka opatrnosti bez trvalejsich nasledkov - 6.000 Sk. Som zvedavy, ako to bude pokracovat, tu opravu startovania chceme reklamovat... Sice aj majster tesar sa utne, nemam vsak chut mat nieco do cinenia s autorizovanym servisom - mam podobnu skusenost s Citroenom, kde davaly dokopy motor pol roka!, ked prvy pokus nevydrzal ani 200km, o reklamacii nechceli ani pocut....to je vsak na samostatnu story, nakoniec pomohli monterky, momentovy kluc a vlastne ruky - podla principu co si neurobis sam....Mam pocit, ze autorizovany sevis je kompetentny len na vymenu platniciek a oleja.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.06  08:17

« Bez nadpisu

Ja uz som videl zopar baterii s tym okom, ale ani u jednej to nefungovalo. Podla mna to tam davaju "tak akoze". Vobec by som sa tym neriadil a dokonca ani nezaoberal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  22:10

« Bez nadpisu

Mam dotaz na zkusene Meganisty - vlastne dva:
    - prosim kouknete se do auta k lyzinam po kterych se posouvaji predni sedadla. Jsou tam celkem 4 (dve pro kazde) a ja mam na jedne z nich takovy plastovy dil. Je to jedna z lyzin sedadla ridice a zvlastni je, ze nic podobneho neni ani na te druhe, ani na sedadle spolujezdce - nejlip je to videt kdyz se sedadla zasunou na doraz dozadu. Nechapu k cemu to jako ma slouzit kdyz je to jen na 1 ze 4, ale snad neco jako ze doraz proti posunuti sedadla ridice nadoraz dopredu (pro male postavy) kdyz je tam airbag ve volantu...??? Fakt nevim !!! Anebo mi zbyly 3 chybi - to bych chapal...
    - kdo mate baterii Tudor 50Ah, prosim kouknete zdali mate spravne (tj. zelene) magicke oko (muj motor je benzin 1.6 a nevim kam vsude je davaj). Ja totiz mam oko cerne (tj. stav "vybito"), pritom baterka je merenim prokazatelne plne nabita, prijde mi to ze jsem to oko "utopil". Uz jen spekuluju ze to jakozto indikator stoji za vylis-voko, ale od sameho pocatku mi to nikdy nic rozumnyho neukazovalo, dnes mam baterku podle napeti (hustota zmerit nejde - nejde otevrit) na 90 a vice % nabitou a oko bud zezelena jen kratkodobe po zatreseni nadobou nebo vubec ne. Prijde mi to jako vyrobni tolerance tohohle nesmyslu, kterej pak ukazuje co si zamane, navic se to takle blbe chova od nova, ale zajimalo jestli jsou takhle precizni ve vetsim procentualnim zastoupeni nebo tohohle exota mam zase jen ja... Kazdopadne baterka je OK a nejake oko nehodlam resit, ale nechapu k cemu ho tam davaj kdyz to nedokaze fungovat ani novy (autu je pulrok)... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  21:00

« Bez nadpisu

No ako ich mozes zohnat? Napr. tak ako ja, kupis na e-bay. Mna to vyslo nejakych 15 Euro. Druhy sposob je, ze niekto tuna vytvori nejake miesto, kde to uploadnem a odkial si to mozu stiahnut vsetci. Mne sice F nevadi (ani E, I, D, PL, RUS), ale najradsej citam v US, pripadne ak sa inak neda, tak v GB verzii. Lenze niekedy je lepsie konzultovat dokument v originalnom jazyku, lebo prekladmi vznikaju take perly, ze to stoji za to. Ved sam(i) uvidis(te), ako vyzera Francuzska Anglictina (alebo Francuzstina Anglicana...?)
    Ono nemusis si ruky spinit hrabanim sa cely vikend v aute (aj ked aj to ma obcas svoje caro), ale poznat co mas pod kapotou je vzdy zaujimave. Stastim je, ze dielenske prirucky su casto pisane tak, ze prvych par odstavcov je venovanych uplnym idiotom (obrazne povedane) a ked ich to neodradi, tak sa narocnost postupne zvysuje a kazdy odskoci v tom pravom momente, ked toho uz ma vela :-) Lebo ako vieme, velmi vela servisnych pracovnikov ma zakladne problemy citat tlaceny text hoci aj v ich materinskom jazyku...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  13:43

« Re:

lebo tie pdf-ka mam v anglictine
    Kde bych je mohl sehnat v anglicke verzi? Protoze ve francouzske musim slovo od slova chodit se slovnikem v ruce :-(
    BTW. "most" a "sestup/klesani" jsem sice ve slovniku nasel ale nedavalo mi to vubec zadny smysl - ale jak to vypada, strelba od boku nebyla uplne mimo :-)
    Preco tam nie je "K" je pochopitelne: v case pisania pdf-ka v juli 2002 este verzia GrandTour nebola na svete :-)
    Sakra, tohle mi fakt nedoslo :-)
    Jinak o nic nejde. Jenom jsem zvedavy proc mam ve VIN ...M0J... to je cele :-) Jo a taky jsem si chtel neco precist o ty my prevodovce a vubec si precist nejaky technictejsi info o celem aute (i kdyz pochybuju ze bych si na tom dokazal nekdy neco spravit - to jsem nedelal ani na R19, protoze predstava ze budu delat cely vikend neco, co ma servis behem necelych dvou hodin mne fakt nelakala).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  11:14

« petrK

Ptam se?
    Mame se tedy vsichni kdo jezdime kratke trasy pres tyden obavat podpalenych ventilu u par mesicu stareho auta ????

Panove technici, muze mi nekdo osvetlit vznik zavady u PetraK.
    Myslim, ze valna vetsina (napr.prazaku) jezdi pres tyden kratke trasy kolem 10km.
    Chapu, ze to neni uplne nejlepsi pro motor, ale s tim by mel snad vyrobce pocitat pri konstrukci a vyrobe motoru.
    V zivote jsem o tom predtim neslysel a ani pri prodeji me na to nikdo neupozornoval :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  11:08

« Bez nadpisu

Aha, mas pravdu. Ja som nesiel az tak do detailov, lebo tie pdf-ka mam v anglictine a uz som ich davnejsie prezeral vsetky. Akurat ze po tom case si nemozem pamatat vsetko.
    Je to tak, ako pises:
    Couple cylindre je prevod rozvodovky (ten je typicky okolo hodnoty 4)
    Premiere, deuxieme, troisieme atd. znamena prvy, druhy, treti... a marche arriere je spatny chod (spatny ako spiatocny a nie ako zly, to "a" v slove spatny ma mat dve bodky nad sebou) :-)
    U automatiky Pont = most, ale tym sa mysli rozvodovka (este z cias, ked rozvodovka bola vzadu na zadnej pohananej naprave); descente je zostup, ale neviem co (ktory prevod) sa tym mysli.
    047 a 050 mozu byt prevodmi to iste, ale mozu mat nejake modifikacie (starsia/novsia), alebo je rozdiel v elektrickej riadiacej casti...? To sa z tych pdf-iek asi tazko dozvieme.
    Preco tam nie je "K" je pochopitelne: v case pisania pdf-ka v juli 2002 este verzia GrandTour nebola na svete :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  01:12

« Re:

... a kolonku "Indices boite", cim sa zrejme mysli oznacenie celku motor+prevodovka (moje priemerne znalosti francuzstiny mi nevedia povedat nic mudrejsie ako toto).
    Moje znalost franiny je prakticky nulova, ale podle jednoho toho PDFka je to oznaceni prevodovky+rozvodovky jako celku. Odlisuji se treba rozdilnym pomerem hlavniho prevodu - to teda jenom strilim od boku, protoze jinak si nedovedu vysvetlit nadpisy sloupcu "Descente" a "Pont" a hodnoty jsou zlomky(pocty zubu?) - kdyz se oba zlomky sectou, tak se to hodne podoba sloupci "Couple cylindre" u manualni prevodovky). Pak ale nechapu proc maji 047 a 050 uplne stejnou :-/
    Ale co to ma kmarty za verziu... Chlape, mas Ty vobec Renault? A osobny? A Megane...?
    Neboj, je to Renault a je to Megane :-). Ale zarazi mne, ze ve vsech tech PDFkach vubec nepisou o verzi "K"(grandtour). Vsude jen "B"(petidver) nebo "C"(tridver).
    Celkove v tech oznacenich maji opravdu gulas :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  15:07

« Bez nadpisu

No ona diagnostika nie je vseved a podpalene ventily na 100% neodhali, za to dam ruku do ohna. Diagnostika je nastroj, ktory ma napovedat primerane zaskolenemu a vzdelanemu technikovi, kde sa pozriet a co preverit, aby prisiel s vysokou pravdepodobnostou na tu-ktoru chybu. Ten primerane zaskoleny a vzdelany technik ma na pomoc taktiez dialogys, kde sa pozrie do dokumentu (tusim ze je to vacsina dokumentov s oznacenim MR366) a pomocou rozhodovacich diagramov ma postupne preverit a vylucit neschodne varianty, resp. urcit mozne schodne varianty a chybu potom opravit.
    Ale to zahrnuje tolkokrat omielane usilie precitat dokumenty, porozumiet im a nebyt lenivy trochu porozmyslat, a to vacsine mechanikov (cest zriedkavym vynimkam!) nevonia vobec... A to uz vobec nehovorim o tom, ze by takyto Pan Mechanik sa mal nechat poucovat nejakym bezvyznamnym zakaznikom...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  14:52

« Bez nadpisu

Vyborne! Sice som tieto dokumenty vo francuzstine videl uz aj predtym, su to vsetky este z jula/augusta 2002, len jeden je z maja 2003. No a zo zvedavosti som sa pozrel na ten znamy problem tlaciarenskeho skriatka v Renaulte. Hadajte co mi vyslo:
    Jul 2002:
    Type véhicule; Type moteur; Indices moteur; Boîte de vitesses; Indice boîte
    XM0F; K9K; 722; JR5; 102
    XM0B / XMOH; K4J; 730; JH3; 105
    XM0J / XMOC; K4M; 760; JH3; 142
    XM0C; K4M; 761; DP0; 047 / 046 / 050
    XM0G; F9Q; 800; ND0; 001
    XM0U; F4R; 770; ND0; 014
    XM0U; F4R; 771; DP0; 049 / 054 / 052
    XM08; K4J; 732; JH3; 105
    August 2002:
    Type véhicule; Moteur Type - Cylindrée (cm3); Boîte de vitesses Type
    XM0F; K9K 722 1461; JR5
    XM0B; K4J 730 1390; JH3
    XM0H; K4J 730 1390; JH3
    XM0J; K4J 730 1390; JH3
    XM0C; K4M 760 1598; JH3
    XM0C; K4M 761 1598; DP0
    XM0G; F9Q 800 1870; ND0
    XM0U; F4R 771 1998; DP0
    XM0U; F4R 770 1998; ND0
    Co je na tom zvastne je to co aj zaroven rozhadzuje moju teoriu o tlaciarenskom skriatkovi: oba dokumenty (FR, GB) z Augusta 2002 su zhodne (pochopitelne), ALE (!) FR dokument z jula 2002 je zhodny s GB dokumentom z Februara 2003, navyse ten z jula 2002 obsahuje aj jedno oznacenie, ktore sa neskor asi nedostalo do vyroby - XM08 a kolonku "Indices boite", cim sa zrejme mysli oznacenie celku motor+prevodovka (moje priemerne znalosti francuzstiny mi nevedia povedat nic mudrejsie ako toto).
    Osobne moc neverim tej verzii z Augusta 2002, zda sa byt najnepresnejsia a najpodozrivejsia - asi to pisali pocas dovolenky, slnko pieklo na hlavy, pamatam bolo to horuce leto a potom to tak aj vyzera. Ale co to ma kmarty za verziu... Chlape, mas Ty vobec Renault? A osobny? A Megane...? :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…