Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

25.04.06  11:56

« Bez nadpisu

tv - nebolo by jednoduchsie ist si niekde na 30 minut zajazdit do kopcov, uzit si sportovej jazdy a mat potom kotuce opat hladke? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.06  08:41

« Bez nadpisu

Odpovedam si sam:
    Buduci tyzden dam kotuc dole a hrubym smirglom ho prebehnem este raz a dokladne.

Kotuc sa sice nepodarilo dat dole, ale pilnikom a dvoma druhmi smirgla to slo zarovnat aj na osi. Je to pol hodina prace na kazdom kolese, moje "zvlnene" kotuce su zase rovne a hladke ako za nova, brzdi to jemnucko a bez vibracii ako lod :-!
    Keby bol kotuc dole a keby som mal sustruh, sice by to trvalo podobne dlho, ale zato by menej boleli ruky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.06  22:12

« Re: Rozlicny meter?

>Vsimli ste si to co ja?:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.06  21:04

« Grandtour 1.6 16V 2003, 80tkm - pokracovanie

Spominal som tu problem so startovanim, volnobehom atd. Tak to vyzera, ze okrem predsuvnika (cca 28tis Sk) to bude dalej min. lambda sondu a pravdepodobne aj katalyzator. Dufam, ze tymto pokus-omyl diagnostika skonci bez dalsieho pokracovania. Tento kus sa renaultu zjavne nepodaril... chcelo by to 5r zaruku ako korejci v amerike.
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.06  11:34

« prehrani FW ridici jednotky

pristi tyden me ceka navsteva servisu a chtel bych rovnou prehrat SW RJ, volal jsem do sveho renault servisu a rekli mi, ze bohuzel nemaji informace o existenci podobneho SW. proto mam prosbu na vas, kteri uz mate prehrano. nemate nejake konkretni informace abych je mohl v servise navest? diky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.06  12:44

« Bez nadpisu

luf: ano, na tie "peciatky" pomoze jedine intenzivne brzdenie. Ale co ked ides zo ZA do KE, celou cestou pomaly ani nie je kde brzdit (idem plynule, +10kmh nad limit, cestu poznam ako vlastne topanky a Branisko uz zrusili), jedine na zjazde z dialnice do KE pribrzdim zo 130-ky na cca 40. No ale co mi je to platne, ked pridem domov a 20 metrov pred zaparkovanim musim prejst mlakou hlbokou 10cm a viac. Sice krokom, ale aj tak tomu nepomozem... Rano tou istou mlakou do roboty. Na tych 2 kilometroch mam 2 stopky, 5 prednosti v jazde a 2 semafory, nie je sa ani kde poriadne rozist...
    Hmm, Letna ulica a nielen ona je kriminalny cin cestarov na narodnom (sukromnom) majetku automobilistov... D1 detto.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.06  12:19

« Re:

to je ale uz pekna suka denne 160km. Nebola ina dieslova elternativa ? No u Renaultu v tom obdobi asi nie, lebo mali len slabsiu 1.5dCi.
    Vlnene kotuce: no ja som mal tuto diagnozu pri 10tkm a verim ze boli, lebo ich vazne vymenili a vobec neprotestovali :-). Dokonca v Istrose. Akurat splietali o spoluucasti :roll: . Stalo sa to v chorvatsku. Trosku som sa odviazal na ostrove Brac ( dokonca aj cestou do kopca som musel brzdit, co je u mna nieco nevidane) a po ten spanilej jazde mi pri prudsom brzdni pekne roztrieslo volant. Hned som aj zastavil, co sa deje. Len si nepamatam ziadnu kaluz, ako mi nahovarali v servise a ze to mojou vinou su kotuce zvlnene. Inak ja na prednych peciatky nemavam tvale a brdim skoro nikdy, zname tray. Len zadne su na tom vyrazne horsie a piskaju. A piecatok maju haba dej a su viaz zodrane ako predne, co mi nejde dohlavy, kedze menej brzdia ako predne. Ale neriesim to.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.06  11:46

« Bez nadpisu

to miro: s tym zmiznutim stanice na radiu sa mi to stalo asi 2x a tak ma to tiez netrapi
    To luf: Ja neusudzujem na zaklade tych troch poslednych problemov ze mam srot. Asi si uz nepamatas moje vsetky problemy,ale:
    smrdi mi klima
    motor ma nepravidelny chod - dusi sa(+ diera v plyne, nizke otacky)
    3x mi menili vnutorny ventilator
    No mal som este asi 7 problemov na tomto aute - staci pozriet moje prispevky.
    Najvacsi problem je ale v tom ze Renault vela z problemov nevie vyriesit.
    Tie posledne veci co som spominal ma trapia najmenej.
    A k benzinu, kazdy den najazdim nieco cez 160km do prace a spat a tak tankujem kazdy tyzden, tazke uz to zacina byt dost velka polozka v rodinnom budgete.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.06  09:50

« Bez nadpisu

tv - ja majitela poznam a viem ako jazdi. Ze rozpalil kotuce do cervena je celkom lahko mozne :-) Zaujimave je, ze na predchadzajucom aute (skutocnom japoncovi z japonskych suciastok) sa mu to nikdy nestalo. Tiez nikdy nespravil nic kotucom na Cliu a to viem, ze si s nim celkom uzival. Vseobecne sa hovori, ze kotuce Oktavie su z blata, nieco na tom asi bude pravdy. Len tolko ku tym kotucom Oktavie.
    Ad plosky na kotucoch - pri kazdej jazde, ked auto dlhsie stalo a pri vyjazde z garaze pocujem, ze kotuce maju nepravidelny suchavy zvuk (t.j. su tam vytlacene plochy od platniciek), auto poriadne prebrzdim. Cca. zo 70km/h na skoro zastavenie na co najkratsej drahe (ale aby sa nezaplo ABS). Robim to casto a mozno aj vdaka tomu mam kotuce rovne, brzdenie hladke a brzdy mi nepiskaju. Platnicky po 50t km vraj boli ako nove, takze sa ani nemusite bat znizenia ich zivotnosti pri takomto zaobchadzani.
    Ad prazske cesty - no je to zazitok, hlavne vecer po Letnej, ked uz nie je premavka a da sa tadial ist rychlo. Tu cestu som pouzival na lokalizaciu pazvukov v aute. BTW predstav si tie cesty na 17" kolesach, co mam ja. Chuda auto :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.06  17:41

« Bez nadpisu

Chlapi... Bol som cez vikend po dlhsom case znovu v Prahe. Tento raz som si vsak dosledne vsimal vase cesty.
    Nech tuna este jeden Prazak spomenie, ze mu tu a tam drnci, puka, vrzga a robi neviem ake dalsie pazvuky v hocijakom aute a nielen Renaulte, tak ho poslem do horucich pekiel aj s tymi vasimi macacimi hlavami ako oblubenou metodou stavby Prazskych komunikacii a naozaj neodolatelne debilnou dialnicou Olomoooc - Praha, kde vsade tam, kde sa za dialnicu neplati je kvalitna cesta, ale vsade tam, kde je platena, je to ta najnekvalitnejsie zrobena betonka aka sa asi na dialnici da urobit. To este aj 4-pruhova ale nie-dialnicna stara betonka KE-Saca bola kvalitnejsia. Asi aj preto, lebo bola castou zalozneho letiska pre zvlastne pripady...
    Neviem, preco to vasi cestari tak robia, asi na to maju zvlastne financno-historicke dovody, ale kazdu korunu, ktoru usetria na vystavbe a udrzbe, zdaleka nevyvazi dalsich 100 korun na skody na dopravnych prostriedkoch. Nenadavajte potom na Renaulty, nadavajte na svoje cesty. Ved mi pritom aj plomba zo zuba vypadla (sice az na dalsi den, ale predsa)!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.06  16:41

« Bez nadpisu

Ad zvlnene kotuce: IT mi urcite da za pravdu, zvlneny kotuc je taka vyhovorka, akoze dnes prsi a moze za to tv. Ten kotuc nema ako byt zvlneny, kym sa nerozpali do cervena ako to zvyknu robit vo F1. Mne na Berlingu tiez zacali brzdy vibrovat pri brzdeni, bol som vcera v servise (kvoli inym veciam) a prijimaci technik, byvaly spoluziak, mi hovori: mozes mat zvlnene kotuce. Vravim nie, ja takmer nebrzdim, trasu KE-ZA-KE, na ktorej jazdim 90% ciest poznam tak dobre, ze nie je kde brzdit. Presvedcil som ho, a nedalo to vela prace, lebo on to vedel aj bez mojich mudrych reci, ze to nie je "zvlneny kotuc". Je to tym, ze brzdove dosticky vzdy, ked clovek odstavi auto pri vlhkejsom pocasi napr. cez noc, otlacia taku jemnu peciatku na kotuci. Dalsiu noc druha peciatka. Dalsiu tretia. Ak sa medzi jednotlivymi nocami nepodari najazdit a brzdenim obrusit tuto "peciatku", tak tam ostava a lokalne zmeni sucinitel trenia. Viac peciatok, viac miest zmeny adhezie po obcode, vacsie vibracie. No a kedze v poslednych tyzdnoch bolo pocasie naozaj vlhke az-az a ja na mojich zvycajnych trasach brzdim len velmi malo, tak som si vsimol pri prezuvani letnych pneu, ze tych peciatok mam s roznou intenzitou po obvode kazdeho kotuca snad 20. Ked som to presiel rukou, aj male decko by zistilo, ze ten kotuc jednoducho za ziadnych okolnosti nemoze brzdit jemne a hladko. A okrem toho samotne kotuce boli celkom znacne zahrdzavene.
    Kladivo do ruky, najvacsie kusy hrdze z vonkajsieho aj vnutorneho obvodu boli prec. Smirgel do ruky, 10 minut smirglovania kazdej strany kotuca, vrchna hrdza zmizla, pecitaky nie uplne. Odhadujem to na par stotin mm do hlbky. To je az-az. Myslite, ze pomohlo...? Ani trochu... Buduci tyzden dam kotuc dole a hrubym smirglom ho prebehnem este raz a dokladne.
    BTW, podobny postup mi predtym na Fabii odstranil vibrovanie uplne.
    Ak chcete, verte. Ak nechcete, nechajte sa presviedcat, ze mate zvlnene kotuce, aj ked si absolutne neviete predstavit, ako sa to da urobit...
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.06  15:43

« Re: Re: Rozlicny meter?

Len nieco ku tym interierovym pazvukom - mal som Renault 21 a mal som pocit, ze nedrncal. Prve auto, co drncalo bolo Clio. Po case som sa zase zviezol v tom R21 a fakt som ziadne pazvuky nepocul, dokial som nesiel na neutral. To auto nebolo vobec hlucne, skorej na svoju dobu nadpriemerne tiche, ale dnesne auta su niekde uplne inde. A v tom tichu je zrazu pocut uplne vsetko. S Feliciami mam skusenosti, ze hrkotali hlasnejsie ako motor, ale Feliciu s najazdenymi menej ako 80t km a nesluzobnu som nikdy nesoferoval. BTW cez vikend som mal pozicanu Oktaviu a tiez nieco pukotalo v palubovke. Proti Meganu podstatne menej, mala vsak najazdenych iba 4500km. BTW2 uz mala zvlnene predne kotuce ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.06  11:41

« twingo

U me je to asi tim, ze me predchozi Renaulty takove problemy i s drobnostmi jako novy Megane nemely. Predchozi auta vcetne Twinga nedrncely v interieru, nepiskaly brzdy, neposkakovaly pri rozjezdu, neklepaly se na semaforu atd ..... atd. Jen jsem do nich naleval benzin.
    Proste clovek cekal u noveho auta alespon srovnatelnou kvalitu a ona neprisla.
    Nemuzes ode mne cekat nic jineho nez zklamani a rozcarovani :(
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  10:32

« Re: Rozlicny meter?

Luf: neviem ci rozlicny meter, ale skor rozlicny pristup rozlicnych povah ludi. Toto je moje druhe auto od novoty a problem bude asi v tom, ze boli velke ocakavania :-). Ale pravda je, ze na tej blbej felde za 3,5roka a cca 40tkm, som musel menit iba vyfuk a podpalene ventily( zaruka) a zbavil som sa jej preto, lebo uz nestacil kufor, nemala klimu a zacala ju chytat hrdza. Ta hrdza bola startom k predaju. Inak bola super, nic mi v nej neskripalo, nelupalo . Zdaleka ju netrapili somarinky ako Megana za raz taku cenu, jasne velku cast spravi vybava ( Felda len GLX a to nieje vela :-) ), ale aj tak som cakal minimalne porovnatelny konfor pri cestovani, vlastne nie, cakal som lepsi . Ono aj je lepsi, az na tie detaly, ktore hodne ovlivnuju pohodlie pri jazde. Proste smola, spatny kus, akurat ze s tym nejde moc urobit. Palubku a dvere rozoberat nebudem, myslim ze na mna je to odst zlozite, leda predne stlpiky, ale zatial mam inu zabavu :-) Len tych spatnych kusov nieje tak malo, tu ich moc nieje, ale to aj preto, ze vela ludi nema potrebu o tom napisat, vela ludi to netrapy, vela aut je sluzobnych mozem pokracovat. Tak ci tak je toho dost. Niekde som cital, ze od roku 00 je to s kvalitou aut vseobecne biedne. Mozno je to aj tym.
    kazny zme iny a kazdy mame inak nastavenu latku tolerancie chyb, nepresnosti ......... . Ale inak je ten Megan dobre auticko. Ma aj + nielen -
    inak nemienim tu rozputavat dalsiu diskusiu. Len som chcel vediet, ci niekto nevie nieco poriesit s tym pukotanim skla. Nastastie to robi len na tej betonke, kde tak casto nejazdim, ale robilo to celu cestu, tam i nazad.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.06  10:13

« Rozlicny meter?

Vsimli ste si to co ja? Majitelia Renaultov sa stazuju, ze im puka v streche, samovolne sa meni podsvietenie PP, klepe pas spolujazdca a na zaklade toho usudia, ze Renault je srot. Majitelia Skodoviek za 60t km vymenia tycky stabilizatora, loziska, vahu vzduchu a klapky klimatizacie, ale Skodovka je super bezproblemove auto. Cim to je sposobene? Dufam, ze sa do toho nezacnu montovat ziadni Skodovkari. Ale zaujima ma, preco ze je ten vas konkretny Renault srot. Preco je take rozlicne vnimanie jednotlivych znaciek. Preco je VW povazovany za bezproblemovy, aj ked vahy vzduchu, lambdy a casti prednej napravy odchadzaju ako na beziacom pase? Ja som mal asi ist studovat psychologiu ;-)
    BTW zazil som nieco podobne na vlastnej kozi - na Cliu mi po 2.5 roku odisla zadna brzda, oprava za 8t SKK a auto bolo 3 dni v servise. Bol som z toho dost vytoceny a chvilu na Renault poriadne nasrany. Az ked som sa rozpraval s kamosom, co mal 3 roky Fabiu a menil na prednej naprave veci za cca. 20t SKK a bol naramne spokojny, ako je Fabia bezproblemova, uvedomil som si, ze asi tomu autu krivdim.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.06  10:06

« Bez nadpisu

Ad benzin - ja chodim do prace pesi, auto vytiahnem iba v pripade, ze je vyslovene hnusny lejak (neznasam dazdniky >:-[] ). Takze to 2x tyzdenne chodenie do obchodu az tak moc nepocitujem (za posledne 2 mesiace mi pribudlo iba 1000 km). BTW vcera som videl v petrzalke benzin za 38, to nie je spatne.
    Ad diera v plyne - mne pomohli, diera sice stale existuje ale je menej citelna. Ale ja som s tym nejaky vazny problem nikdy nemal, s dierou som sa potykal vynimocne a musel som sa snazit, aby som vyskusal, ci ju odstranili. Netvrdim, ze som ju nemal, len sa pri mojom style jazdy neprejavovala. Ja asi nie som ten pravy aby som sa ku tomu vyjadroval.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.06  09:11

« Re:

matoo: no mozno tebe naozaj prepalia SW ako sa ma, kto vie. Ja mam problem este s radiom, ze obcas neukazuje nazov stanice, ale do servisu s tym nemienim ist, stale to nieje padny dovod na navstevu, autu to neskodi, tak cakam kym sa to nakopi, auto ma nieco cez dva roky, tak uvidime co sa zacne sypat :-)
    benzin: no ja ked je pekne, tak idem do roboty na biku a tak miniem za mesiac asi jednu nadrz, na takom mnozstve mi ta cena zatial nevadi. Mozno v lete ak budem chodit viac na vylety, ryby tak .... , ale myslim ze stale nie, kym to nebude 50,- je to este zvladnutelne
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.06  18:34

« Bez nadpisu

A uz som dlho nenapisal, tak pridam aj ja:
    Pukotanie v okne - pravidelny problem, otvorim okno, zavrem a uz to pukoce. Nastastie to po urcitom case same prestane a tych 5-10 min co to robi po zavreti okna - uz som si zvykol.
    Pukotanie v tapacirovani strechy - teraz ako sa oteplilo tak mi pravidelne pukoce v tapacirovani strechy, niekde pred zadnou vnutornou lampickou. Toto mi dost lezie na nervy ale tiez to same po urcitom case prestane.
    V piatok mi idu prehrat sw verziu riadiacej jednotky, tak som zvedavy. Podla toho co pocuvam tak to nebude k nicomu. :-(
    Uz asi dva dni sa mi vyskytuje problem s podsvietenim PP. Ako keby mi niekto menil kontrast na displayi PP. Proste z nicoho nic mi zacne svietit aj pozadie displaya(tie stvorceky a symboly co su tam) a potom hodnota ktoru ukazuje PP je tazko citatelna. Same to aj zmizlo, tak neviem.
    No vzhladom na to ze som sam seba presvedcil ze toto auto je srot a musim nejako vydrzat , tak uz sa nad to povznasam a hlavne ze to jazdi.
    p.s. len ten benzin keby stale nezdrazovali.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.06  16:24

« rezonace

luf: stastny to clovek ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.06  16:20

« Bez nadpisu

To "neco v polstrovani dveri" je bud obsah odkladacej schranky alebo odkladacia schranka samotna. Vytlmit je ju trivka, ale nerobil som to, pretoze po jej vybrani a opatovnom nasadeni uz je ticho :-) Inak okna mam v pohode a luapalo mi v spolujazdcovom iba raz, bol som z toho poriadne nerovzny, ale potom to same prestalo a uz sa nevratilo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…