Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  14:41

« studeny start

Kazdy vam rekne, ze studeny motor je nejlepe zahrat setrnou jizdou bez vytaceni. Tak cinim, motor nepretacim, kolem 2tis otacek nastava zminena dira v plynu. Trva to par kilometru. Pak uz je to v pohode. At mi nekdo logicky vysvetli proc to jina auta nedelaji ???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  14:35

« prevzato

nevim jak dalece sledujete i forum na [odkaz]
    dovolil jsem si prevzit jeden prispevek k uvedenemu problemu
    xmaster
    Nováček
    Zaslal: út květen 09, 2006 12:32 pm Předmět: Re: Chcipani vlazneho motoru ihned po startu

ivulino napsal:
    Panove , problem u meho MII 1,4 zda se vyresen. Po predchozich vymenach cidel (teplotniho, snimace otacek a lambda sondy) ,ktere nic nevyresily mi prevcirem vycistili : ventil volnobehu a skrtici klapku. Nevim jak to delali ,ale pry na to maji nejakou spec. chemii,kazdopadne auto nechcipe, dokonce lepe reaguje na pridani plynu a zda se mi ,ze i lepe tahne (neznatelne). Nevim zda to byl bordel v benzinu ,protoze auto melo tento problem od jeho porizeni, ale asi tam byl nejaky bordel primo z fabriky. Skoda ,ze na to neprisli drive ,nyni uz mam najeto 32tis., a trapil jsem se s tim docela dlouho.
    xmaster napsal:
    Tak u mě to bylo skoro stejné. Auto sem jim nechal týden a jdiný problém který našli byla zanesená škrtící klapka a palivová soustava. Prý rozebrali a něčím speciálním vyčistili, takže je to jako nový.
    Taky myslím, že to mohlo dělat od novýho auta, ale vadí to až v zimě.
    Jinak se zdá, že je problém vyřešen, otáčky po vlažném startu jsou normální (asi 750). Ale doporučují tomu předchízet přidáváním aditiv do každé třetí nádrže.
    Prý v tom nemáme hledat nic jinýho než zabordelený motor.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  13:40

« Bez nadpisu

luf: Taky jsem napsal, že to snad nemyslíš vážně ;-)
    Jenže jak znám argumentaci servisních techniků či mechaniků od Renaulta, klidně jsou schopni podobnou radu dát. To je ta tragédie. >:-[]
    Naposledy mi studené auto nechtělo jet někdy v roce 1992, když jsem měl Oltcita.Od té doby mám spíš auta jak neauta,takže podobný problém neznám.
    Pravda je,že všichni doma se všemi auty,když je studený motor, zacházíme slušně,žádné divočení.Ale auta ochotně jedou,to je také realita.
    Nejvíc s citem se zachází vždy s ropákem a důvody jsou jasné.
    P.S.: S Renaultem, myslím auto, jsem spokojen.Nelíbí se mi přístup servisu. Stále mám představu, že prodejem auta věci nekončí,ale naopak začínají a Renault na mne působí dojmem,že tohle nechápe.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.06  11:28

« Re:

>proste je motor uplne studeny a preto nechce reagovat na plyn pod zatazou<
    neviem o com hovorite, lebo mam dizla, ale stary soferi velmi dobre vedeli ze studeny motor potrebuje jedine - hodne bezinu - a tiez vedeli ze hodne benzinu na studeno - rychlo odpisane kruzky ... a tiez vedeli ze pokial studeny motor nema kaslat treba ho nechat bezat na stredne otacky (co je tu aspon 3000) s jemnym plynom ... a teraz mi povedzte ci vam to v takom rezime kasle
    mimochodom 16V motor pri otackach pod maximalnym momentom so stlacenym plynom straca ucinnost - ak chcem stlacit plyn na podlahu, musim ist s otackami ASPON na otacky max momentu ... a pozrite si kde to uvasho motora je
    :mrgreen:
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.06  10:50

« Bez nadpisu

IT - bola to nadsazka, ale evidentne si proti Renaultu taky nabruseny, ze to uz nerozoznavas ;-)
    To cukanie je IMHO uplne normalne, proste je motor uplne studeny a preto nechce reagovat na plyn pod zatazou. Pridanim este viacej plynu len "dieru" zvacsite. Pomoze ubranie alebo vymena majitela za mensieho drsnaka. Mne auto cuka iba vynimocne a nie je to koli tej garazi. Nie vsetko, co povie prijimaci technik je apriori kravina!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.06  19:28

« Re: Re: Re: Re: dira v plynu

luf: nemyslel jsi to vážně,že ne? Protože jinak bys(teď se neuraz,taky mám Renaulta)mohl pracovat jako přejímací technik Renault servisu.
    BTW: víte,jaký je zásadní problém s autem Renault? Že si to čkověk koupí(a to mám snad až na prkotinu bezproblémovou Lagunu,teda zatím,že ano... ;-) ). Neříkejme nikdy,pro jistotu...
    Takže: nekoupit Renaulta = nemít problémy.
    Viděl jsem na svolávačce, jak jim tam visí plakát,že mají mistra světa ve F1. Mám-li být upřímný,tato reklama mne vůbec neoslovila...Čím to bude,ví někdo?
    Vidím to na Toyotu.Sice nemají akční vozy na počest vítězství ve F1,ale tohle mi vůbec nevadí.
    Byl jsem včera v pneu servisu,dělají i klimatizace atd.Majitel mi potvrdil,neb mu tam jezdí celé spektrum značek, že nejvíce si lidé stěžují na Renault servis.Ne že by jinde byli svatí,ale to,co předvádí u Renaulta je naprosto šílené. Vyjádřil se ve smyslu,že neví,jestli to mechanici u R mají v hlavách v pořádku.Ten pán zaměstnává i několik mladých a docela šikovných kluků a ti měli stejný názor. Nebylo to,aby přikyvovali majiteli,to ne.
    K té argumentaci se studeným motorem-pokud to mysleli vážně,není co dodat a jen to potvrzuje výše uvedené. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.06  18:21

« Re: Re: Re: dira v plynu

Preco neparkujete v garazi ;-) Kym zavriem dvere, auto uz necuka a to mam pred garazou celkom slusny kopec. BTW necukalo mi ani kym som byval v Prahe a tam sa garaz zatvarala automaticky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.05.06  10:37

« Re: Re: dira v plynu

rano se rozjizdim do mirneho kopce, takze je to fakt lahudka >:-[]
    posadil bych nekoho z Renaultu do auta a nechal ho kazde rano rozjizdet jak by se mu to libilo >:-[]
    kdyz je to ochrana proti pretoceni, proc to tedy logicky nedela pri vyssich otackach :?: :?: :?:
    PS: to je fakt bajecna ochrana kdyz to s autem cuka jako kdyz dojde benzin.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.06  08:21

« Re: dira v plynu

Tom69: no ked to je takto, tak neostava nic ine ,len sa s tym zmierit a ratat, ze cca prvu minutu plynovy pedal treba vyslovene hladkat a nie sa snazit z krizovatky vopchat do kolony aut. Ja ak na toto nezabudnem, tak si diery nevsimnem, len je problematicke to hladkanie :-) Idem trenovat. Odporucam to aj Tebe :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.06  17:17

« Re: typ auta ve VIN

Preco tam nie je "K" je pochopitelne: v case pisania pdf-ka v juli 2002 este verzia GrandTour nebola na svete :-)
    ...
    Ale co to ma kmarty za verziu... Chlape, mas Ty vobec Renault? A osobny? A Megane...? :-)

Omlouvam se ze to pisu takhle pozde, ale az dnes se mi podarilo najit tuhle cast:
    xM0J; K4M 761 1598; DP0 (050)
    xM0U; F4R 771 1998; DP0 (052)
    Je to z ruskyho PDFka z prosince 2002
    Takze timto potvrzuji ze mam opravdu Renault Mégane a ze VF1KM0J... neni preklep :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.06  15:17

« dira v plynu

Tak zde mame konecne fundovanou odpoved servisu k zavade zvanou "dira v plynu u studeneho motoru" :
    dle Vašeho popisu chování vozidla a našich zkušeností jde opravdu o
    ochranu chodu motoru za studena.
    Je-li možné provést reprogramaci řídící jednotky záleží na skutečnosti
    zda do této skpiny vozidlo patří (ověřuje se dle VIN kódu).Samotná
    reprogramace ovšem neřeší zrušení ochrany motoru za studena, pouze u
    dotčené skupiny vozidel upravuje režim nastavení řídící jednotky. Bližší informace k chování vozidla lze upřesnit po provedení testu
    motoru a elektrotechniky, ale případy, které jsme doposud řešily byly
    bez závad na systému, nebo došlo k reprogramaci, avšak s předcházejícím
    doprovodem i jiné závady.
    ........ jen nechapu, proc to tedy dela pouze u studeneho motoru (v zime, na jare). pokud by to byla naprogramovana ochrana, nemela by na to snad mit vliv okolni teplota? Nebo se mylim?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.06  14:25

« Re:

Ahoj glocku,
    podívej se ze strany spolujezdce dole za středový panel. Zde u země úplně vpředu je zasunut pylovo-prachový filtr. Zkontroluj jeho "úplné zasunutí"
    Mám bohaté " pozitivní" >:D >:D zkušenosti s tímto výrobkem. Mášli najeto více jak 10000km nemeškej a dej ho vyměnit. Nech si ukázat starý a garantuji ti , že budeš koukat jak je plný a v tvém případě i možná děravý.
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.06  18:58

« Bez nadpisu

Chci se jen zeptat na něco ohledně větrací soustavy.Jelikož na ulici zateplují fasádu polystyrenem a jak to řežou,tak ty kuličky jsou všude,dokonce mě lítají právě větrákem do kabiny.Já jsem se celkem tomu divil,protože když to má mít pylovej filtr,tak by to snad dělat nemělo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.06  16:27

« Bez nadpisu

Hmm, mudra to hlava co dokazala vymysliet taku kravinu akoze vytvorenie nabehovych hran... znie to mudro, ale neverim, ze by sa dosticky colen dotkli a keby sa aj dotkli, ako a kde by tie "hrany" vytvorili a uz vobec nie, ze to pomoze piskaniu...
    Jednoducho ak nebude k dispozicii OEM riesenie od vyrobcu brzd, tak je to iba pokus-omyl metoda, kde je zarucenych 99.9% omylov.
    Mne bolo povedane, ze po vycisteni brzd ak to nadalej piska, tak sa vymenia dosticky za nove (ci aj inovovane, to nevedeli povedat). Do 20tis. km Renault plati vsetko, nad 20 tis. treba zaplatit myslim pracu alebo dosticky, teraz uz nepamatam co, to druhe zaplati Renault, lebo sa to povazuje (ciastocne) za prirodzene opotrebovanie. Zda sa mi to dostatocne fer.
    To je teoria a moj servis je to ochotny urobit, mam na to este 4000km na rozmyslenie. Ci vsak rovnako ochotne budu aj ine servisy netusim, ale ak nie su, podla mna je zbytocne ich prehovarat. Lebo uz z principu, ze raz povedali tak a inak nebude, svoju mienku nezmenia.
    No a uz vobec netusim, ci to v pripade Meganu pomoze... Na Berlingu to pomohlo vyrazne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.06  15:16

« brzdy

*Vyčištění brzd, vytvoření náběhových hran destiček pro odvod nečistot ......... popis servisniho zasahu u meho vozu.
    Bohuzel to k nicemu nevedlo. Sakra prece musi byt jasne vysvetleni toho proc to piska.
    Je to protivny zvuk a jestli nekdo bude rikat, ze to nic neni, tak ho povozim po Praze at si uzije.
    Kdyz popojizdim v kolone, slysim mimo me tak maximalne piskat brzdy u skody 1203 8-s
    :roll: 8-s :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.06  11:36

« Bez nadpisu

Hmm. Uz som to pisal pred dvoma mesiacmi asi 3 krat, aky je spravny postup u Renaultu. Ak to konkretny servis nie je ochotny riesit touto cestou, je zbytocne sa dalej doprosovat, treba najst iny. Ak ani ten iny, tak dalsi. Ak ani ten, tak si treba na piskanie zvyknut, pretoze amaterskym zasahom odstranit piskanie brzd je takmer nemozne. Vyrobcovia brzd maju ine skusenosti, ine peniaze na vyvoj a testovanie a tiez sa im to mnohokrat nepodari.
    Mne na Berlingu piskali a podobnym postupom (1. staznost - precistenie, 2. staznost - vymena dosiek) sa v servise podarilo odstranit piskanie (takmer) uplne, iba ked su brzdy dlhsi cas nepouzivane, trochu si pisknu, ale to je nic. Pri poslednom rozobrani brzd, ked som robil tie nizsie popisane kotuce, som sa pozrel brzdam na zubok. Tolko roznych podloziek a vymedzovacich a tlmiacich clenov som este na ziadnych autach nevidel, a to som ich uz videl radovo desiatky typov... Kazda doska je v (hornom a dolnom) uchyteni odpruzena samostatnym plieskom, dalej na zadnej strane dosky je nataveny tlmiaci plastovy platok a samotny piestik pritlaca dosticku cez tenucky, tiez vhodne vyformovany, pritlacny pruziaci pasik.
    Toto nema amatersky spekulant v ziadnom pripade sancu vyspekulovat...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.06  09:51

« PISKAJICI brzdy

uz jste nekdo prisel na to jak odstranit piskani brzd. dneska rano to bylo fakt peklo a popojizdeni v kolone to je pro to opravdu nejlepsi zivna puda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.06  21:45

« Bez nadpisu

No ja jazdim denne, minimalne 5km, normalne okolo 600 a maximalne okolo 1000, rocne okolo 40tis. A aj tak v zime za noc potvory zahrdzaveju. Prve dve zabrzdenia kazde rano to upravili, brzdy brzdili hladko. Az dovtedy, ked som auto nechal asi 2 tyzdne stat, potom par km, zase par dni stalo apod. Vlhke pocasie so snehom dokonalo skazu. Ale to nic, aj keby tam "peciatky" neboli, hrdza na vonkajsom a vnutornom obvode bude urcite a tu sa oplati odstranit tak ci tak, lebo krasne sustruzi v dostickach svoju drazku, kazdou nocou o parmikrometrov hlbsiu. V servise sa s tym na 99% babrat nebudu a tak teda kladivo do ruky a zvysok rozpravky poznas :-)
    Alebo raz za 2-3 roky vymenit kotuce aj s dostickami, co je takisto dobry sposob, ibaze trochu drahsi.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.06  17:57

« Bez nadpisu

Tyjo, takto vedeky to znie velmi presvedcivo. Ale prakticky to u mna funguje tak, ako som popisal. Brzdy su rovnomerne, bez hrdzavych peciatok a podla servisu aj malo opotrebovane. Mozno to bude tym, ze jazdim casto (min 2x tyzdenne do obchodu cca. 15km >:D ), auto stava v garazi a bzdy aj vyuzivam. BTW najdlhsie mi vydrzali brzdit nepravidelene asi 100km, potom sa vyhladili a vsetko sa zase vratilo do normalu. Skoro som ale myslel, ze ma sustruh neminie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.06  13:57

« Bez nadpisu

luf - no nie celkom. Problem je v tom, ze jednak hrdzavy vonkajsi a vnutorny obvod brzdnej plochy kotuca vyryje do dosticky ryhu - tu hrzdu teda treba mechanicky odstranit, najlepsie kladivom, a dosticku pokial mozno jemne na rovnej ploche zabrusit. Ostane tam cca 1mm hrana zdraveho kovu, ktoru brzdenim nijakovsky neodstranis, podobne ako zarovnanie zahrdzaveneho kotuca s peciatkami a kratermi hlbky jednu-dve desatiny, pretoze je kotuc tvrdsi ako dosticka. No a najdolezitejsie je, ze tie "peciatky", ktore maju iny koeficient trenia, by sa pri brzdeni miestne ovela viac prehrievali, cim v tom mieste o mikrometre zvacsia kotuce svoju hrubku, cim sposobuju stupnujuce sa vibracie spolu s teplotou kotuca, dalsie prehrievanie tych inkriminovanych miest a tak dookola, cim si naozaj koledujem o to "zvlnenie" kotuca pri dlhotrvajucom pouzivani brzd. Summa summarum, rychlejsie, lacnejsie a ucinnejsie je zobrat do ruky pilnik a smirgel, zhodit kolesa, pol hodinku potocit kazdym kolesom a je to, alebo ten sustruh...
    Mimochodom, z kazdeho kolesa po tomto opracovani vzniklo asi za plnu hrst odpadu, z toho odhadom 50% lupiny hrdze, 30% kadejaky prach a 20% lesklych (este nezahrdzavenych) odbrusenych kovovych triesok z kotuca. Neviem si predstavit, ako dlho by som musel "sportovat", aby som toto docielil...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…