Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.06  14:53

« tak to pardon

tak pardon panove, to se vam tedy omlouvam za prilisnou horlivost 8)
    a komentar k prekopirovanemu textu by nahodou nikdo nemel :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.06  14:34

« Bez nadpisu

Nehlede na to ze v mailu prijde toto:

Tento email jste obdržel(a) jelikož sledujete téma "Zkušenosti s Meganem Grandtour???" na cafe.auto.cz....

Ani zminka o nadpisu. A navic:

Žádné další upozornění vám nebude zasláno do doby než navštívíte toto téma.

Takze Tome69, to uz ani neni o stresu, to je o tom ze uz s tim ser^H^Htves.
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 12.05.06  13:39

« Re: pp

jo o Meganech je jich opravdu hodně: 1.auto.cz 2.autorevue.cz 3.renaultclub.cz skoro by se člověk nedopočítal...
    Stačí na to 3 odkazy v oblíbených,abych měl za 10 vteřin zjištěné jestli je něco nového,teda měl bych kdybych se nemusel prohrabávat tím co ty překopíruješ z jednoho fóra na druhé.
    Proč ten stres?Protože ty to děláš furt,a čeho je moc toho je příliš!
    PS:nadpisy nečtu,protože mi ve fórech jako je toto,uniká jejich smysl.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.06  13:21

« pp

myslim, ze je to nadepsano dost jasne a je to k diskuzi, tak proc ten stres pri patku :-!
    ps: ne kazdy projizdi vsechny fora krizem krazem, na to jich je pomerne dost
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 12.05.06  12:55

« Bez nadpisu

tom69,bež už do prd-ele s tím repostovaním příspěvků z jednoho fóra na druhé,už mě to fakt sere,zase jsem četl kus něčeho abych následně zjistil,že už jsem to dopoledne četl na autorevue.Já nevím jestli ti to dělá dobře nebo si myslíš že tu jsou všichni kromě tebe magoři,kteří neumějí kliknout na autorevue.cz,že to musíš kopírovat tu. >:-[] :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.06  11:30

« prispevek z autorevue

matoo
    Nováček
    Zaslal: pá květen 12, 2006 9:47 am Předmět:

Tak mozem definitivne potvrdit ze prehratie sw v riadiacej jednotke nepomohlo ani na jeden problem ktory mam. Diera stale, dokonca sa mi zda ze sa motor chova este horsie co sa tej diery tyka. Nizke otacky pri vlaznom motore stale, kolisanie vykonu pri ustalenej rychlosti stale.
    Je zaujimave ze mi servis cisitl skrtiacu klapku a mne to nepomohlo. Pri tej kvalite servisov je otazka ci ju naozaj cistil.
    Inak tie vyjadrenia ze je motor niecim zaneseny a treba dolievat aditiva na cistenie a pod. to su podla mna len take kecy renaultu( alebo mozno specialita renaultu) Ja mam problem s nizkymi otackami od zaciatku, takze by musel byt motor zaneseny uz z vyroby. Okrem Megana jazdim aj na inych autach a do ziadneho netreba nic dolievat, tankujem na tych istych pumpach, takze palivo vo vsetkych autach rovnake. Okrem tohot uz som to tu spominal, uz 2x som pripravky na cistenie palivoveho systemu do nadrze nalial.
    A posledna poznamka, ak skutocne pomoze vycicstenie skrtiacej klapky, co ma toto spolocne s palivom. To by sme sa mali skor bavit o vzduchu nasavanom do mototra.
    ziarovky som menil uz asi 4x. Na spolujazdcovej strane je to pohoda az na to ze ma clovek ruku zaspinenu az pomaly po rameno. Vodicova strana to je chutovka, okrem spinavej ruky ju mam aj pekne otlacenu. pristup je na dve veci a to som nastastie menil len stretavacky. Vymenit ziarovku v dialkovom svetle na strane vodica je asi cez ten otvor co ma na to sluzit nemozne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  12:42

« kdo nevi :)

Velmi pekny prispevek, myslim ze pouzitelny i na servis >:D
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  10:36

« tamtam

Bohuzel smutna realita, ktera se objevuje ve vsech odvetvich.
    Nedej boze u doktora :-(
    Mam pocit, ze je to u nas stale slabou konkurenci a nevyvinutym trhem. Tlak spotrebitelu na vyrobce snad bude stale silit, to ale bohuzel prinasi jednu neprijemnou vec a tou je snaha maximalnich uspor a nacasovani zivotnosti vyrobku max. po dobu zaruky.
    Tento trend se stupnuje v mobilnich telefonech. Telefony jiz nejsou to co driv. S prodlouzenim zaruky poklesla ochota vyrobcu (servisu) resit spoustu veci ktere drive uznavali.
    Napr. drive nebyl problem vratit vyrobci pristroj, ktery mel postupne 4 a vice ruzne zavady (opravy). Dnes jiz to neplati. Vyrobci pristoupili pouze na model dany zakonem, to jest 3 stejne zavady. (nebo projev vice zavad soucasne v jeden okamzik)
    Myslim, ze by seo tom dalo dlouze a dlouze diskutovat .....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.06  09:03

« Bez nadpisu

Eeee - H : nechtel... Protoze motory se nezabyvam, to co pisu je pouze prumerne analyticke mysleni (usudek na zaklade popisu situace a nejakych par malo znalosti kolem danych do souvislosti). Tohle bohuzel jakymkoli komercnim servisum chybi (neni vlastni), protoze ony delaji pouze svuj business - tim je spravovat auta za soucasneho generovani maximalniho zisku (podnikatelsky zamer). Analyza projevu nejakeho chovani za specifickych podminek jim zisk neprinese, tudiz z principu vyvinou velmi malou aktivitu vec resit az vyresit. Pokud by ovsem jiz drive odzkouseli, ze vymenou jakekoli drahe soucasti lze dosahnout zlepseni, jiste by ji vehementne doporucovali vymenit ve vsech pripadech... >:D >:D Takhle si myslim ze sami vedi ze snadna cesta neni tak to "nechavaji plavat".
    Pochopitelne se netyka jen Renault servisu, stejny pristup a nulovou schopnost analyzy mi opakovane predvedly 3 skoda servisy, ktere neustale plnily mou z vyroby deravou klimatizaci na aute v zaruce a nechtely ani zacit uvazovat o tom, ze dira nemusi byt nutne jen tam kde ji predpoklada jejich skladaci kniha (tedy ve spojich soucasti), ale kdekoli a vsechny projevy a muj popis problemu ji jednoznacne predpovida - stale tvrdili nenene, ted je treba vysusit, vakuuovat a radne naplnit, byla-li by tam dira tak neco. Ehm dira tam byla, ale byla prilis mala na to aby to neco, nicmene i tak dost velka na to aby skrz ni vsechno medium uteklo a az ctvrty servis nejak pochopil, ze uz 4x plnena klima by mela snad byt plna media minimalne v jednom z tech pokusu (jejich argument do te doby byl dokolecka ze to jen blbe naplnili ti minuli) a az na mou vyslovnou zadost / vyhrozovani vracenim vozu auto privez do dilny, znovu naplnil pro pokus, pricemz klimu zkousel ve vyhrivane garazi (ne venku na dvore jak vsichni pred nim - podotykam leden az brezen) a to tak dlouho nez prestala bezet a nasledne pak uz hrave detekoval vadny svar na tlakove trubce k vyparniku, ktery lehce propoustel. Ale co ti tri pred nimi???? Kdyz nenasli diru jak s odpustenim vite kam ( >:D ), tak furt: Pane to bylo minule chybne naplneno, chybne slozeno, chybne naprogramovano, chybne co ja vim co.... Kulovy, bylo jen chybne mysleno v jejich hlavach - nic vic v tom neni a ani nikdy nebylo, jen ta dira na kterou ani na 5 pokusu neprisli, jinak vse v poradku. A temhle delat podporu??? Bych vyletel z kuze, panove!!!! >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  15:09

« Re:

nechces delat technickou podporu Renault servisu 8)
    Mrkni se jeste na tuto diskuzi
    [odkaz]
    Shrnul jsem problémy s motory ze dvou témat do jednoho, vyskytují se společně. Pište sem hlavně způsob, jakým Vám odstraní závadu v servisech. Servisy budou hodně tápat a takto budeme v informovanosti rychlejší než servisní síť.
    Shrnu projevy:
    -trpí tím motory Renault 1.4 16V 72kW (typ K4J)
    -nová informace ze servisu je, že problém studeného motoru je tak trochu společný i motoru 1.6 16V
    -problémy se týkají hlavně Megane, jsou i na Thalii, ale tyto dva typy vozů mají pro shodný motor jiné řídící jednotky
    -studený motor má při akceleraci "díru", jakési omezení otáček někde mezi 1000 až 2000, kdy asi 1 sek. auto zpomaluje nebo případně pocukává
    -vlažný motor naběhne na nízké volnoběžné otáčky menší než 500 ot/min a snadno pak zhasíná sám nebo při rozjezdu
    nebo forum [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  14:27

« Bez nadpisu

No myslim ze 5 minut uz prehanis - mluvime o ohrevu lambdasondy (je ohrivana vlastnim topenim a proudem vyfukovych plynu), ne o ohrevu motoru a uz vubec ne az nekam na provozni teplotu. Jakmile sonda dosahne svych 300°C (nebo kolik) a to je myslim do minuty a nezalezi az tak moc na teplote okoli (presne to vedi na STK kdyz delaji emise), motor prejde na rizeny rezim a emise spadnou 10-100x. To je cely - do ty doby to "nejak bezi" ale nic moc od toho proste necekej - je to stejny co karburator, nejake hodnoty paliva pro nejake podminky jak konstrukter myslel (nemyslel). Ja se na felicii setkal s tim ze cukala na volnobeh, na Fabii s tim ze nechtela chytit tepla (rozumej motor teply cidlo co je ve vejfuku uz zase davno studeny) atd. Na renaultu jsem si nevsim niceho, protoze mi auto jede i na par cm seslapnuti pedalu a dokud se rucicka teplomeru neodlepi z minima, nikdy bych ani vic na plyn neslapal (zvyk z citu pro motor). V tom rezimu to jede dobre - bez diry. A v dobe kdy se rucicka teplomeru hne to musi davno regulovat, ne??? Mimochodem na volnobeh se musi sonda opet prihrivat, proud plynu ji nestaci ohrivat a tak by to prestavalo regulovat i po dlouhe jizde z kopce na neutral atd.
    Proc servis mate to fakt nevim....
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  14:26

« Re: servis

Nudíte se? Kupte si Renaulta Megana!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  14:13

« servis

Ono by stacilo, kdyby tento jev dokazal vyrobce prostrednictvim servisu presne definovat a popsat (zduvodnit) a nerikal pokazde neco jineho.
    Pravdou bohuzel je, ze nic podobneho jsem u zadneho jineho auta nezazil a kdyz se o tom s kymkoliv bavim, rekne mi totez.
    Nevim jak pro tebe, ale pro me je poskakovani pri rannim rozjezdu neprijemne a to abych rano (i v tomto pocasi) sedel v aute 5 min na parkovisti a cekal na to az se motor trochu ohreje mi prijde trochu ujety 8-s
    Je to moje zkusenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  14:08

« Re:

napisal som velky text ale zistil om, ze to nema cenu, tak ho mazem, sprava a neda vymazat :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  13:19

« Bez nadpisu

A to si ten jev neumite technicky vysvetlit??? To je presne ten cas, kdy bohatost smesi nemuze ridit kyslikova sonda protoze je studena a tak se mnozstvi vstriknuteho paliva definuje dle mapy: teplota tolik, otacky tolik, pedal plynu tam, blablabla x dalsich vstupu -> paliva bude tolik (tj. vstrikovac otevrit ted, zavrit ted). Pokud neco v ty mape nesedi, motor kucka protoze jede bud na chudou nebo bohatou smes a ta nehori. Ale ta mapa 100% -ně definovat nejde, dokud neexistuje zpětná vazba z lambdasondy není šance jak zjistit kolik paliva to potřebuje. A protože mapa je pro nějaký režim, ale skutečné ohřívání motoru je zas jen úsudek z nějakých čidel ve vodě, v oleji, z teploty okolí a spáleného paliva od startu, nikdy nebudse skutečný stav toho kterého startu a šlapání na plyn kopírovat nějaké testovací podmínky z laboratoře při definování nouzových map chodu vstřikování... Tyhle mapy jsou na to aby auto dojelo když má závadu a pochopitelně se použijí i v době kdy není možno získat informaci o spalování, protože lambdasonda se teprve ohřívá. Lékem je buď to vzít na vědomí nebo nastartovat o 40s dříve. Ujišťuji vás že s tímhle mají problémy všechny auta, jen každé jinačí a např. Felda 1.6 zase cuká a třese se na volnoběh. Asi byste po tom chtěli moc, svou roli má i druh a kvalita benzínu, tlak paliva na vstřikovačích, vlkost vzduchu v potrubí a tisíc dalších. Až se to vrátí do zaregulovaného stavu a sonda (dvě sondy) kontrolují bohatost směsi trvale a průběžně, nedělá to.
    A vo tom to je, tv vám to tady už říkal snad 3x a furt to řešíte. Nechte si přehrát vstřikování na norsko a island a třeba to bude lepší - jen to pak zas bude 2.500RPM volnobeh. Osobne s tim problem nemam a nikdy jsem nemel, staci to trochu chapat a prizpusobit se tomu. Jo a co rika servis je znacne zkomoleny a neuplny popis toho sameho - provoz dle mapy, ne dle zpetne vazby...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  11:53

« Re: Re: Re: Re: studeny start

mne sa takto prejavovala aj Felicia :-)
    luf: mne sa to prejavi aj pri mierne stlacenom plyne cca 2cm.( hroby odhad :-) ) A uz som to pocitil pri postupnom radeni az do IV :-) No ja sa so studenym do takej krizovatky ako pises urcite nedostanem bez problemou. To ten motor nerozdycha a bude hodne protestovat. Po cca 1min sa mi zda byt vse o.k
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  10:00

« Re: Re: Re: studeny start

Zitra rano az pojedu se pokusim zjistit v kolika otackach to presne dela.
    Stale vsak marne premyslim, proc zminenou "ochranu" ma pouze renault a ne zadne dalsi auto?
    Hlavne take marne premyslim, proc nad tim v servisech tak dlouho dumali, nez to nazvali ochranou ?
    diru v plynu jsem u zadne jine znacky v diskuzich nezaznamenal, mate nekdo jinou informaci?
    ps: co nepravidelny volnobeh, na krizovatce se mi auto chveje jako kdyz stojim na lanovem moste ...
    prima den panove
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  09:51

« Re: Re: studeny start

Tom - a vies o tom, ze diera je iba v rozmedzi cca. 2200-2700 otacok? Ked mas viacej alebo menej, motor neprotestuje (ale neviem, do akych vysokych otacok, nie som brutalista). Taktiez neprotestuje, pokial nemas v tomto pasme vela plynu, asi tak do polovicky reaguje uplne normalne, dalsie stlacenie vyvola popisovany jav. Popisovany jav trva cca. 1 minutu po nastartovani, to nie je niekolko kilometrov. Nemyslis, ze sa tym motor brani podtacaniu studeneho motora?
    BTW v Prahe som byval asi 200m od Libuskej ulice, zaradit sa na nu v rannej spicke znamenalo vyuzit aj tu najmensiu prilezitost. Nikdy som nemal problem, ze by auto po prejdenych 200m nezrychlovalo a s dierou som problem nemal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  15:51

« Re: Re: studeny start

Dela to od zacatku, ale samozrejme nejmarkantnejsi projev je pri nizsich teplotach. S poklesem teploty se projev zhorsuje.
    At mi nikdo netvrdi, ze ochrana motoru je zrovna u motoru, ktery se ma naopak co nejvic tocit (alespon tak to tvrdili v servisu) jiz pri otackach kolem dvou tisic.
    Bohuzel hned po startu mijim dve vetsi krizovatky. Uz jsem diky tomu zazil, ze me na krizovatce protroubil za mnou jedouci ridic, ktery se (neznaly specialni ochrany proti pretoceni motoru) zrejme domnival, ze spim, kdyz jsem neodbocil pred blizicim se rozjetym MANem, vedom si moznych nasledku, kdyz se auto hbite nerozjede, nybrz poposkoci vpred. Kdo nezazil neuveri :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.06  15:26

« Re: studeny start

az na to "vytacanie to je 5-6000 zatial co 2000 je PODtacanie a to statocne
    .... robilo ti to aj ked bol novy?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…