Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 22.05.06 15:12
« Re: Re: Zadní sklo a olej
Tereza: jojo Don Quijote, to je presny >:D
Aktualne se prestava opet navijet pas,
[odkaz]
vymeneny pred 5tis km, k tomu par dalsich veci, ktere uz jsem psal.
Co k tomu rict, asi jen to, ze jsem koupi Megana slapnul do neceho oskliveho a smrduteho 8-s
Ale hlavni je, ze zdravi slouzi :-! cert vem nepovedeneho frantika -
« Zadní sklo a olej
Zdravím pánové po delší době, jak se vede ?
Koukam, že Tom stále vede svůj boj s větrnými mlýny >:D
U našeho 1,5 dCi, 100 k nic moc nového....
Máme najeto 45 tisíc, znovu jsme museli dolít olej - poprvé to po nás vyžadoval po 15-ti tisících, pak ve 30-ti tis. ho samozřejmě měnili v servisu, takže už nás tento interval vcelku nepřekvapuje.
JInak taky už Vám přišel dopis z Renault CZ, že se máte dostavit k výměně zadního skla ??? Podle kamaráda ze servisu to mají měnit na všech kombících, protože prý to zadní sklo praská v zimě....k nim konkrétně přijeli za tu zimu 2 postižení.
V červenci nám končí záruka, takže sepisujeme, co máme za menší neduhy na miláčkovi a sfoukneme to s návštěvou při výměně skla.
Co nás trápí:
- občas se zasekává sedačka spolujezdce, naklápění opěradla
- vrže palubní deska v místě skříňky (lehounce ale já jsem detailista :)
- občas blbne automat předního stěrače - někdy i při malé dešti stírá jak o život v tom nejrychlejším rytmu
- v pravém blinkru nám opakovaně blbne kontakt a blinkr nebliká
.....po dvou letech provozu myslím vcelku normální závady (klepu na dřevo,aby se něco nepokazilo !!!).
Takže toliko naše 2-leté zkušenosti s tímto vozem.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, co tam lijete místo ELFu 5W40 (doufám, že to píšu správně) ??? Tedy pokud tam lijete něco jiného....
Tereza -
« Re: detonace
Tome normální to nebude, hlavně ta detonace. Mohl by si mít pravděpodobně nefunkční systém variabilního časování ventilů, známý problém na 1.6. Pokud Ti už jednou servis řekl, že nespadáš pod technickou instrukci pro výměnu na určitých autech, tak to neznamená, že tu závadu nemáš. Bohužel pro servis se závada neprojeví nijak v diagnostice, musí to prověřit nějak jinak.
Můžeš mít tedy zaseknutou kladku a nastavené časování v jednom stavu, který není třeba pro volnoběh, ale pro vysoké otáčky. V servisu mi jednou říkali, že při přeskočení nebo chybném nastavení rozvodového řemenu o 1 zub na jednu stranu právě může docházet k detonacím. Zaseknuté časování ventilů se k tomu dá asi přirovnat, taky ventily správně neotevírají a nezavírají.
Zkus se podívat nebo napsat dotaz do fóra zde [odkaz].
Jinak si přečti, že problém umí české servisy Renault přece jen vyřešit na [odkaz], kmarty měl problémy s motorem a už má úspěšnou opravu za sebou.undefined -
"-- skrytý --" 18.05.06 10:54
« detonace
dnes rano aktualne: rozjel jsem se, po par metrech vyrazne vetsi dira v plynu nez obvykle (ztrata vykonu) a do toho detonace z motoru. Jako by se nahromadila smes a vybuchla :?: (nemuze to byt zpusobeno kratkym vypadkem napeti - svicka neda jiskru?)
At mi nikdo nerika, ze je to normalni a potazmo jeste ochrana motoru. Tohle se mi stalo uz po nekolikate. -
« Re: pásy a pískání
tak za rekakce dík...jestli to není - parkuju často z kopce u práce a kola stočena k obrubníku na tu stranu, co to teď píská - jestli se to nějak nevyhlo
ja som pocul , ze kolesa po zaparkovani maju byt v priamom smere, vraj to skodi servu, ale ci aj nasmu to neviem. U hydraulickych to platilo -
"-- skrytý --" 17.05.06 15:38
« Re: pásy a pískání
zajímalo by mě, jestli, když se nenavíjí dobře pásy, jestli také dobře fungují v kriz. situaci
Tuhle otazku si kladu jiz od sameho zacatku :roll:
Zajimalo by me, jak by se resilo, kdyby v pripade nehody nezafungoval napr. airbag a doslo by tim v samotnem dusledku k vetsi ujme na zdravi ??? -
"-- skrytý --" 17.05.06 12:50
« pásy a pískání
tak za rekakce dík...jestli to není - parkuju často z kopce u práce a kola stočena k obrubníku na tu stranu, co to teď píská - jestli se to nějak nevyhlo :shock:
zajímalo by mě, jestli, když se nenavíjí dobře pásy, jestli také dobře fungují v kriz. situaci :roll: -
"-- skrytý --" 17.05.06 10:13
« Re: Re: Re: "pískající volant"
slabe piskani slysim pouze pokud otacim volantem z jedne na druhou stranu, ale to neresim ....
spise me trapi kovove tepani ktere se nekdy z pod volantu ozyva pri prejeti nerovnosti v zatacce (nekdo jiz zminoval snad nejaky O krouzek)
jo a po 5tis km od vymeny se mi opet nenaviji - naviji pas ridice 8-s
jeste ze uz jsem objednany na servis ....... :idea: -
"-- skrytý --" 17.05.06 09:31
« Re: Re: "pískající volant"
právě že jo - píská to jen při plnějším až plném rejdu, a jen na jednu stranu a jde to vysloveně zpod volantu, nepíská to při otáčení volantem, ale prostě - je-li volant vytočen, tak to začne pohvizdovat - jako by to bylo zkroucené /tyč volantu/ a třelo to o nějaký plast pod palubovkou v uložení té tyče? :'-( /asi se budu muset projet s technikem/ -
"-- skrytý --" 17.05.06 07:43
« "pískající volant"
:oops: mám najeto bratru 4 tis. a při polovičním až plném rejdu doleva mi popiskuje ve volantu - vypadá to jako u té tyče...jako by se to vyhlo a při natočení popiskovalo :shock: má někdo nějaký názor...než půjdu na servis /popravdě - auto na doživotí nemám, děsím se představy, že to bude měsíc stát v servisu, něco vymění a bude to dělat zas, tak na to nakonec stejně rezignuju... >:D / díky /podotýkám, nepískají kotouče, píská to u volantu v interiéru/ -
"-- skrytý --" 15.05.06 15:39
« Praskající zadní okno
Pánové držte se - už 1/2 roku nemám svého miláčka Renaulta a dnes mi přišla svolávačka na další problém v řadě. Píšou mi, že by mi mohlo samo prasknout zadní okno a tak mi ho radši vymění. Ještě že už si ho užívá někdo jiný. Vůbec Vám nezávidím tu 100%kvalitu u této značky. -
« Re: tak to pardon
Ja by som jeden mal: vycistenie chemickou cestou je nanic. Kdesi ti pisal tusim Mitsi, ako sa klapka musi cisti rucne, lebo tie sajrajty cistiace ju iba trosku ofuknu a ziadnu poiradnu spinu neodrstrania. A po poriadnom vycisteni by som este skusil zistit, ako sa klapka kalibruje. Samozrejme, nic z toho asi v znackovom servise nepojde, ale ved garaznikov je plno ;-)