Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 08.06.06 20:46
« prvni prohlidka - 15tis km
tak jsem si po 10 dnech vyzvedl auto ze servisu, kam jsem jej dal na vymenu oleje a prohlidku zavad.
mimo zaruku - vymena oleje spojena s prohlidkou - 3100 Kc bez DPH
zaruka - reklamoval jsem piskani brzd na garanci, brzdy vycistili pripravkem (1lit.), za ktery mi nauctovali 278 Kc bez DPH
jinak motor - provedeno vycisteni škrt. klapky, preprogamovani ridici jednotky mot - typ 5
hlucna palubka - kompletne rozebrali a vybrali z ni igelitku ruznych molitanovych kusu cca 10x10 cm, kterymi byla palubka uvnitr vycpana a vypodlozena, netusili kde se to tam vzalo a ptali se me kdo to tam dal, no ja urcite ne! Doufam, ze to nebude k horsimu. -
"-- skrytý --" 02.06.06 13:21
« Dialogys
TV:
OK,dik.
>Francuzstinu od Spanielciny rozoznas ...
viem, zhanam anglicky Dialogys a zatial som zohnal iba Francuzsky a Spanielsky. Uz sa mi crta anglicky ale bude asi nanic pretoze je to pre Megane r. 1996. Casom ho dufam niekde na nete najdem.
to maslo:
uz som sa predtym hrabal po nete a kadeco nasiel.
diky za link, ten konkretny som uz nasiel davnejsie ale zda sa mi dost velka "palka" dat za to 1999 Sk ci kolko a najma ked urcite 50% ceny je za sluzby o ktore nemam zaujem (registracia v databaze atd.).
Mne ide skor o tu sadu samotnu a ta stoji asi okolo 1000 Sk.Len radsej som sa spytal na skusenosti lebo pokus mam len jeden a info od ludi je na nezaplatenie.
to tamtam, PP :
Mate pravdu vyleptanie si spravim radsej sam nech to mam poriadne spravene.
to Petrk (renault alarm):
velmi pekne dakujem za info. Perfektne.
Diki vsetkym za info. -
"-- skrytý --" 02.06.06 11:40
« Bez nadpisu
Nazdar tamtam, ani som nebol vo svete, akurat vela roboty - to ale radsej mailom.
TOMAS: o fakte, kde bol Tvoj Megan vyrobeny (co uz teraz, ked si vyplnil objednavku Ti moze byt jedno) Ta najlepsie presvedcia vsetky nalepocky na aute. Kde pozries, tam je nejaka nalepka a na vacsine nalepiek je minimalne uvedene nejake to slovo - dve v nejakom jazyku. Ak vacsina bude spanielsky (Grandtour), narodene bolo v Palencii a motor vo Valladoide. Ak tam bude cosik Turecky, zbuchali Ti to v Burse. Ak tam bude takmer vsetko po Francuzsky, tak je to - no sakra, ci sa teraz neseknem a ci to nepatri nahodou Peugeotu - v Douai.
Okrem toho som nasiel aj jeden prepustaci list v priehradke (cely po Spanielsky), kde boli poodfajkovane jednotlive funkcne okruhy akoze presli testom, plus datum a cas k tomu - podla toho sa da zistit, kedy presne Tvojmu kociku vdychli zivot :-).
Ak nahodou aj nie si jazykovo nadany, tak Turectinu urcite spoznas podla vselijakych cudnych pismen a Francuzstinu od Spanielciny rozoznas minimalne tym, ze vo Francuzstine obvykle byvaju dost velke zhluky samohlasok a vselijake interpunkcne znamienka porozhadzovane kade-tade ako rozsypany caj. Spanielcina je najjednoduchsia, tu citas ako keby po slovensky a nemal by si mat problem odhadnut ako sa co-to vyslovuje :-) Ale podla mna na Grandtoure povacsine uvidis Made in Espana tu a Hecho en Espana tam, obcas aj nejaky ten Portugal :-) -
"-- skrytý --" 02.06.06 08:44
« Bez nadpisu
Vitaj tv, jak bylo ve svete???
VIN na skla mam, leptano svepomoci, naklady necelych 900Kc na sadu s 10-ti sablonama a zapis do registru CEBIA / OCIS. Prace na chvilku az pul dne (podle peclivosti - odpovida pak vysledku). Osobne jsem leptal 10 sablon pekne po jedne a kazdou jsem si pekne podle car lihovym fixem rozmeroval aby znaky sedly kam maji a vysledek je naprosto precizni (tedy v mezich moznosti deformaci te "gumove" folie ze ktere se rezou sablony). Naopak auta co jim to s "vyhodou" udela dealer to maji na kazdem skle jinak vysoko a daleko od kraje, tu tam nektere pod uhlem 10 a vice ° od vodorovna a dokonce jsem videl jednoho co mel znaky na jednom okne i pekne vzhuru nohama - eeeehehehe, ono jak se to jednou blbe nalepi a pak pospicha s leptadlem, tak to tam vylepta pochopitelne cokoli a dolu to uz nejde. Takze durazne doporucuju nenechat to nikoho delat komercne, je to natolik primitivni vec ze to nejde zkazit, - tedy kdyz si clovek da zalezet. Cos si treti osoba nikdy neda (tato poucka plati bohuzel vzdy a pro cokoli... >:D >:D >:D ). Pozadovane pomucky pouze: sada, iron, kybl s vodou, houba, denni svetlo... Zadnej problem !!!
Jo a grandtoury se vyrabeji ve Spanelsku i nadale, lze to dohledat na jejich webu a kdesi tu byl link na razeni modelu (nejen megana) do fabrik. Je to utopeny nekde aspon dva mesice zpet a najit to uz da dost prace, nicmene existuje to, tak snad tomu lze verit.... -
« Originální alarm
A zevraj uz nemontuju alarmy META ako kedysi ale nejake Renautacke. Viete par viet o tych renaultackych ?
Originální alarm mám namontovaný na Sedanu. Výrobcem je myslím Cobra, na montážní návod se můžeš podívat zde:
[odkaz]
Je připojený na originální dálkové ovládání, pokud by nešlo dálkové ovládání v kartě (vybitá baterie), pak se dá deaktivovat pomocí karty zasunuté do štěrbiny a tlačítka START. Pro montáž tam mají už připravenou svorkovnici pod přístrojovkou, takže to jde docela snadno. Hlídá vnitřní prostor a dveřní kontakty, přední kapota má také spínač. Neměl jsem žádné falešné poplachy za celý rok, co ho mám. Vymyslel jsem si k němu připojení GSM pageru, takže bych o zbytečném houkání věděl. -
"-- skrytý --" 01.06.06 22:56
« Re: Pieskovanie alebo vyleptanie VIN na skla
Ja som si dal odtial poslat sadu a poslu ti tolko sablon kolko budes chciet. Stiahni si objednavkovy formular a mailom im ho posli. Lahka praca, dobry vysledok.
[odkaz]
Len pre info:
Zadne sklo vymenene :-( jasne , ze bez zaujmu kompenzovat skodu za foliu, ale s poskriabanym lakom karoserie v rohoch pod sklom a zlomenou (jasne , ze nevymenenou) plastovou uchytkou oblozenia z vnutornej strany. :-((( Auto preberal svokor a nevsimol si to , tak to idem zajtra reklamovat.
Asi by som si to sklo uz viac nedal menit a pockal by som kym praskne. :-(
Hadam Vam to pomoze v dalsom rozhodovani ci si to dat menit alebo nie. -
"-- skrytý --" 01.06.06 21:28
« Re:
>můj Sedan je z Turecka a žádné úchylky na něm nepozoruju,pokud myslíš toto
nie na tom mi nezalezi, skor mi ide o fakty. Niekto tvrdi tak a niekto inak preto som si to chcel checknut u Vas, ze mozno sa k tomu v technicakoch dopatrate a bude to jasne raz pre vzdy. Ale o nic nejde iba som v tom chcel mat jasno, nechcem to tu zahlcovat zbytocnymi otazkami. -
"-- skrytý --" 01.06.06 21:21
« Zasterky
inak som sa dozvedel, ze aj v kolega v praci ma uz od aprila objednany Grandtour ale 1,6ku - dobra volba, ale o tom som nechcel, on mi radil, ze si mam dokupit zasterky (tusim predne) pretoze on ma teraz starsi model megana kombi (alebo ako sa to volalo) a ze od kolies odskakuju kamieny narazaju na niekde lak blatnika (uz neviem kde presne) takze on si ich objednal a ze to stoji za to.
Tak neviem, stretli ste sa s tym, ze by to robilo paseku?
A zevraj uz nemontuju alarmy META ako kedysi ale nejake Renautacke. Viete par viet o tych renaultackych ?
Inak on kupoval s Istrose a ja v Kestleri tak uvidime a ked to bude aktualne tak porovname pripadne servisne dobrodruzstva. -
PP. 01.06.06 21:08
« Bez nadpisu
Grandtoury se v Turecku nedělaly a s největší pravděpodobností nedělají,přehodit výrobu nějakého modelu z jedné továrny do druhé zas není tak jednoduché...
Na druhou stranu,můj Sedan je z Turecka a žádné úchylky na něm nepozoruju,pokud myslíš toto.V Turecku už vyrábí i Toyota,Honda a další,tak to zas tak zlé s Turky asi nebude. -
"-- skrytý --" 01.06.06 20:14
« Pieskovanie alebo vyleptanie VIN na skla
Uvazujem nad tym dat si vypieskovat alebo si vyleptam cele VIN na okna aby som aspon o trosicku viac odradil zlodeja tym, ze uvidi, ze bude musiet /mozno/ menit aj okna.
Nemate s tym niekto skusenosti ?
nejake firmy, prip. orientacne ceny alebo kde sa daju kupit tie sady na leptanie ale aj to robia firmy?. A najma ci sa pomocou tych sad da vyleptat cele 17 miestne VIN lebo o nejake pseudokody nemam zaujem a ani o zaradenie do databazy a pausalne platit za falosny pocit o malo vacsieho bezpecia.
Ak to bude moc drahe tak sa na to vys....m (vyspim).
TV:
> No a nastav si obmedzovac kludne na 45, za to Ta pokutovat nebudu
pssst, nikomu nepovedz ale s tym sa pocita len som sa chcel vyhnut tomu aby niekto moralizoval.
Aj ked mi moze byt uplne jedno ci budem spat pri 40ke alebo 45ke, ide mi skor aby som motor moc nepodtacal alebo nesiel ako zenska (pardon, iba niektore) celu cestu vo vysokych otackach.
Vies zatial tu iba teoretizujem a vytesujem sa a mozno v reali to zapnem par krat pokial este budem nadseny z novej hracky.
>TOMAS (dalsi Tomas na fore, nezalozime vlastny klub...?)
Kolko nas je? Mali by sme skor rychlo zalozit politicku stranu este pred volbami a hlavny bod programu: benzin a nafta po 2 Sk!
Myslim, ze nejake to promile by sme vo volbach mali a ked uz nie vo volbach tak po nich urcite, v krvi. :)
No ale vazne,
co poradite s tymi sklami ?
Dostala sa ku mne info, ze nielen sedany ale aj grantoury sa robia v Turecku a nie v Spanielsku. Je to tak alebo je to dezinformacia ? Myslim posledne rok/y. -
"-- skrytý --" 01.06.06 17:36
« Bez nadpisu
Nazdar ludkovia,
uz som tu dlho nebol, ale vidim, ze som vela nezameskal. Kratke komentare:
1. diera v plyne - no comment. Ako furt, tamtam ma 100%-nu pravdu :-)
2. preco technici v Renaulte povedia to a to a pritom kecaju do sveta (napr. s tou akoze "ochranou", no to bol vtip, ktory by na 100% vyhral aj vo Vtipnejsi vyhrava...)? Lebo jednoducho:
a. nevedia (v niektorych pripadoch objektivne ani nemozu vediet)
b. nechcu vyzerat hlupo
c. chcu mat pokoj od otravnych otazok
d. tipnu si
e. zhodou okolnosti ten tip aj celkom sedi do ucha, prip. aspon znie logicky
f. navyse zakaznik je aj tak na 99% technicky idiot a aj keby to bol expert, urcite nebude prave na Renaulty a nakoniec vsetky pripomienky sa daju odfajcit jednoduchym vyhlasenim, ze technika je zlozita, prip. ze Renault (ci Mitsubishi, vsakze Mitsi... :-) ) to robi uplne inak
g. potom zakaznik pride domov, sadne za pocitac, vytrubi do sveta kravinu na n-tu, iny servisak alebo zakaznik tu kravinu precita a pride do servisu domahat sa svojej pravdy, napr. zrusenia tej "ochrany".
h. technik pokyvka hlavkou, povie si, ze asi v tom nieco bude a skutocnost si zapamata. Skusi nieco urobit, vyjde-nevyjde.
i. pride dalsi zakaznik s tym istym, technik pouceny predchadzajucim zakaznikom vyhlasi, ze je to ochrana...
j. a tak krasne dalej dookola...
3. TOMAS (dalsi Tomas na fore, nezalozime vlastny klub...?) - gratulacia k rozhodnutiu! K tovjej otazke - presne na to, ako to potrebujes, ten obmedzovac Ti bude sluzit. Len teraz ma neber na 100% za slovo, lebo na Megane chodim malo, ale na Berlingu je tempomat aktivny az od 3. rychlostneho stupna (co pri HDi-cku je trochu problem pri 40-ke...). Taky mam vsak dojem, ze Megane povoluje tempomat az od 4-ky. Ako to vsak bude s obmedzovacom a nizsou rychlostou ako 4-kou treba vyskusat. No a nastav si ho kludne na 45, za to Ta pokutovat nebudu a este stale tam budes mat rezervicku na malinkate presvihnutie o kilometrik - dva, lebo ten obmedzovac podla rychlostneho cidla s nejakou presnostou na pozadovanej hranici obmedzi vykon motora, ale nereguluje rychlost auta (teda nebrzdi).
4. luf - tie Tvoje uvadzane spotreby su zhruba take, ake sa na Megane dari normalne drzat aj mne. Dlhodobejsi priemer je okolo 6.3, je tam nieco po meste, nieco mimo a zoparkrat dialnica.
5. niekto tu spominal olej a dve sezony a dost (u nas bol aj taky minister, co hovoril trikrat a dost :-) ). Nemam v najmensom umysle rozputavat dalsiu z tych nekonecnych a nic neriesiacich olejovych debat absolutnych amaterov, ktori o oleje vedia snad len o trochu viacej ako to, kde sa do motora leje (a ja som jeden z nich), ale ak by sa z oleja uvolnovali nejake latky v zime a ine zase v lete, najma ak motor ma na 99% prevadzkoveho casu prevadzkovu teplotu okolo 80-90 stupnov a teplotu oleja aspon tych 40 aj pri gulani sa v zime po meste, tak to by z toho oleja zakratko asi neostalo nic... :-)
6. no a nakoniec perla - wow, to bola fakt sila. Preskoceny remen... Technik, ktory take nieco vyhlasi, by si zasluzil metal. S preskocenym remenom by auto najskor asi ani nenastartovalo, mozno s velkymi problemami aj nejako ano, ale asi by sa bez poriadnej davky plynu ani neudrzalo vo volnobeznom chode. Najma si vsak neviem dostatocne dobre vyobrazit, ako by za normalnych podmienok normalneho uzivatela vedel ten remen preskocit bez naslednych skod...? -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: tamtam
ste sa tu rozbehli co nemam cas to tu moc sledovat
1. sklo som nemenil, ziadne pozvanie na vymenu som nedostal a ked ano, asi ho ignorujem, lebo foliu-pracu nepreplatia. Leda ak by sa pred vymenou dalo na to sklo osadit novu foliu a stalo by to par stovak, inak na tu vymenu kaslem.
2. spotreba v meste. Ked ono to je tak osemetna vec. Napr vypadovka nieje mesto.Typol by som si, ze by mi to zralo bez vypadoviek okolo 8l. Moj celkovy priemer cini cca 6.6l ale nechodim moc po dialniciach a naviac relativne rychlo radim, malokedy sa ponahlam a na otackomery mam bezne 2000ot. Pianko. Na druhej strane to moje auto potom ztazka jazdi cez 80 ked to potrebujem :-)
uz som to ra pisal
5st 2000ot = 64km/h realna rychlost, nie tacho
4st 2000ot = 52km/h
3st 2000ot = 41km/h
1ookm/h tacho = 3000ot +/- 20ot :-) -
"-- skrytý --" 01.06.06 12:38
« Re: Re: Re: Re: Re: tamtam
souhlas.. otacky sedi.
co se tyce te spotreby na dalnici.. rozhodne to nijak nehonim (tak jednou za 14 dni, kdyz je treba).. ale zas musim dodat, ze jezdim na vysocine, kde je i dalnice samy kopec.. (do kopce aktualni mezi 9-10,5 a z kopce okolo 3,5) -
"-- skrytý --" 31.05.06 16:19
« Re: Re: Re: Re: tamtam
Na nejaku vyraznu akceleraciu to ale nie je, ja radsem podradim. Robi to tak aj automat?
Jo, to dela. Jak mu slapnu trochu vic na plyn, tak lup .. a je tam za tri (pripadne za dve >:-[] ). Jeste to rozlisuje podle rychlosti seslapu plynovyho pedalu. Pri pomalym seslapu je ta mez kdy podradi trochu ... "dal".
Zaujimalo by ma kolko zerie auto cisto jazda v MESTE s automatickou prevodovkou
Ted, za posledni tri mesice, mam spotrebu 10.3. V zime to bylo 9.7-9.8. Oboji jen a pouze ve meste. A jsem si jisty ze to jde i lip. Jen to holt neumim. Neumel jsem to ani s manualem, R19 mi bastila taky cca 10l/100km prestoze vsem okolo jezdila za 7l/100km :-).
Inak automat ma 4 rychlosti takze ta 4ka musi byt do pomala tak sa cudujem, ze pri 50ke tam uz automat hodi 4ku.zaujimave.
Urcite su tam nejake volitelne rezimy.
Jj, ctyrka je rychlobeh stejne jako petka u manualniho petikvaltu ci petka a sestka u sestikvaltu. (Aspon mam ten pocit ze man. sestikvalt ma 5. a 6. stupen rychlobeh. Otazkou je co s tim pak jeste udela zakladni prevod :-).)
Jizdni rezimy u toho automatu jsou tri nebo ctyri(od "pohoda, klidek" az po "sport") a rucne se volit nedaji ani je to nikde neukazuje. ty urcuje prevodovka podle Tveho zpusobu jizdy za poslednich 5 minut. V pripade kick-downu pak okamzite zmeni rezim smerem ke sportovnejsimu nez by mu odpovidal ten petiminutovy prumer. Jedine co muzes rucne je si prehodit volic z Drive na "M" a pak tukas do volice dopredu a dozadu ("+" a "-") a tim radis. Klasicky rezim Tiptronic (tim nemyslim prevodovku od VW ktera se jmenuje shodne jako zpusob razeni, ale prave ten zpusob razeni). -
"-- skrytý --" 31.05.06 16:12
« Re: Re: Re: Re: tamtam
to luf:
ake mas zhruba otacky pri tych rychlostiach ? aspon orientacne nech som v obraze.
to kmarty:
Zaujimalo by ma kolko zerie auto cisto jazda v MESTE s automatickou prevodovkou, papierovo to byva pre automat okolo litra viac (1,4l pri 1,6ke motore a 0,9l pri 2litry) ale zaujimalo by ma v reali ci je to fakt pri 1,6ke 10,7 litra na 100km.
Inak automat ma 4 rychlosti takze ta 4ka musi byt do pomala tak sa cudujem, ze pri 50ke tam uz automat hodi 4ku.zaujimave.
Urcite su tam nejake volitelne rezimy.
Podla mna keby si nasledne prudsie akceleroval tak tam automat hodi 3ku (aspon podla toho co pozorujem automaty v autobusoch).
Pokial mierne a plynule z tych nizkych otacok zrychlujes tak asi by nemal byt problem pokial motor ako hovoris neprotestuje.
Inak ked hovorite o jazde na spotrebu (perlicka):
hovoril mi kolega co bol v cine na sluzobke, ze v taxiku sa setri palivo takto:
Rozbeh na dvojke a hned sup tam stvorku (5ku to asi nemalo), ze to klepe, nejde, to neva ved auto asi nie je jeho ale asi dokaze dost usetrit. Takze da sa tak jazdit a dost setrit, ale to som uviedol extrem /z dosluchu/. :) -
« Re: Re: Re: tamtam
Findalf - 1.6 zerie na dianici takto: 100km/h = 5.6l/100km, 110 = 6.1, 120 = 6.7, 130 = 7.2. Mam to celkom dobre odsledovane na hodne dlhych usekoch (min 200km na tempomat). Urobit mimo mesto spotrebu pod 6l nie je ziaden problem. Problem je iba sa dostatocne krotit >:-[]
kmarty - prave z toho, ze automat radi hodne nizko pri plynulej jazde, som vychadzal, ked som sam seba presviedcal, ze to mam skusit. Snad tvorcovia automobilov vedia, co robia. Tiez sa mi nezda, ze by mal motor nejaky problem ist na 1500 otacok pokial iba hladkam pedale. Na nejaku vyraznu akceleraciu to ale nie je, ja radsem podradim. Robi to tak aj automat? -
"-- skrytý --" 31.05.06 11:30
« Re: Re: tamtam
Mimo mesto to pujde asi dobre. Kdyz jsem s tim jezdil prvni 2tkm (ktere jsem vicemene komplet projel mimo mesto), tak jsem az uzkostlive dbal na to aby motor neprekracoval 3000ot/min* a aby nedostaval zadnou extra zatez za coz se mi auto odmenilo cislem 5.8l/100km prumerne spotreby.
Ale je pravda ze to bylo poprvy a zaroven naposled co mi takovyhle cislo ukazal :-)
Taky by mne zajimalo jak je to vlastne s podtacenim, protoze mi prijde ze ta prevodovka docela dost nechava motor v nizkejch otackach. Typicky kdyz jedu 50km/h po nabrezi (rovinka), tak tam prevodovka vrzne za ctyri a motor "vrci" nejakejch 1200-1300ot/min a aktualni spotreba je v tu chvili celkem nizka (mene jak 5l/100km). Kdyz kouknu na otacky, tak mi prijdou hrozne nizko, ale motor nijak nebreci (tedy, nijak neregistruju ze by mu to nejak vadilo) a ta spotreba mi taky neprijde ze by to bylo uplne spatne. A kdyz rucne zaradim za 3, tak sice motor vyleze do pro mne rozumnejch otacek, ale spotreba vyleze taky (cca 7l/100km). Proste nevim.
*) Meggie je me prvni uplne nove auto, poprve v zivote se mne tykalo zabeh noveho motoru a tak jsem sel striktne podle toho co napsali v navodu :-).
ovela prirodzenejsie je nohou vybehnut na tych 40 (alebo kolko chces) a zacvaknut ho do tempomatu ... ak cokolvek (predenie, zabrzdenie, spojka) urobis, tempomat sa odnastavi a neotravuje, zatial co obmedzovac ano, a to je neprijemne