Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 30.06.06 11:02
« Re: mizerna spolahlivost
aj tie po tohtorocnom facelifte su na tom tak co sa tyka spolahlivosti ?
Ja viem, ze zazraky sa nedeju ale predpokladam, ze v ramci faceliftu sa par chyb opravi pripadne urobi lepsie (ako napr. to, ze prehodili tachac a otackomer aj ked drobnost ale potesi).
Je tu niekto kto ma vazne poruchy aj s najnovsim modelom megane GT ?
Ci este je asi priskoro hodnotit ked dodacie lehoty su take velke, ze este ich asi tolko na cestach nebude. -
"-- skrytý --" 30.06.06 09:51
« megane .... levobocek
PeterJ: dali sme sa do reci a vyplynulo s toho ze Megany su jedny z najporuchovejsich aut ake kedy renault vyrobil. Maju ich tam stale plno so vselijakymi poruchami.
kurna a to jsi ho nemohl potkat driv, mohl jsem si usetrit spoustu starosti 8) -
« mizerna spolahlivost
Predvcerom som si bol v renaulte v BA pozriet nove clio. sestre sa paci a uvazuje o nom. Pozrel som si aj megane a ked som v nom sedel tak som tam stretol manzelkynho bratranca o ktorom som nevedel ze tam pracuje ako mechanik. dali sme sa do reci a vyplynulo s toho ze Megany su jedny z najporuchovejsich aut ake kedy renault vyrobil. Maju ich tam stale plno so vselijakymi poruchami. Naproti tomu Clia hlavne s benzinovym motorom so velmi dobre. -
"-- skrytý --" 29.06.06 10:22
« Re: Pozitivny zazitok (z dosluchu)
Tak me ceka dalsi cesta do servisu, zkusi vymenit stahovacku leveho bocniho okna, rozebrani a promazani nepomohlo 8-s
prave okno se vysouva i zasouva bez problemu, bez jedineho zvuku
leve behem posuvu skripe a praska jak stary zebrinak a pokracuje v praskani i behem jizdy
... treba by pomohla "preventivni" vymena levych dveri >:D -
"-- skrytý --" 28.06.06 14:32
« Pozitivny zazitok (z dosluchu)
Tak kolega uz ma novy megane Grandtour 1,6 (objednaval v aprili).
Pytal som sa ho ci je vsetko OK a tak.
Zatial je spokojny (auto ma len par dni takze este je priskoro).
Ale spomenul mi svoju skusenost.
On objednaval do auta stredne drahe orig. koberceky a ked si bol prevziat vozidlo tak v nom boli tie drahsie (cca o tisic Sk). Jemu to nevadilo a povedal, ze to berie a rozdiel doplati. Na prekvapenie mu povedali, ze je to ich chyba a ze nemusi nic doplatit.
Kupoval to v ISTROSe v Bratislave.
Ja som nakoniec v ISTROSe neobjednaval nakolko som dostal nepresnu informaciu o dlzke servisneho intervalu (hovorili mi 2 roky a zistil som, ze EURO 4 motory kazdy rok) tak som sa tam uz nevratil.
Ja som objednaval v KESTLERi tak uvidim ci bude vsetko OK.
Myslim pozitivne. -
"-- skrytý --" 26.06.06 13:14
« Re: servis
cau.. mohl bys mi popsat ty molitanove kostky?
pred asi tremi dny jsem na podlaze auta (megane grandtour 1,6) nasel molitanovou kosticku sede barvy o hrane cca 4 cm. z jedne strany byla polepena oboustrannou lepici paskou. kde se tam podela se mi nepodarilo zjistit
mas to to same? -
"-- skrytý --" 26.06.06 11:58
« servis
ahoj panove, tak jsem mel moznost po dovolene konecne projet trochu auto a zjistit co se od posledni navstevy v servisu zlepsilo.
kolisani otacek, dira v plynu -
v servisu byl prehran sw ridici jednotky, zvysil se volnobeh, diru v plynu vzhledem k teplotam nepozoruji (tez se cistila skrtici klapka)
palubka - po vyndani molitanovych kostek :roll: , ktere zaplnily igelitku z teska jiz neni hluk takovy, snizil se
bohuzel ne vsechno na palubce po sesazeni pasuje jak by melo, ale jde o detaily ... 8-s
bohuzel nebylo odstraneno praskani v levem prednim okne, ktere me dost vytaci >:-[]
cele leve dvere pry rozebrali, vse promazali ....
praskani ale stale pretrvava, mate nekdo radu jak se toho protivneho zvuku zbavit, je slyset i pri pustenem radiu -
"-- skrytý --" 23.06.06 12:25
« Bez nadpisu
to Miro: Motor nie je ok, ale uz som si zvykol na vsetky jeho prejavy a proste beriem to tak ze je to Megane.
zadne sklo si tiez dobrovolne nedam vymenit.
Nastasie ma caka jedna zmena co sa auta tyka >:D a vsetky tie problemy ma prestavaju pomaly trapit. Mal by som co nevidiet zacat jazdit prevazne na inom aute(sluzobne)
Len som sa este nerozhodol ci Megana poslem hned kade lahsie alebo ho este chvilu necham ako vycvikove vozidlo pre manzelku, ktora sa uci jazdit. -
« Re: zopar drobnych problemov
matoo: a motor uz je o.k ?
radio a teplomer sa mi chova rovnako ao tebe. Naviac mam len to, ze ak si nastavim hlasitost na 0( mam telefon ci nieco ine), radio proste celkom slusne pocut hrat, v meste sa mi to nestane, len pri vyssich rychlostiach. zatial nemienim riesit, uz som nebol v servise od februara :-) a nechcem ani skusat, na co vse plati ta predlzena zaruka ;-)
Inak ziadny novy problem a zadne okno neprasklo, mozno mu pomaha folia. No a neplanujem ho ani davat dobrovoln menit.
zatekanie som dako nesledoval, nikdy som nenasiel dostatocnu mlaku, aby ma to znervoznilo, vzdy iba par kvapiek a na to som kaslal -
« Re: zopar drobnych problemov
>po tom co mu menili zadne okno v ramci zvolavacej akcie<
NENECHAT SI SAHAT DO AUTA .... mal so problem ukecat aj poistku aby mi nemontovali alarm, ze elektriky je tam dost ... dobre som urobil, ziadne problemy s elektronikou, ziadne zvuky z pristrojovky -
"-- skrytý --" 23.06.06 10:55
« zopar drobnych problemov
Tak sa mi objavilo par novych problemov:
Teraz ked zacalo trochu silnejsie prsat(pocas burok) som zistil ze po 2 rokoch cez obidve zadne dvere mi "zateka". Ono to nie je uplne zatekanie ale vzdy najdem mokre flaky(par7-8 kvapiek) v interrieri. Voda presiakne vzdy z vrchu asi v polovii dveri, proste sa dostane cez obidve tesnenia aj na dverach aj na karoserii a je pekne vidiet ako je v tomto mieste tesnenie na karoserii mokre. Zatial to nie problem ale predpokladam ze cim bude tesnenie starsie tym sa to bude zhorsovat.
Tiez si mi uz asi 4krat stalo ze teplomer vonkajsie teploty zacal ukazovat uplne zlu teplotu. Napr. vcera po obede ked bolo okolo 30, teplomer ukazoval 6 stupnov.
Sem tam mi vypadava udaj o stanici na displaji radia a celkovo sa mi zda ze radio sa chova trochu zaujimavo ako keby vypadavali vysky.
Riesit planujem len to zatekanie, asi dodatocnym tesnenim, ale ak by ste niekto mal inu radu budem rad.
A este skusenost kolegu s Granturom, zacalo mu zatekat do batozinoveho priestoru do rezervy, naposledy od tial vypumpoval 8l vody. Renault sa mu vyjadril ze ma poskodene nejake tesnenie. Zaujimave ze sa mu to prejavilo po dvoch rokoch a po tom co mu menili zadne okno v ramci zvolavacej akcie. -
"-- skrytý --" 20.06.06 14:27
« skripani
vcitane vyskytu "igelitku molitanu" v palubnej doske o ktorej nikto nic nevie sa mi zda prinajmensom divne
divne to bylo i me. jedine vysvetleni je to, ze to tam nacpali pri predchozich "opravach", kdy jsem reklamoval hlucnou palubni desku.
musim rict, ze jsem se vratil z dovolene z recka, kde jsem zapujcenym vozem kia picante najezdil takrka 600 km po rozbitych mistich silnickach a ac auto o dost levnejsi nez moje, nic tam v palubce ani interieru nedrncelo, neskripalo ani nepraskalo, vedro o dost vetsi nez tady (to pro vysvetleni tvrzeni renault servisu, ze je to zpusobeno velkou teplotou). tak kde se sakra stala chyba u megana?
no nic, venku je pekne a dovolena pokracuje, takze to premysleni o puvodu rachtani a praskani necham na dny kdy bude spatne pocasi.
panove a damy mejte prijemne leto :D -
"-- skrytý --" 14.06.06 15:28
« Bez nadpisu
Lucifer: osobne by som sa neodvazil tvrdit, ze preskoceny remen je bezna zavada. Mozno Ty osobne mas vynimocne stastie, alebo si cital privela internetovych for, ale to je Tvoja vec.
V kazdom pripade, aj keby mal Tom69 ci vlastne koho auto to malo byt s tym preskocenym remenom, tak by mu nefachal dobre v celom spektre pouzivania auta (nepriamo to iste pises aj Ty), nielen za studena a par minut po nastartovani... "Famozna diera v plyne vdaka preskocenemu remenu", to by sa velmi dobre vynimalo v notes techniques Renaultu ako priklad nekompetentneho technika... -
« To tv
V bode 6. perlíš ty. Preskočený rozvodový remeň je pomerne častá závada. Prejaví sa poruchmi v chode motora, motor neťahá, je hlučný, ...
Závisý to od počtu zubov o ktoré sa posunie. Stáva sa to napr. pri štartovaní rozťahovaním.
To isté vlastne vznikne pri lajdáckej práci mechanika, ak pri výmene remeňa zle nastaví polohu kľukovky a vačkovky.
Ale môjmu otcovi to v servise urobili na Mirafiory aj z rozvodovou reťazou. Cítil, že motor je akýsi iný, že neťahá, aj zvuk má iný. Tak šiel k známemu mechanikovi a ten mu povedal, že reťaz bola zle nasadená o niekoľko zubov. -
« Re:
v turecku sa vyrabala predosla verzia megana kombi ... a to nie len kopletacia ale aj komponenty a to aj vcitane pneumatik ... s autom som problem nemal, ale pneumatiky boli uplne nepouzitelne, po nemeckej dialnici som beho 20000km roztrhal postupne dve kolesa, potom pre istotu vymenil vsetky, takze nemyslim ze by bolo uplne jedno kde bolo auto vyrobene, ale nemyslim si ani ze by turci montovali auta nejako inak ako francuzi alebo spanieli -
« Re: prvni prohlidka - 15tis km
>netusili kde se to tam vzalo a ptali se me kdo to tam dal<
myslim ze namiesto tych milionov prispevkov aky je renolt naxxxxx by si sa radsej mohol zamysliet na com to vlastne jazdis a ci je to vobec renolt, chyby sa mozu vyskytnut u akehokolvek auta ale aby na jednom aute bolo pokazene uplne vsetko vcitane vyskytu "igelitku molitanu" v palubnej doske o ktorej nikto nic nevie sa mi zda prinajmensom divne
to asi nie, to sa ukaze casom, ale celkom iste tu nie je nikto kto vie spocitat pocet pokazenych na pocet predanych, a to ani "expert" zo servisu
... nechapem preco sa proste nepozriet do SERIOZNEJ statistiky