Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Bez nadpisu
Když jsem měl Oltcita, tak když něco upadlo a auto dál bez zjevných problémů jezdilo, tak jsem to hodil do kufru. Až jsem měl zaplněnou půlku kufru, zajel jsem do servisu a probral s nimi, co je třeba namontovat zpět a co vyhodit. >:D Osvědčený postup, který vřele doporučuji... :D -
"-- skrytý --" 12.07.06 12:20
« re: kostka
"pred asi tremi dny jsem na podlaze auta (megane grandtour 1,6) nasel molitanovou kosticku sede barvy o hrane cca 4 cm. z jedne strany byla polepena oboustrannou lepici paskou. kde se tam podela se mi nepodarilo zjistit "
Taky jsem nasel tu kostku - vystupuju a byla nekde pod mymi nohami. Netusim, kde se tam vzala. -
« Bez nadpisu
luf: ked ono Renault a hlavne Meganek ma tolko spokojnych zakaznikov-uzivatel ze nemaju o com pisat a nad cim jasat :-) A zas dake nariekanie som tu nepostrehol, ved sme tu len konstatovali svoje skusenosti ;-) . Dokonca som nezopakoval cely rad chyb a problemov ktore boli a su :-)
Inak je tu hodne ticho, uz je to stare a okukane ako sa hovori o octavke -
"-- skrytý --" 03.07.06 13:39
« Re: Bla-bla-bla
luf: Ja osobne som spojny skoro zo vsetkym. Renault ma bohuzial sklamal a mam s nim problemy a preto ho nebudem nikomu odporucat kupovat a nebudem ho vychvalovat a ani si ho uz nekupim. No a raz za cas prispejem aj do diskusie, aby to tu nezaspalo a samozrejme prispejem s mojou skusenostou ktora je bohuzial negativna.
A to som len tak na zaciatok podpichol. A teraz k tomu co si zacal. Mam uz asi 20tis. km nainstalovany K&N bavlneny vzduchovy filter. Mozem tiez povedat ze po vymene ako keby auto lepsie akcelerovalo, ale len trochu. K&N Filter som vymienal za klasicky ktory som mal nainstalovany asi mesiac takze nebol az taky spinavy. Filter som menil z viacerych dovodov:
1. Problem s dusenim motora - chcel som vyskusat co to spravi, ci to nahodou nepomoze
2. Ekonomicke dovody, klasicky filter stoji cca 600-800 Sk a vydrzi 60.000, bavlneny stoji 2000 Sk a zevraj vydrzi 100.000 potom sa vycisti a funguje dalej
3. Ma to vplyv na zlepsenie akceleracie -
« Bla-bla-bla
Povodne som tu chcel pisat o otm, ako som vycistil vzduchovy filter, ktory uz mal 42t km a auto zrazu ozilo a spotreba vyrzane klesla, ale nema to cenu. Placte si tu dalej nad nepodarenym autami, mna to uz nebavi dalej citat. Najdem si inu, zmysluplnejsiu cinnost.
BTW nedavno som si zobral taxika E-cko Mercedes. Porozpraval som sa s taxikarom a podla neho Mercedes je srot a radil vyhnut sa mu velkym oblukom. Ze by patril do rovnakej kategorie ako vy? Ste vobec niekedy s niecim spokojni? -
"-- skrytý --" 03.07.06 10:01
« Re: Re:
matoo: naprosty souhlas :!:
ps: nevim proc by mel na nepovedenem aute tratit zakaznik a ne automobilka? Jasne nejjednodussi je auto prodat a koupit jine, ale prachy si doma netisknu a tolerovat neci slendrian neminim
To co obcas pisu neni tedy plac, nybr upozorneni pro ostatni ..... -
"-- skrytý --" 03.07.06 09:50
« Re:
tv: Suhlasim s Mirom a este by som dodal ze nie len Miro a Tom69 mali problemy. Je nas viac co mali a maju problemy - staci ist dozadu v diskusii.
A ked uz porovnavame chyby fabie a megana( iank pred meganom som mal fabiu) Na fabii boli tie chyby jasne a ked nieco odislo napr. ja som menil stabilizatory tak si vedel kde je chyba a ako sa da odstranit. Ked sa pozriem na chyby Megana, tak aspon ja mam zopar co nikto nevie ani kde je problem nie este ze by ich vedel odstranit(dusenie motora, smrad z klimy,...). Ale toto uz suvisi samozrejme aj s pristupom Renaultu. -
« Bez nadpisu
tv: no pozri, kazdy mame pravo na svoj nazor a z mojich skusenosti, no a to nie iba z mojho auta, mi vychadza, ze Meganek je poruchovejsi nez je zdrave. To, ze ty nemas problem, neznamena, ze je super cela rada a naopak, ze ja mam problem, neznamena ze je cela rada na h.... :-). Zadalsie by som moc neporovnaval Fabiu s Meganom. Skusme skor Octaviu-Megan. Teda rovnaku cenovu kategoriu a tak aj ocakavanu kvalitu. Taktiez skusenosti zo servisu vravia ze je to docela poruchova rada a zda sa, ze predbehla preslavenu Lagunu. No a ked to zoberies na pocet predanych kusov( myslim ze megan nebol tahunom znacky), ktory nepoznam :-), tak by mohlo vyjst zaujimave cislo poruchovosti. Vse len moj odhad.
pracujem aj na tej vasej rade na vymene znacky/kusu, ale dako sa nedari zohnat adekvatnu nahradu, za vyhodnych podmienok :roll: -
« Dvere
Tak dnes mam za sebou prehliadku po 30.000: oleje, filtre, dialogys, ziarovky a sedmicka "orevuaar" :-! ... Tiez som reklamoval "buchanie" prednych pravych dvery, ale majsterkovia mi s tym nespravili nic. Nebol som vsak v "mojom" servise, tak to beriem s rezervou. V kazdom pripade: nemali ste niekto podobny problem? Nebuchaju vam niekomu tupym narazom dvere ked ich zatvorite? Take netlmene pleskutie...?
Inac s odstupom casu a 30.000 na krku som s autom spokojny a na jeho specifika som si uz zvykol. Mam moznost porovnavat a tak viem ze inde su problemy podobne ak nie horsie. Za tie peniaze rozhodne GUT KAUF! -
"-- skrytý --" 30.06.06 13:53
« Bez nadpisu
A este pridam, ze aspon niektore z tych spomenutych zavad (napr. tie tycky alebo snimac teploty) sa s urcitostou takmer 100% prihodia kazdemu majitelovi Fabie z prvych rocnikov vyroby niekde medzi 60 az 100 tisic km, co vo velmi vela pripadoch bolo uz davno po (vtedy) 1-rocnej zaruke... Sice to Skoda zobrala na kulehu (OK, kulanciu, ale slovo kuleha sa mi zda priliehavejsie), ale to o tom clovek musel vediet a vyhadat si to. Ostatni utreli hubu tak, ako vacsina majitelov napr. Renaultu a inych znaciek, pretoze o tom, ze je nieco na kulehu sa normalny smrtelnik nedozvie. Predsalen, Skodoviek je viac, opravuje to vela ludi aj doma, v servisoch robia "nepokradnes" mechanici a tak po forach lietaju info, ktore snad ani vo Skodovke sami nevedia... -
"-- skrytý --" 30.06.06 13:50
« servis
tv: Skor by som povedal, ze to, co tu donekonecna omielame, je cudny pristup Renault servisov,
To je to oc tu bezi, ne ze by ty nase auta byla extremne poruchova, naopak.
Problem je umeni poprat se s problemy a ne se je snazit bagatelizovat, pripadne hledat klicky jak se vyhnout opravam.
Problem vidim jednoznacne v pristupu nekterych dealeru, kteri jsou navic jeste tlaceni do kouta dovozcem. Pokud nema dovozce ochotu stavet se k problemum celem, nelze se divit dealerum, ze se nasledne stavi na zadni >:-[]
PS: nedivim se, ze je uroven servisu takova, kdyz si vezmu kolik chce za skoleni techniku dovozce, dle mych informaci je to kolem 5tis korun za den, k tomu si pripoctete mzdove naklady, ktere servis za zamestnance plati, k tomu usly zisk za neprovedenou praci atd.
Pak je jasne, ze se servis nepredhani v tom, aby techniky na skoleni posilal. Proste se spoleha na jejich "prirozeny" talent, pripadne postup pokus omyl. :roll: -
"-- skrytý --" 30.06.06 12:31
« Bez nadpisu
Miro: ja sa nezhodnem. Keby vsak Tom69 nezacal robit taky humbuk, ani by som nepredpokladal, ze na Megane sa moze nieco mimoriadne pokazit (evidujem vsak aj Tvoje problemy). A takych ludi bude ojojoooj.
Ty a Tom69 ste mali mimoriadnu smolu, podobne ako by sa mohlo stat u hociktorej inej znacky.
Keby sme sa tak nahodou pozreli do Fabia fora a kecali o Fabiach z prevych 3 rokov vyroby, tak by si sa tiez dozvedel. Ja konkretne som mal: 2x tycky stabilizatorov, uplne primitivne cidlo teploty, rozstelovany brzdovy spinac, odideny predzosilovac v antene radia, lambda sonda. Okrem toho ini casto, az velmi casto maju odidene potenciometre v servach klimy, loziska, snimace natocenia volantu, kompletne servoriadenia a prehnite kable pri lavom vnutornom blatniku.
Fakt sa ten Megane kazi viac ako Fabia? Ani nie, ale na Skodovku existuje viac servisnej dokumentacie a VAG a takisto su tu rozni neautorizovani predajcovia Skoda dielov a tak si ludia vychytaju vela aj sami. Skor by som povedal, ze to, co tu donekonecna omielame, je cudny pristup Renault servisov, ale zase - a dufam, ze to dlho vydrzi - my sme mali iba pozitivne skusenosti. Vies, kupovali sme auto v malom meste, kde je dost vysoka nezamestnanost... Oplaca sa nam kvoli tomu behat 60km daleko z Kosic. -
« Re: Re: Re: mizerna spolahlivost
seriozna statistika zalezi na velak faktoroch, napr serioznost ludi, chut zakaznika nahlasit chybu, nevytvarat si chyby...... atd :-) ale ja si myslim, ze to proste s kvalitou ruzove nieje s nasim meganom a na tom sa asi zhodne vacsina. Ja som rad, ze mi to zatial akotak jazdi a nemusim do servisu :-)