Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Re: Re: Servisní prohlídka po 40.000km – Megane II Sport
Cao , ja mam megan II cupe 1,6 a mam najazdenych 153 tis km. a predne kotuce som este nemenil.Chystam sa ich menit v priebehu tohto mesiaca ale nie koli tomu ze by to triaslo alebo zle brzdilo ale jednoducho sa mi to zda uz vela na jedny kotuce. -
"-- skrytý --" 22.07.06 12:00
« Rozbite zadni sklo
Zdravim,
mel jsem drobnou nehodu. Pri couvani jsem klepnul naraznikem o podstavec zavory, a protoze zavora nebyla upevnena, spadla mi na zadni sklo a rozbila jej. Trochu take promacka zadni ram, kde je okno (ale jenom trochu). Je mozne, aby vymena skla, vyklepani tohoto ramu a nalakovani narazniku stalo cca 32 tisic? Je to sice pres pojistovnu (platim pouze spoluucast 5%), ale i tak se mi to zda hodne... -
"-- skrytý --" 21.07.06 16:17
« Re: Re: vymena zadneho okna
Zdravím Vas
O výmene zadného okna som sa dozvedel na internete a potom pred mesiacom v servise, kde som sa mal dohodnut s klampiarom kedy mi okno vymenia. Tento týzden som dostal dokonca list z Renaultu z Prahy, aby som si isiel vymenit zadné okno. Auto mám uz viac ako dva roky a zatial okno v pohode.
Zaujimalo ma to tak som si na internete precital clanky ludi, ktorí si okno dali vymenit. Jeden tam spominal, ze spravil velku blbost lebo po vymene zadného okna po vydatnom dazdi vylial z kufra až 8 litrov vody.
Takze ja na vymenu nejdem, jedine az vtedy ked praskne a to mi musia vymenit aj po 10 rokoch ked mam uz od nich list, ze tie okna su kazove. -
"-- skrytý --" 21.07.06 10:32
« Ceny prohlídek :)
Tak jsem asi na pet mailu poslal stejny mail...ze mam megana 2005 , 60kw tj. EURO4 , ze chci vymenit olej a ze nemam klimu tj. zadnej pylovej filtr)...kolik me to bude stat....odpoved:
Mail 1:
Dobrý den,
první servisní prohlídka cenově vychází přibližně na 4 000,- Kč.
S pozdravem
Petr Přibyl
Autocentrum Novotný s.r.o.
Mail 2:
Zdravím,
1.garančka na Vašem autě vyjde finančně do 5000,.Kč s DPH (prohlídka vozu+výměna oleje ELF 5w40+prohlídka karoserie+popř.pylový filtr),pokud se nebudou měnit brzdové destičky (běžně se mění až při 40000km,u někoho i později).Trvá to 2 hodiny,můžeme Vám zapůjčit i náhradní vůz (400-600.-Kč bez DPH/1den).Musel bych to ale vědět dopředu,abych ho pro Vás rezervoval.Většinou se ale skutečně jedná jen o 2 hodiny,tak je levnější si na to počkat.
Děkuji a těším se na Vaší návštěvu u nás - popř.mi prosím sdělte termín.
E.Pravda
VV auto
Zbytek odpovedi zatim neprisel..... :-) Si rikam ze Koutek za cca 3500 je docela levnej ;))) muhehe -
"-- skrytý --" 21.07.06 09:15
« Bez nadpisu
To Miro:
nedavaj si to menit, kym ti to okno nepraskne. Urobili sme chybu , ze sme sa na to dali.Jasne, ze za foliu nam nic nedali, nechali nas sa rozhodnut ci si to dame vymenit alebo nie. Mas tam foliu, tak ked to praskne ta folia ti to udrzi pokope. Naviac nam poskriabali v rohoch lak az na plech ,ale to je vraj ojedinele, ze to robil neskuseny technik. No ochotne nam to zatreli. -
"-- skrytý --" 21.07.06 08:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Servisní prohlídka po 40.000km – Megane
je to EuroIV a je tam zkrácený interval...jinak s těmi servisy - zkusil jsem "ušetřit" a s klempířskými a lakýrnickými pracemi se obrátit na Bosch Service - jejich rozpočet byl 8 tis. u Renaultu to vyšlo na 6 tis., já bych auto neznačkovému servisu asi svěřil max. na jednoduchou výměnu mech. částí jako jsou brzdy apod. a doplnění kapalin...jak je v tom počítač...to i u toho Bosche povídali, že /zaměstnanec byl bývalý z Renaultu/ pokud jde o diagnostiku, tak mají dohodu s Renaultem a vlastně tam vůz na diagnostiku vezmou...na filtrech apod. se asi dá ušetřit na neoriginálních dílech...na všem "co se točí" bych na neoriginálních dílech nešetřil... -
"-- skrytý --" 20.07.06 21:01
« Re: Re: Re: Re: Servisní prohlídka po 40.000km – Megane II S
Servisní prohlídka po 40.000km
Tak tomuto moc nerozumiem - aká servisná prehliadka po 40.000 km?
Zeby ste mali v Cechach ine renaulty ako my na Slovensku? Co viem tak sa servisuje vzdy po 30.000 km. -
"-- skrytý --" 20.07.06 14:32
« Re: Re: Servisní prohlídka po 40.000km – Megane II Sportway
Zdravím,
pískání brzd jsem nahlásil jako předmět reklamace, ale čistící prostředek mě naúčtován byl, a to v částce 60,60 Kč (použito 30% z balení v hodnotě 202 kč), takže jsem to zaplatil bez nějakých komentářů.
Teď mě ještě napadá - stav mých brzd je prý stále ucházející. Ptal jsem se na průměrnou životnost brzd - bylo mě řečeno že kolem 60tis.
To se mi zdá docela málo, nevíte, kolik je normální životnost brzd? -
"-- skrytý --" 20.07.06 14:06
« Re: Servisní prohlídka po 40.000km – Megane II Sportway 1.5
Servisní prohlídka:
Olej 5W40, olejový filtr, filtrační podložka, částicový filtr,těsnění, chladicí kapalina, ostřikovací kapalina, čistič brzd a ostatní drobnosti, práce (montáž, demontáž, čištění klimy apod)................. cena celkem 5.407,00 Kč vč. DPH.
Záležitosti navíc (reklamace)
Pískání brzd – brzdy pročištěny, zkontrolovány. Nyní nepískají, uvidíme časem.
predpodam, ze jsi reklamoval piskajici brzdy na zaruku a za jejich vycisteni v "ramci" zaruky ti nauctovali pripravek za cca 300Kc :?
po tomto zasahu uz mi zase piskaji, takze vyhozene penize, myslim ze prostriknuti wapkou u mycky ma stejny efekt -
"-- skrytý --" 20.07.06 13:59
« Servisní prohlídka po 40.000km – Megane II Sportway 1.5 dCi
Zdravím všechny,
jak sleduji diskuzi, tak je věnována tématu servisních prohlídek. Přispěl bych tedy trochou do mlýna, protože náš Megane II prošel taky servisní prohlídkou, po 40tis. km.
Vůz: Renault Megane II Grandtour, model Sportway,1.5dCi,6-r, 105k
Měsíc a rok pořízení: 07/2005
Skutečný stav km: 43.800 km
Servisní prohlídka:
Olej 5W40, olejový filtr, filtrační podložka, částicový filtr,těsnění, chladicí kapalina, ostřikovací kapalina, čistič brzd a ostatní drobnosti, práce (montáž, demontáž, čištění klimy apod)................. cena celkem 5.407,00 Kč vč. DPH.
Záležitosti navíc (reklamace)
Pískání brzd – brzdy pročištěny, zkontrolovány. Nyní nepískají, uvidíme časem.
Vlhkost schránky v podlaze – všiml jsem si nadměrné vlhkosti ve schránce v podlaze, dokumenty a vše uvnitř uschované bylo vysoce navlhlé. V servisu se na to koukli, v ten okamžik tam bylo sucho (ještě aby ne, když je venku 35oC) a prý tam nic není. V případě další objevené vlhkosti zastavit se znovu v servisu. Podle technika v servisu je prý hloupost nechávat v této přihrádce dokumenty. No nevím, v manuálu je explicitně uvedeno, že „Do těchto přihrádek je možno uložit automapy, hadříky, dokumenty k vozidlu, kapesní svítilny apod.“ Takže kdybych tam nechal něco důležitého, je to již v háji.
Shrnuto: Částka za servisní prohlídku se v porovnání se značkovými servisy jiných výrobců aut zdá srovnatelná. V porovnání s klasickým, neznačkovým servisem, se zdá částka dost vysoká.
Dosavadní poznatky:
+ Vůz jezdí spolehlivě a svižně, rychle a spořivě, spotřeba se pohybuje stále v rozmezí 4.5-4.8 l/100 km. Vozem se jezdí dálkové cesty v rámci EU ale také i hojně města a obce. Motor je velmi tichý, kultivovaný a v kombinaci se 6tým stupněm převodovky umožňuje velmi pohodlnou jízdu. Jinak klimatizace je velmi účinná i při vysokých venkovních teplotách.
- Při přejezdu větších nerovností, polních cest, výmolů a děr se v interiéru ozývá vrzání plastů, hlavně z oblasti pravých předních dveří. Jednou při průjezdu staveništěm to uvnitř vrzalo, jak ve starém dřevěném korábu. Dále se na dvou různých místech uvnitř vozu odlepuje podlahové čalounění.
Pozn. Vůz je používán na firemní i na rodinné záležitosti, stojí celoročně venku, není garážován. Kromě standartní údržby (myčka, úklid interieru), servisních úkonů a plnění paliva nedochází k žádné nadměrné starostlivosti. Vůz užívá pouze jedna osoba. -
« Bez nadpisu
Chápu. To mě je jasný, že se to dá sehnat levněji. Ale: pracuju a jezdím. Nemám čas se tím zabejvat. Platí to firma a kdybych se měl zabejvat shaněním levnějších dílů, tak ten můj čas je dražší než ten příplatek ve značkovým servise.
Jinak solidní díly koupíš samozřejmě v Elitu, Kelly apod.
Servisní práce taky seženeš levněji. I když si myslím, že ta úspora by byla spíš v některých dílech. Ale třeba obložení atd. není drahý, když to porovnám např. se Škodovkou.
Já to říkám pořád, koupit nový auto to je sranda, ale pak to živit když hodně jezdíš....to je umění
Proto například ty Touaregy apod., prostě velký drahý auta, poruchový s drahým provozem jezděj tak na reprezentaci na projíž´dku kolem náměstí :D -
"-- skrytý --" 19.07.06 19:43
« Re: 120 000 km ještě jednou
Kámoš má Grantoura s motorem 1.5dCi/100k. Scháněl jsem mu palivový a pilový filtr.
Palivový byl DELPHI jako je originál - za 1350,- s DPH
Pilový filtr made in France - za 450,- s DPH.
Marže Renault servisu (RS) jsou šílené.
Filtry jsem kupoval zde: [odkaz]
Dokonce mají dobré ceny na ELF oleje.
A teď si spočítejte kolik mají marži:
Palivový filtr min. 1000,- :shock: :!:
Pokud máte auto po záruce, tak se (RS) vyhněte obloukem.
Já osobně jsem před koncem záruky nechal opravit nějaké drobnosti co mě rozčilovaly v rámci záruky a po jejich cenové nabídce při 60.000km za cca 12tisíc už mě neuvidí. U mého servisáka, které mu jsem dodal palivový filtr mě celková cena včetně předních brzdových destiček přišla na 4.800,- (včetně diagnostiky řídící jednotky) + 920,- za filtr. Minimálně 6.000,- jsem ušetřil tj. cca 50% :D -
« 120 000 km ještě jednou
Pro nevěřící, jen stručný přehled:
sada rozvodů+napínač+vodní čerpadlo (je součástí rozvodů a při 120tis se mění) = 9000
brzdové kotouce+brzdova kapalina+brzdove desticky = 6700
vymena oleje = 2500
vzduch filtr,pilovy filtr=2000
naftovy filtr=2300
cisteni klimy=750
pujceni nahr vozu=1700
+ drobny material
+ prace
No a celkem jsme na 33 tis. vcetne DPH.
Pořád když počítám kolik km má auto najeto a kolik stála údržba, phm atd. tak provozní náklady vychází hodně dobře.
A pořád jezdí a jezdí... Akorát ta šestka tam při řazení chybí ;-)
Jinak auto je 05/2004 -
"-- skrytý --" 19.07.06 15:02
« První dovolená s Mégane
Tak jsem se svým Mégánkem /i když asi je spíše jmenovitě rodu ženského/ poprvé vyjel za hranice všedních dnů - a kam jinam než do jeho "rodné" Francie - rozhlížel se trochu vyjukaně /vždyť je vlastně Turek/, ale pak se napojil u neznačkové pumpy u Carrefouru v Dunkerque /je tam třetinová rafinerie ve Fr. - bože jelo to jak naše nejlepší nafta od Aralu blahé paměti/ a už si to svištěl...po čase zpět po německých dálnicích - zkusil jsem chvilku 215 km/h - docela s přehledem, byť dle papírů má maximálku o kapánek nižší. Za celou dobu ve finále jediná závada - v Métách začal při zapnutí rádia usilovně hledat RF Aude a protože jsem neměl klíč hledal ji chudáček až domů - vše vyřešilo znovuzapojení baterie, průměrná spotřeba 1.5 dCi 105 k 4.4 ve dvou lidech, naložení, prům. rychlost asi 80 km/h; na něm. dálnicích byl 6. st. k nezaplacení, tedy spokojenost...jen mi ho trochu na parkovišti jeden Francouz odřel - ale oni holt na to tolik nehledí a Mégane - no spotřební košík. Tak hodně šťastných km ve ve dne v noci rozsvíceném Česku
/po návratu jsme v prvních červencových dnech, tedy svítící :idea: bdící za plného slunce uvízli v obchvatu obchvatu Plzně /v té stojící koloně byla absurdita povinného svícení více než tristní/ - což vlastně byla nejhorší zkušenost za celou cestu - holt svést tranzitní dálnici do jednoho proudu a ten na střídačku řídit semaforkem při opravě mostku /která ani neběží 24/24/ - to je opravdu možné asi jen v Čechách/// Začal jsem zase místo po dopravě koukat po dírách na silnici...a byli jsme doma, ale doma je doma. ;-) /