Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 08.08.06 13:00
« Bez nadpisu
to Woslik: mozno sa ti len ohol tepelny kryt vyfuku a ten ti bucha o vyfuk. Ten tepelny kryt je nejaky obycajny tenky ALU plech ktory je v jednej casti bohuzial kolmo na smer jazdy a tym ak o nieco od spodu zavadis tak sa hned ohne. Uz som to mal 2x. Ked je viac vody na ceste tak pocas jazdy ti moze prud vody vyhnut ten plech az k vyfuku. Pozri pod auto zhruba v mieste zadnych dveri a zisitis.
Inak bol som s Meganom v Taliansku na dovolenke, vydrzal az na standrd problemy, dusenie, kolisanie vykonu a po tyzdni ked som sa vracal a pustil klimu tak sme skoro vsetci zomreli od smradu. Proste normal Megane.
Ale kedze uz konecne vyuzivam len sluzobne auto tak mam cely Megane na...Je pekne zaparkovany pred domom a caka asi na predaj(konecne) -
"-- skrytý --" 08.08.06 09:39
« Re: Divné zvuky
Hele Wosliku - možná to bude nějaký vypadlý šroub na nějakém plastu na podvozku nebo zadním nárazníku - já to měl u Laguny a přesně takhle to bušilo, triviální - přesto na to v Auto Koutek Liberec po 2x nepřišli...ale třeba to bude úplně něco jiného.
Tak jak psali - v Anglii Mégane nespolehlivý - /doufám, že ten starý?/ - tak klepu, klepu na dřevo... -
"-- skrytý --" 08.08.06 08:43
« Divné zvuky
Zdar všici....
....tak jsem si včera říkal, že jsem asi vyjímka....megane netáhne doleva, kupodivu ani nijak zvášť nevrže, žere málo....
Večer přijdu do auta...nastartuju....a slyším jako takový bouchání.....tak chvíli zkouším čím to je....jakoby od pravého zadního kola, při vyšších otáčkách ten zvuk vymizí; je to slyšet když je motor studenej při volnoběhu. Ten zvuk je hodně podobný tomu, když jedete pomalu z kopce a jenom lehce brzdíte...tak takové.....napůl sktřípání a napůl plechová ozvěna.... Před nějakou dobou jsem si začal všímat jakoby tlumeného bouchnutí (málo výrazné..., jako když vám něco lítá v kufru) při přejetí třeba díry nebo tak......
Takže předpokládám, že to bude nejspíš uvolněný kus výfuku.... stalo se vám něco podobného?
BTW: a taky mi při těch lijácích co tady byly minulý 4 dny nateklo do kapsy u pravejch dveří :(
ia -
"-- skrytý --" 07.08.06 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: moje zavady
kdybych na prodeji tolik neprodelal, uz by slo auto z domu a Renault nikdy vic, ale bohuzel to musim jeste par tisic km vydrzet, aby to ve finale tak nebolelo :roll:
me zlate casy s Renaultem jsou bohuzel nenavratne pryc >:-[] -
"-- skrytý --" 07.08.06 12:35
« Re: Re: Re: moje zavady
baterku si tam prohod sam, jen se pro jistotu podivej do manualu, jestli se klic nevyresetuje a nebude se tam muset neco nastavovat (jen pro jistotu)
baterku koupis bud v hodinarstvi nebo lepsich elektrech, je to standartni baterie
pokud bychom uz i kvuli takove prkotine museli do servisu, bylo by to k uzofani
ps: jinak pozoruji, ze se memu vozu vraci chut jet si na levou stranu vice nez bych chtel, zkousel jsem to po kontrole tlaku pneumatik na ruznych silnickach i dalnici ve vyssi rychlosti s ohledem na sklon vozovky.
jinak airbag dal ted o vikendu pokoj, jen okno zacalo praskat s vetsi intenzitou a palubka zacala chroupat uz i na peknych silnicich, pravdepodobne nasledek nekolika montazi >:-[] -
"-- skrytý --" 07.08.06 10:54
« moje zavady
tak taky prispeju svou troskou do mlyna (svym Troskou?) :))
auto koupeno 4/06 (skladovka - na patych dverich je vyrazeno 46/05 - datum vyroby), najeto 10,5tkm, 1,6 16v Grandtour
spotreba: s lehkou nohou dlouhodoby prumer 6,3 (50:50 dalnice mesto)
plasty: v pohode, jen lehce skrabnute pod rucni brzdou
ozyvaji se nejake pazvuky z prave strany palubky a z ridicova B sloupku - nepravidelne
spatne slicovane (neprichycene) plasty kryjici repraky - zmrvili to, kdyz mi je tam menili
rizeni: lehce tahne doleva
slicovani: leve predni vs. zadni dvere rozdil v levelness cca 1,5 mm (horni cast -0,5, dolni +1,0)
problemy: skripe pravy zadni tlumic (zjisteno ted o vikendu pri vystupovani lidi ze "zadnich pozic" - normalne tam nikdo nejezdi a pri jizde nejde slyset), destovy senzor/sterace - intermittent function - nekdy po nastartovani motoru zacnou sterace stirat v normalnim neprerusovanem modu (jezdim se steracema nastavenyma na cyklovac) - pokud je vypnu a znova zapnu cyklovac, opet zacnou stirat (zadna voda na skle ci necistota na senzoru). jedina moznost je vypnout motor a nastartovat znovu.. pak je to v pohode
vcelku spokojenost.. jen tyhle mensi veci me zacinaji stvat vic a vic.. jen nemam cas zajet do servisu (Auto Kudrna Jihlava) -
« nehovor HOP kym nepreskocis
Tom69: uz sem prestan pisat svoje zavady. Opet mi vcera svietil airbag a service. Kurna, ty mi pokazis auto na dialku. >:-[] No a zase pocujm hvizdanie pri toceni volantom. A do servisu nejdem. Po cca 2km service a airbag prestali svietit :roll: -
« Re:
to Tom69:
"... ale je evidentni, ze ten pristup ktery praktikuje Renault zde, vychazi pravdepodobne z pristupu samotne centraly a prodejcum holt "nezbyva" nez se tomuto trendu prizpusobit."
Asi na tom něco bude. Já mám takovou zkušenost, že ohledně věcí, ke kterým by nebyl potřeba RČR, je "můj" dealer vcelku ochotný a vstřícný. Takže asi Frantíci šlapou po krku importérům a ti zase dealerům
to je to co som tu uz davno pisal. Nie kazdy predajca je neochotni. Na prvy pohlad ano, ale ked zistite co je za tym, tak pochopite, ze pravidla hry diktuje niekto iny. RCR, RSR, RFR ........ . Ono nakoniec mozno nieje chyba len v RSR ale az u samotneho vyrobcu. Alebo v cenovej politike. Predaju tak lacno, ze im neostane na zarucne opravy, ktore neuzna fabrika. Podla zakona nas to nemusi zaujimat, ake maju medzi sebou vztahy, ale moc s tym neurobime. To co spravil Tom69 bolo asi maximum.
Tom69: palubku mam skoro jednoliatu, ale ak chcem Airbag vidim. Ale to ma zase moc netrapi. Momentalne do auta len tankujem benzin a servis nic nepyta. Nahodil som iny, tolerantnejsi meter a je klud. Takze nakoniec je Megan dost spolahlive auto. Az na dake dva smiesne snimace, ktore sa pokazili a predne kotuce :-) Ale u Teba to stale hlasi chybu, tam nieje moc co tolerovat :roll:
Aj ked nieco ma u mna napada. Za jazdy pocujem hucanie akoby dake lozisko, alebo nieco podobne.
Pred tyzdnom som zazil sok z ticha, ked som schadzal z pristavneho mosta smer Wien, teda dialnicou popri auparku. Mal som otvorene okno asi pri 80km/h a nepocul som pneumatiky. Ten novy povrch co tam naniesli je super. Alebo to roby ta protihlukova bariera. Ale nepocul som hluk od kol ani aut co ma predbiehali :shock: -
"-- skrytý --" 03.08.06 00:42
« Bez nadpisu
to Tom69:
"... ale je evidentni, ze ten pristup ktery praktikuje Renault zde, vychazi pravdepodobne z pristupu samotne centraly a prodejcum holt "nezbyva" nez se tomuto trendu prizpusobit."
Asi na tom něco bude. Já mám takovou zkušenost, že ohledně věcí, ke kterým by nebyl potřeba RČR, je "můj" dealer vcelku ochotný a vstřícný. Takže asi Frantíci šlapou po krku importérům a ti zase dealerům :roll:
Co psal luf zní nadějně, ale ještě nejásej...jen aby to - i kdyby to šlo, jak psal luf - ty "umělci" stejně nerozpárali... :roll: :D -
« Bez nadpisu
Sedacky parat netreba, som na to pozeral (koli obcasnemu hrkotaniu spolujazdcove opierky) a po demontovani vsetkych plastov atd. to vyzera, ze sa potahy daju zvliect. Treba este pozriet dialogys, ako to je napisane tam.
Jo, a spolujazdcov airbag vidiet nie je, da sa vyhmatat, kde asi je, plast palubky je tam poddajnejsi. -
"-- skrytý --" 02.08.06 15:53
« Re:
zkusim palubku nafotit a hodit sem odkaz, tu sedacku jsem jim taky rikal, ze to nebude to prave orechove, jsem na to zvedavy :roll:
jinak co se tyka soudu atd. resil jsem to naposledy s pravnikem Tomasem Pelikanem, coz je jeden z nejlepsich u nas co se tyka ochrany spotrebitele a vse podstatne rekl v te me reportazi v CR1 cituji
Na druhou stranu je zase zcela pochopitelný jeho záměr celou tuto věc vyřešit ku prospěchu toho, aby měl auto, se kterým bude jezdit, protože je jasné, že kdyby se tady otevřela soudní pře, tak bude trvat několik měsíců v tom lepším případě, a po celou tuto dobu on bude mít auto, které bude velmi obtížně pojízdné a bude v něm mít proinvestovanou velkou částku, o kterou se vlastně bude soudit. To je přesně ten problém nerovnováhy ekonomické síly mezi prodávajícím a spotřebitelem," pokračuje Tomáš Pelikán.
bylo by to na dlouho bez moznosti vuz uzivat ....
>:-[]
takze smutny konec jednoho snu :'-(