Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 11.08.06 06:08
« Bez nadpisu
Saleqman: jajaj, tak to potesi. Urcite je to vstrekovac a nie ta slavna zapalovacia cievka? Nevadi, ked vstrekovac, tak to sice nie je zavada casta, ale zase nie uplne vynimocna. Pozitivne je, ze sa to da opravit rychlo. Kebyze sviecka, tak to bola naopak zavada velmi casta, ale mam taky dojem, ze toto by uz malo byt minimalne par rokov vyriesenou zalezitostou. V kazdm pripade si pozri, aky typ sviecok mas - ked na nich uvidis logo Sagem (taka trojita elipsa), tak sme na spravnom mieste... Cievky od firmy Denso sa davali ako vymena pre tych, ktorym sa Sagemy pokazili. -
PP. 10.08.06 16:08
« Re: Pelovy filter
BTW ked uz sme pri tych serviskach, kupovali ste niekto pelovy filter iny, ako je standart od Renaultu? Chcel by som nejaky s aktivnym uhlim a chcel by som aj usetrit proti ich cene 1000SKK A dokaze ho zamenit aj obojstranne lavoruky clovek ako ja?
když tam zadáš typ auta,tak ti to vyhodí jak na to:
[odkaz]
BTW,já jsem spokojený,akorát nemám potřebu to tu furt dokola psát ;-) -
« Bez nadpisu
Smrad v aute mam, ked predo mnou ide nejaka ta Avia alebo chipnuta Oktavia. Neviem, ci to pomaha aj na taketo... Ale sak ked sa neda kupit, zbytocne to riesim.
Ad servis - na 120t prehliadku sa treba objednat a nadiktovat VIN, podla ktoreho presne objednaju diely prave na to konkretne auto. Tuto moznost neznackovy servis bohuzial nema. Menit olej budem aj ja kde ma to napadne (ale neviem, ci sa na to nevykaslem, stoji to 3t v Renaulte, to ma nezabije a cena uz moc nizsie ist asi nemoze) ale rozvody urcite do znackoveho. Mne stacila jedna zla skusenost, platil som vtedy 2x - raz tomu garaznikovi a raz v Renaulte :-( -
« Re:
luf: ale taku hovadinu, ako pouzit nespravny nahradny diel mozu urobit aj v znackovom servise a za velke prachy. Aka je vyhoda , ze to pokazia v znackovom ? Po skusenostiach o odbornosti nasich servisov by som velku istotu vo kvalitu nemal, pokial by som nad technikom nestal s kladivom v ruke a nemal nastudovane, ako ma danu vec robit :-) -
"-- skrytý --" 10.08.06 10:24
« Re: Pelovy filter
to luf: pelovy filter som si uz sam menil. Treba trochu rozobrat pravu stranu palubky ale da sa. Musis odmontovat prednu odkladaciu schranku cca 6ks sroubikov a na to aby si odmontoval odkladaciu schranku treba este demontovat plasty na pravej strane pri dverach. Ja som to zvladol v pohode. Jedine co ma nastvalo ze som zasa zistil co vseko mam dolamane, kedze 2x mi ten filter menili v servise.
Hladal som pelovy filter s aktivnym uhlim pre Megane ale nenasiel som. Ak chces lacnejsie kupit, pozri na:www.intercars.sk.
Faceliftovany megane ma uz aj filter s aktivnym uhlim ale podla info zo servisu je umiestney niekde v motorovom priestore a neda sa doinstalovat do nasho nefaceliftovaneho.
A posledna otazka , na co chces aktivne uhlie, nebodaj mas tiez smrad v aute? -
"-- skrytý --" 10.08.06 10:16
« Bez nadpisu
Kamarat co mu odporucil ten servis ho navstevuje pravidelne a zatial nemal problem, tak uvidime. Kolo najazdil a aj nazov zistim. Co sa tyka tej ceny 26000 tak ta by mala byt kalkulovana v celku presne(teda zavisi na chlapikovi v renaulte co to pocital), ale kolega mu presne vymenoval co chce robit. Nepytal sa proste na to ze kolko stoji prehliadka po 120000km, ale ze chce vymenit olej, olejovy filter, sviecky, rozvody, vodnu pumpu,...
Inak osobne tej cene 26000 verim. Ked si pozriem kolko ma stali prehliadky po 30 a 60tis. a ked som videl ceny nahr. dielov ktore mi uz menili tak nie je problem sa dostat na 26tis.
Tym co som pred tym napisal nechcem tvrdit ze lubovolny iny servis ako Renault je dobra volba. -
« Pelovy filter
BTW ked uz sme pri tych serviskach, kupovali ste niekto pelovy filter iny, ako je standart od Renaultu? Chcel by som nejaky s aktivnym uhlim a chcel by som aj usetrit proti ich cene 1000SKK ;-) A dokaze ho zamenit aj obojstranne lavoruky clovek ako ja? ;-) -
« Bez nadpisu
Otec nedavno za 120t prehliadku platil 15t v znackovom servise na Megane 1.4 16V (predchadzajuci model). Nie je znackovy servis ako znackovy servis, treba si vyberat :-) Mna tiez pri serviske pri 100t na Cliu v Kestleri strasili, ze bude stat 10-15t, ale ked som s autom prisiel, zistili, ze koutce ani platnicky este menit netreba a stala 4t. Treba sa aj opytat, co v tej cene vsetko je a nie sa hned obratit a ist k niekomu inemu. A co sa tyka rozvodov, prave tu by som auto garaznikovi nezveril, uz nam raz jeden "sikovny" a do neba vychvalovany motor zmrvil. Niektore suciastky sa proste musia objednavat podla VIN kodu, lebo sa v priebehu vyroby menili (napr. na R21 existuju 3 hrubky tesnenia pod hlavu na ten isty motor z toho isteho roku vyroby, ked nedas spravne, motor je hlucny, netaha a vela zerie; myslis, ze ten garaznik sa trafil?) -
"-- skrytý --" 10.08.06 09:09
« Bez nadpisu
no vidim ze spokojnych majitelov pribuda, no co uz.
Inak vcera som pozeral www.carsurvey.org a s Meganom je tam dost ludi nespokojnych(su to ale zasa vacsinou UK majitelia). Na podobnom ceskom webe(www.autorecenze.cz) to nie je az take hrozne ale zda sa mi ze tam ludia pisu par tyzdnov/mesiacov po kupe ked su este spokojny, tak ako som bol aj ja a aj dalsi tu na fore.
Teraz uplne z ineho sudka: Kolega bol s Thaliou na prehliadke po 120000km. Pri tejto prehliadke treba vymenit zopar veci navyse(rozvody + vodnu pumpu) a standard veci ako olej, sviecky,...
Ked zistoval cenu v Renaulte tak mu povedali cenu 26000 Sk. Tak nevahal a navstivil klasicky servis, ktory mu odporucil kamarat niekde na Dolnych honoch v BA a cele ho to stalo 10000 Sk(pouzite diely boli od znackovych dodavatelov bosch, valeo,...) , s pracou je nadmieru spokojny. -
« Re: Re: Co skontrolovat pri preberani vozidla ?
mne v pneumatikach nechali len 1.5 atmosfery :-) Hlavne si pozry viditelne chyby a ked pojdes na skusobnu jazdu, tak skus to slavne tahanie do strany, vraj niektore kusky to nerobia. Hodne stastia !!! Inak mne dost nesedi zlicovanie prednej kapoty a blatnikov ale to som nikdy neriesil. Mozes si este pozriet odkladaciu schranku pod spolujazdcom, tie nektorym mokli. Ono tak ci tak to pred prebratim uz asi bude zaplatene, takze je mozno jedno, ci problem zistis tam alebo doma. Ale niektore prblemy je lepsie zistit a nahlasit pri preberani. -
"-- skrytý --" 09.08.06 15:28
« Re: Co skontrolovat pri preberani vozidla ?
udelej kratkou zkusebni jizdu, podivej se na slicovani dveri a pod. at to nemusis pozdeji resit. zkontroluj si tlak v pneu (ja mel nafoukano na 3atm) .... jinak pokud bude nejaky problem, zjistis to stejne az po podpisu papiru a odjezdu ze shopu.
drzim palce at nespadnes k nam do klubu ztracenych 8) -
"-- skrytý --" 09.08.06 15:20
« Co skontrolovat pri preberani vozidla ?
Dnes nastal den D (konecne lebo objednaval som ho 20.5. a malo to uz sklz oproti dohodnutemu terminu).
Co by ste mi poradili skontrolovat pri preberani vozidla alebo na co mam davat pozor ?
Skontrolujem VIN, papiere, ci nie je nieco poskodene, dialkacom ho otvorit a zatvorit a co este rozumne odporucate ?
Nechcem tam ani saskovat a hodiny skusat vsetky funkcie ale ani len tak to prevziat.
Diki. Neskor sa podelim o skusenosti.