Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Re: Re: Re:
>na skrabance a tukance kaslem< n o jatiez, preto som to nedaval opravovat, kazdy skrabanec stoji 15000, tak na to seriem, sak sa pridi pozriet ak ta to zaujima. BTW este to ma navyse pred stkckou, preto som myslel ze by som to dal na vykup, oni sa s tym neseru, vybavia si to po svojom za fsimne. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
:lol: nemysli si ze v nemeckych bordel nie je .... btw bavime sa tu o spanielskom aute a teraz jazdim na tureckom :-!
ale ... ktory japonec ma tak vybaveneho kombika do 800 000? nutne musis ist do vyssej triedy a to je uz za melon. Trebars ta M6 so 100kw dizlom je za melon a je kufrom pod urovnou megana ... takze sme furt pri tom samom, ano je lepsie auto, ale stoji to prachy, proste ked urobim kompromis kriterii co ma zaujimaju, skoncim u megana (aj ked bez tej zlavy by som mozno skoncil u ineho auta) -
matuS 19.03.04 14:45
« Re: Re: Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
ja som nepovedal aby si kupil audi, ale s japonca.
to ze otec kupil to auto hned na zaciatku vyroby je pravda, ale ked nevedia auto spravit dobre hned od zaciatku, mala byt na neho 50% zlava. To ze je to narocne spravit ako vyhovorka u zakaznika neobstoji.
My sme zatial kupili celkovo asi 8 citroenov, a picasso bol posledny. Citroen stratil myslim si dobreho zakaznika.
ohladom toho, ze ked je nieco francuzske, tak je to zle - to samozrejme netvrdim ze plati na 100%
Ale robim teraz vo francuzskej firme (nie automobilke) a je tu bordel a nesystematickost, a je to sukromna firma, tak neverim tomu ze v statnej firme poriadok maju. (btw jeden z nasich klientov je nejake fr.ministerstvo, a tam maju bordel tiez)
ak maju takyto bordel aj v automobilkach, ja sa potom vobec necudujem, ze sa taketo nieco deje. -
Ja to nechcem pre seba, ja budem mat auto za 2 tyzdne, to nejako vydrzim. Len ma to zaujima, mozno by som vedel o cloveku, co by ho chcel. Ale prachy nema, pozical vsetky, co mal mne na akontaciu a vratim mu ich, az ked mi zaplati poistovna. Takze tak velmi horuce to neni. Ale cenu mi mailnut mozes, moj mail do roboty easte stale mas, nie? -
« Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
povodne som si ho chcel nechat, ale jedna pani povedala, ze ked som siel do toho dizla, tak bude muset ist prec kvoli peniazom ... to je aj odpoved na tvoju otazku za co bude :-))) ... kolko mas? :-))) ... ak to ale myslis vazne tak mi mailni, ale musel by si to vidiet, na kasni treba cosi opravit ... ja som sa na to vyprdol ... ak to chces rychlo aby si nemusel jazdit na tom velkom dizli s vela sedadlami, to sa tiez da, ja bez auta vydrzim bez problemov -
« Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
yyyy - co ides urobit s tvojim terajsim Meganom? Nebol by k maniu za nejaku rozumnu cenu? ;-)
Dnes som dostal spravu od predajcu, ze auto bude dnes na ich salone. Bohuzial z financnych dovodov si ho pojdem zobrat az 2.4., je to sakra tazke cakanie. Zavtedy si "vychutnavam" tocivy moment autobusov MHD, kde clovek zaveseny na tyci vlaje ako zastava >:-[] -
« Re: Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
tvoj tatko kupil jedno z prvych aut novej technologie, to sa nikdy nevyplaca, megan je po lagune druhe a dost tam toho mmuseli kvoli chybam poprerabat (aj to zamykanie/odomykanie), ale nemyslim ze by to bolo zrovna narodnostou, sam viem o jednej A6 Q s 2,5TDI a okrem toho ze je na tom jazdit je za trest (na jednotku to rozbehnut bez sialeneho trhnutia sa neda) sa obcas stavaju take veci ako ze rano prides k zasnezenemu autu ktore z nejakeho dovodu v noci rozhodlo otvorit vsetky okna (nie raz) a vnutri mas zavej alebo spustit nezavisle kurenie sa vyrovna loterii, no proste na prusery narazich nech je to co chce, ale v priemere nemozes tvrdit ze "sa to kazi lebo je to francuzske" ale zase je fakt ze ak sa pokukam po nete tak kecklubov nadavajucich na citroen/pezot je neurekom, ale zase nie je to take cierne u renolta ... takze ako vravim, nevidel by som to take cierne ... btw aj po 100 000 je renoltik vo velmi dobrom stave (skoro by som povedal akurat sa zabehol) az mi ho je luto poslat do haja, takze auto menim prave kvoli tej vybave ktora je z 99% v elektronike, takze v mojom pripade sa tvoj argument mina zmyslom :-) -
matuS 18.03.04 21:06
« Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
za prve, prosimta neporovnavaj clio, v ktorom jedina elektrika vedie od baterie k starteru a vyhrievaniu zadneho okna, s meganom, kde je nejaky ten ich "vymakany" komplexny system riadenia motora a inych kravin.
btw tiez neviem co je na nich precpane elektronikou, ale zjavne to nezvladaju.
laguna odomkyna a zamyka dvere podla toho ci je v tieni alebo na slnku, u fotrovho auta vyberies klucik a motor bezi az kym nezavres dvere. proste sproste *, ktore ale seru.
to ze mas 100.000 k dobru na opravach, to je pekne. Fotrikovi sa nedavno nieco v c5 dosralo, islo to asi len na 4 alebo 5 valcov, odisla nejaka cievka. oprava stala 5000sk, ale trvalo to dva tyzdne!
to som zvedavy na com sa budes vozit...
co ine kupit? neradim ti ford, ani VW, jednoznacne by som isiel do japonca, aj za cenu nizsej vybavy pri rovnakej cene.
c5 nas tiez zlanarila dobrou cenou/vybavou, ale uz mame len tri mesiace do konca leasingu a nevieme sa toho dockat.
to mi pripomina, ze obcas sa zblazni cidlo teploty vody, hodi to maximum, palubak vyrevuje ze mam ihned zastavit, klima sa automaticky pusti na max kurenie, a motor sa potom nezohreje ani zaboha a v aute za 1.5m sa klepes jak idiot, lebo je ti zima. stastie ze je leto.
tak nech idu vies kam.
btw boli ste na autosalone? je tam pekna studia citroena, a pozri sa dovnutra - tak * auto, to fakt dokazu len francuzi. a nemci :) -
« Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
BTW mam sa * na frantikov a kupit si VW, Skodu alebo Forda? Taku chybu v zivote neurobim! Pozri TUV, mozno je Megan az pod nimi, ale rozdiel poruchovosti je 0,1%, to je fakt sqely dovod mysliet si, ake su bezproblemove oproti Renaultu. Rozmyslal som nad Stilom kombi, ale nepaci sa mi. Toytota Corola nema tempomat. Nissan ani Mazda nema kombik za rozumnu cenu. Xsara je uz stara, P307 break je drahy a nema tempomat... Vyberat si auto iba pre seba, kupim Alfu 147 alebo Megane 3D. Ale v kombiku toho az tak moc na vyber nie je a Megane je teraz asi najlepsia volba. -
« Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Ja neviem, kde vsetci beru to "precpane elektronikou". Co take to auto ma, co ine nemaju? Jedine ma napada ta karta.
Ad spokojnost - s Cliom som nalietal 106tis, do skutocnych oprav islo za ten cas 8tis SKK. To vobec nepovazujem za spatny vysledok. Kopa ludi dala do Fabii za 30tis km 20tis na opravy a chvali si, aky je to spolahlivy voz 8-s . BTW mam 2 roky zaruku, za tu dobu bude mat auto 70tis km, to sa vsetky pripadne problemy vychytaju. Ak nie, pojde po 3 rokoch z domu. Ale povedz mi, co si mam podla teba vybrat - potrebujem slusne velky kombik s rozumnym motorom (na diesel mozem zabudnut: 1, ten rozdiel ceny sa nevrati a 2, nemam rad to, ze auto za 3/4mil klapoce jak traktor), tempomatom, klimou, ABS, airbagmi a hlavne aby bol bezpecny. Urob si vyber, spocitaj si ceny aut a nakoniec ti vyjde, ze u Meganu mam k dobru 100tis (to mozem vrazit do pripadnych oprav >:D ) A navyse budem mat auto, ktore sa mi paci a nestoji ich tucet na kazdom rohu. -
« Re: Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Necitim to tak, doma je jeden megan kombi a jeden scenic, po skusenostiach so skoda (velakrat - tazke sklamanie) , ford, fiat dejvo (3x), renolt (2x) to zatial hodnotim ako najlepsiu variantu, vo vybere bola este M6 kombi (vlastne len pocitovka to casom preslo) a velmi blizko bola Vectra combi s 2.2, nakoniec prehovorila penazenka - marcova zlava ... aj ked som nakoniec siel kvoli pohode do drahsej 1.9dci 88kw -
matuS 17.03.04 21:29
« Re: Re: Zkušenosti s Meganem Grandtour???
yyyy, inak divim sa ze sa aj s lufom na frantikov nevyseriete.
v poslednej dobe som spoznal niekolko ludi a nikto so svojim francuzskym autom nieje spokojny.
a vsetko sa opakuje - turba a elektronika, necakane vypadky a nikto nevie co tomu je.
ked som kolegovi francuzovi popisal co robi ocinova c5 so 120.000km, tak nechcel uverit :)
rubrika p307 hovori tiez sama za seba, evidentne do dnes nevychytali chyby...
vybavu, ceny a dizajn maju super, to beriem, ale zladit to aby auto spolahlivo fungovalo sa im zatial nedari.