Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

02.06.04  13:53

« Este k umyvaniu

Megan ma lak odolnejsi, ako malo Clio. Na tom, ked som si nedal pozor, som urobil mikroskrabance (podobne ako robia kefy v umyvarkach) aj handrou. Pomohlo auto navoskovat, potom sa lak neskriabal. Megana som umyl zatial iba raz len takou obycajnou handrou a je v pohode, ziadne skrabance ani nic.
    BTW lutujem majitelov tmavych Oktavii, na tu sa staci len skaredo pozriet a ma skrabanec. Vzdy, ked som na parkovisku stal pri Oktavke a nahodou mi "oskrel" dvere, mal som na mojom laku nalepeny kus jeho laku. Ani po 3 rokoch otlkania nemalo Clio skrabance na dverach. Takze myslim, ze s Meganom to bude este lepsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.04  13:44

« Re: Re: Re:

Ja mam auto vyrobene v pondelok :-(. Ked som to zistil, skoro som ho nechcel prebrat ale nakoniec som sa osmelil a isiel do neho. Teraz mam 9100km a zatial je OK (okrem toho vyfuku). Vrzgajuce plasty ma na svedomi moj servis a nemam cas tam auto dat, aby po sebe opravili, co pokazili. Ale zda sa mi, ze si to nejako casom sada a uz to tak nehrkoce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.06.04  09:20

« Re: Re: Re:

mam aj wapku aj hadicu, takze pohoda :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.04  21:22

« Re: Re:

S chutí si čtu Vaši konferenci a těším se na svého Megana. Budu ho mít 23. 6. Snad natrefím kus, který nebyl vyroben "v modrém pondělí..." Ty se serou už od začátku. Držte mi pěsti! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.04  21:18

« Re: Re:

Jasně že je to lepší ručně, jen na to musíš mít čas a chuť >:D
    Pokud to stíham, ostříkam to na pumpě tlakem, potom ručně houbou a zase tlakem. Potom je ale nutné setřít vše hadrem, jinak po zaschnutí máš auto flrkaté jek při neštovicích. Pokud to myješ s hadicí, je to super.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 01.06.04  21:12

« Re:

to je jasne, aj ked auto umyvas rucne, tak sa troska poskriabe.
    nehovoriac o tom, ze ked ho nechas niekde na ulici, skor ci neskor ti ho nejaky koko* obide klucom :-(
    ja sa snazim umyvat rucne, ale len kvoli tomu ze je tak umyte lepsie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.04  20:55

« Bez nadpisu

Říká se, že nový lak musí "zrát" alespoň půl roku. Snad přes léto, sluníčko ho dostatečně vytvrdí. Kartáče ale udělají škrábance na novém i na starém laku. Takže to je asi jedno. V zimě doporučuji vždy kartáče, alespoň zhruba se voda vysuší a při menším mrazu nebude dělat zásadní paseku.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.04  22:15

« Re: Zatim spokojenost

letec> tak obcas kukni do clio fora, lebo sa tam rozoberaju aj veci okolo megana, hlavne kukni co som pisal o shell nafte ci si nieco take vypozoroval ... BTW ja mam na tom tiez iba 4000 a nie som celkom zorientovany co do toho liat
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.04  13:45

« Zatim spokojenost

Mam Grandtour 1.5dCi 100k, Confort Dynamique. mam ho od 30.4. zatim 4000 km. Rozhodoval jsem mezi: Octavii Combi, P307, Stilo, Focus, Golf, Corolla. Vysledek byl jasnej z techto duvodu:
    Octavia - nemela odpocet DPH (ma ho od 1.5.), je to zastaralej typ
    P307 - vyssi cena, nemoznost tempomatu
    Stilo - docela dobra cena, ale Megane je lepsi
    Focus - starej model, cena usla
    Golf - malo muziky za hodne penez
    Corolla - velmi spatna volitelnost vybav, drahe
    Ja zatim maximalni spokojenost. Je poznat, ze jede cim dal lip, porad se zajizdi a spotreba klesa. Ovladani tempomatu me nevadi, vetsinou ho mam skoro porad zapnutej.Jeste jsem nevysledoval vliv na spotrebu.Pred tim jsem jezdil s firemni Vectrou 2.0 benzin s tempomatem a tam jsme vypatrali usporu oproti jizde s manualnim ovladanim plynu.
    Zapinani elektriky, pak otvirani okynem me nedela problem. ale to uz jste tu vyresili. Jizdni vlastnosti parada, mam 16"kola a sedi to pekne. A motor je krasne tichej (beru naftu jen u Aralu a Shellu-prej to ma taky trosku vliv) hlavne kdyz to porovnam s TDI. Zatim mam prumer spotreby 5,5 a porad to klesa. Myslim ze se budu motat kolem 5. Zkousel jsem maximalku na dalnici. Dalo to 190 tachometrovych, takze to asi odpovida 178 psanym, ale zda se, ze motor se porad zlepsuje. Zkusim za 1-2 mesice. V interieru me nic nedrnci. A co se tyce telefonu, tak mam bluetooth handsfree a je to parada, nemusim resit kam s telefonem, ale vetsinou ho mam hozenej v tom prostoru pred tema dolickama pro napoje. Ovladani HF mi dali na loketni operku nad ovladani rucky. Doporucuju.
    Tak hodne stastnych kilometru vsem!
    Jo jeste jedna vec: jak to mejete? Me prodejce rikal, ze mycku nedoporucujou, ze radeji rucni myti, ale to se mi moc nechce - nestiham!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.04  15:24

« Re: Prva zavada

Skus to na dialnici v cesku :-(
    BTW fakt presna metoda, rozdiel v case medzi 120 a 150 je 6 sekund. To mas realne sancu to zmerat tak nepresne ako tachometer
  • 00 Reagovat !

foto

11.05.04  15:13

Bez GPS se da tachometr na dalnici "ocejchovat" treba podle kilometrovniku - pri 120km/h trva jeden 1km presne 30s.
    Obecny vzorecek je 3600*l/t, kde l je vzdalenost v km a t cas, potrebny k prekonani teto vzdalenosti v sekundach.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  15:14

« Re: Re: Re: Re: Prva zavada

v takom aute som este nesedel - nebol dovod, neni z toho KOMBI :mrgreen:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.05.04  15:04

« Re: Re: Re: Prva zavada

na c5tke budiky kazia dojem to je pravda, ale este horsie to ma c2 a c3, tam to kazdi dojem totalne
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  14:54

« Re: Re: Prva zavada

Tiez mam pocit ze novy tam ma mensiu rychlostnu rezervu. Skoro by som povedal ze tempomat ide dost natesno.
    BTW dost si neviem zvyknut na tie neparne cisla na tachaci, radsel by som tam mal parne tak ako bolo na starom. Aj ta gulata rucicka ma dost irituje. Ale furt lepsie ako tie velke gulicky na otackomeri v C5ke :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  14:39

Hmmm, pri 150 ti to zerie ~7l, tak to je parada. Ja som dlhodobo 150 nesiel, aby som si zmeral spotrebu, ale odhadom to bude niekde medzi 8 az 9l. Pri 150 na tempomate mi ukazuje rucicka tesne za 150, priblizne tak isto tesne nad mi ukazuje pri akejkovek rychlosti (spodna hrana toho zakrivenia rucicky sa dotyka znacky). BTW da sa ti na tempomate nastavit 80 a 160? Mne iba 78 a potom az 82, pri 160 detto.
    Tiez som minuly tyzden skusal maximalku, zo 180 na 190 sa to dostalo relativne rychlo, nad 190 sice zrychlovalo, ale ako slimak. Pri 190 ukazauje PP cifry 12-16l a toci 5500 :-). Prekvapilo ma, aky velky rozdiel v ovladatelnosti je medzi 170 a 190. Na Cliu sa ten pocit, ze auto uz iba nizko leti dostavil tak nejako plynulejsie. Mozno to ale bolo sposobene povrchom, ved poznate tu "dialnicu" z Brna do Blavy 8-s
    Ad spotreba na tempomat - ja urobim bez tempomatu spotrebu nizsiu o 0,1-0,2l, co mi za to pohodlie rozhodne nestoji. Dnes pri 120 som si vsimol, ze dost vela aut ide priblizne rovnako rychlo. Tak bud vela ludi jazdi 120, alebo ukazuje rychlomer v Megane presne a inym autam to vtedy ukazuje 130. Tu druhu hypotezu by potvrdzovalo aj to, ze na Cliu som z domu do prace natocil 350km, na Megane 333km, cas na tuto cestu bol priblizne rovnaky ked som na Cliu isiel 130 ako na Megane pri 120.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  13:21

« Re: Re: Re: Prva zavada

Ja som bol cez vikend v hradci kralove, je to 50:50 dialnica a okresky. Rychlostou +18 nad limit, cize dialnica na tempomat 148 (tachac ukazoval kusion vnad 150), okresky co sa dalo (aj rychlostou do 110 aj predbiehanim). Cestou tam som mal 5,6 cestou naspet 6,4 (bavime sa o 1.9 dci). Priemerna rychlost bola 95 oboma smermi. Ten rozdiel sa evidentne urobil na dialnici asi pri bocnom vetre. Vsimol som si, ze cestou tam to bralo po tej dialnici asi 6.8 a nazt to bolo nad 7. Bol som sam.
    Inak zistil som ze ten tempomat ozaj dost zerie, rucne by som to stiahol, ale lenivost nedovolila. :-!
    Skusil som aj maximalku, ale lepilo mi, tak len tak cvicne, cvilkovo. Na 6ku to spravi tachacovych 190 -195 a zere to 11 -12l a toci to 3000. Tak som sa rozhodol ze to staci (tolko jazdila aj stara 1.4ka) a na 5ku to trapit nebudem ani ked budem potrebovat vysoku rychlost >:D To moze hodit navrch na rychlosti maximalne nejakych 5 a zaplatim to spotrebou ...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.05.04  11:32

« Re: Re: Prva zavada

to auto je tazke a je to kopcovita trat, podla mna preto je ta spotreba taka zla.
    skus tu cestu spravit bez tempomatu
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.04  11:12

Ako som slubil, referujem o mojej zavade: Kdesi bol uvolneny termoizolacny plech a buchal do vyfuku. Teraz je to uz OK.
    BTW dnes som dal na tempomat iba 120 a prisiel som do Prahy so spotrebou 6,7l. To sa celkom da. Ale ze to je rozdiel 1l oproti jazde 130km/h, to ma sokuje. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prva zavada

... no aj mne vadi ked som spinavy, preto si vzdy na vianoce kupim nove trenky a ponozky >:-[] ... ale spinave auto mi vadi menej, to si kupujem len kazdy treti rok na jar :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.04.04  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prva zavada

mne vadi ked je spinave.
    mne vadi aj ked som ja spinavy :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…