Zkušenosti s Meganem Grandtour???
"-- skrytý --" 09.06.04 16:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 'superuzamykanie' a dovieranie okien
potreboval by som investovat o 200l viac a to vzhladom na ine investicie, ktore som urobil neprichadza asi do uvahy. vobec asi vyhadzovat prachy za sukromne auto je blbost, ale kedze v praci nie a nie kapnut, nic ine mi nezostava ;) -
"-- skrytý --" 09.06.04 12:14
« 'superuzamykanie' a dovieranie okien dialkovym ovladacom
ma nieco take megane? superuzamykanie sa volalo u p307 to, ze ked clovek z vonku zamkol auto, nedalo sa otvorit ani zvnutra (cize ked niekto rozbil okno atd).
a ako to je s dovieranim okien, ci sa daju pri zamykani auta zavriet, resp. sa zavru same...? -
« Re: 10 000km
Tu je krasne vidiet, ze kolko ludi, tolko chuti - kozenny volant je asi to najlepsie, co v tom aute je, ruky sa na nom nepotia, ma lepsi grip ako plastovy a aj lepsie vyzera :-)
Ad polokoza - koza na vyplniach dveri a castiach sedadiel je super a aj dobre vyzera, ale ten bledy zvysok ma vobec neoslovil. Vyslovene sa mi tie interiery nepacili. Jediny, ktory vyzeral dobre je Dynamique, ale kozu na celych sedadlach by som neprezil, takze mam vsetko textilne. Tu mohli v priplatkovych vybavach kapnut bozskou a ponukat maly kozenny paket.
BTW na tu citlivost senzora si sa bol uz pytat? Ak ti u nas tvrdili, ze to nejde, skus v dojclande, pochybujem, ze nasi servisaci maju zmaknuty soft v aute. -
« Re: 10 000km
Tak ja sa pridam tiez, mam sice iba 5000km lebo nejako na jazdenie este neprislo, ale aj to je dost na par postrehov. Na rozdiel od lufa ja tam tu polokozu mam a motor je 1.9dci 88kw
>Motor - ... tento vikend som jazdil asi 500km okresky a 100km dialnice so spotrebou 6.5l, cisto dialnicny rezim je za 7-7,5l podla zatazenia auta. Za celu dobu mam priemernu spotrebu 7,4l:-[] cize opadnutie na vykon tej lufovej 1.6ky pri 6000. V kazdom pripade ten rozsah je maly a moj povodny styl jazdy "zarad a pockaj na chcenu rychlost" som musel zmenit a stoji to viac radenia.
>Jazdne vlastnosti - bud som makky, alebo stary alebo prilis opatrny, ale limity auta som sa neodvazil vyskusat. Respektive odvazil, avsak to, co som si trufal ja, bolo od limitu auta este daleko.Spracovanie - vsetko licuje, vsetko drzi, nic neodpadlo ani nic neprestalo fungovat.Zavady - zatial iba ten plech vyfuku. Dva razy sa mi odmietol spustit zadny stierac, po znovunastartovani uz fungoval OK. Raz za dazda bol problem nastartovat, auto potom chytilo na 3 valceVylepsenia, ktore by som privital - 2, karta strati z dohladu3, Puzdro na okuliare na vodicovej strane je sice fajn5, Vybava Dynamique mohla mat tiez kozenne vyplne dveri6, PP sa da prepinat iba jednym smerom, chyba mi moznost prepnut spat na predchadzajuci udaj<
Ano, so zapnutym tempomatom je to 9 poloh ktore treba preklikat, to je tak ked sa automobilovy priemysel preorientovava na softverovy, tiez ma serie ze ked vyradim rychlost tak mi sam prepne z navolenej funkcie na udaj tempomatu alebo limitera, to som nepochopil na co je dobre okrem toho ze to musim rucne zase prepnut nazat - este ze staci jeden klik
popis neparnych rychlosti na rychlomeri som este stale neprezul...
a este ma serie ze automaticke zapinanie svetiel zapina hodne neskoro, takze auto ma sice uplnu automatiku pouzitelnu aj v zime aj v lete, ale aj tak jej musim pomoct rukov, lebo ju niekto blbo nastavil a neda sa prenastavit, asi si dam na ten senzor nejaku nalepku aby sa tomu zdalo ze je tma skorej.... -
« 10 000km
Dnes som s autom prekrocil hranicu 10 000km. Od tejto chvile povazujem auto za zabehnute. Tu su zhrnute moje postrehy z doterajsej prevadzky.
Motor - po pociatocnych rozpakoch som sa s motorom zzil. Velmi, velmi pomaly sa zabehaval. Mozno je to tym, ze 80% mam najazdene po dialniciach, co asi na zabeh neni optimalne. Ale v poslednej dobe vyrazne ozil v pasme nad 3t otacok a pravdu povediac, uz nepocitujem nedostatok vykonu, ako som sa stazoval na zaciatku. Tiez sa uz umudrila spotreba - tento vikend som jazdil asi 500km okresky a 100km dialnice so spotrebou 6.5l, cisto dialnicny rezim je za 7-7,5l podla zatazenia auta. Za celu dobu mam priemernu spotrebu 7,4l, co je o necely liter viacej, ako s Cliom pri rovnakych rychlostiach. Vzhladom na velkost a vahu auta som spokojny.
Jazdne vlastnosti - bud som makky, alebo stary alebo prilis opatrny, ale limity auta som sa neodvazil vyskusat. Respektive odvazil, avsak to, co som si trufal ja, bolo od limitu auta este daleko. Jazda po rozbitych cestach je tiez OK, vdaka 17kam je auto trochu tvrdsie, ale aj napriek tomu podstatne komfortnejsie ako Clio. Vacsinu nerovnosti clovek iba pocuje, ale neciti. Minusy by som dal za prenos sily na vozovku - vyrazit rychlo z krizovatky nie je celkom dobre mozne, kolesa sa zacnu hned pretacat. Nastup brzd je tiez prilis ostry a jemne pribrzdovanie v meste si vyzaduje privela sustredenia. ABS bere prilis zavcasu a dufam, ze je mozne nastavit jeho citlivost, na suchej ceste brzdi v pohode, ale staci mierne zhorsenie podmienok (prejazd cez kolajnice, piesok, biela ciara na ceste) a hned pocitujem pokles brzdneho ucinku. Z mojich skusenosti s autom bez ABS viem, ze na danom povrchu by sa dalo brzdit este viacej (alebo za to mozu CSC2, ktore su na aute obute; ich porovnanie s gumami Falken, co som obuval na Cliu by IMHO moc dobre pre Continentalky nedopadlo)
Spracovanie - vsetko licuje, vsetko drzi, nic neodpadlo ani nic neprestalo fungovat. Auto je po navsteve servisu podstatne tichsie a hrkoce iba vynimocne. Za tepla si dokonca mozem vychutnat to ticho, co popisuje yyyyy aj na prazskych kockach. Ale vutri v palubke nieco este stale rezonuje a nelicuje mi jedna cast plastu, ktory je pri rucnej brzde, takze este maju co opravovat.
Zavady - zatial iba ten plech vyfuku. Dva razy sa mi odmietol spustit zadny stierac, po znovunastartovani uz fungoval OK. Raz za dazda bol problem nastartovat, auto potom chytilo na 3 valce a myslel som, ze motor vyskoci cez kapotu von. Ak sa toto stane v zime, tak ho urcite nenastartujem. V servise je podla diagnostiky vsetko OK (ako inac, ze?)
Vylepsenia, ktore by som privital - 1, Nesedi mi elektronicky plyn, reaguje inak ako bezny lankovy prevod, s tym sa ale bude treba naucit zit koli tempomatu. 2, Auto nejde zamknut bez karty, mohlo by sa teda nejako ozvat, ked sa mu karta strati z dohladu (casto ju ma manzelka v kabelke a ja odidem bez nej do garaze, potom sa musim vracat; nechcem si radsej ani predstavit, co by bolo, keby som ju niekde vylozil a odisiel prec, motor sa bez karty vypnut da, nastartovat uz ale nie). 3, Puzdro na okuliare na vodicovej strane je sice fajn, ale koli nemu nejde dobre dat tienitko na bocne sklo. 4, Chyba nejky drziak alebo spravne tvarovane miesto na 2l PET flasu, zvykol som si vozit v aute 2l Colu a lieta mi po celom aute. 5, Vybava Dynamique mohla mat tiez kozenne vyplne dveri atd (za take mnozstvo koze, ako ma Privilege by som bol ochotny si aj priplatit, cierna latka vyzera super, ale prakticka velmi nie je, najma, ked ma clovek dve deti). 6, PP sa da prepinat iba jednym smerom, chyba mi moznost prepnut spat na predchadzajuci udaj, takto musim preklikat vsetky udaje, co ma nezaujimaju. 7, Opierky hlavy maju nastavitelny sklon, ale tento nejde zaaretovat, takze si ju casto zase sklopim ked sa opriem.
Zhrnutie - s mojou volbou som nadmieru spokojny. >:D
Ad superzamykanie - neviem celkom presne, naco to je dobre. Maxima to mala a aj tak ju vykradli. No co, netvoril dvere, tak vymlatil aj druhe okno. Takze este vacsia skoda ;-)