Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Killer jazdnych vlastnosti
Som sa tu nedavno rozplyval nad jazdnymi vlastnostami, ale ooops, chybicka se vloudila. Cez vikend som prehadzoval predne vs. zadne kolesa a teda aj chcel dofukat. Ale na moje prekvapenie som zistil, ze vsetky kolesa su nafukane na 2.5! Takze som ich nafukal tak, ako maju byt (2.4/2.0) a zistil este ovela lepsie jazdne vlastnosti. Auto je teraz az nechutne neutralne, az sa toho bojim. Zadok sa teraz velmi ukludnil a poctivo vykruzuje drahu, ktoru mu ukazem volantom, proste parada! Doteraz som pocitoval zvlastnu nervozitu zadku, ktora bola dost tazko citatelna, zvaloval som to na gumy Continetal, z ktorych mi zatial ziadne nesedeli a IMHO testy vyhravali nepravom ;-) .
A hned v ten den vecer som si to overil aj v praxi - isiel som okolo polnoci cez les, nikde nikto, tak som si skusal limity na znamej ceste. V jednej pravotocivej zakrute mi skocila do cesty zprava srnka, tesne pred auto! Takze som to strhol do protismeru a tam stala dalsia srnka! Znovu som to musel utiahnut na svoju polovicu cesty, ale s tak rozhodenym autom som sa fakt bal, ze zadok ustreli. Neustrelil, gumy zakvilili, ale drzali stopu. Zodpovedne mozem povedat, ze s Cliom by som tam vyrobil nadherne hodiny a ktovie, ci by som sa neprebudil na airbagu niekde v tom lese. Za jazdne vlastnosti davam Meganu dalsiu 1*
BTW nejazdite v lese v noci rychlo, najchutnejsia trava rastie asi pri ceste alebo priamo na asfalte >:-[] -
« Re: Termín dodání
To je pre teba urcite neprijemna sprava. Ja som skoro dopadol podobne, iba s tym rozdielom, ze predajca mal kvoty na Grandtoury vycerpane az do leta (objednavat som chcel zaciatkom marca). Nakoniec som mal stastei u ineho predajcu, ktory presne taky, ako som chcel mal uz objednany k nemu na salon, takze za 3 tyzdne auto bolo :-) Drzim palce, aby si sa dockal. -
"-- skrytý --" 15.06.04 19:39
« Termín dodání
Tak jsem se těšil, že za chvíli budu patřit mezi Vás - Meganisty. Ale budu si muset počkat! 30. 3. 2004 jsem si objednal GrandTour 1,5 Dci. Termín dodání : 23. 6 . 2004 Už to je termín, který mi vyrazil dech. Kupuji snad Porsche? No dobře, asi je o tento vůz velký zájem, to snad na druhé straně naznačuje něco pozitivního... A tak si v klidu domluvám prodej starého auta a těším se na příští středu. Dnes mi ale volá dealer: Změna!!! Nový termín dodání: 14. 7. 2004 Bomba!!! Jsem bez starého vozu a nový v nedohlednu. Má důvěra v Renault dostává první trhliny. Slíbili mi půjčit něco náhradního, abych nezůstal imobilní. Co způsobí tak velký skluz ve výrobě? Nevím a doufám, že se dočkám....... >:-[] -
"-- skrytý --" 10.06.04 14:06
« Re: Re: roletky na oknach
naucil som sa s tym autom cuvat naslepo, takze to problem nie je. ani to nezislo, teda nie v pravom slova zmysle. iba na vodicovych dverach vzniklo par smuh ako sa okno otvaralo hore a dole (vdaka tomu, ad1) ze som to robil stale, lebo som tam fajcil a ad2) lebo to auto umyvam raz do roka a kedze mam vnutri kvoli otvorenemu oknu kopu prachu a spiny, ktora sa usadzovala medzi oknom a tesnenim okna, posobilo to ako brusny papier). presne to vyzera ako pokovene rozdielnou intenzitou vo vertikalnych ciarach. rozdiel skoro nebadatelny, ale mne vadi. ake z toho plynie ponaucenie? nefajcit uz v aute a ak ano tak sa dusit a neotvarat okno ;) ostatne okna ktore sa otvaraju standardne ziaden problem. keby som aspom obcas cistil to tesnenie od prachu a piesku (ako mi to radili, ked mi to robili), ale nie, ved naco ;) -
« Re: Re: Re: Re: roletky na oknach
tak to teda potesia, raz ma viezol kamos, ja som sedel vzadu, a predbehol nas jeden cholericky manika sposobom ze bolo jasne ze ma s nami psychicky problem, proste nam to chcel "ukazat" no a my sme ho samozrejme dobehli na krizovatke, postavili sa vedla neho tak ze bol na mojej urovni. Ja som nezavahal a vystruhal som na neho skaredy xicht. To on perifernym videnim zaregistroval, obzrel sa na mna a ako som videl ze chape moj vyraz v xichte tak som nacvicenym pohybom zatiahol roletku, no to ste mali vidiet ten jeho xicht. Kamos sa zacal chechtat ako kon, lebo celu akciu sledoval, lebo som ju celou cestou predtym trenoval, takze presne vedel o co pojde ... skuste si to niekedy. >:-[] -
« Re: Re: Re: 'superuzamykanie' a dovieranie okien dialkovym o
no ja zase okna neotvaran mikdy, len na hranici kvoli pasu >:D
btw ja neviem ako sa vola to co mam ale je to v cenniku uplne vpravo dole, to s tou polokozou a mam k tomu este dokupene tusim ABS a este volaco ale fakt neviem co (teda nie ze by som nevedel co mam ale neviem co bolo dokupovane, cenniky som vymazal) :roll:
no a to zamykanie nejde, dnes som to skusal a slo to otvarat ... a som celkom rad, nechcel by som tam zostat vymknuty ;-)