Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« aka je rezerva ??
taka piskoska, u predajcu som sa pytal, s akou rezervou paliva mozem ratat od prveho pipnutia. Povedal ze tak 5l. Len mi to dako nevychadza, lebo ked dam poridne plnu nadrz, tak akonahle spalim od 49-50l paliva podla PP , tak uz pipne. Co pri 60l nadrzi je 10l rezervy. Aku mate skusenost. Aj to ukazovanie stavu je teda divne. Absolutne nesedi. Rucicka ukazuje, ze som spalil cez 3/4 teda tak 47l a ked tankujem, ledva som tam dal 45l a prvy vystrel pistole bol pri 42l. Tie tri litre som tam tlacil. Ono je to dost dolezite, nerad by som ostal niekde stat a dufal som, ze s 55l na vyjazdenie mozem vzdy ratat. Nejazdim do sucha, nechcem nieco ucpat. -
« Re: Jaký je origoš v méganovi z 1.6i alternátor a baterka??
To sa pytas nepravych, my o technike nic nevieme, my iba jadime :-)
BTW kapacitor to snad riesi, nie. Mal som v Cliu 300W zosik a nikdy nebol problem s dobijanim, aj ked som vacsinu casu jazdil v noci so zapnutou muzikou. Alebo ides instalovat nieco brutalnejsie? -
« Re: Jaký je origoš v méganovi z 1.6i alternátor a baterka??
No ja teda neviem, ja mam pod prednou kapotou iba taky velky kus plastu, tak neviem ci tam nieco pod nim je. Ale ked idem tak tam nieco vrci, tak motor tam asi bude, aj naftu do toho treba liat (vlastne neviem, pisu to v navode a aj z nej ubuda) ... ale alternator? baterka? nic take som tam nevidel :mrgreen: -
« Moje zkusenost
vezmu to od zacatku:
Objednani a dodaci lhuta
objednal jsem koncem ledna MeganeGrandtour 1,5dCi 100k, priplatkova metaliza,CD a tempomat. prodejce me varoval, ze ten motor v CR teprve zacina a bude dlouha dodaci lhuta - akceptoval jsem to.Pak se prodejce podival do systemu a vyhledal vozidla, ktera jsou ve vyrobe a jsou volna ke konfiguraci. Bud tam byla barva, kterou nechci(stribrna) a navic bych musel ozelet tempomat.Kdybych to vzal tak mam auto koncem brezna. Takhle me stanovili termin na 20.dubna. Po celou dobu, kdy jsem mel objednane nove auto mi prodejce za velmi vyhodnych podminek v pripade potreby pujcoval Megane jako nahradni vuz. Termin predani byl opozden o 10 dni.Nebyl to skluz ve vyrobe, ale problem s dopravou. Prodejce mi vysvetloval a nekolikrat se omlouval, ze auto je jiz vyrobene, ale dopravci nestihaji rostouci poptavku po dovozech novych aut uspokojit. Proto takove zpozdeni. Ale kazdopadne to bylo dlouhe cekani a myslim, ze je to velka nevyhoda toho auta.
Jizda:
mam 8,5 tis. km, motor uz jede podstatne lepe nez na zacatku, myslim, ze je to urcite lepsi nez benzin 1.6 16V co jsem mel pujceny.spotreba zatim 5,4 a klesa. jizdni vlastnosti,brzdy, prostor - neni k tomu co dodat.
s autem jsem velmi spokojen, s klidnym svedomim doporucuju.kdybych musel vybrat alespon neco co bych mel vytknout tak snad, ze by mohl byt trosku hladsi pohyb v kulise radici paky (uvidime casem).
Puvod auta:
informace od prodejce: sedan v turecku, grandtour ve spanelsku a francii, hatchbacky ve francii, scenic atd. jsem nepatral. ten muj kus je udajne z francie. myslim, ze je to uplne jedno, protoze auto vyrabej stejny cernosi, turci a arabove ve vsech tech tovarnach. nechapu priznivce koncernu lidovych vozu jak vyzdvyhujou, ze jsou auta z nemecka - vyrabej to stejny turci a arabove jako jinde:-)
Test ve Svetu motoru: vyhraje Octavia II - to je snad kazdymu jasny!
proc: pisou ze porovnavaj rodina auta nizsi stredni. to je blbost. prodejce v renaultu by nikdy rodine nenabidnul hatchback, stejne tak fordi, nissani apod. verze sveta motoru, podle ktery urcujou vyhodnou cenu je navleknuta primo na octavii II (stacej jim 4airbagy, prestoze u konkurence je standard 6) apod., porovnani zavazadlovych prostoru je totalne ujety, nikde jsem se tam nedocetl, ze GolfV jako jediny ze tridy ma pouze nouzove dojezdove kolo! s normalni rezervou by mel objem kufru na hranici 300l!, dale treba sedacky: myslim, ze megane je ma fakt vynikajici (maji rozdilnou mekost podle verzi, drazsi jsou lepsi-ne tak mekke), pisou treba o posilovaci rizeni v meganu (nikde neuvedli, ze v servise umeji citlivost/intenzitu nastavit podle prani zakaznika), u golfuV obdivuji zdvojene tesnici gumy na dverich na odhlucneni, u Meganu si toho nevsimnou, atd...., atd...
Nemyslim, ze tam poskouzujou jen Renault, Octavia 2 je povedeny auto, ale takovyhle protekcni a vlezle prosazovani me ji hodne odpuzuje.
Ve Svetu Motoru jsou sasci! ale priznavam, ze ho ctu celkem pravidelne:-)
Hodne statnych km!
Howgh! -
« Re: Re: testy v mot. časopisech
No ja som si ten svet motorv s tym testom teda kupil, ale vidim ze su to skutocni idiioti ... tak oni si myslia ze nanajakej skusobnej ceste oklo prahy korektne odmeraju spotrebu? Ved aj keby jazdili fakt rovnako, tak predchadzajuce auto mi zmeni spotrebu aj o pol litra, druha vec je, ze motor nikdy nepustili nad 3000 otacok, teda do optima momentu a ucinnosti. Tak naco meraju dynamiku ked potom povedia ze cez 3000 nepojdu? Na druhej strane nepochopim preco dostane renolt za lepsiu spotrebu 6,8 horsie umiestnenie ako pezot za 6,9 ... a uplne nonsense bolo ked tam zatasili, ze xsara mala horsi vysledok ako pezot, ale kedze je xara lahsia a ma ten isty motor, tak by predsa mala dopadnut lepsie, tak jej pol boda prihodili, no neni su to debiili? Ja som to ani nedocital ... -
"-- skrytý --" 19.06.04 10:49
« Re: testy v mot. časopisech
Nechci se zastávat hudebních kritiků - o hudbě toho opravdu mnoho nevím, ale stále nějak podvědomě věřím, že o tom snad něco vědí alespoň oni...
Ovšem pokud jde o naše současné motoristické novináře, pak mám spíše velmi intenzivní pocit, jako by naprostá většina z nich byla úplně mimo (mát tím na mysli, že o autech opravdu vědí asi tolik, jako "průměrný spotřebitel", který "už měl alespoň jedno auto"), nebo jakoby téměř všichni byli podplacení nejmenovaným německým vydavatelstvím. Bohužel píší tak, že nelze ani "číst mezi řádky", protože tam opravdu nic napsáno není!
PS: Např. Janáčka opravdu z hloubi duše nesnáším. Nechápu, jak se jeho hudba může např. Japoncům tolik líbit. Zato japonská auta, ty já můžu... -
"-- skrytý --" 18.06.04 22:49
Je to vždy jen názor člověka a pokrytí jeho představ, potřeb a snů. Auto si asi nevybíráš jen podle parametrů testů, ale musí ti říkat něco navíc. Když jsem si na jaře vybíral auto, až na pár vyjímek (Seat a VW) jsem do výběru zařadil všechny testované. Když ale sleduju testy, vůbec mě nemrzí, že jsem si vybral Megane GrandTour. Splňuje všechny moje požadavky a potřeby, navíc je originální. Není ve všem nejlepší, ale byla to moje volba a zatím ji neberu nazpět. -
No te je zase vykvet IQ redaktorov porovnavat spotrebu rozne vykonnych aut, no a stym kufrom to teda tiez, ked nie grand tour, tak aspon sedana nie? to je predsa porovnatelne s oktaviou.
No a ta pruznost ... v kadejakych testoch sa pise ze ten motor nie je pruzny, potom sa dozviem ze sa mu vyrovna len honda, ale zase niekomu vadi spotreba, tie testy to je skoda citat. -
"-- skrytý --" 18.06.04 21:09
Testují 11 vozů, všechny se zážehovým 1,6, jen Almera ma 1,5.
Renault má spotřebu 6,8 l a skončil až na 10 místě. Celkově je třetí - získal body za dynamiku a pružnost. Když to porovnám, v dynamice za 2 -lepší je jen Honda a Xara, Pružnost za 1, tam je stejná jen Honda, ostatní horší. Za to se ale platí tou spotřebou.
Celý test je nazván: "Oktávia II proti desíti konkurentům" Je už to čtvrtý test, příště je poslední - "jízda..."
Leon má spotřebu 6,0/6,45 (počítají nějaké aritmetické průměry), Renault má 6,8/6,8.
V celkovém hodnocení je Megane na 9 místě, propadá v zavazadelníku. Bodejď, tam se platí za extravaganci. Navíc se to nedá srovnávat s Oktáviíí - liftbek, že... 8-s Ta je na prvním místě.
Mají to porovnat s GrandTourem... -
WOW, koncern ma konecne 1.6 16V >:D
Aku spotrebu namerali na Megane? Sused ma Ibizu 1.2 12V a pochvaluje si spotrebu 5,5l (a este sa chvali, ze vobec nechodi pomaly, niekedy vraj aj vyse 100 ;-) ). Tak nejako neviem, ako sa da na Leone pri normalnej jazde spravit 6. Su si vobec isti, ze tam nebol "omylom" TDI? -
No neviem, ale tym motorom som volaco najazdil po nemecku hore dole v golfe kombiku a subjektivne to bolo slabsie ako moja 1.4 16V v megane kombiku. Jediny rozdiel bol v tom, ze tam bola jedna osoba navrch (v tom golfe) nad spotrebou som nezaplakal len preto ze som ju neplatil, a jedine co som si tam pochvaloval boli jazdne vlastnosti ale boli vykupene 16 palcovymi sirokymi gumami (a tym aj tou spotrebou), tak neviem ako moze byt lepsi ako ta 1.6 16V, to jedine ze by ten motor s tym variabilnym casovanim doondili. Luf co ty na to? ... na druhej strane, vzdy som tvrdil ze ta 1.4 je lepsia ako 1.6tka (ta stara bez variabilneho) tu novu nepoznam, lebo ju zatienila moja 1.9 dci >:-[] -
"-- skrytý --" 17.06.04 20:36
Seat Leon 1.6 16V Stella DOHC, 1597ccm, 77kw/5700 ot, 148 Nm/ 4500 ot, naměřená spotřeba 6,0l, stejný motor má Golf4.
Asi máš deformaci z vlastnictví - klid, to je normální, za chvíli mne to chytne taky a nedám na svého nového miláčka dopustit.....