Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: aka je rezerva
zo servisneho modu som sa nevedel vratit.Nechol cokolvek mackal, startoval, vypinal nic. Proste som sa nastval, zavrel auto a ked som prisiel po 10 min , uz slo vse normalne a nic nepribudlo.
V tom servisnom mode ukazovalo naviac zostatol paliva a spotrebu volnobehu l/hodina(neukazovalo bezne udaje, dojazd, prejazdene.......). Neskusal som s tym jazdit. Inac pritom lietali ruciky, vse blikalo a ukazovalo "TEST OK" :-) . -
« Re: Re: Re: Re: aka je rezerva
no bol som zase v aute, nedalo mi to a us to je o.k. Ale pri odchode som cumel dnu a stale tam fical testovaci rezim. Jedine co ma stve, ze drzanim ovladaca PP som si vynuloval dlhodobe udaje. Neviem preco to nema tak ako u octavky, dlhodobu priemernu a potom trebars dennu. Denna sa da resetovat a dlhodoba nie. Aspon myslim ze to tak kamos ma
PS: ma este niekto vyskusane podobne pikosky na novom megane ?
inac nasiel som radia co pasuju do tohoto modelu, v cenach od 10-20t. MP3 samozrejmost, moznost pripojenia snimaca cuvania a ine. -
« Re: Re: Re: aka je rezerva
Rezervu si skontrolujes lahko, ak mas PP. PP totiz v "servisnom rezime" ukazuje zostatok paliva v nadrzi, a to aj ked uz svieti kontrolka tankovania. Jednoducho vypnes motor, drzis stlaceny prepinac funkcii PP a zapnes zapalovanie. Prepinacom sa potom dostukas k zostatku paliva. Ja mam Scenic, nadrz ma 60l a rezerva je cca 10l. -
« radio MP3
mate niekto v Meganovi MP3 prehravac? Lebo na slovensku v ponuke nieje. Inac dufam su tie radia poriadne kvalitne, lebo za CD 17000,- je teda slusna palka na radio so ziadnou funciou. Teda nic extra. Ozaj, dostali ste navod na ovladanie ? Lebo ku mne sa nedostal a v knizke od auta som o tom nic nenasiel. Najradsej by som ho predal, len to sa ani neoplati , lebo zan clovek prd dostane. Ponukal mi za mesacne 10.000 :-( -
« Re: Re: aka je rezerva
ono to je dolezite, lebo ked po pip prejdes pompu a dalsia je o 100km je velmi dobre vediet, ci mas spomalit na 100km/h aby si dosiel, ked Ti ostava v nadrzi 6l, alebo ci palim dalej, lebo tam mam stale este 10l. Doma mi to jej jedno, ale ked som v zahranici, je to dolezite. Ani rakusaci nemaju pumpu na kazdom rohu a po istej hodine je ich otvorenych o 90% menej. Benzin nezozenies. Takze to su podla mna dolezite veci. Takze to bude asi fakt tych 50+10l. Ale to treba poriadne tlacit. Ked tam mrzknem benzin po prvi vystrel pistole tak tam je odhadom tak 58l plna, lebo sa tam da este dostat +3-4l. Zalezi od pumpy. -
« Re: aka je rezerva
Chalpci, vy ste cajaci >:D Ja som maximalne natankoval vyse 58l, lebo som nejako prehliadol Shellku a dalsia bola o 100km dalej. Po pipnuti (skorej to je hrozne zvriesknutie) som presiel cca. 110km (priemerna spoteba 7.2l). Mam pocit, ze dojazd sa meria na 56l (to by vychadzalo aj podla mojich udajov, dojazd 80km pri spotrebe 7,2), pipnutie je pri zostatku 10l v nadrzi. Podobnu skusenost mam aj z Clia, rezerva bola 10l (neoveroval som to az dosucha, ale vzdy zasvietilo po 40l a raz som dotankoval 49l, podla vyrobcu nadrz bola na 50l).
Mne palivomer ukazuje raltivne presne, ked spotrebujem 15l, rucicka je na 3/4; ked spotrebujem 30l, rucicka je presne v polovici; potom to uz ide dolu velmi rychlo, lebo rucicka je na zacaitku ceveneho po spotrebovani 50l a po dalsich cca. 5l je uz uplne dolu. Ale nemozem povedat, ze by ma to nejako moc trapilo 8)
BTW tiez vam pri otvoreni nadrze nacucne vzduch? Tvori sa mi tam podtlak a neviem, ci je to OK. -
« Re: Re: aka je rezerva
no ale to potom podla Vas mam nadrz od 55-57L no to je ale odost menej ako 60L. No mne ukazuje pri pipnuti tak 92-88km dojazd pri priemernej 6,7l.=6.7*.8= nadrz do 56l. Asi si kupim kanister a testnem to raz do sucha, kym je v zaruke a nove. Dufam to nenasaje moc necistot, ale musim si byt isty, kolko mozem naisto. Doteraz po signale rezervi vzdy tankujem, lebo sa mi to cele nezda. -
"-- skrytý --" 23.06.04 07:49
« re
Mne PP ukazuje dojazd po 100km potom uz neukazuje nic. Ked ale v case ked sa ozve rezerva hned pozrem na dojazd kde je napr. 110km a potom pozrem na priemernu spotrebu ktora je 5.5l/100km tak mi vychadza rezerva 6.05l. Nie je to uplne presne ale orientacne sa da. Zatial mi to vzdy vyslo cca 6l.
Uz nejaky cas citam toto zaujimave forum a konecne som sa rozhodol zaregistrovat sa a trochu aj prispiet do tejto diskusie.
Som majitel Megana Grandtour 1,6 16V Confort Dynamique, A19-bezova + klima, CD, construct, alarm.
Auto som kupil 11/2003 v Istrose BA. Mam zatial len cca 9000 km a zatial som nejake vaznejsie poruchy nemal. Najviac ma sklamala spotreba, ktoru vyrobca udava 6,8l a ja ju nedokazem stlacit pod 8l. Diki vasim dotazom som vyriesil uz par veci co ma tam dost srali a da sa povedat ze som rad ze som si nekupil octaviu. Aj ked oktavka 1,6 75kW sa zda byt zivsia, som spokojny, pretoze technologicky je toto auto uplne niekde inde ako stara okt.
Tak zatial len 3x tuk tuk tuk na drevo a snad to bude spolahlive aj nadalej.