Zkušenosti s Meganem Grandtour???
« Re: Re: Re: Re: Re: Prostory v kufru ??
Vy mate problemy >:D V kufri nevozim vobec nic alebo ho mam nalozeny az tak, ze nezatiahnem roletu, preto som ju pred dvomi tyzdnami nechal doma. Inak pod jeho podlahou je miesta habakuk, len na lopatku sa asi nic vhodne nenajde ;-) Sekeru nepotrebujem, ja jazdim po civilizovanych zemiach, kde povacsine su cesty a ak je nejaka zabarikadovana stromom, tak sa da obist inakadial.
BTW ja som ziadnu zlavu neukecaval, to je auto podla cennika s alarmom, CD radiom, 17" kolesami a metalizou. Koberce zdarma som dostal tiez, darovanemu konovi na zuby nepozeraj :-) -
« Re: Re: Re: Prostory v kufru ??
neskusal som to, ale ta sekerka by tam mohla vojst. Lopatka , to zalezi od toho, ci to bude lopata s velkym L >:D Proste okolo kolesa pod takou polystirenovou priehradku je este dake miesto, ale neviem co vse tam vojde. Treba dost k predajcovi a vyskusat.
LUF: nosis tam aj sekerku/sekeru ? nebolo by mozno zle tam nosit brokovnicu :D -
« cena
luf: to mi vychadza na 5% zlavu, ako moc si ich ukecaval ? Mne chceli len 3%, ale nakoniec trosku povolili, ale len na Lux a 5% >:-[] .Inac s gumami ma trosku hnevali. Na "17" som videl aj Bridgestone a tie sa mi nezdali. Tiez som sa pytal, ci sa neda nove, vymenit za ine nove, neda :-) . Aku mas farbu, co naviac si si k L. D. objednal? Mna chytili na kobreceky. Myslel som, ze uchytene budu vsetky 4 a nie len 3 a aj uchyt mohol byt lepsi 8-s . Nemali ziadne na sklade a nemohol som si je pozriet. Zasterky som nekupoval. V zadu mi nechybaju(zda sa mi , ze by to nemuselo ani moc sutrov hadzat, ale uvazujem kupit original) a dopredu som si kupil za 300,-, plnia skvele svoj ucel. No a este som si tam dal konstruct, aby som nemal tu karticku lahku. Male a lahke veci stracam :) -
« Re: Prostory v kufru ??
ja mam pod plosinou ulozene: handry, zdvihak,skrutkovac+kluce, lekarnicku, trojuholnik, autovosk, lano ...... Proste vse zakladne. Priamo v kufry som uz ziadne bocne priestory nenasiel. Keby som v kufri nemal zabudnuty karton mineralky, 10kg cukru, skladaciu sedacku, deku tak mam kufor prazdny :) -
« Re: Re: Re: Spotreba
Michal - no vidis, takto to zacina. Casom sa naucis, ako jazdit usporne a pritom nie pomaly :-) Ja trenujem v Prahe, rekord na ceste domov mam 5.5l, normalne to robim okolo 7,2. Zo zaciatku som ale tiez mal skoro 9l.
Miro - stal 653t. 17ky su pekne, ale neprakticke. Jednu som uz cvikol na obrubniku, nova stala 7tis CZK :-( Su tam obute Continental SportContact 2. -
« Re: Re: Spotreba
michal: za moj PP ruku do ohna nedam, ale dla neho mam rekord 5,6l s priem rychl 46km/h a vcera 6l s priem.rych. 50km/h . Vcera som siel neskor 20h . Asi Ta raz budem musiet previezt :)
k tomu dedovi, raz som siel do piestan na 18h stretnutie a vypadol som z BA o 16.30h. No kopa zacu, tak som supol tempomat dialnica , pravy pruh v klube S120 82-90km/h 5.3l. Ale iba tam, nazat 130 a uz tam bolo skoro 8l.
luf: no precital som si zase prispevky a zistil som, ze mame to iste auto len inu farbu a este toho isteho predajcu. Kolko Ta Lux D stal ?Len ma hneva ze som si zabudol priplatit "17", ake ma na tom gumy ?
k tomu mojmu PP, od vcera som spalil 2l a stale ukazu zostatok v nadrzi 59l. Ten PP je velmi informativny a obcas mam pocit ze len na hranie :-(
este par kilometrov a otestujem pruznost a maxima tej "113-115ps"
verzie :)
PS: Michal , nezabudol si vypnut klimu ? -
« Re: Spotreba
Miro: Vcera, ked som isiel z roboty okolo17:10, tak som si vynuloval PP a vydal som sa na cestu: Bajkalska-Panonska (7,9l), potom rovno na pristavny most, odtial do Ivanky a naspat. Spravil som 48 km a spotrebu som spravil 6,6. Ale ta jazda bola tak umorna, ze som skoro skolaboval. Po dialnici som isiel 100-110 a tam potom samozrejme ze je spotreva 5-5,5. Citil som sa ako nejaky stary dedo v klobuku zo silnymi dioptriami. Ale rozhodne ti nemozem uverit ze cestu z bajk. do petrzky spravis za 6l. Vcera ani nebola zapcha na moste a isiel som fakt s lahkou nohou, otacky max. 3200. -
« Re: Re: Re: Tempomat
Samozrejme, ze som to myslel vazne a bud si isty, ze to tak je. Kludne si to vyskusaj. Motor je najucinnejsi pri naplno otvorenej skrtiacej klapke, pri uzavretej nic nezerie => najuspornejsie je tlacit chvilu plny kotol a potom brzdit motorom. Nastastie az do tohto extremu s tempomatom nesli :-) -
« Re: Re: Tempomat
"z hladiska uspory paliva je vyhodnejsie nechat ju tak a ked klesne velmi, pridat az na podlahu "
toto si nemyslel vazne, ze ?Neviem, ale na dialnici s vlasnou nohou urobim lepsiu spotrebu pri ustalenejsie jazde ako nechat rychlost padnut, potom pridat a tak dokola.
Inac akceleracia cez tempomat sa aj mne paci a je celkom slusna. Myslil som ze to bude akcelerovat volnesie, ale toto sa mi paci viac :)
Tempomat moc nepouzivam, ale pri jazde z lyzovacky je to nevyhnutny doplnok :). Moc sa s tym v meste nehram, zabava to. -
« Re: Tempomat
Tempomat je v pohode, pouzivam ho aj na jazdu v meste (60 na 3ku) a bez problemov. To jeho pridavanie/uberanie je koli spotrebe - neoplati sa mierne otvarat skrtiacu klapku, ak rychlost klesa iba pomaly, z hladiska uspory paliva je vyhodnejsie nechat ju tak a ked klesne velmi, pridat az na podlahu :-) Vsetky auta s tempomatom sa takto spravali. Vadi mi iba to, ze ked dam resume (navrat na povodnu rychlost), tak asi 3s pridava iba pozvolne az potom zaberie naplno. -
« Tempomat
ako ste spokojny s tempomatom? Teda co sa tyka plynulosti, uspory paliva atd. Mne osobne sa zda, ze pracuje hodne nepokojne a ma problem sa pekne ustalit. Teda na V. sa to este da s prizmurenim oka, ale na IV. to je ubohe. Neustale pridavanie a uberanie plynu. Podla mna dlho caka, kym zacne pridavat aby udrzal danu rychlost a potom to koriguje razatnejsim pridanim. Nemyslim jazdu v kopcovitom terene ale na rovine.
Len sa pytam ake mate skusenosti, lebo ja som este tempomat nemal moznost vystusat na inom aute.
Michal: uz sa zlepsila Tvoja priemerna ?Vcera vecer jazda domou 6l dnes rano do prace 7,3l. Hold mokro a plnsie. Dva traktory po ceste :-) , to je strasne ze sa tam rano obcas trepu. -
« Re: Vymena oleja
Neviem, ci si spravil dobre. Na toto som sa pytal, lebo pri predchadzajucom aute som to robil aby som mal dobry pocit a IMHO motoru je to tiez prospesne. Ale v servise mi povedali, ze vyrobca toto priamo zakazuje. Vymenu som chcel robit u nic za ich olej, takze ak by to bolo mozne, asi by sa o tych par tisic nenechali priravit. Tak ti teda neviem...
Ad spotreba - tiez som bol na zaciatku nestastny, potom sa auto ukludnilo a uz je to v pohode. V meste mi velmi pomohlo to, co som pisal. Oci na PP s priemernou spotrebou a za 2 tyzdne budes vediet uz automaticky co a ako. Pripadne (ty si z BA?) mozeme niekedy dat spicha, vymenit auta a uvidime, co kto s ktorym dokaze. Ale u mna to tak skoro nepripada v uvahu, v BA som v poslednej dobe iba obcas.