Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« amerika
No ludia, zrovna jazdim Taurusa s 3l 6valcom a automatikou. No teda poviem vam zlaty megan. To je priserne sfusovane auto, a aj s tymi 3 litrami je to lenive az hruza. Jedine co je na slusnej ocakavenj urovni je spotreba. Ale je to pekny kludas a hlavne tichucke. -
"-- skrytý --" 01.07.04 14:42
« prijem radia
S tou zarukou je to pravda ale pokial radio len vyberies pozres a das naspat nikto nezisti ze si s tym nieco robil. Mal som ho uz vybrate a na bokoch su len po 2 kovove spony ktore ho drzia na mieste a standardne napajacie, signalne kable a kabel od antenty. Je to na Michalovi. -
« Re: Prijem radia
michal: s vyberom radia doma bacha. ZARUKA. Chcel som menit a dali najavo, ze do toho nemam rypat. Trochu smiesne , ale nic s tym nenarobime. Ja mam s expresom tiez priblemi a dokonca tam casto pocujem nieco ako morzeovku. S FAN-kom mam menej problemou. Ja som pri Viedni chytal chorvatov :-) -
"-- skrytý --" 01.07.04 11:44
« prijem radia
V Blave jazdim len od Prievozskej po dialnicnom obchvate po Vajnory potom cez Vajnory na Pezinok a zatial som si nevsimol ze by FUNko nejako moc sustalo. Co sa tyka vybratia radia, tak ako pises sluzia na to tie 4 otvory. Staci tam strcit srobovak a mierne zapacit a povytiahnut von. Samozrejme treba mat 2 srobovaky, kedze na uvolnenie jednej strany treba mat srobovaky naraz v obidvoch dierach. -
« Prijem radia
Mam dotaz. Neviem ako ste na tom vy ale moje radio ma uplne mizerny prijem. Jazdim po blave a je uplne jedno ci pocuvam express alebo fun-ko mne to proste stale vselijako "suchoce". Niekedy mi to dost lezie na nervy a prepinam radsej na CD. Napiste niekto aky mate prijem radia v blave.
A inac k tomu radiu som nedostal ziadny pripravok na vyberanie radia. Tam su na bokoch take dierky a nieco tam treba strcit. Chcem sa aspon pozret ci tam nahodou nebude kabel od anteny nejaky zlomeny alebo co. -
« Re: Re: Re: Re: Re: spotreba
asi si necham skontrolovat (len neviem ci si chcem robit zle meno v servise) PP, lebo mam pocit, ze ukazuje asi - 1-1.5% . To je odhad na 5 plnych nadrziach. Alebo je to - 10% :-)
Ako casto brzdis nohou a ako zasto motorom ? To je velmi dolezite vyuzit zotrvacnosti, vtedy sa setri najviac, ked mas 0 spotrebu na useku 300-500m. Tam niekde to bude. Asi mam uz dobre nacvicenu jazdu(no po 6 rokoch sa necudujem ). Trenuj , trenuj a daj potom vediet.
Ty ten navod na radio mas ?
ja mam tmavu modru(nemetalicku), vybava lux dynamic. Mne sa ta nemealicka paci, teraz tam ma aj folie, krasne auticko. Len mi tam takym drobnym pacli reklamu. Este sa mi to nechcelo strhnut.Ale uz sa na to chystam. Aj ked niekto mi vravel, ze to ani nieje vidiet. -
« Re: Re: Re: Re: spotreba
Miro: Tak kamosko ja ti teda neviem, ale 6,2 na tejto trase nespravim ani keby som sa na hlavu postavil. Skusim pre istotu este skontrolovat ako su dofukane gumy a uvidime potom. A aby si vedel, tak dnes zase resetnem PP ked pojdem z roboty a zajtra ti poviem. Inac skusal som tu tvoju fintu ze pri rozbiehani po III supnut V a je to celkom zaujimave, ale len na rovinke.
Ozaj, aku mas farbu a vybavu? -
« udrzania akt. spotreby
ja s tym nemam problem to udrzat. Samozrejme sa bavim o rovinke, ustalenej jazde a hlavne kratkodobo. Nie dlhe kilometre, to by mi z toho siblo. Taktiez je nebezpecne cumakovat len na PP a nie na cestu!!! Viem sa s plynom jemne pohrat. Je to ako so zenou :-) Ano , skace to v rozpeti +/- (napr: 3.5-4.3, toto je len priklad) dake dcl ale nie 3l, to si hodne nadsadil. To musis byt velmi nervozny :-) . Neber to v zlom. Ozaj, vsetkeho vela skodi, takze treba jazdit aj pre pozitok a nie len na spotrebu a PP treba nastavit len na KM :).
Vtedy ale musim byt v aute sam, lebo ostany lietaju ako spinave pradlo a nadavaju mi , ze ako jazdim. Mam ale obcas pocit, ako by mi ustreloval predok a nemam az tak vysoky profil 205/55. Nemal si ten pocit ? Ten zadok sa trochu zlepsil ked som tam supol len 2.0 z 2.4. Ale predok neviem. Mam taky pocit neistoty. Akoby mi stale o par cm utekal a nedrzal stopu. Mozno to je Michelinkama(uvazujem ich menit za P7/P6 alebo ContiSport.....). Hlavne to citim pri ostrejsej zakrute, ked ostrejsie vytocim volat. Makke gumy nebudu, mam tam 2.3.
Ozaj, mas k autoradiu navod na obsluhu ? Ja som hladal, hladal a nenasiel. Teraz neviem ci som ho stratil alebo mi ho nedali. Mne sa zda, ze mi ho nedali. Zo zaciatku som mal s naladenim a tak problem. Teraz uz to zvladam.
Vcera ma napadla este jedna pikoska po prebrati auta. Nasadka na rychlostku mi po asi 2-3 zaradeniach ostala v ruke. Musel som si ju sam narazit a teraz uz drzi ako prilepena. -
« Re: Re: Re: spotreba
Ako zistujes spotrebu pri urcitej rychlosti? Nozne pedal neudrzis v stale rovnakej polohe, tempomat skrtiacou klapkou stale hybe, takze okamzita spotreba skace o 3l hore dolu. Sa vzdy divim tym ludom, co pisu nejake presne cisla.
Ad podtacanie - to vobec neriesim. Jazdim pocitovo a nejaky otackomer ma nezaujima (iba niekedy ked predbieham mrknem, ci mam este dost otacok do obmedzovaca aby som to stihol >:-[] ). Vobec ma netrapi jazdit pri 1500ot, trojka si v klude poradi. Samozrejme ked chcem zrychlit, tak podradim, ale na udrzovanie rychlosti ju bezne pouzivam a aj sa auto celkom dobre na nu rozbieha. Elektronika a variabilne casovanie si da pozor, aby som motor nezlikvidoval. -
« Re: Re: Re: spotreba
Michal: teraz ma tak napadlo, ze ked robis tu istu trasu ako ja, ze si zo mna musis utahovat. Vcera bol plnsi most, takze ziadny plynuly prejazd, zase som PP vynuloval. Na moste som mal trosku cez 9l, ale kym som zisiel z mosta, uz bolo len 7.3 a kym som dosiel domov, uz tam bolo 6.2l. A tom som sa nesnazil. Len som dodrzoval max.70-80 -ku. Sme predsa v meste.
Luf: zda sa mi, ze si pisal, ze pokial sa karta dostane od auta, tak sa neda zamknut. Neviem, ale mne to tusim funguje. Aspon sa tak raz manzelka vymkla :-) alebo to bola zavada :?: -
« spotreba
luf: zase som si nieco tu precital a mam pocit , ze to podtacam. Ako s tou 1.6 Ty jazdis ? No ja som troch zvykly z Felicie. Ked mam rovnomernu jadzu, kludne idem pri 2000 ot. Ale nerozbieham z nich. Ked tak podradim. Niekto pise, ze by to nemalo jazdit pod 2500, ale to si mozu len strielat. Napriklad ked nechcem moc radit , tak III vytiahnem na 3500 a mrsken tam V a uz len odrzujem na rovinke(vypadovkach ) rychlost. Neviem, zda sa mi , ze tych 2000 ot. zvalada dobre III,IV a zda sa mi ze aj V ak z toho nechcem akcelerovat