Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

20.07.04  19:50

« Re: Vikend

Uz som dorazil, ale este mam stale programatorsky cas, ale to sa podda, len neviem ci tu na vikend som, zalezi na rodine.
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.04  19:38

« Vikend

Po dlhom case zase budem travit vikend v Bratislave. Takze ak by ste chceli usporiadat nejaky zraz...
    yyyyy - kedy sa vratis z ameriky?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.04  17:15

« amerika

Siranton> bavime sa o 3litri kde automat radi pri 2000 na 1500 ak to jemne steklis (prisposobenim sa tomu pred tebou). Problem je v tom ze automat je blbec, a pri jemnom pridani podradi, motor sa musi rozhulakat do dvoj az trojnasobnych otacok, a tym vlastne spomalis, takze realne zrychlenie mozes ocakavat len ak tomu ozaj dvihnes mandle a vytocis to na 4-6000, inak nepredbehnes. Proste tomu autu chyba moznost zrychlit bez podradenia vyuzitim momentu motora. Bezne to robim aj ked sa plazim v kolone na 2000 otacok, proste jemne pridam, neni dovod podradovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.04  15:42

« Re: Re: zadne kola

praveze ani moc nie, vidis ze som si to vsimol po 4 mesiacoch :-) Idealne je, ked sa Ti na to pozrie niekto iny. Aj kapota mi dako divne sedi 8-s
    PS: treba si vsimat kazdu vec, nikdy nevies .........
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.04  15:35

« Re: zadne kola

Tyto auto nejako moc studujes ;-) Je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.04  11:34

« zadne kola

dnes som si vsimol jeden detail. Mam pocit, ze zadne kola niesu voci vozovke v 90 uhle. Su dako zosikma, spodkom von asi takto / \ (to je obrazne, nieje to tak vyrazne) . Luf,YYYY u Vas je to tak isto ? Neviem, ale mam pocit, ze by to tak nemalo byt a ze sa rychlo zlikviduje vnutorna strana pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.07.04  08:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: amerika

to ze auto neskor jazdi pianko je sposobene prisposobenim riadiacej jednotky, v mojom pripade aj prisposobenie sa automatiky.
    jazdim pianko, pretoze mam na to chut. neznamena to, ze zajtra to neprepnem do sportoveho rezimu a budem palit gumy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.07.04  23:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: amerika

to matuS:
    Hmm, trochu som stratil prehlad 8-s , ale povodny prispevok od yyyyy obsahoval nieco ako "teda poviem vam zlaty megan." Nejako som predpokladal, ze mysli Megane s manualom...
    ked je motor zabehany, uz nezlenivie
    S tymto celkom nesuhlasim, i ked mi je tazko predstavit si, ze niekto zabehava motor pruznou jazdou a potom stale jazdi v otackach okolo 2000. Znama robi vo firme, kde sa premelie dost aut a ziadne nema svojho majitela od zaciatku po koniec zivotnosti auta. No a jej skusenosti su take, ze po par typkoch jazdiacich "pianko" tie auta aj tak jazdia. Je mi vsak tazko robit presnejsiu statistiku (odkedy a dokedy tie auta mali, po kolkych km a pod), lebo to nie su moje skusenosti a podrobnosti nepoznam, ale po samotnom zabehu motora este nie je jeho dalsie spravanie definitivne urcene.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.07.04  21:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: amerika

siranton, za prve sa bavime o automatoch a tie si radia ako chcu a su naprogramovane tak, aby to motoru neskodilo. Preto maju auta s automatmi vacsiu zivotnost ako s manualmi.
    za druhe, ked je motor zabehany, uz nezlenivie.
    za tretie, nebavime sa o 1.6tkach
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 12.07.04  19:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: amerika

to matuS vs. Mitsi:
    Suhlasim, ze nema zmysel za kazdu cenu drzat 16v motor v 3000+ otackach. Ibaze ak taky motor naucis na styl "pianko, 2 tis. ot." a podobne, tak ten motor bude lenivy, ze sa nebudes stihat cudovat. Ak chces jazdit stylom 2tis. otacok, kup si radsej diesel alebo nejaky benzinovy aspon 2-litrovy 8-ventil.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.04  16:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: amerika

Mitsi, to srandujes nie? Co chces od toho motora pri 40mph limite po rovine a prazdnych cestach? Nie je absolutne ziadny dovod aby isiel cez 2000. Mimochodom, v navode sa jasne pise, ze ak CHCES jazdit dynamicky a DOKONCA aj brzdit motorom, tak mas na to pozit specialny program. Tie motory v tychto autach a tu, nedavaju NIKDY svoj plny vykon tu sa jazdi jednoznacne pri nizkych pohodovych otackach. Pri rychlosti rozjazdu ake tu ti ludia pouzivaju ten automat ani cez 2000 nikdy nepusti, dojdes do 2000 a preradi. Ja som ale hovoril o niecom uplne inom, mna trapi ze v tom stave pri jemnom pridani namiesto zrychlenie zacne radit, cim tu rychlost este viac stratim. Proste ja by som volil aby podradoval az ked mu viac dviham mandle, cize aby som mohol vyuzit viac momentu ktory ten motor pri 3 litroch ma dost, to je o com hovorim.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.04  14:44

« Re: Re: ziadna porucha cirkulacie vzduchu

predstavoval som si cislo ako uvadzas Ty . 140- cca 8l a nie 9l a viac.tak ukazoval PP. Dufam sa to casom(po 10 tkm) este zlepsi, lebo budem jazdit nie na tempomat, ale omedzovac do 120 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.04  14:01

« Re: ziadna porucha cirkulacie vzduchu

Mas nejake hrozitansky vysoke spotreby. Pri 120 na tempomat som BA-Praha spravil so spotrebou 6,7, pri 130 za 7,2. Dnes v noci som siel cca. 50km 140 na tempomat, ale dialnica z Brna do Prahy je samy kopec, takze s istotou to nemozem tvrdit, a vychadzala mi spotreba okolo 8l. BTW 190 mi to auto spravi hocikedy... Este musis zabehavat, ja mam najazdene 14tis ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.07.04  22:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: amerika

mitsi, tak vazne by som to zasa nebral.
    teraz jazdim s ocinovou c5tkou (3l) a mam take obdobie ze v aute vobec nemam chut na blaznenie, takze len relaxacna jazda (zmiesanu spotrebu mam 10l - troska z toho nechapem) a ten automat preraduje pri 1300ot a vobec mu to asi nevadi... samozrejme pri akceleracii podraduje, ale na rovine zrejme naozaj nema zmysel, aby som rucne podradoval len kvoli tomu ze mam lahku nohu....tieto velkoobjemove motory (ok 3 liter este nieje velkoobjemovy,ale na pomery strednej europy ano :-) ), a specialne americke su stavane na nizke otacky, takze nevidim problem. to nieje yaris 1000ccm ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.04  19:43

« ziadna porucha cirkulacie vzduchu

som cez 6000 km a stale ziadna nova porucha. Vzduch na nohy ide aj z lava a aj z prava. Inac na 1.6 slusne zere pri rychlostiach nad 130km/h. skusal som asi 5 min. useky jazdy(tempomat) a zistil som nasledujuce cila(cakal som trosku menej) :
    120- +-7l -o.k
    130- 8-8,5l -o.k
    140- 9,2-9,7l -trosku dost
    160- 11,5-12l -toto prekvapilo
    Inac som vacsinou siel mimo dialnic a toto som skusal len na useku BA-Kuty. Celkom na 1100km 67l. Ten rychl. priemer strasnych 65km/h. Vybral som si trosku horsiu trasu tam a v noci sa mi moc nahanat nechcelo :-). Taktiez som drobatko v noci bludil >:-[]
    Testol som aj max, ale dostal som sa po 188km/h, podla mna celkom svizne a tu akoby useklo. aktualku ukazovalo 18.9l. To som nemal nohu na podlahe, lebo na to pretlacanie uz vobec nereagovalo. Tak som sa na to vykaslal. Do tych 140 stale tiche auticko. Inac som si zvykol casto potiahnut II do 6000 ot. III do 5500 ot. a potom rovno V. Malo co ma predbelo. Celkom sa mi to zdalo zive. Dobre sa s tym aj predbieha. Zacinam byt s tym vykonom celkom spokojny, ked sa to toci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.04  17:37

« Re: Re: Re: Re: Re: amerika

"Teraz je tam normalny ktory preradi aj pri jemnom pridani, a "city" program co nepusti otacky pod 2000 aby sa s tym dalo brzdit a lahko pridavat. Chcel by som jeho opak, cize taky co to nikdy nepusti nad 2000, aj s plynam na zemi."
    - Vyjadřuješ-li takto opravdu své tužby (jen doufám, že tak nekonáš v praxi - to bych tedy po Tobě žádné auto/motor rozhodně nechtěl!), tak si kup náklaďák: točí max. 2000 ot./min., točáku má na rozdávání, mnohastupňový automat řadí tak, že to ani nepoznáš...
    PS: U "normálního motoru" je cokoli pod 2000 ot./min. ZVÝŠENÝ VOLNOBĚH!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.04  22:38

« Re: Re: Re: Re: amerika

nie, proste mi chyba moznost vyuzitia plneho momentu pri nizkych otackach. A tak to niekedy proste robim. Jednoducho reakcia na stlacenie plynu je spomalenie vdaka preradeniu. Chcelo by to nejaky "high torque" program ktory by podradil az naozaj ked to stlacim na podlahu. Teraz je tam normalny ktory preradi aj pri jemnom pridani, a "city" program co nepusti otacky pod 2000 aby sa s tym dalo brzdit a lahko pridavat. Chcel by som jeho opak, cize taky co to nikdy nepusti nad 2000, aj s plynam na zemi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.04  09:14

« Re: Re: Re: amerika

No a jak by sis to představoval? Že bude zrychlovat z 1500 ot./min. jak o život? Ty snad s manuálem taky chceš po motoru, aby z těchhle otáček mohutně zrychloval bez podřazení?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.04  20:19

« Bez nadpisu

Zistil som jednu zaujimavost, resp zavadu. Pri nastavenej polohe fukania vzduchu len na okno fuka vzduch aj na nohy na vodicovej strane, na spolujazdcovej nie. To iste je ak nastavim fukanie len do kabiny, na vodicovej strane fuka aj na nohy, na spolujazdcovej nie. Predpokladam ze to je zavada mojho kusu ale pre istotu ako to funguje vam? :?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.04  20:26

« Re: Re: amerika

no ze bude tahat aspon ako ta normalna dvojlitrova kola, najviac je chore to, ze normalne sa len jemne drzi plyn a motor toci tak 1500, ale ked pritlacim, tak on * zacne robit kikdoun a namiesto odpichu auto spomaluje ... no proste amici, vsetko naopak :mrgreen:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…