Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  08:05

« Re: Re: Re: Re: Octavia I x Megane II

luf, mas tazku nohu, no neviem ako Ti moze teraz ta 1.6 zrat len 7.1l, ked Ti Tdi scuclo 7.5l :-) Musel si ju pekne nahanat. Inac ja by som tu octavku zase proti Meganovi tak cierne nevidel. Ale v Tvojom pripade by som zase tiez bral Megana, vychytil si super akciu. Niekto ma hold stasticko :roll: . Je to sice traktor, ale na druhej strane pekne potiahne a zatah az tak moc udajne neupada. Ja som mal co docinenia iba s 66 kw verziou.
    matuS: ja som uviedol cenu za combika vo vybave elegans. To je zrovnatelne s Lux dymamic u Megana. Aj megan v case ked kupoval luf sa dal zohnat asi aj za 520t s 1.6 a klimou. Ber to ale tak, ze Megan II je niekde inde ako stara Octavka. Motor, podvozok. Neskor zistime ako to bude so spolahlivostou. Jedine tak nova by mohla........ .Ale argumenty o znamom servisakovi v Skode tiez zavazia. Len aby neodisiel ako moj z Renaultu :'-( . Uz aby si otvoril vlastny servis :)
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  18:07

« Re: Re: Re: Octavia I x Megane II

Ad Octavia - sialene hupavy podvozok vs. sialene tvrde sedacky, nikomu inemu okrem mna to nevadi? Po kazdej ceste som bol rad, ze uz skoncila :-( . Vsetko v interieri sice bolo masivne, pevne a tuhe, ale pocitovo tie packy, pedaly, tlacitka a tocitka boli ako z nejakej dodavky (mozno vydrzia 10 rokov intenzivneho pouzivania, ale komfortne rozhodne niesu) A motor 1.9TDI je strasny traktor, ktory mne zral 7,5l. Asi s nim neviem jazdit, ale nechcem sa to ani ucit >:D IMHO Octaviu by som kupil, keby som mal stavebnu firmu a chcel s nou chodit na kontroly po stavbach a sem tam aj doviezt nejake to vrecko cementu. Ale ako pozieraca kilometrov alebo reprezentativne auto - poobzeral by som sa radsej niekde inde. Tolko moje skusensoti po asi 2000km s Oktaviou 1.9TDI 81kW vo vybave SLX.
    BTW Megana mam o 100tis lacnejsie ako Octaviu v rovnakej vybave.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.07.04  17:04

« Re: Re: Re: Octavia I x Megane II

1.6tka 75kw sa da za 490, s klimou tiez, je to akcny model drive + tie vyhody.
    kolega teraz vyberal auto za cca 500tis, ja mu radim almeru sedan ale vzhladom na tuto poslednu ponuku skodovky chapem ze zoberie asi to. navyse ked ma kamarata servisaka skodoviek.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.04  16:57

« Re: Re: Octavia I x Megane II

o bezchybnosti octaviek nic neviem, ale u huciacich loziska na naprave ano a podla mechanika SKODA je toho dost, vrzgajuci interier..... . Inac teraz je u nas akcia -80t. Keby to bolo skor mozno by som aj ja asi zobral 1.6 75KW za 600.000,- . Tazko povedat. Ale ked mna Renault zaujal.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.07.04  16:42

« Re: Re: Octavia I x Megane II

66kw tdi s klimou a nejakou vybavou sa da teraz zohnat aj za 500tis SK
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 26.07.04  16:35

« Re: Octavia I x Megane II

No vidis, ja se rozhodoval podobne a sahl jsem po Octavii... Argumenty?? Mam TDi (66KW) ten motor je nesmrtelnej... U Renaulta je jeste podle me brzy soudit, takze?? Dal Skodovka dava velice zajimavy slevy, u Renaultu se o nicem takovem nezminili... Neni problem sehnat Octavii v Eleganci v dieselu(klima, tempomat,v el., vyhr. sedacky, dalkovy central, elektrony...) pod 500tis... Octavie jsou zatracene bezproblemovy, Renault??. A v neposledni rade Octavii jednou prodam, za mnohem vyssi cenu nez Megana. Co hovorilo proti Octavii bylo, ze nemam kombi(ale je to hatchback a ma veeelikej kufr, u Renaultu nyni nelze), motor ma drazsi povinne ruceni a mensi vykon, nez Renault. Riziko pri kradezi (vetsinou stoji doma na zahrade). Ja zvolil jistotu...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.04  14:44

« Re: Oprava

napisal si to spravne"vozili" :)
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  14:17

« Oprava

slovenskym kamaradum to je asi jedno, ale jinak sorry za tu prasarnu
    kamiony vozily !!! :?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.04  14:05

« Re: Octavia I x Megane II

no ja som si mimo ineho vzsimol, ze dostelovanie kapoty, dveri a ineho moc nesedi. Akoby si nedali tu namahu. Na kapote som to vydel aj u inych. Neviem cim to je. Azda tie plasty nemaju radi teplo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.04  14:01

« Re: Test presnosti PP

tak zopar udajov pridam aj ja:
    PP
    380,8l na 5784km= 6,584l/100km
    real
    384,5l na 5784km= 6,648l/100km + 0.5%= 6.681l/100km
    moja odchylka meriania vzdialenosti je :
    100km real a podla PP 100,5km.
    u mna je to tym, ze mam "16" a tie su po obvode mensie ako "15" a u Lufa to zase robia "17". Takze ja by som povedal, ze km tie PP ukazuju hooooodne presne.
    Benzinka ma povolene 2% ? No viem asi akym sposobom 8-s Urcite nacapujem o 2% menej ako viac.
    Tachometer mi premeriava o 4 km/h. Napr
    2000 ot/V ukazuje 68km/h
    3000 ot/V ukazuje 100km/h a sedi mi to zhruba aj pri merani so stopkami podla dial. kilometrov
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  13:49

« Tast presnosti PP

Pocas poslednych ~5tis km som testoval presnost PP. Za celu tuto dobu som PP nenuloval, jeho konecne hodnoty mozem provnat s hodnotami, ktore som vypocital za 8 tankovani, ktore som za tu dobu absolvoval. Vysledky su:
    PP ukazal spotrebovanych 338,2l benzinu, podla tankovani som spotreboval 341,06l. Odchylka PP je 1%.
    Vypocitana priemerna spotreba je 7,14l, PP ukazal 7,0. Podla mojich "vyskumov" PP nezaokruhluje priemernu spotrebu, ale urezava stotinu. A preto spotreba 7,08 (vypocitana priemerna spotreba zo spaleneho benzinu podla PP) je zobrazena ako 7,0. Odchylka PP je 1-2% podla zaokruhlenia.
    Zmeral som aj prejdenu vzdialenost podla kilometrovnikov na dialnici. Po prejdeni 100km PP ukazoval 99,6km, po prejdeni 190km ukazoval 189,2km. Takato mala odchylka je takmer neuveritelna :shock:
    Vzhladom na to, ze povolena odchylka na nasich benzinkach je 2%, presnot PP povazujem za vynikajucu a odchylky skutocnych od ukazanych hodnot mozeme prehlasit za odchylky vzniknute metodou merania :D
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  11:31

« Zajimavost

Taky jsem byl ve Francii. Samozrejme jsem koukal na slozeni aut, co tam jezdi po silnicich. Megane nejprodavanejsi auto Evropy, tak jsem si rikal ve Francii jich bude. Ale jake bylo prekvapeni. Uplne nejvic Meganu tam jezdilo v provedeni Scenic - nekolikanasobne vic nez kombiku!
    A taky potvrzuju, ze Grandtour se asi fakt vyrabi ve Spanelsku, protoze tam na jihu jsem videl spanelsky kamiony co vozili novy Grandtoury.
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  11:17

« Octavia I x Megane II

Na Octavii jsem taky koukal, ale uz to jsou vcerejsi noviny. Par argumentu:
    Octavia:vybehovy typ.
    Je okoukana, je jich na kazdem rohu plno.
    Kdyz das do Octavie takovou vybavu, ktera se alespon priblizi Meganu tak neni ani cenove o tolik zajimava.
    Z venku je porad docela hezka, uvnitr nuda.
    Vzadu sezeni - tragedie.
    Chtel jsem diesel, no a dCi je opravdu tissi nez TDI.
    Bezpecnostni vybava - Megane je jasne lepsi
    A taky nezapomen na oblibu u zlodeju, Octavia je jedno z nejkradenejsich aut !
    Mam Grandoutr Confort Dynamique 1.5dCi 100k, necele 3 mesice, 17000km a nemuzu si ho vynachvalit. Novy motor jezdil tak za 5,5-5,3, ted uz jezdim pod 5l/100. Tachometrovych skoro 200 se z toho da vymacknout, takze realne to i 180 jede. Pocitove asi jako 1.9TDI PDv 4x4 Octavii Combi. ale o dost tissi a nizsi spotreba.Par tisic km jsem najezdil i s 1.6benzin Meganem, tenhle diesel jede lip. Ale musi se zaplatit vyssim najezdem.
    Ale par musek muzu stejne vytknout:
    obcas se ze dveri ridice ozve lupavka (takovej divnej zvuk, jako kdyby se dvere kroutili) Ale jinak je interier bez pazvuku a v pohode.
    Dalsi: zadni sterac si obcas dela co chce, nemam zatim cas jit do servisu, ale bude to nejaka blbost. Tot asi vse.
    Octavii jedine, kdybych touzil nutne po 4x4. Znate jiny argument ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.04  10:32

« Re: Megane Grandtour / Skoda Octavia kombi

ake su Tvoje priority a ocakavania ? Ja som sa tiez rozhodoval, ale stara Octavia ma nechytila.
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  09:12

« Megane Grandtour / Skoda Octavia kombi

Zdravim vsechny Renault maniaky,
    Planuju koupi kombiku nizsi stredni tridy. Rozhoduji se mezi Grandtour 1.6 a Octavii. Zajimal by me vas nazor, jake jsou pro a proti? Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.04  23:27

« Re: Re: 1.6 netociva ?

Zavolam ti, kedy budem moct. Posli mi SMS (k netu sa dostanem zase az v pondelok) od kolkej tam byvas, skusim prist skorej ako pred deviatou.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.04  16:57

« Re: Re: Re: 1.6 netociva ?

takze ako som myslel, bude v Sali. Nestiham
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.04  13:16

« Re: Re: 1.6 netociva ?

tak v sobotu pred 21:00 na letisku?
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.04  13:13

« Re: 1.6 netociva ?

Celkom cierna este nie >:D
    No dobre, pokusim sa nejako sa vymotat skorej, ale to viete, kym okupam obe deti a dam ich spat, to chvilku potrva. A to nehovorim este o tom, ze ten starsi ma urcite odbije tym, ze neni tma, ze este nemusi ist spat >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.04  10:07

« zrarz

ked robis modely, mozno by som potreboval na auto dake kridelka, nech to lepsie vypada ;-) a je tam niekde :-) pivo
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…