Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.04  07:30

« Bez nadpisu

V Renaultu mi řekli, že to nejde, prý jsem si měl objednat jazykovou verzi před sestavením vozu. Jsou to trubci, vědí prd.... A kuřácké doplňky mi taky nenabídli, až jsem se ptal po popelníku, řekli mi že pozdě.....
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.04  21:30

« Jazyk PP

Nemcina, Anglictina, Francuzstina, Portugalcina, Spaniecina atd. Staci si len vybrat, aky chces :-) Trva to cele asi 2 minuty na diagnostike.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.04  20:31

« Jazyk PP

Dá se změnit nastavení jazyka PP?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.04  16:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat vs uspora

kto ti povedal ze ventily maju byt zavrete? :-O
    niektory ventil je otvoreny, niektory zavrety.
    ked natecia voda do valca, treba vyliat olej a poriadne preplachnut motor. lacne to nieje.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  16:18

« Re: Re: Re: Re: Tempomat vs uspora

matuS - vysvetli mi, co sa moze stat? Voda sa dostane maximalne ku valcu, dalej uz asi nie, ventily by mali byt zatvorene. Ale aj keby sa dostala do valca, po vysuseni ta motorka musela fungovat dalej, nie? Na Rallye Paris-Dakar som videl, ako chlapik vytahoval motorku z bahna, potom s nou isiel do vody, tam prakrat pretocil motor (aby vyplachol to bahno?), vyliezol von a po case tu motorku nastartoval a isiel na nej dalej :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  15:50

nuz ked uz si myslis, ze sa nic nestane, pride krpec a je po stastnom tatkovom usmeve :-) . Nuz ale zabit ho nemozes, ked to ma tak do 5 rokov ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.08.04  15:40

v AU jednemu tipkovi pri umyvani motorky strcil synator hadicu do vyfuku a pustil vodu...
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  15:31

« Re: Re: Re: Tempomat vs uspora

To ma rad asi kazdy motor. V nedelu mi synator zlomil drziak roletky na okne :'-( , bol som taky nastvany, ze som nedokazal jazdit svojim klasickym umiernenym tempom. Manzelka mi nadavala, ze kde tak letim, ale nedokazal som ist pomalsie. Do dedin a pri dobiehani aut som ale doplachtoval (brzdenie motorom alebo iba na neutral) a spotreba vysla 6,9. Na to, ze som to tocil a mackal plyn stale na podlahu, tak je to velmi slusne. Chapem, preco som mal s Cliom taku nizku spotrebu aj pri takych rychlych jazdach -> lahke auto sa rychlo rozbehlo a potom som uz iba udrzoval 130 s miernym zmacknutim plynu.
    BTW roletka stoji 3000CZK >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  14:01

sak ja Vam ukazem ked sa vratim z dovolenky, ake rekordy s tym mojim narobim. Uvidrime ;-) Este stale neviem, kde na pobrezi skonic. Je vela alternativ. Baska, Crikvenica,Pakostane, Primosten a cela makarska az po Gradac. Asi zacne v Baske a ked sa nebude lubit, cez noc sa dopravim nizsie a uvidi sa a ked sa stale nebude lubit pojdem zase nizsie :-) Ale maximalne po Dubrovnik. Inac to co pocit od strechy bude asi uvolneny kablik k osvetleniu. Staci pritlacit a je ticho. Ani to teraz nedam robit, ale az po dovolenke. Nechcem sa rozculovat :-) Tusim necham aj dotiahnut priklop laktovej operky. To by hadam mohlo byt vsetko. Som zvedavy, kolko im ta strecha zaberie casu. Ten zvuk ma bez pustene radia vytaca.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  12:13

« Re: Re: Tempomat vs uspora

Luf, v piatok mi to este nedalo, a dva krat som presiel taky maly okruh ako sme jazdili spolu, len som to natiahol az do Stupavy (okreskou), potom po ty klukatych k WV, potom tym strmym kopcekom zase k nam. Udrzal som primernu rychlost presne 70. Raz som siel kludnym sposobom viac menej konstantnou rychlostou, to som mal spotrebu 5,1 a potom som sa snazil rozbeh na plny plyn okolo 2000 otacok a dobeh bez brzdenia ... bola to nuda pri dobehu, lebo na motor to spravi pri tych 70 priemernych len pink a potom dldhe plachtenie, spotrebou sa dostal na 4,7 (vsetko s klimou v jednej osobe). Takze to je odpoved na to prekvapenie precom som mal v Kremnici taku nizku spotrebu, on ma proste rad plyn na zemi pri 2000, tam je doma, a zaroven odpoved ci tempomat nieco uspori.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.04  12:00

« Re: Tempomat vs uspora

Mne to zerie pri 150 na tempomat 9,5l. Overene na dialnici Brno-Blava, od hranic az do Blavy stale 150 na tempomate, priemerna rychlost 144,9km/h, spotreba 9,5l.
    Vzapati na okreskach s plnym autom spotreba 6.7l pri priemernej rychosti 77km/h. IMHO spotreby v pohode :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.04  15:23

« Bez nadpisu

Tak jsem se dočkal!
    Čekací doba: TŘI MĚSÍCE A DVACET DNÍ!!!!!
    Grandtour 1,5 dCi 80k, Comfort Expression + aut. klima, metalíza, CD.
    Na začátek musím předeslat, že jezdím ročně 40 000 km a NEJSEM závodník! >:-[]
    První dojem je vynikající, motor sice "klepe" jako správný diesel, ale v kabině není po zahřátí slyšet. I venkovní posleh je podstatně kultivovanější než např. u Škody TDi.
    Mám najeto pouze 2 500 km, takže zatím jen testuji schopnosti vozu.
    Spotřeba při jízdě na dálnici Lipník - Praha, 4 osoby, místy klima - průměr 5,3 při rychlosti 130 - 140 km/hod. (max. 3 000 otáček)
    Když jsem se pokoušel o moc decentní jízdu - mimo město, do 90 km/hod, bez rychlé akcelerace, sám, délka 130 km po okreskách - průměr 3,9 l/100 km. Ale to bylo zoufalství! Snad pro starší ženu....
    Při výběru jsem se rozhodoval ještě mezi Octavií - staré verzi v liftu. Vyšla by mě v podstatně horší výbavě s 1,9 TDi o 20 000,- levněji (pozor - objednával jsem v březnu - akce Škody se teprve rozbíhávaly a v Renaultu jsem dostal 10% slevu a 14 000,- jako bonus)
    Tady bylo rozhodování jednoduché - proč si brát auto vyvinuté před "X" léty, když můžu mít něco technologicky podstatně novějšího?
    Dotaz: "Proč sis nekoupil české auto?", mě přiváděla k šílenství. A argument, že při prodeji se bude lépe prodávat škodovka je taky k pousmání. Já kupuji auto tak na 5 let a kdo ví, co bude v té době?
    Porovnávat starou Oktávii s novým Meganem je blbost. Musíte porovnávat novou škodovku - a v KOMBI!!! Potom by to porovnání mělo smysl a myslím si že by lépe (hlavně co se výbavy týče) vyšel Megan.
    Potěšila mě i chvála kamaráda, který dva roky sedlá Oktávku s nejslabším TDi. Když si auto prohlížel a projížděl, tak chrochtal a nadával mi do sviní, že mám co on ne....
    Dokonce se mi podařilo zblbnou kolegu, který nastartoval už teplý motor zavřený ve voze a projel se. První vytočení na 3 500 ot - a říká: "Dobře táhne, to je 1,6? Když jsem řekl 1,5, tak se ptá - Renault dělá 1,5 v benzínu? To člověka zahřeje u srdce! (On sám jezní v Mondeu 1,8 )
    Nakonec - výběr vozu je věc komplikovaná a hrají v ní roli i emoce. Škoda mne nechala chladného, recenze v tisku mi spíše přivodily odpor ke koncernu VW. Všichni hrají Škodě do noty...:?:
    Přeji krásný zbytek práznin!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  21:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tempomat vs uspora

>mne to zere do 7l aj pri 150 do kopca<
    No tak na benzin toto tiez moc nevyzera, mozno este ten dizel, aj to len do takeho vyzehleneho kopca :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  13:46

« nieco na reklamaciu ?

Teraz som si vspomenul, vsera som pocul celu cestu od strechy zvuk rozsypanej ryze. Dnes sa na to zameram. Mozno to bol zvuk zo zadu, ale mam som pocit, akoby to slo spod calunenia strechy.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  13:38

tat , tak, mne to zere do 7l aj pri 150 do kopca. Proste ta 1.6 od Renaultu jo bomba. Aj ked som na aktualke videl ja okolo 30l/100km :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  13:25

Lucky, nejde o to za kolko jazdis, ale presne ako Miro pise, kolko ti to zere. ... ak rozumies co tym myslim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 30.07.04  13:19

to Miro: Precti si starsi prispevky, kde popisuju za kolik jezdim... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  13:06

« Re: Re: Tempomat vs uspora

10.1 ? tak to Ti cere trosku vela nie, ako dobre ze som tal hladny dizlacik nebral
  • « 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 30.07.04  11:41

« Re: Tempomat vs uspora

Tak to ja na okamzitou spotrebu nekoukam, jen jednou me zajimalo kolik to bude na D1 pri jizde na tempomat rychlosti 150km/h do dlouheho kopce. A dostal jsem se na 10.1... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.04  11:33

« Tempomat vs uspora

tak toto zalezi od vodica. Na idealnej rovinke, na dialnici bez narazoveho vetra asi usetri, ale v trosku kopcovitom terene, cesty mimo obce a ine , kde treba pridavat a uberat vyhram u mojho tempomatu ja :-) . Ale to zalezi od stylu jazdy. Treba porovnovat spotrebu pri rovnakej priemernej rychlosti na danom useku. Ja som u seba postrehol, ze ked sa hram so spotrebou, obcas klesnem na stresnu rychlost ;-) .Takze ak chcem ist svizne nepozeram na PP. Ale pri ustalenej rychlosti je to dobry pomocnik. Pretoze niekedy ukazuje napr 7l pri 120, potom trosku uberem na trebasr 6.6l a auto stale ide 120 a staci mu to. Proste pri ustalenej rychlosti si hladam tu najlacnejsiu polohu pedalu :-) . Neda sa to ale dlho. Tak jedine BA-Senec. Potom to je odrhovacka
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…