Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

23.08.04  16:02

« Re: Uz som spat

>obmedzovac som s tou 1.6 este nezazil, odpadne prv, ako sa k nemu vobec dostane. 1.4 sa tocila akoby jej nemal byt ani koniec a zrazu BUM! - obmedzovac. <
    toto bol asi ten rozhodujuci dovod preco som tu 1.6 nekupil, zdalo sa mi to take "tuhe" v tych vysokych otakcach, ako by tocil ale netahal, na tu 1.4 to proste nema, to bol fakt podareny motor. A to si uvedom ze to je od tej starsej 1.6tky o poznanie lepsie, ta koncila uz pri 5500.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.04  15:44

« Uz som spat

yyyyy - neprehanaj, 1.6 sa ta drzala statocne a z plnych sil, bohuzial fakt na ten diesel nemala. Pri maximalnom zrychleni si mal vyhodu v tom, ze ja som nepochopil o co pojde a preradil som na dvojku pri asi 2500ot, tam si ziskal velky naskok. Najviac ma ale znicilo to pruzne zrychlenie na dvojku do kopca (to posledne), taky hrozny debakel som necakal >:-[] BTW obmedzovac som s tou 1.6 este nezazil, odpadne prv, ako sa k nemu vobec dostane. 1.4 sa tocila akoby jej nemal byt ani koniec a zrazu BUM! - obmedzovac.
    Miro - ad spotreby - dnes v noci cesta Nitra-Blava za 7,4l pri priemerke 125km/h (130 na tempomat); Brno-Praha (opat 130 na tempomat) a priemerna spotreba 7,4l pri rychlosti 124km/h. Neviem, cim to u teba moze byt. BTW pravidelne dosahujem spotrebu 6,1l pri priemernej rychlosti cca. 80km/h, pomalsie uz nedokazem jazdit. Vypozoroval som, ze na tempomat je spotreba vyssia, lebo on to tlaci do kopca aj za cenu plneho plynu - napriek tomu ho vyuzivam pri kazdej moznej prilezitosti.
    Ad jazdne vlastnosti - poznam iba tie zakruty na Pristavnom moste, smerom k EU som bezne s Cliom jazdieval 80 a este aj kluckoval medzi pruhmi. Mladost = pochabost. Opacnym smerom som raz skusal ten zjazd na Bajkalsku pri 110, viacej som sa bal. Raz ma nahanala pri Seredi na tej dialnici Felicia pri cca 160km/h - vo vela zakrutach su na ceste hupaky, na kazdom ta felda odskocila o 1 meter von zo zakruty, Clio islo stale svoju stopu; IMHO felda je na tom ovela horsie. Megane je podstatne kludnejsi a necha si dovolit ovela viacej. Az tak vela, ze sa bojim vyskusat kolko. Asi mas nieco v neporiadku, na tvojom mieste by som obetoval 500SKK za geometriu a 200SKK za test tlmicov a ak bude nieco spatne, tak urobil velke bubu v servise a pohnal to aj niekde vyssie. Nech sa naucia sluzit nam >:-[] BTW ked pustim volant, tak auto ide zhruba rovno, raz sa mi zda, ze taha doprava, inokedy ze dolava, ale ked si dam tu pracu a vyrovnam ho presne do priameho smeru, tak z neho neuhne.
    Ad voda - v prietrzi mracien som isiel 50km/h, lebo nebolo na vacsiu vzdialenost bezpecne vidiet. Na ceste bolo 3-5cm vody a nebol ziaden problem. Pneu Conti SportContact2 205/50R17. Podla mna 205 su tak akurat, na zimu idem ale urcite na 195. Skus si z prednych odpustit na 2,2 ci sa to nezlepsi, tusim, ze tolko je doporucovane hustenie.
    A este k maximalke - skusal som ju dnes v noci. Motor je zabehnuty, uz urobi 200km/h. Ale je to hrozne lenive, nad 180 sa uz nic moc nedeje a dockat sa 200... IMHO nepouzitelna cestovna rychlost, na taketo rychlosti treba ~200PS (napr. Nissan Maxima, tam sa dalo pri 180 este pridat). Ked ju dosiahne, udrzi ju aj do mierneho stupania. Okamzita spotreba 18.9l, viacej PP neukazal a obcasne mierne klesla, takze predpokladam, ze skrtiaca klapka bola stale naplno otvorena >:D Musim pochvalit brzdy, pri tejto rychlosti sa da velmi dobre brzdit a auto je stale stabilne a dokaze menit smer (bohuzial som si vyskusal aj skoro-krizove brzdenie, nakladaci maju zrkadla velke ako A4, ale vobec sa do nich nepozeraju)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.04  07:52

« Re: Re: Re: tahanie do strany

tusim som to skonplikoval. Zle som sa vyjadril. Myslel som , ze ci nemoze byt zle nastaveny stred riadenia. Ale vlastne nemoze, kedze to vie za mojej pomoci ist rovno.Ja dam vse do roviny,teda smer jazdy a aj volant. Vse je o.k kym ho nepustim. Proste ked bude krasna rovina, rovna nenaklonena vozovka, zacne auto tahat do lava. To je este umocnene ked je naklonena aj vozovka. To zakruty mozem brat bez drzania volantu( obrazne :-) ). No a robi to od noveho auta . To som asi po 500km vymenil zadnu s prednou a moc to nepomohlo. Tlaky mam na napravach rovnake. Teda v predu 2.3, v zadu 2.0.Inac, ked sme pri naklone vozoviek. Ked je lavotociva zakruta, toci auto samo( v pripade, ze je klopena) ale pri pravotocivej, mu musim pomoct. Snazisa si tocit do prava, ale nestaci to, proste do lava to vytoci samo viac. V servise som to cele vyopisoval, spravili geometriu a bolo. Asi sa poponahlam so zimnymi , nech to mozem vyskusat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.04  19:31

« Re: Re: Re: Re: tahanie do strany

Miro, vypůjč si kola od kamaráda s Renaultem (nemusí být Megan) kvůli stejné rozteči šroubů. Není nutné pro tuto zkoušku, aby odpovídala nosnost ani rychlostní index. Projeď 1 km běžnou jízdou a uvidíš. Kdysi jsem to udělal u Fiata, když si s tím nevěděl rady servis a neustále dělali geometrii. Sice jsem u servisu ničeho nedosáhl, ale mohl jsem konstatovat, že je závada v pneu a došel k poznání, že je nejvyšší čas změnit servis.
    Napřed si však musíš být naprosto jist tím, co píše Mitsi. Poznáš to tak, že když pustíš na rovině volant, tak auto nesmí nikam začít zatáčet, byť je příčka volantu nakřivo. Předpokládám, že máš všechny gumy absolutně stejně ojeté a hlavně všechny stejné a na jedné nápravě stejně nahuštěné. Když se opotřebí vlivem špatné geometrie jedna z předních gum např. po vnějším obvodě, tak už s tím nic nenaděláš a táhne to nastranu. Jsou-li pneu málo jeté, je možné je vyměnit za zadní. Tam to tolik není poznat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.04  18:28

« Re: Re: Re: Re: Re: tahanie do strany

Tak si prosím napřed ujasni, zda máš pouze nakřivo příčku volantu, nebo to opravdu táhne ke straně. V tom je totiž dost podstatný rozdíl!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.04  13:42

« Re: Re: Re: Re: tahanie do strany

a neda sa napr. nastavovat stred volantu ? No neviem, ale ako by sa mi ustalil v polohe trosku vlavo. Tlapem, lebo fakt neviem ako to funguje, ale nemoze to byt riadenim, posilovacom, alebo ???
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.04  13:38

« Re: Re: Re: tahanie do strany

no ja si myslim tiez ze to robia gumy, ale tie boli v cene auta a tak ako celok by to malo fungovat. Jedine , keby som im vedel dokazat, ze ine ako tie Premacy to nerobia a nech laskavo vymenia gumy za inu znacku. Ale investuj len tak 4x5000,- ked tieto gumy su nove. No vazne neviem. Inac je to od novoty a zo zaciatku som myslel, ze ta lava strana je naopak, ale ono Premacy ma vsetky gumy podla mna prave :-) .
    centsm: ani neviem, ma uz 9 tkm a spotreba skoro ta ista, hlavne nad 130km/h. O mna tu spotrebu robi zvlastny styl jazdy ECO.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.04  13:24

« Re: Re: tahanie do strany

ano ano, skusit ine gumy, tiez sa mi to stalo, da sa to poznat ze sa to pomaly ale iste zhorsuje. Geometria vtedy nepomohla, dokonca uz chceli aj menit capy a ramena :-) ... tobolo niektore z dejv, tusim Espero alebo Leganza, neviem, ale od vtedy pri prezuvani prehadzujem ak sa to da.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.04  13:19

« Miro

Už máž Megana pořádně zajetého? Soudě podle tvojí spotřeby má nyní nejlepší léta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.04  13:14

« Re: tahanie do strany

Miro: Moje letošní zkušenost s Meganem I. Táhl hodně doprava, nepomohla geometrie, ani kontrola pneu s přehození levé strany za pravou, ani výměna jednoho volnějšího čepu. Až přechod na letní nové pneu všechno vyřešil. Už dříve s jinými vozy mám tuto zkušenost. Pokud je dobře udělaná geometrie, pak jedině pneu. Na gumách přitom nemusí být nic poznat. Dokonce na starém Favoritu -tuším Matadorky- při rychlosti nad 110 "tloukly" tak, že se s tím nedalo jet. Přitom rovnoměrný dezén, po celém obvodě stejný poloměr. Gumař to tehdy označil za nestejnoměrnou tvrdost gymy po obvodě. Kolikrát já se to pokoušel vyvážit! Přitom měly najeto asi 10000 km. Pomohla výměna. Jeli to v záruce, trvej na reklamaci. Nevím, jak budeš úspěšný, s Renaultem je u nás někdy potíž.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.04  11:50

« tahanie do strany

taktiez radu, ze co by to mohlo byt, prehodil som aj kola, bola robena geometria. Teda udajne, ci na 100% neviem, ale aj to asi skusali, lebo pocas servisu nabehali nieco do 20km. Inac neviem, ale nemali by ten benzin platit, ved je to v zaruke. Ono by vlastne stalilo pekne umyt auto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.04  11:47

« Re: Re: Re: Náhoda

stale mi vrta hlavom tahanie mojho auta do lava,chcel by som si to ale nechat niekym potvrdit nez to budem 2x reklamovat. Hlavne nieho s Meganom II, aby to vedel posudit. Michal, YYYYY, ?????? ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  11:51

« Re: Re: Náhoda

Bol som v Sutivane od 6.8. Z BA som odchadzal 5.8. o 22.45. V Bol-e som bol jeden den na tej "uzasnej plazi" a bol som sklamany. Cakal som ze tam bude piesok. Namerali ma na spiatocnej ceste v nejakej dedinke pred Plitvicami. Celu cestu som siel takmer predpisovo a nikde som nevidel nijakych policajtov. Potom som predbiehal dve slovenske auta naraz, lebo isli asi 40. Dupol som na rovinke nato a uz mi máva cervene svetlo.Namerali mi 92 v 50-ke. Policajt mi ukazal nejaku tabulku, kde to vychadzalo na 615 KN. Podlomili sa mi kolena :shock: Nakoniec som to zjednal na 40EUR a mozem byt rad.
    A ozaj este som si vsimol ze mas najtmavsie folie saxo. Mne nic neujde :-!
    Kolko vas islo v aute. My 2 dosp. a 1 dieta. Kufor nalozeny az po strechu. Aj roletu som musel nechat doma.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  11:30

« Re: Re: Re: 1.6 vs 1.9 dci

ono podvecer, vecer a cez vikendy to byva prazdne. V plnej premavke sa to nerobi, to je jasne. Neviem co sa tak strasne bojite toho mosta. Potom ze tam buraju :-). Inac mna to na tom moste trasne vytaca, ako to cele vyriesili, ako tam krasne zipuju. No hruza. A to tu nebudem rozoberat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  11:08

« Re: Re: 1.6 vs 1.9 dci

No na taketo veci ma nenahovoris na miestach gde je denne 5 havarii a prejde milion aut, na to zabudni, ja sa mam rad. Na druhej strane pokial viem ta odbocka na bajkalsku je uzavreta.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  10:58

« Re: 1.6 vs 1.9 dci

yyyyy: a po pristavnom moste jazdis? Z pristavneho je pekna zakruta na bajkalsku, len je velmi nebezpecna skrze jeden kanal ci co to tam je. Inac s Bravou som ju supol cca pri 95+ a bezne 80-90 . Len vravim, lavy pruh, pri zvodidlach, sam a nesmies chytit kanal, inac si ........ . S meganom som to este neskusal, zmenil som trasu jazdy do prace. Raz to ceknem len nemozem na doraz lebo ... . Alebo je este dobra ta co odbocuje na Dolnozemsku z mesta. Tam mam pocit , ze tych 65 je u Megana zdravy strop bez adrenalinu a strachu v ociach. Inac manzelka to sekala na Brave skoro 70. Zabudla ze do zakruty sa spomaluje a ja som sa na pravom sedadle skoro ...... ;-) . To bol zazitok, uf.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  10:46

« Re: Re: Re: 1.6 vs 1.9 dci

ano myslim tu odbocku ale z opacnej strany (z mesta) ta je tiahla a nekonci krizovatkou, tak tam netreba zabrzdit
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  10:44

« Re: 1.6 vs 1.9 dci

>No darmo, je tam o 7 koni (, lebo ten benzin ma 83 kW) viac a krutiaci uplne inde.<
    Kukam ze som ho nadhodnotil, ale aj tak, tych 88 je tam pri 4000 a to NIKDY nepouzivam, tam to proste netocim, zatial co s 1.4kou som bol furt az na obmedzovaci. Takze myslim ze ten rozumne vyuzitelny vykon nie je az tak daleko, for je len v tom ze aj ked sa netrafis optimalnym radenim u dizla, tak urobis mensiu chybu ako u benzinaka. U benzinu mas v strede pola 1/2 vykon, u dizka 3/4novy. To dava dizlu velku sancu aj pri zrychleni z 0 na 100 v rukach "normalneho" vodica.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  10:42

« Re: Re: 1.6 vs 1.9 dci

no neviem o ktorej zakrute vravis. Tu cast moc nepoznam. Je to tam cele nove, prestavane. Myslis za zlatymi odbocenie do prava a potom je taka zakruta do lava ?Ja poznam len tu cestou z metra, pri NAY smerom na dialnicu ked idem do Petrzalky a tam sa ale 90 neda. No zavodnik niesom, teda proti kamarotovi urcite nie. Pri nom mi je aj na prednom sedadle nevolno :-) a musi obcas spomalit
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.04  10:33

« Re: Náhoda

Michal: Tak to je dobreeee. Mna hrozne hnevalo, ze som sa nevmestil, lebo som si Tvoju tusim sedu metalizu (na SPZ niesom, nepamatam si ju)a 1.6 tiez vsimol :-) Len cestu sme nemali rovnaku, lebo ja som tiahol po pobrezi na veceru do Vodic a potom na 1 den ku Krk-u. Nestihol som sa tam ani najest. Na pive som nebol, lebo som stale striehol co sa bude diat. Ten 18 meskal a ten dalsi zese prisiel skor. Tak som si nikam poriadne nesadol :-(. No a karlovacko tam mali za 9,- , super cena. Len co uz ked som sofer a jedno som si dal pri odchode 8-s .Tie tricka tam este do konca leta necham, aj ked je pustena klima, potim sa ako kon a original potahy stoja ako nove sedacky :-( No a nechcem mat prepotene sedacky. Kolko Ti namerali a kolko si cvakol ? V akom termine a kde si bol ? Ja od 5 v Bol-e.
    Inac moja SPZ je 657 :-). Inac to ze si nesiel cez dialnicu si mozno aj tak spravil dobre a ked nie na peniazoch, usetril si na case. Karlovac-Zagreb 40km usek som urobil po dialnici za viac nez hodinu :-( , potom uz o.k. Uf ale vecna skoda ze sme sa tam nestretli. Teba som videl az ked ste sedeli v aute a ticho som zavidel tu 1h k dobru, lebo som bol hladny ako pes
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…