Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Alarm
luf: Pocul a mam rovnaky nazor. Zatial som ho netestoval nejako podrobnejsie v tom zmysle ze kolko sekun huka a ci sa to opakuje. Akurat som sa v aute zamkol dialkovym a cakal som az sa aktivuje (cca 40 s.), potom som sa pohol a zacal "hukat". Ani neviem kde je vlastne umiestnena sirena. Ale je to naozaj tak ze keby bola vedla auta nastartovana babeta a spusti sa mi alarm tak to je ledva pocut. :? -
« Re: Re: Re: Zadny stierac
Nezda sa mi to vobec divne, vzhladom na to, ze vtedy bolo vonku -10 a ja som jazdil 5km do roboty a vecer napsat. A obcas do Petrzky do Tesca :-) Clio som mal bez PP a toto bolo jediny raz, co som vyjazdil celu nadrz v meste. Ostatne je os tyle jazdy, este nedavno som v meste nemal sancu dostat sa pod 9l, pritom priemerne rychlosti som mal uplne rovnake. Ucim sa jazdit za malo ;-)
BTW v piatok cestou z prace som tu istu trasu (opacnym smerom) urobil s priemernou rychlostou 36km/h a spotrebou 6,6l. To preto, lebo som chytil o jednu zapchu menej.
Ad zamok - v navode je popisane, ako sa da otvorit zvnutra (niekde treba nieco strcit a odomkne sa alebo take nieco). Mozno sa ti tam nieco dostalo a preto nesiel zavriet. -
« Re: Re: Zadny stierac
No ja som si teda ten alarm za 12.000,- nakoniec po dlhom rozmyslani dal namontovat a musim povedat ze s nicim nemam najmensi problem. Aspon zatial. Tuk, tuk, tuk na drevo. Funguje mi aj stierac, aj alarm, aj vsetka elektronika. Teraz som si vlastne spomenul ze ked som bol na dovolenke v HR tak sa mi raz stalo ze mi proste nesiel zavriet kufor. Zamok sa ani za toho boha nechcel zacvaknut. Uz som videl vsetkych svatych :roll: (v cudzej zemi a kufor otvoreny). Nakoniec sa to po chvili vrtania sa v tom zamku rozhodlo fungovat. Ale skoro ma tam......
Luf: Myslim si ze moj styl jazdy je uplne normalny priemer. Ani dedko s klobukom, ani Schumacher. Inac, nezda sa ti divne ze Clio malo 7,4 a tvoj Megane kombi ma zhruba 6L? So zeninym P206 robim bezne 3,5-4,5L. Napisal som len ze sa pomaly priblizujes k tymto hodnotam co uz silne hranici so SCIFI. -
« Bez nadpisu
Miro - ja zase vyslovene neznasam, ked musim v aute, co ma keyless, brat do ruky kluc a dodomykat radiacu paku. Napriek tomu tam ten zamok mam. Ked cloveku 3 tyzdne pred dodanim noveho auta ukradnu jeho predchadzajuceho milacika (a ze som to auto mal velmi rad!), tak sa potom odhodla dat si do auta vsetko. Urobim vsetko preto, aby som zase nebol ojekabateny od poistovne (to je akoby ta okradli dvakrat - raz ked nenajdes auto a druhykrat, ked ti poistovna akoze zaplati) -
"-- skrytý --" 27.08.04 11:57
« Bez nadpisu
luf: Je zaujimave ze ked som ho teraz skusal tak uz fungoval ok. Nepodarilo sa mi ho dostat do stavu ze by prestal chodit. Este to vyskusam ked pojdem domov. Mozno ze to blne len ked prsi, co by bolo teda fakt dobre. Blne ti to aj ked neprsi, resp. skusal si to niekedy aj mimo dazda.? -
« Re: Zadny stierac
ziadny servisak nezlozi auto tak ako od vyrobcu, nikdy si nenecham vrtat v aute ak to nie je nevyhnutne potrebne, doseru co sa da. A stalo hooodne usilia aby som poistil auto tak ze namiesto alarmu je tam mechanika na radiacej pake. Su to uplni * auto je plne elektrickeho zabezpecenia, ale oni chcu vzdy nico navrch ... nechapem, asi maju podiely. -
« Re: Re: Opat spotreba
Michal - rozdiel asi bude v style jazdy. S Cliom 1.4 16V som mal cisto po BA v zime spotrebu 7,4l, a to nebola nejaka kratkodoba spotreba, takto som najazdil 500km. Ked tvrdis, ze si mal s 1.4HDI taku vysoku spotrebu, tak chyba bude urcite v tebe ;-)
BTW jedna vec ma na tom aute stve, kratky 5. stupen. Keby bol o trosicku tazsi, dala by sa zrejme aj dialnicna spotreba zrazit este kusok dolu. -
« Re: Re: Re: Re: Opat spotreba
neni to tam take zle a hlavne co uz, ked mi manzelka povie, ze chce nove topanky a tu ziadne nenasla a tam z 6 pokusov 5x nasla co chcela ;-)
Suhlasil som len preto, ze chcem vyskusat aj to riadenie, takze ci vybehnem len tak do Senca, alebo pre topanky do SCS je asi jedno.
Michal, no prave , preto by som sa na Tvojom mieste necudoval jeho 6.9l. Tiez ma tu svoju trasu vychytanu ako ja svoju. Aj ked mam po ceste 9km 4x semafor, nestastny pristavny most, aj tak sa da jazdit za malo. Ine je to o strede mesta a tych strasnych poposuvackach a este aj s klimou. Tych plynulich je tak asi do 50%, po Bajkalskej som tak este nesiel :-( a vies ako je to s pripojenim na pristavny most. To strasne zipovanie ma vytaca. Ale aj tak to nieje cista mestska premavka, kde na 9km 8x stojis na cervenu a ked mas stastie, na kazdej krizovatke stojis iba 1x :-). Tak potom niekedy mozme vybehnut na capaka. -
« Zadny stierac
sa mi sprava uplne rovnako, vypne sa a ani za svet sa nechce zapnut. Tiez z toho podozrievam servisakov, ze nieco posrali, ked montovali alarm (poukazuje na to aj to, ze plast na piatych dverach nebol spravne nasadeny po ich "odbornej" instalacii za 3500SKK :'-( ) -
« Re: Re: Re: Opat spotreba
Miro: Tvojich 6,3 je mi uz jasnych, pretoze poznam tvoju trasu a styl jazdy. O tvojej trase sa neda hovorit ako mestskej premavke aj ked je to v blave. Proste ked ides cca 80% cesty plynule tych 70 km/h, tak to sa da pochopit. Ja ale po blave beham viac a este aj kade-tade-vselikade (semafory, krizovatky, zapchy, plyn-brzda) a to je zase ine a tam to teda dost naskace. A ako poznam prahu tak to je uplna katastrofa.
PS: na tento vikend uz mam iny program. Co sa slovakovi oplati nakupovat v SCS prosim ta? -
« Re: Re: Opat spotreba
no tak v meste to ma este Luf velku spotrebu, nepamatas mojich 6.3 na PP :-) a moj rekord 5.8 na useku Bajkalska-Holicska :-), len tych jeho 140=8l by som chcel aj ja :-). Nechces ist s manzelkou na nakupy do Viedne SCS ? Mozme ist za sebou a porovname to. Teda s odstupom aspon 200m aby jeden z nas nesetril ;-)