Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 16.09.04 20:29
« Re: parkovací asistent
Mám bohužel jen dvě čidla, navíc jsem v dokumentaci nenašel šablonu na Megan ll. Popis tam pro něj je, ale šablona ne.
K tomu naučení - nikdy jsem s parkováním neměl problém, ale dělám to tak 30 x za den, jezdím po velkých městech, kde parkování není jednoduché. Čidla jsou výborným pomocníkem, nemůžu si je vynachválit. Narvu se do míst, kde by jsem bez čidel měl problém.
Jen ten problém s planými poplachy mi leze na nervy. Možná to je špatným náklonem čidla, to ale servis nechce přiznat. Budu s nimi bojovat, za 10 000,- by to mělo fungovat na jedničku! -
"-- skrytý --" 16.09.04 07:50
« parkovací senzor
Tom: Vítej v klubu "renaulťáků". Sice mám Lgunu 2, ale o ní fórum jaksi zaniklo. Moc kvalitní a bezproblémové auto...? Asi. Mně po 15 tis. vše OK. K senzoru: byl na O1 čtyřčidlový, na Fabce je dodatečně 3 čidlový(nedoporučuji) a L2 má 4 čidla. Naprosto bez problémů. Jenom, pokud se časem zanese čidlo-zapráší, přestane fungovat a trvale píská.Při couvání. Stačí cáknout trochu vody nebo něčím na čištění oken a je klid. Při couvání pod velkým úhlem by mohl pípnout, ale aby zlobil na hrbaté cestě, s tím jsem se za 4 roky nesetkal. To by musel být takový hypertankodrom, že tudy ani kvalitní renault neprojede. Takže to by dělat nemusel. Někdo jiný Ti třeba poradí, že se máš naučit jezdit a čidlo nemít. Taky řešení. Kamarád se mi smál, proč to na Octávce máme , potom to při couvání naboural a nechal namontovat též. Asi tak nějak .... -
"-- skrytý --" 15.09.04 19:56
« Dotaz
Máte někdo skušenosti s parkovacím asistentem? Nechal jsem si nainstalovat originál (jiný ani nedávají) a mám problém. Pokud se dostanu na cestu s "neasfaltovým" povrchem, nebo sjíždím pod úhlem na rovnou cestu, může se to čidlo zbláznit. Reaguje na každý hrbol na cestě. Je to normální vlastnost, nebo je něco špatně? -
"-- skrytý --" 15.09.04 19:48
« Poděkování
Pánové, smekám nad Vámi klobouk!
Sleduji Vaši diskuzi už od začátku a skláním se nad Vaší zaníceností, přehledem a hlavně tolerancí.
Já jsem běžný uživatel vozu, který si neklade tak zásadní otázky jako Vy. Megana mám od poloviny července, najel jsem 8 960 km v průměrné spotřebě 4,6 l (PP, 1,5 dCi, 60KW). Jsem pohodový řidič, který nerve asfalt ale přidám, pokud je potřeba..... Zatím jsem maximálně spokojený jak s kvalitou provedení, tak s jízdními vlastnostmi.
Držím Vám (i sobě) pěsti, aby Vaše diskuze byly nadále tak zajímavé a pohodové. Mnoho šťastných a bezpečných kilometrů přeje Tom.
P.S.
Dnes jsem dojel Avii, kterou jsem v serpentýnách nemohl předjet. Na korbě měla špicovní nálepku:
"Klidně mě předjeď, no mou ledvinu nikdo nečeká......".
A tak jsem ji raději nechal před sebou. -
"-- skrytý --" 15.09.04 15:46
« Re: for Mitsi
Pro IT: Předesílám, že nemám techniké vzdělání. Mé poznatky jsou tudíž z větší části empirické. Nejsem výhradním zastáncem "složitostí" typu "nezbytně nutný" 5-prvkový závěs vzadu. Ale jestliže je pozvozek určitého vozu nad určitou rychlostí vyloženě neklidný (abstrahuji od případů, že je na něm něco vyloženě v nepořádku), pak je to především zadní nápravou - až na výjimky, např. typu předchozí generace Mercedesů s řízením s oběhem kuliček, kde si člověk nad 160 km/h musí dávat vyloženě bacha a dlouho to psychicky nevydrží. Úplný opakem je pak většína vozů Mitsubishi (vcelku bez ohledu na opravdu VELMI rozdílné konstrukce zadní nápravy): čím rychleji člověk jede, tím korektněji se podvozek chová, jinými slovy - když pojedu 70 km/h, budu se po silnici motat, když pojedu 200 a víc, pojedu v naprosté pohodě... (a to není dovedeno ad absurdum!) -
« Re: for Mitsi
Tak to si fakt nerozumieme, pretoze podla ma plochy priebeh - alebo teda bez vecsich vykyvov v spektre pouzitelnych otacok ma PRAVE atmosfericky (to co tu chapem ako benzinovy) motor. Dizel (to co tu predpokladam ako preplnovany motor) sa prave vyznacuje tym hrbom a postupnym odpadavanim. Tym je dany aj charakter, benzin taha vo vysokych dizel tam odpadne. "Plochy moment" ma podla mna ten benzin. Ten dizel ma "plochy" vykon.
A to ci je vecsi u ekvivalntne benzinaku, to je tiez otazkou, ked si porovnam co sa dostava na kolesa, tak podla mna v maxime vykonu su rovnake, v nizsich je ten dizel na koni ale v NIZKYCH je na tom lepsie benzin ... tam kde dizel "este" netaha. Pozri priebehy a uvidis. -
"-- skrytý --" 15.09.04 14:29
« for Mitsi
Mitsi : Shodněme se, že na toto fórum chodíme především my, co jsme automobiloví nadšenci. Diletanti píší na www.autorevue.cz !!! Tam padají témata a názory! Je to síla. Takže zde se vzájemně respektujeme, neb zpravidla víme, o čem je řeč. Nebudu Ti vyvracet, že zadní náprava má rozhodující vliv na jízdní vlastnosti. Vlivy jsem už včera jednou psal a proč to opakovat. Je jich mnohem více a podvozek je třeba posuzovat, jako jeden celek. zadní náprava, její typ a kinematika je jenom jedna z mnoha věcí. Tvrdit, že nejdůležitější je fakt odvážné, to zase tvrdím já. Počkej, až sem napíše nějaký majitel japonce či focusu a začne se ohánět jejich 3-5 ti prvkovými závěsy! Teoreticky mají pravdu, jenže výhoda takového zavěšení se projeví až ve zcela mezních situacích a tak se stále a denně nejezdí. K tomu nám stačí naše jednoduché od renaultů, ne?A co takhle např. Honda Accord, 150 tis. km a nevyměněná pouzdra závěsů? Kolik majitelů je včas mění a přitom se ohánějí víceprvkovou nápravou, která je jim, jsou-li závěsy out zcela k ničemu, spíše naopak.
yyyyy : To si nerozumíme. Vím o benziňácích, které mají docela plochý průběh Mt. Já tím chtěl říci, že u nafťáku je v celém rozsahu ot. dostat. velký, seč někdy je tam "hrb". Vždy je ale větší než u ekvivalentního benziňáku. Stačí tak? -
« Pneu
letec - ake tam mas continetalky? Ja mam Conti SportContact2 205-50R17 a podla ich terajsieho stavu sudim, ze vydrzia priblizne 40t. Momentalne mam na nich najazdne 23t, ale ani vo sne ma nenapadlo merat hlbku vzoru na milimetre. Obcas vytocim koleso a mrknem, ci uz nie su zjazdene az na znacky a dalej to neriesim :D -
« Re: Pneu atd.
Jinak predek je predepsan standardne 2.2, zadek 2,0. Pro jizdu na dalnici vic. Tak jsem predek prifouknul na 2,3.
Jo a na predni me vlastne ani ty 2mm nezbyvaj, to spis 1,5. Na Fanousi jsem bezne praktikoval prehazovani pneu, predni-zadni naprava. Tady to nema smysl. -
« Pneu atd.
Hosi, to jste se dnes rozepsali, nestacim se divit.
Miro: jedine co me napada, proc se Ti sjizdi jedno kolo vic, tak je nejaka vada al disku.
Jinak trhac asfaltu fakt nejsem.Na vyziti v rychlosti si radsi zalitam s letadlem. Brzda plyn taky nejezdim (to bych si neporizoval 1.5dCi)
Sir Anton: klidne bych porovnaval, ale mam Continentalky. muj nazor na tuhle znacku pneu: patri ve vsech kategoriich ke spicce, nejsou v nicem nejlepsi, ale maji vzdy nejvyssi cenu. Taky jsem ocekaval puvodne Micheliny. Uz ted premejslim co na jare za pneu a co na zimu.
Aktualni stav pri 24900km: predni 3,5mm, zadni 4mm. Pred tim jsem jezdil Favorit-Felda a tam urcite vydrzeli pneu Barum dele. Ted uz mi na predni zbyvaji jen 2mm, coz je tak akorat do zimy. Prekvapil me maly rozdil v opotrebeni na predni naprave a na zadni. Na Favu to byl podstatne vetsi rozdil. -
"-- skrytý --" 14.09.04 16:11
« Re: Re:
Pro IT: Když si přečteš můj příspěvek k otázce směrové stability vozidla vs. "vedoucího" kola, tak třeba zjistíš, že nehovořím o "pravidle", ale pouze o "možnosti", že se jedno ze zadních kol stane tzv. "vedoucím". I já to SAMOZŘEJMĚ považuji za problém, nikoli za OK. Ten problém je obvykle zakopán ve vzájemném nesouladu/nesouběhu zadní a přední nápravy, např. v důsledku křivé kastle z výroby nebo po nehodě, špatně vyrobené příčce zadní nápravy atd. atd. Pokud jde o disk kola, stačí menší axiální házivost či trochu jiný ET, a už se guma opotřebovává rychleji či auto táhne ke straně, a to i v případě, že jde o zadní kolo!
- Pokud jde o rozhodující podíl zadní nápravy na směrovou stabilitu vozidla (bez ohledu na to, zda jde o FWD či RWD), tak na tom si rozhodně trvám!
PS: To ovšem nijak nesouvisí s problematikou "vedoucího" kola. -
modus ponens 14.09.04 16:03
« Re:
Ono je vzhladom k povodnej otazke jedno, ci je vyssie opotrebenie pneu kvoli vyssej hmotnosti motora alebo kvoli vyssiemu Mt (asi vsak kvoli obom faktorom). Povodne mi islo o to, o kolko je to opotrebenie pri naftaku vyssie. Letec sa este neozval, ale podla toho, co pisal, to vychadza na pomerne velky rozdiel. A to v porovnani 1.5 dCi - 1.6, pricom sa v testoch skor porovnavaju 1.9-kove diesle s 1.6 benzinmi. Ak mam totiz menit pneu napr. dvakrat castejsie na diesli ako na benzine (pri rovnakom style jazdy), tak sa vyhoda diesla v nasich podmienkach dost znizuje. Ved kolko stoja na SK Micheliny Primacy 205/55 R16? Myslim, ze to nebude za drobne v penazenke...

Jedina situace, kdy me cidla trochu zmatly byla, kdyz za mnou bylo par listu od nejakeho kere, kteryma jsem musel procouvat, tak cidla rvaly :)
Ale kdyz uz se o tom mluvi - me by spis zajimalo, jestli se da nejak nastavit hlasitost toho pipani, protoze me prijde hodne tiche..