Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Brzdenie
Na auticko jeste cekam ale ona se pri aktivaci ABS rozveci nejaka kontrolka ?
Navic podle mne na 100% prilnavem povrchu ti brzdy kolo nezaseknou, zas tak silne nejsou. Zaseknou se na snehu,ledu,vode atd... kdy je pro to potreba mensi sila a tudiz je zablokovani a smyk pravdepodobnejsi -
« Brzdenie
Vrta mi hlavou jedna vec: nedavno sim musel prudko brzdit z vysokej rychlosti na nulu a nedostal som auto do smyku - resp. do ABS. Bola 100% prilnavost (such teplo a cisty asfalt), ale aj tak som predpokladal, ze tie brzdy musia koleso zastavit. Zial, ani jedno :-(. Ake mate skusenosti? -
« Re: Re: Re: Brzdenie
Ja som to skusal uz davnejsie na uplne rovnej, hladkej, suchej a v tej chvili prazdnej ceste a brzdilo to v celku slusne a blinkre blikali. Ale skoda ze blinkre sa zapnu len pri rychlom klesani rychlosti. To znamena ze len na suchej ceste. V zime som to skusal na zasnezenej (Panonskej) ceste tak, ze som cca pri 90km rychlosti dupol na brzdu, ale kedze na takej ceste som stracal rychlost velmi pomaly tak sa blinkre nezapli. ABS samozrejme ano. :? -
« Re: Re: Brzdenie
luf: take brzdenie som si este nevyskusal a dufam ani nevyskusam. Len take kratke dupnutie a tiez to mnou hodilo. Ked som sa na to prichystal a cakal ten napor (testoval som si to), zdalo sa mi to slabe. Sokovali ma vtedy tie smerovky a nevedel som, co sa deje :-) . Proste tie auta brzdia celkom dobre, pokial maju dobre gumy. Ja som presedlal z Bravy, ta nebrzdila zle, ale s tymto sa to moc zrovnavat neda. Inac kym som si na tie brzdy zvykol, tak ma asi 2x skoro vyhodilo zo sedala :-) , ale len v ramci mesta, ako som si odvazal nove auto na prihlasenie. -
NIKDY nejdem 200 ak je volny len jeden pruh, alebo zasebou dva kamiony 200m predomnou. Je to bezna vec ze to tak robia a vcelku inak to ani urobit nevedia vzhladom ma ich obnedzovace. On predbieha ked mu to ide, tak ked po dlhyc minutach dorazi na 10m od predchadzajuceho, tak proste zacne predbiehat. To ze nevyhodi blinker alebo ze sa neobzrie je jeho prasacina, ale nech je akokolvek vysledok je to ze obaja idu na plny kotol, nikto z nich nespomali alebo nezrychli, a jeden predbieha druheho rychlostou lisiacou sa o 3km/h stvrt hodiny. Je to dan za ich rychlostny limit a za to ze sa nepredbiehaju s osobakmi tak ako v amerike. -
modus ponens 23.09.04 11:32
to luf: tak to si mal teda stastie. Takych idiotov za volantom, akymi su vodici mnohych nakladakov, by mali rovno zavriet. Mne sa take nieco parkrat stalo na nemeckej dialnici a ten kamionista sa nenamahal ani vyhodit blinker. Raz som isiel na Octavke tachometrovych 200 a mal som nejaku rezervu na brzdenie (nastastie) a druhykrat to pri 150-ke bolo o dost tesnejsie. Niekedy tak premyslam, ze si kupim baseballovu palicu do kufra... >:-[]
Este k tomu BA: ide len o automaticke zapnutie styroch blinkrov pri prudkom brzdeni, alebo je tam aj nejaka elektronika podporujuca ucinne brzdenie? -
« Brzdenie
Zazili ste uz niekto brzdenie pri 130 s brzdovym asistentom? Vcera vecer sa mi to stalo a poviem vam, ze je to silny zazitok. Pri 130 mi do mojho pruhu na dialnici skocil nakladak. Dalej sa to zomlelo rychlo - dupol som na brzdu - zasekol som sa v bezpecnostnom pase a skoro zlomil rukami volant ;-) - ked som videl, ze to ubrzdim (mal som k dobru cca. 1,5m), tak som uz len sledoval, ci to zozadu do mna niekto nenapali. Nastastie za mnou bol P607 a podla varovnych blikacov tiez brzdil s BAS. Nakoniec vsetko dobre dopadlo, len toho na tom Peugeote to natolko vytocilo, ze sa pokusil ten nakladak zastavit. Marna snaha, tazko je zablokovat niekoho, kto je 5x tazsi. BTW asi 2 minuty na to zacalo prsat a keby sa to stalo za dazda, uz by som tu dnes oplakaval auto. -
« zvuky
chlopy, trosku sa ochladilo a mam pocit, ze mi to vpredu dost pokoce, blbe zvuky. Ked sa auto trosku zohreje uz to zmizne. Nemate podobne skusenosti ? Dla ma to ide z krytu budikov, od stredu, kedze tam su plasty a este akoby spod slnecnych clon. No rano som bol sokovany. Inac pukotanie v streche mi nevyriesili, tak som to vyriesil ja vcera na parkovisku a je pohoj. Hlavne ce tam dla nich nema co pukotat :-) -
"-- skrytý --" 20.09.04 08:35
« Re: parkovací čidala
Tom: V servisu mi potvrdili, že čidla jsou docela tichá a zesílit nejde. Je to tak z továrny. Řeším to tak, že ovládáním rádia pod volantem ho ťuknutím zeslabím a pak zase zapnu. U Renaulta to dělají stejně-přiznali se hoši...Je to možná nepraktické, ale lepší než přeslechnout a do něčeho ťuknout. Navíc nám rádio v reklamách začíná vysílat různé zvuky podobné došlé SMS, už se mi i stalo že při couvání se ozvalo cosi podobné senzoru!! Rádio-CD vypnu a je klid. -
"-- skrytý --" 17.09.04 20:19
« Bez nadpisu
Čidla jsou opravdu jen dvě, originál Renault, pro všechny výrobní řady (podle návodů a šablon, které jsem dostal). Jen u Megane GranTour není připravený nárazník, L2 už možnost čidla osadit ve výrobě má. Neoriginální mi mimo Renault nabídli za 6 000,-, ale to si nelajznu v záruce, proto jsem si raději připlatil. Dnes jsem se zastavil v servise a řekli, že se pokusí zjistit co s tím, snad něčím podložit - ale jak to potom bude vypadat.... 8-s
Porovnával jsem to ještě jednou s L2, tam jsou čidla přesně kolmo k cestě a navíc zapuštěné v nárazníku. Já je mám mírně skloněné a jsou vystouplé - našroubované k nárazníku. Uvidím, co do příštího týdne vymyslí. -
« Pneu
k tomu opotrebeniu. No bol som si isty, ze je na tom zle len to lave. No a nakoniec, ked som to spomenut technikovi, tak udajne je to taka vlastnost u Meganou a rychlejsie sa u nich opotrebuvaju pneumatiky.. Skuste si to pozriet. Na prvy pohlad to nieje vidiet ale ked to skusite zmerat ...... . -
"-- skrytý --" 17.09.04 12:59
« parkovací čidla
Tom+Tessien : Jestli se dá nastavit hlasitost nevím, mně se zdá také tiché. Na O1 i Fabce bylo víc slyšet než na L2. Dnes poptám v servisu a sdělím. Čidlo je skvělá věc, jenom si to lidé nechtějí přiznat. Zacouvá se v klidu tam, kde není vidět. Určitě lepší než je nemít, nebo kamera viz. Nissan. Ono třeba u hypermarketů: malé děti lidem pobíhají různě kolem,schová se za auto, není vidět a je průser.. Třeba i proto je čidlo dobré. U keřů pípá běžně, to je třeba se s tím smířit. OK víkend! -
« Bez nadpisu
takze uz mam nove kotuce. Konecne som sa dostal k technikovi co to robil a povedal, ze boli lahko zvlnene a tak to cele vymenili aj s dostickama. Dufam , ze nove vydrzia vac nec 10tkm :-).
Pre zaujimavost mam aj ceny bez DPH 19%:
-kotuce 4933,-/par
-dosticky 2370,- /par
-olej 500ml 200,-
-vymena kotucov a platniciek 555,-/ 1h prace
-skusobna jazda 277.5/ 30min.
-geometria 666,-
-nast. zbiehavosti 166,-