Zkušenosti s Meganem Grandtour???

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.04  21:26

« Re:

Někdo mi říkal, že celý systém snad pracuje pod Widows CE. Možná to je blbost, ale vysvětlovalo by to všechno - vytuhnutí systému v Pocketu PC s Win CE je na denním pořádku. Také stačí resetovat - vypnout a zapnout a je vše v pořádku... >:-[] Zatracený Bill.....
    S tím řízením - je mi jasné, že je někde doraz, ale ten zvuk není jen dosednutí na dorazy - třeba i zesílené rozjetým servem. Je to rána kov na kov, dosti ostrá. Příští týden napíšu, jak jsem dopadl.
    Dnes mi po cestě neustále přeskakovalo CD - jako poškrábaná deska. Myslel jsem si, že to je vadou vypálení, ale udělalo mi to i na originál discích. Zase pomohlo vypnout rádio a znovu ho pustit.
    Asi budu používat trojhmat ctrl-alt-del
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.04  16:48

« Re: Re: Re: Chalpci zlati...

No mne teda zadny stierac funguje tak ako ma a je uplne jedno kedy ho vypnem. Ked ho vypnem pocas stierania a potom chcem znova zotriet tak ide. To znamena ze to naozaj mate nejake posrate a musite to riesit v servise. ;-)
    Co sa tyka radia obcas sa mi stane ked pocuvam CD a preskakujem po skladbach s tym rollerom na dialkovom pod volantom tak mi display zobrazuje uplne ine cislo skladby nez v skutocnosti hraje. Stava sa to ked preskocim dajme tomu 3-4 tracky. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.04  13:05

« Re: Re: Chalpci zlati...

Staci ho vypnut vo chvili, ked stiera zadne okno. Poslusne dokonci stieranie, ale po zapnuti uz len pocut cvaknutie rele a stierac sa nehybe. Tato chyba je nahodna, takze sa ti kludne moze stat, ze to bude fungovat 5x a potom to raz nezafunguje.
    BTW ked to skumali v servise, tak na mna pozerali ako na idiota, ale asi na 5ty pokus sa im to podarilo zreprodukovat. Bohuzial riesit tento problem sa im moc nechcelo :?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.04  11:31

« Re: Chalpci zlati...

luf, radsej napis ako sa to s tym stieracom STANE nech viem ci nieco take nemam aj ja
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.04  10:54

« Chalpci zlati...

...ako ste vyriesili ten zadny stierac? Nasiel som workaround, ako ho do toho stavu nikdy nedostat. Ale to neznamena, ze tam ta chyba proste nie je! Ked raz prestane fungovat, pomoze iba vypnutie motora. Ak by som mal ist 1000km na jeden zatah v dazdi, tak by ma zastavovanie kazdych 50km urcite nebavilo... Ja sa chystam dusit servis, zastupenie Renault pripadne aj priamo fabriku s tym, ze mi zadny stierac nerobi to, co si predstavujem ja a co robil napriklad na Cliu.
    Ad rany pri otacani - nejaky doraz tam predsa byt musi. Tiez si s nim obcas buchnem, ale to sa stava iba v garazi a tam je ten zvuk navyse este zosileny odrazom od stien. Toto vobec neriesim. Ak to ale bucha este pred dorazom, tak tam niekde bude zakopany pes.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.04  09:32

« klima + ostatne

Klima mi smrdi tiez a mam manualnu klimu. O dezinfekcii klimy som cital dva clanky, nebolo tam toho vela ale mozno pomoze, linky su nizsie. Zadny stierac mi tiez blbol, aj som to tu pisal nastastie sa to uz nevyskytlo. Dufam ze nezacne blbnut zasa ked bude prsat a budem ho potrebovat. Radio mi tiez sem tam blne ale trochu inak ako Vam. Niekolko krat sa mi stalo ze pri ztisovani hlasitosti mi radio same od seba preplo FM na MW vlny ci ake su to tam. A co sa vrzgania palubovky tyka, tak zatial vrzga na nerovnostiach len stredna cast, konkretne ta bezova alebo seda( zalezi od vybavy) umela hmota ktora je okolo ovladacov v strede a ide od vyduchov vzduchu az po spodok.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.04  07:42

« Re: Re: Klíma

Tom, tak to sme puntockary uz dvaja :-). To s tym radiom ma prekvapilo, lebo nieco podobne som zazil, ale priradoval som chybu sebe( slaba sila v prstoch :-) ). Vrzganie z palubovky je zrejme ako u mna z krytu budikov. Stale neviem ako to odstranit. Taktiez pocut stuhnute slnecne clony :-). Na zimu ich dam asi z auta. Len je blbe , ze jedna cast drzi calunenie strechy. Strechu som uz zvladol. Boli to povolene lepiace kabliky a pomohla izolacia pod parkety :-).
    U serva rany nepocujem, jedine daky pisklavy zvuk. Ale uz dlhsie som si ho nevsimol.
    Stierac ma zatial pocuva ako ma. No a smrad z klimy. Ten je, ked po case otvorim auto, ako vy som stal nad kanalom :-) . Trosku som prikraslil. Uz som aj sondoval, kde to dezinfikovat a dosiel na to, ze to nebude take lahke. Bude na to grif a neviem este aky a do servisu sa mi nechce. Nechcel by som ich vidiet skor, ako za 19 tkm.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  13:44

« Re: Klíma

Lína huba, hotové neštěstí. >:D Budu servis dusit 12. 10. kvůli řízení, tak se zeptám i na tu klímu. Dám vědět jak jsem dopadl!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.04  13:24

« Re: Klíma

urcite sa to da urobit doma, ale neviem cim sa to robi ani ako sa dostat k vyparniku, siel by som do servisu alebo niekde kde tovedia s klimami (a mozno sa to tam naucit ... potom nam povies ako na to :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  13:15

« Klíma

Ano, klímu mám automatickou, ale většinou jí vypínám dopředu, před dojetím. V tomto období ji pouštím velice málo - spíše při zapnutí vnitřní cirkulace se pouští sama a znepříjemňuje prostor v autě....
    Jak se dezinfikuje? Musím do servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.04  13:03

« Re: Re: parkovací asistent

zaprasena klima, treba dezinfikovat a mozno vymenit pelovy filter .... mas automaticku klimu ze? ta vypina s vypnutim motoru, vyparnik zostane mokry a pekne to tam do rana hnije, treba to cas od casu dezinfikovat alebo si zvyknut vypinat to rucne a nechat vysusit (co je u automatiky blbe ze? :-)) ... ale tym sa problem len oddiali
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.04  12:53

« Re: parkovací asistent

Mas pravdu, že většinou jsou to prkotiny, které holt trochu naštvou, ale nakonec se snimi dá žít. I když za ty peníze si myslím bych takové ptákoviny nemusel potkávat.
    To s tím řízením už za ptákovinu nepovažuju. Pokud tam mám opravdu něco povoleného, myslím, že by se to mohlo časem zhoršit, a způsobit větší problémy.
    No a parkovací asistent tě nasere při každém zařazení zpátečky - to prominout nehodlám a budu se servisem bít....
    Jinak mám ještě jeden dotaz: po zapnutí klimatizace začne něco nepěkně páchnout a přestane asi tak za 3 minuty - nebo si můj nos zvykne? Je to normální? Nemám s klímou zkušenosti. Kamarádi tvrdí, že jim to smrdí PO vypnutí. Co to je?
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.04  12:30

« Poznatky pro Toma a ostatni

Mam za 5 mesicu 28000km. Sterac jsem pomlouval, myslel jsem si, ze mam zavadu jako tady Tom, ale chyba byla mezi sedackou a volantem, vse ok. u toho radia se me to mozna tak 2x taky stalo. jinak nic.
    Tom: tohle nejsou zavady. To jsou ptakoviny, ktery nema cenu resit. Kvalita auta se pozna na necem jinem nez jsou takovyhle detaily. Ale mozna jsi puntickar a ja trosku flegmous. Je to o pristupu. Ja jsem zatim spokojenej a v dane tride bych nemenil.
    V pondeli se jdu objednat na 30tis km prohlidku. Pak dam zpravu jak to dopadlo a kolik to stalo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.04  21:01

« Bez nadpisu

MICHAL: Brzdy jsou v nízké rychlosti opravdu velice ostré, má žena vždy říká: "Taťko, ukloň se..." a šlápne s citem na brzdu....:lol:

Při najetí 10 500 km hlásím první závady a nespokojenost se servisem:
    1. Už se mi stalo, co kluci avizovali před nějakou dobou - přestal fungovat zadní stěrač - nereaguje na zapnutí, při ostřikování se také nespustí. Vzpoměl jsem si na Vás, zastavil, vypnul motor a .... zase jel!
    Servis: To jsme ještě neslyšeli, nevíme co s tím.....
    2. Při zapnutí rádia (s CD) se rádio spustilo, ovšem display se nerozsvítil, nereagovalo ani na zesílení, zeslabení či mute. Nakonec pomohlo vypnout a zapnout znovu. Zatím se mi to stalo 2x.
    Servis: Vymontujeme rádio a pošleme na přezkoušení...... (kašlu na ně! Snad později, pokud se to zhorší)
    3. Vůz v klidu, nastartovaný motor, při otáčení volantem do krajních poloh - silná rána při dosednutí na dorazy (pokud jsem zavřený ve voze je zvuk "přijatelný", při otevřených dveřích se leknete!) Navíc se stejný zvuk ozve i během pohybu, před dorazy! :-(
    Servis: Asi tam je něco uvolněného, všichni servisáci jsou na týden na školení, nemá to kdo udělat, přijďte za deset dní.....
    4. Parkovací asistent neustále řve, bere trávu i kamínky na cestě.
    Servis: Nevíme co s tím, dělali jsme to přesně podle šablony, elektrikáři tu nebudou 14 dnů, musíte počkat, až se někdo objeví, ale stejně nikdo neví co s tím.......
    A drobnosti - jak už tu bylo řečeno, při studeném ránu se ozývá rachotivý zvuk z palubní desky, naštěstí se to po zahřátí uklidní. Rěšení: pusťte si silně rádio..........
    Nemůžu použít nabíječku na mobil, nevejde se mi do zásuvky. Proč?
    Chtěl jsem si koupit na zimu gumové koberečky. V autosalónu za to chtěli něco kolem 1400,- tak jsem to vzdal a zajel si do Zubří (Mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem) Vyrábějí to pro Renault a originály mne přišli na 524 Kč! To už stojí za to.
    Doma padla z úst manželky první pochybovačná otázka:"Nezadřeli jsme si tím Renaultem třísku za nehet?" U minulého vozu jsme se něčím takovým po dvou měsících provozu a 10 000 km nesetkali. Snad to bude moci odvolat.
    Ahoj Tom
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.04  15:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdenie

no logiku to ma, len v krizovej situacii to ustrazi asi len to ABS
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.09.04  15:21

« Re: Re: Re: Re: Brzdenie

ked zacnes brzdit plynulo, hmotnost auta sa tlaci dopredu na prednu napravu, preto progresivnym brzdenim sa zabrzdi najrychlejsie. teda tak je to u motoriek, ale pre auta je to tiez logicke.
    pri prudkom brzdeni sa kolesa zablokuju ihned, vaha sa prenasa dopredu az potom...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.04  15:05

« Re: Re: Re: Brzdenie

s tymto som sa stretol u Feldy, ze brzdy stracali na ucinku. Pri Brave a teraz Meganovi tomu tak nieje. No a mam pocit, ze po vymene prdnych brzd to brzdi o nieco razantnesie. Asi si to musi sadnut
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.04  14:37

« Re: Re: Brzdenie

Luf - plne s tebou suhlasim, ze by na to mali mat. Ale s ohladom na to, co pisu ostatni, nie je moje auto vynimkou. Je pravda, ze som zacinal brzdit pomalsie, cim sa kotuce zahriali a tym stratili zo svojho ucinku. Ale na to snad brzdy su, aby brzdili a nie aby boli zavisle od mnohych okolnosti. Okolnosti si totiz na ceste nevyberam ja a kriticka situacia prichadza tiez nezavisle od okolnosti. V podstate to brzdi dobre, len som cakal skor rerervu vo vykone brzd a nie ze im bude cosi chybat...
  • 00 Reagovat !

foto

24.09.04  13:55

« Re: Brzdenie

to zizal: IMHO je to o nastupe brzd. Ked na brzdy dupnes prudko, zaseknu sa do kotuca a kolesa sa zastavia. Ked slpanes menej razantne, za dobu, kym vyvinies maximalny tlak na pedal, platnicky aj kotuce sa trenim zohreju a uz ich koeficient trenia nie ja taky vysoky, aby zablokovali kolesa. Je to iba spekulacia, a spravne dimenzovane brzdy by mali mat na to brzdit s ABS pri akejkolvek rychlosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.04  13:35

« Re: Re: Brzdenie

RadekV: kde sa da taky povrch najst ? Mne sa stalo len raz, ze mi brzdy nie a nie zaseknut kola. Bolo to na Focuse, co mi chceli predat a nekupil som ho. Ono to poriadne ani nezabrdilo. Vyskusal som si to potom s mojou Bravou, ten isty usek a ked som si nedal pozor, hned smykala a po dobrej praci s brzdou som zastavil skor ako s tym Focusom. Myslim si , ze ak su dobre nastavene brzdy, zvladnu to kolo zastavit. Tych 100% podmienok na ceste hadam ani niet a este hodne zalezi na pneumatikach. Nieje guma ako guma ;-) . Kamos ma Octavku a ked proste dupne na brzdu, hned citit pracu ABS.
    No a ked Ti zabere ABS, tak to zistis ned na pedale, ako Ti skace.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…