Zkušenosti s Meganem Grandtour???
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Vyřešní vady řízení
...no, tak tohto som sa bál. Že to bude poruchové... :-(
Máte niekto prevedenie Privilege ? Je tá biela koža veľmi nepraktická ? Alebo je to v norme ? Veľmi sa mi to prevedenie páči, je teraz taká akcia, že by som ani veľa nepriplácal, len sa bojím, ako by tá koža vyzerala po nejakom čase pri dvoch malých deťoch... Aké sú prípadne skúsenosti s ostatnými prevedeniami interiéru, ktorý odporúčate (vzhľadom na tie deti...) ? -
"-- skrytý --" 15.10.04 21:57
« Kryt
Ještě dotaz. Dnes jsem se zastavil při čekání na schůzku v Renaultu a očumoval Modus. Pokecali jsme s prodejcem a došlo na Megan. Nechal jsem si otevřít motor předváděcího vozu a zjistil jsem, že mi chybí plastový kryt v levé části motorové kapoty. Kryje nádobku s odtřikovačem a další umístěnou nad ní. Máte ho tam všichni?
Druhý problém je, že nemůžu používat původní nabíječku na mobil. Do Opla se mi vešla, ale do Megana ji nedám. Když jí tam narvu, co to jde, stejně nemám kontakt a při vyndávání jsem si vyrval celou zásuvku... Setkali jste se s něčím podpbným? -
"-- skrytý --" 15.10.04 21:50
« Vyřešní vady řízení
Tak hlásím "vyřešení" závad.
1. Řízení:
Z Prahy přijel technik - pan Hančel (snad mu nekomolím jméno) a přiznal, že už na jednom Meganu se tato závada vyskytla. Znovu usadili řízení, a závada se již neprojevuje... Mezi námi, do levého rejdu se to stejně ozve, alespoň je to slabší. Prý za to může elektrický posilovač, který při rychlém otočení do maxima nestačí vypnout a narazí do dorazu.
Prý mam toči pomalu....:D
2. Stěrače a rádio
Pod baterií je nějaká krabička s elektronikou, která ovládá jak rádio, tak stěrač. Technik doporučil očistit kontakty. Mezi řečí asi neochotně přiznal, že Megan má složitou elektroniku, která není dotažená do konce.....
3. Smrdící klimatizace
Vyndali mi pylový filtr a zjistili, že je zanesený kousky listí (parkuji pod lípou), které tlejí a to způsobuje zápach. Jediné řešení - výměna pylového filtru za cca 990,-. Nechal jsem si ho vyčistit a vyměním jej až na jaře. Spíše mne zlobí, že na vstupu do filtru je tak velká mřížka, že přes ní projdou kusy listí. Asi na tu mřížku připevním jemné síto, jaké se dává do oken proti mouchám. Těžko změním parkovací místo a každodenní strkání prstů pod kapotu a vytahování listí zjevně nepomáhá.
4. Parkovací asistent
Ze servisu jsem odjel, aniž bych si na tuto závadu vzpomněl. Bylo toho moc.... 8-s Až po pár kilometrech mi to došlo a na prvním parkovišti jsem se šel podívat, co s tím udělali. Málem mne rublo..... Povolili celé snímače a na dolní straně je podložili kouskem plastu. Takže nedoléhají k nárazníku a kolem je asi 3 mm mezera. Nějak si nejsem jistý funkčností, budu to muset vyzkoušet s pomocníkem, nerad bych si rozmlátil nárazník. Asi ty podložené čidla vyfotím a pošlu to na Renault ČR a zeptám se na jejich názor. Diletanti!!!!!!!
Jediné kladné na tom všem je, že se ke mě chovali slušně a uznali všechny mé námitky, půjčili mi náhradní auto a vše hradili. ALE....?!?! -
« Vana do kufr a pod vrsek kufru
Nemate nekdo koupenou tu plastovou vanu s prepazkama do kufru a prihradku pod kryt kufru ?
Rozhoduju se zda ano ci ne, skladem to tady nemaj a potreboval bych aspon zakladni informace (jake je siroka a hluboka ta pod kryt a jak jsou vysoke ty prepazky v te na dno) + zkusenosti zda to vzit ci nikoliv
Zajimalo by me zda ma treba ta vana na dno prepazku i u "vchodu" do kufru nebo jen ze tri stran.
Nebo by to mohl treba nekdo vyfotit jak to vypada v tom kufru :-) Katalog prislusenstvi je totiz hezkej ale informaci tam moc neni -
"-- skrytý --" 12.10.04 17:01
« Re: Re: Zimní pneu
Ano pozor na rychlostní index!
Je velmi nerozumné se přibližovat rychlostí jízdy rychlostnímu indexu.
Já osobně bych nikdy nepřekročil rychlost (Index minus 20 km/h).
Tj. 170 na gumách T a 190 na gumách H. Jednak jsem mírně paranoidní, jednak jsem četl testovací specifikace pro pneumatiky ...
Rychlostní index předepisuje techničák, na zimu může být prý o jeden stupeň nižší, než je v techničáku.